Palmziekten thuis: diagnose en effectieve therapie – wiresummit.org

handpalmziekten thuis Exotische culturen staan ​​vaak bekend om hun mooie en pretentieloze karakter. Maar helaas zijn palmziekten thuis niet ongewoon. Zo’n tragedie in het leven van een plant is een gevolg van de verkeerde inhoud van de bloem. Daarom moet de belangrijkste taak van de teler zijn om een ​​gunstig microklimaat te creëren, zo dicht mogelijk bij het tropische. In eerste instantie is het de moeite waard om voor de luchtvochtigheid te zorgen, omdat de warmteminnende boom geen droogte rond de groene massa verdraagt. In 9 van de 10 gevallen is dit precies wat leidt tot de dood..

Het afsterven van bladeren is een natuurlijk proces voor de meeste planten. In een palmboom wordt uit deze littekens een majestueuze stam gevormd. Desalniettemin moeten de binnenvariëteiten zo lang mogelijk groen worden gehouden..

comfortabele omstandigheden voor palmbomen Het uitvoeren van preventieve maatregelen helpt een kleine kas te beschermen tegen de schadelijke effecten van pathogene micro-organismen. Er zijn echter situaties waarin er nog steeds tekenen van ernstige aandoeningen op de planten verschijnen. Dan moet u op zoek gaan naar de oorzaken van hun optreden en vervolgens een sessie van competente behandeling organiseren.

Veel voorkomende ziekten van de palmboom thuis

droge grondAlle problemen beginnen met onjuist water geven. Hoewel de cultuur dringend behoefte heeft aan levengevend vocht, is het niet overweldigend. Anders begint een onomkeerbaar proces van verval. Er is nog een ander extreem – overdrogen van de grond. Het resultaat is dat het blad bleek wordt, vlekken krijgt, stopt met groeien en verdort. Maar dit zijn slechts enkele van de manifestaties van de ziekte. Nu is het belangrijk om te weten wat ze zijn en hoe u uw “schoonheid” van hen kunt redden.

De basisregel van zorg is dagelijks sproeien. In dit geval moeten de bladeren periodiek worden gewassen. Dit gebeurt heel delicaat, omdat bij sommige variëteiten de greens bedekt zijn met een wasachtige bloei / pluis (een manifestatie van een defensieve reactie). Als je het wist, sterft het vel. De vloeistoftemperatuur mag niet hoger zijn dan 30 ° С.

Bruine “aanval”

bruine vlekken op de bladerenMeestal beginnen telers alarm te slaan wanneer er bruine vlekken op de bladeren van een palmboom verschijnen. Pigmenten verschillen alleen in vorm en grootte. Het spotten begint met kleine ronde formaties. Naarmate ze vorderen, nemen ze in diameter toe en krijgen ze hoekige contouren.. Dit gebeurt om zulke veelvoorkomende redenen:

 • stagnatie van water in de grond of wateroverlast;
 • gebruik voor zowel hard als koud water;
 • lage temperatuur in de insluitingsruimte.

Als je wijzigingen aanbrengt in deze 3 richtingen, dan kun je de conditie van de bloempot aanzienlijk verbeteren. De dagelijkse portie watergift wordt 2 keer verminderd. Gebruik regenwater of bezonken water (12-24 uur). Het wordt aanbevolen om beschadigde onderdelen te verwijderen.

Spuit de bladeren alleen met warme vloeistof en totdat er water uit begint te stromen. Dit is het eerste teken dat de hardhouten platen voldoende vocht hebben opgenomen..

diepe nederlaagOngedierte zoals schildluizen en spintmijten kunnen ervoor zorgen dat de bladeren bevlekt en droog worden. Bovendien verschijnen er spinnenwebslingers op de stam. Daarom moet de bloemist zich wapenen met een zeep- of actellic-oplossing. Soms is één behandeling voldoende, maar voor de betrouwbaarheid is het beter om 2-3 te doen met een interval van 7-14 dagen.

“Witte lepra” – tekenen van penicillosis

witte vlekkenDe veroorzaker van de vreselijke ziekte zijn schimmelsporen die in de grond leven. Hoewel ze zo ver weg zijn, is het de punt van de jonge scheuten die ze treffen. Eerst verschijnen uitgedroogde gebieden met een donkere kleur en na 1,5 week verschijnt er een witte bloei op de bladeren van de palmboom. Hierdoor is de groene massa vreselijk vervormd.

Om een ​​schimmel met succes te bestrijden, is het belangrijk om de aard ervan te kennen. Terwijl het in de grond is, voedt het zich met organische resten die geen tijd hebben gehad om te ontbinden. Zodra de immuniteit van de cultuur verzwakt, migreren pathogene organismen naar jonge greens. Schimmel op een palmboom verschijnt ook in dergelijke gevallen:

 • vochtigheid overschrijdt 70-80%;
 • het planten van een besmet exemplaar of dat beschadigd is;
 • bewaren in een kamer met een temperatuur lager dan + 17 ° С;
 • gebruik van grond met schimmelkolonies;
 • de bloempot in direct zonlicht plaatsen.

Onjuiste bewateringstechnologie dient als een gunstige omgeving voor de ontwikkeling van penicillosis. Zo mag de vloeistof niet op het groeipunt vallen.

palmboom na transplantatieOm te beginnen worden de genoemde oorzaken van de ontwikkeling van handpalmziekte thuis geëlimineerd. Vervolgens worden de bladeren die zijn aangetast door sporen afgesneden. Vervolgens worden alle greens behandeld met een fungicide. Herhaal de procedure als de symptomen terugkeren..

