Onderhoudsvriendelijke tradescantia op uw vensterbank

Tradescantia in een pot De pretentieloze snelgroeiende Tradescantia hoeft niet geïntroduceerd te worden bij liefhebbers van kamerplanten. Eenvoudige thuisverzorging voor Tradescantia, decoratief blad en frequente bloei zijn drie belangrijke redenen waarom deze kruidachtige vaste planten al tientallen jaren vaste planten zijn, zowel binnen als in tuinpercelen..

Kleine planten met overwegend kruipende stengels komen in de natuur voor op het Amerikaanse continent, waar ze gebieden van gematigde breedtegraden tot de tropen bewonen. Tradescantia hebben zich goed aangepast aan hun leefgebied. In droge gebieden zie je planten met dichte bladeren, waarvan de stapel geen kostbaar vocht laat verdampen. Op vochtige plaatsen zijn er soorten met sappige stengels en zulke heldere glanzende bladeren..

De eenvoud van kamerhandelscantia, een verscheidenheid aan decoratieve soorten en variëteiten trekken de aandacht van zowel beginners als ervaren bloemisten. En meer recentelijk is tuintradescantia verschenen in Russische tuinen, die niet verschilt van binnenlandse verwanten, noch in aantrekkelijkheid noch in reactievermogen op zorg..

Thuiszorg voor tradescantia

Behaard gebladerte van tradescantia Vereisten voor de voorwaarden voor het houden van tradescantia verschillen afhankelijk van hun natuurlijke habitat. Behaarde planten met dicht en dik blad zijn meer winterhard. Ze verdragen beter direct zonlicht en zijn minder afhankelijk van de watergift..

Indoor tradescantia met gladde dunne bladeren houden van halfschaduw en groeien het beste in matig vochtige grond. Tegelijkertijd stellen bonte variëteiten meer eisen aan verlichting. Onder de felle zon worden ze bleek en in de schaduw lopen ze het risico hun patroon te verliezen en helemaal groen te worden..

Kamer tradescantiaHet is het beste voor een kamer tradescantia, zoals op de foto, om een ​​plaats op het oost- of westraam te vinden. Aan de zuidkant heeft de plant schaduw nodig en aan de noordkant is er gevaar:

  • overmatig uitrekken van scheuten;
  • vermindering van bladeren;
  • gebrek aan bloei;
  • snel verlies van decorativiteit.

De meeste soorten zijn thermofiel, maar in de zomermaanden is het handig om Tradescantia naar het balkon, de tuin of de loggia te dragen, nadat de pot eerder is beschermd tegen de brandende zon en tocht.

Tradescantia bloeit in de zomerDe comfortabele temperatuur voor Tradescantia ligt in de zomer van 20 tot 25°C en in de winter een paar graden lager. Hoewel een koele winterslaap de voorkeur heeft, groeit de indoor tradescantia in veel gevallen goed zonder seizoensveranderingen in de omstandigheden. Lucht wordt kritisch koud voor planten bij een temperatuur van 10-12 ° C.

Veel Tradescantia zijn, naast de inheemse bewoners van halfwoestijnen, uitstekend geschikt om in vochtige grond te houden en in het warme seizoen hebben ze frequente en overvloedige watergift, irrigatie van gebladerte en douchen nodig. Na het water geven moet de aarden bal gelijkmatig vochtig zijn. Omdat meestal alleen de bovenste laag bij de volgende procedure opdroogt, wordt in de zomer de indoor tradescantia minstens om de dag bewaterd..

Tradescantia groeit snel

De cultuur wordt gekenmerkt door snelle groei, daarom moet extra voeding worden opgenomen in de zorg voor kamertradescantia thuis. Ze worden uitgevoerd in de zomermaanden en in het voorjaar met een interval van 10-14 dagen. Kant-en-klare complexe meststoffen voor binnengewassen zijn redelijk geschikt voor de plant, maar u zult een speciale benadering van bonte vormen moeten kiezen. Door de overvloed aan organisch materiaal groeit dergelijke indoor tradescantia actief gebladerte, maar het kan de decoratieve bonte kleur van groen verliezen.

Snoeien, reproductie en transplantatie van kamertradescantia

Snelle groei en vorming van mooie ampelachtige scheuten is een belangrijk voordeel van Tradescantia. Maar om ervoor te zorgen dat de indoor tradescantia, zoals op de foto, zijn vorm en aantrekkelijkheid behoudt, zien de stengels en het centrale deel van de plant er niet kaal uit, de plant moet vaak worden geknepen en bijgewerkt, waardoor deze gedwongen wordt om zo actief te struiken als mogelijk.