Hoe om te gaan met rot?

wortelrotEen ander gevolg van het verslaan van de plant door schimmelsporen is rotting van de stengels of het wortelstelsel. Zoals opgemerkt, ontwikkelen micro-organismen zich alleen in een vochtige omgeving. Als je de vraag beantwoordt waarom de palmboom aan het rotten is, moet je opnieuw de reden onthouden voor te overvloedig en frequent water geven.

Een tekort aan mineralen of een scherpe temperatuurdaling leidt ook tot de ontwikkeling van een vreselijke aandoening..

Alleen een transplantatie kan de situatie corrigeren. Het is raadzaam om het in de beginfase uit te voeren, wanneer het gebladerte net geel begint te worden of donkerder wordt. Bovendien wordt de groene massa traag, hangend.stengelrot De reanimatieprocedure wordt als volgt uitgevoerd:

 • mors de bloempot;
 • haal het voorzichtig uit de pot;
 • verwijder etterende en verdorde wortels;
 • gedurende 15-20 minuten. dompel de cultuur onder in een fungicide oplossing die zink of koper bevat;
 • bestrooi de plakjes met houtskool of actieve kool (sommigen gebruiken gemalen kaneel);
 • het plantsubstraat wordt gedesinfecteerd met stoom- of kaliumpermanganaatoplossing;
 • na het planten wordt de grond gemorst met een fungicide-suspensie, na een week wordt de actie herhaald.

Tuinders merken op dat het verschijnen van zwarte stippen op palmstelen wordt veroorzaakt door onvoldoende beluchting van de grond. Daarom is het belangrijk om altijd een goede afwatering aan de onderkant te maken. Maar dit is slechts een van de mogelijke redenen voor hun optreden..

handpalm transplantatieNa zo’n kardinale gebeurtenis wordt de watergift verminderd. Maar alleen totdat de aangetaste tentoonstelling wortel schiet. Zodra er jonge scheuten op verschijnen, kunt u overgaan tot de standaard verzorgingsregels..

Wanneer een palmboom verandert in een thuisdierentuin

schade door ongedierteElke plant heeft speciale aandacht nodig. Daarom is het belangrijk om uw kas elke dag goed in de gaten te houden. Hierdoor zal de bloemist de schadelijke plagen van kamerpalmen tijdig kunnen opmerken. Vaak verschillen parasitaire insecten in uiterlijke kenmerken. De schade die ze veroorzaken is echter bijna hetzelfde..

Schild en vals schild

vals schildAls er kleine knobbeltjes / druppeltjes (van 2 tot 5 mm) met een bruine tint op de bladeren verschijnen, betekent dit dat het schildluis op bezoek is. Haar dieet is vers plantensap. Hierdoor wordt het gebied van het blad eronder vaak bleek. Als je ze met je vingernagel verwijdert en ze verplettert, dan zal er dik geel slijm van binnenuit naar buiten stromen. Insecten scheiden onder andere een plakkerig laagje af in de vorm van witte stippen op een palmboom. Helaas kunnen ze ook op naburige planten voorkomen..

Het is onmogelijk om de parasiet met een insecticide te vernietigen, omdat deze wordt beschermd door een dichte schaal. Daarom is het beter om darmpreparaten te gebruiken. Absorptie van vergiftigd gebladerte leidt tot verlamming en als gevolg daarvan sterft de schaal.

Sommige tuinders raden aan om het gewas te behandelen met een alcoholoplossing of water-olie-emulsies. Parallel hieraan kunt u de bovenste laag aarde in de pot vervangen. Of het helpt of niet hangt grotendeels af van het stadium van infectie van de bloempot..

wolluis

wolluisDeze insecten zijn naaste verwanten van het schildluis. Hun dieet is hetzelfde – het sap van de cultuur. Ze verschillen alleen in ovale vorm (3-5 mm) en lichte kleur. De witte larven die op de handpalm verschijnen, nemen snel in aantal toe en beginnen zich te vestigen:

 • geaderd;
 • eierstokken;
 • wortelstelsel.

Bij het gebruik van sprays moet u de instructies volgen. Als u de spray te dichtbij brengt, kan het geconcentreerde preparaat de bladplaten beschadigen..

De parasieten scheiden een wasachtige, kleverige massa af. Door hun actieve leven vertraagt ​​de groei van de palmboom. Behandelingen die het proberen waard zijn:

 • verzamel regelmatig larven;
 • verwijder ernstig aangetaste bladeren;
 • was de greens om de 7 dagen met zeep of alcoholoplossing (het wordt vaak gemengd met uien- of knoflooksap);
 • gebruik lepodociden – preparaten van biologische oorsprong met giftige stoffen;
 • breng systemische insecticiden aan die door het gewas worden opgenomen en vergiftig alle bloemweefsels (de wormen eten ze op en gaan dan dood).

Preparaten met biologisch actieve stoffen worden alleen toegepast op geïnfecteerde foci, die de habitat van de kolonie zijn.

diepe nederlaagHet is onmogelijk om een ​​soort universele drug of strijdmethode aan te wijzen. Vaak moet je experimenteren en verschillende methoden achter elkaar toepassen. Desalniettemin leert de ervaring dat handpalmziekten thuis goed te bestrijden zijn. Het is alleen belangrijk om ze correct te diagnosticeren..

Bestrijding van vergeling van bladeren – video