De plant moet periodiek worden gesnoeid.Je kunt tijdens het warme seizoen groeiende stengels afsnijden. Apicale stekken gebruikt voor vegetatieve vermeerdering van Tradescantia wortelen perfect in gewoon water, waarna verschillende stukken in hun eigen potten worden geplant of dienen om de moederplant te verjongen. Als wordt besloten om de stengeldelen als zaailingen te gebruiken, moet hun lengte minimaal 5 cm . zijn.

Met de juiste thuiszorg herstelt Tradescantia, zoals op de foto, zeer snel na het snoeien, en de zaailingen veranderen in volwassen pluizige exemplaren die bloeien in het tweede of derde jaar..

Voor het planten van nieuwe en het verplanten van bestaande tradescantia, moet u geen overdreven voedzame, organisch-rijke grond nemen, waarin de planten snel “vetmesten”, weigeren te bloeien.

Afgesneden toppen kunnen worden gebruikt om nieuwe planten te laten groeienHet is het beste voor een ampelachtige “Amerikaan” om een ​​kant-en-klaar substraat voor kamerplanten te kopen of blad- en grasgrond in gelijke verhoudingen te mengen, zand en een beetje turf toe te voegen voor losheid. Op de bodem van de pot wordt een krachtige drainagelaag gemaakt. De transplantatie van tradescantia tijdens thuiszorg wordt uitgevoerd in de lente als de struik ouder wordt en het wortelstelsel groeit.

Kweken en verzorgen van tuintradescantia

In binnenomstandigheden zijn ampelachtige soorten het populairst bij bloemisten. En tuintradescantia zijn actief bloeiende vaste planten die door rechtopstaande en hangende scheuten met een lengte van 20 tot 50 cm dichte groenkappen vormen..

Tuin TradescantiaDe meest voorkomende tuintradescantia, zoals op de foto, worden beschouwd als hybride planten, gecombineerd tot een enkele soort “Virginia tradescantia”. Zij:

  • snel groeien in een matig warme Europese zomer;
  • bloei rijkelijk en geeft een massa witte, paarse, blauwe en felblauwe bloemen;
  • opvallen tegen de achtergrond van andere planten met een verscheidenheid aan bladkleuren van rijk groen en grijs tot paars en zelfs geel.

Het verzorgen van een tuintradescantia is niet anders dan het verzorgen van een kamerplant.Door de verschillende groeiomstandigheden verschilt de zorg voor een tuintradescantia van de zorg die planten thuis krijgen..

Bloemen geplant op bloembedden en borders kunnen niet worden verplaatst of herschikt als hun delicate bladeren in diepe schaduw of in de julizon staan. Daarom is de site voor de tuintradescantia zeer zorgvuldig gekozen..

Het is optimaal als de plant een plaats in de halfschaduw vindt, waar de grond lang vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd wordt geventileerd. Alle Tradescantia zijn extreem droogtetolerant. Dit is belangrijk om niet alleen rekening mee te houden bij het planten van een tuintradescantia, op de foto, maar ook bij het verlaten ervan..

Voor een succesvolle ontwikkeling moet de plant worden gevoed.Voordat u de plant in de grond plant, moet u de grond bemesten met een volledige dosis van een complex mineraal middel. Vervolgens wordt om de 10 dagen gevoerd met een vloeibare samenstelling. De grond onder de bloemen wordt ‘s ochtends of’ s avonds bevochtigd, wanneer er geen dreiging van zonnebrand is voor de bladeren van de plant.

In de winter wordt Tradescantia afgedekt om de plant voor het volgende jaar te bewaren.Op de middelste baan overleven tuintradescantia zelfs strenge winters, waarvoor ze ofwel bedekt zijn of gewoon het hele bovengrondse deel van de plant afsnijden. Dit is een fundamenteel verschil bij de teelt van tuinrassen in vergelijking met de thuisverzorging van Tradescantia. Met het begin van de lente en het ontwaken van slapende knoppen verschijnen nieuwe verse scheuten boven de grond..

De lente is een zeer goede tijd voor het kweken van tuintradescantia. Dit wordt gedaan door een volwassen struik te verdelen. In het voorjaar en de eerste helft van de zomer kunnen jonge planten worden verkregen door stekken. De apicale delen van de scheuten met 2-3 internodiën worden zorgvuldig gesneden en beworteld in de kas. Wortels worden binnen 15-20 dagen gevormd en jonge Tradescantia kunnen op een vaste plaats worden geplant.

Tradescantia zorgvideo

Adblock
detector