Om een ​​rotstuin te creëren, groeien we jong in het open veld

verjongd voor tuinontwerp Verjongd, in staat om tussen stenen te wortelen, tevreden met druppels water en zich te vermenigvuldigen in de moeilijkste omstandigheden, wordt terecht erkend als de meest pretentieloze plant. Als je een jonge man hebt gekozen om de rotstuin, borders of andere hoeken van de tuin te versieren, zal het planten en verzorgen van de plant in het open veld geen serieuze inspanningen van de eigenaar van de site vereisen..

Talloze soorten juvenielen die tot de familie Tolstyankov behoren, zijn niet alleen te vinden in bloembedden en alpine dia’s. Deze vetplanten zijn heel geschikt in de bos- en steppezone van Europa en Azië. Kruidachtige winterharde vaste planten zijn extreem weinig veeleisend voor de groeiomstandigheden, reproduceren door zaden, maar vormen vaker een dichte gelijkenis met een tapijt en bezetten het territorium met behulp van dochterplanten.

bloemen verjongd in de rotstuin Tuinontwerp maakt actief gebruik van dit culturele kenmerk, zijn pretentieloosheid en de verbazingwekkende decorativiteit van compacte stervormige rozetten van verdikte bladeren, waardoor de jongen een van zijn namen “steenroos” kregen.

Hoe en wanneer verjongd planten in de volle grond? Wat u moet weten over plantenverzorging?

Functies en reproductiemethoden verjongd

jong geeft kinderenTegenwoordig wordt de jeugd steeds populairder. Meer dan een dozijn soorten van deze plant worden gebruikt als groene tuindecoratie en het aantal gefokte variëteiten is al lang meer dan enkele honderden. Tuincentra en kwekerijen voor het planten en verzorgen van jonge exemplaren in het open veld bieden zomerbewoners jonge gewortelde rozetten en zaden.

Het gebruik van dochterplanten is veel eenvoudiger. Ze schieten gemakkelijk wortel op een nieuwe plek en al snel geven ze zelf kleine nakomelingen zittend op langwerpige snorscheuten..

Het grappige uiterlijk van een grote rozet bezaaid met kinderen bepaalde een andere naam voor de jongen, waaronder de plant bekend is in de VS en Europa. Dit is een “kip met kippen”.

Met zaden is het moeilijker om jong te worden. Maar voor die tuinders die hun verzameling willen aanvullen met een veelvoud aan pretentieloze planten die niet op elkaar lijken, is het de moeite waard om te proberen de teelt van jonge voor open grond uit zaden onder de knie te krijgen.

Jong opgroeien uit zaden in het open veld

jong uit zaden in het open veldOm de jongen midden in de zomer in de grond te planten, wordt in februari of begin maart gezaaid. Zaailingen hebben geen grote laag aarde nodig, dus kies een brede, maar niet diepe bak met drainagegaten.

Voor verjongde aanplant heb je een licht, luchtig substraat nodig dat vochtstagnatie uitsluit. Vetplanten hebben niet veel voedingsstoffen nodig, dus een kant-en-klare compositie voor cactussen of een mengsel van gelijke delen turf en zand met de toevoeging van gemalen houtskool is heel geschikt voor zaailingen.

Zaden worden uitgespreid over een vochtig oppervlak en nauwelijks besprenkeld met verse aarde. Kieming vindt plaats onder een film of glas. Totdat de scheuten verschijnen, wordt de kas af en toe geventileerd, waardoor condensvorming wordt voorkomen. Met het verschijnen van spruiten wordt de container naar de zon overgebracht, matig, maar regelmatig bewaterd.

Om zaailingen sterk te laten zijn, hebben ze veel licht nodig. Maar direct zonlicht, vooral ‘s middags, kan jonge, kwetsbare bladplaten verbranden..

Na ongeveer twee maanden duiken de planten, 5-6 cm uit elkaar. Bijna alle variëteiten die bedoeld zijn om in de volle grond te worden geplant, zijn in juli verjongd, klaar voor aanplant voor permanent verblijf.

Verjongd planten in de volle grond en zorgen voor zaailingen

verjongd klaar om in de grond te worden getransplanteerdVoordat u rozetten plant die zijn gekweekt of geoogst van volwassen planten, moet u een geschikte locatie selecteren. In de zon vormen verjongde dichtere decoratieve rozetten dan in de schaduw. Bovendien gaan kleine planten gemakkelijk verloren tussen de grotere populatie van het bloembed. Daarom zijn voor het verjongen en verzorgen van hem in het open veld, plaatsen op stoepranden, de voorgrond van een rotstuin of bloembedden meer geschikt. Cultuur nestelt zich perfect in balkondozen, bloempotten.

Het werd pretentieloos verjongd, maar het groeit beter op open zonnige plaatsen met lichte grond. Haar vruchtbaarheid speelt een ondergeschikte rol..

Rozetten groeien prachtig, zelfs op rotsachtige heuvels met een kleine alluviale bodemlaag en bijna humusvrij zand. Zand wordt toegevoegd aan dichte kleigrond of zwarte grond; een nuttig bestanddeel van het substraat is gemalen houtskool, fijne geëxpandeerde klei of kiezelstenen. Ze worden ook gebruikt om het grondoppervlak na het planten te mulchen..

Dochterrozetten verschijnen in juni op de jongen, daarna groeien ze snel op en na een paar weken zijn ze klaar om te worden overgebracht naar een nieuwe vaste plek. In een aantal regio’s van de Oeral, in het noordwesten en in Siberië, was het planten jong in de volle grond en kan de verzorging van nieuwe planten in een bloembed 7-10 dagen worden uitgesteld, maar dit betekent op geen enkele manier de overlevingskans van een pretentieloze siercultuur beïnvloeden.

Voordat u jonge rozetten plant, is het erg belangrijk om de grond te ontdoen van onkruid, met name meerjarige vegetatie die zich voortplant door wortelstokken. Wanneer de jongen beginnen te groeien, zal het uiterlijk van onkruid het uiterlijk van het bloembed verslechteren, maar het zal heel moeilijk zijn om ze kwijt te raken zonder de gecultiveerde soort te schaden..

De afstand tussen individuele rozetten tijdens het planten is afhankelijk van de raskenmerken en groeisnelheid. Hoe groter de volwassen exemplaren, hoe minder vaak het planten van jonge planten verjongd. Gemiddeld is het interval tussen de gaten 5-10 cm, maar volgend jaar zal er in plaats van enkele verkooppunten een luxueus tapijt zijn met een rijke textuur en palet.reproductie werd verjongd door een dochter socket

Zorg voor jongeren in het open veld

verjongd met dochter socketsDe verjongde plant wordt geplant in vochtige grond, waarna de site voorzichtig wordt bewaterd met behulp van een verdeler. In de toekomst doen de meeste gekweekte soorten het zonder extra zorg. Alleen in bijzonder warme maanden verkleuren en verliezen de jongeren hun toon, waardoor u op de hoogte bent van een vochttekort.

De plant is uitstekend geschikt voor ondiepe beregening, die de grond niet aantast en de integriteit van de groene coating niet schendt.

Totdat de rozetten groeien, is het belangrijk om de grond los en schoon te houden. Topdressing voor de jongeren is optioneel. Als ze worden uitgevoerd, dan alleen met vloeibare middelen in de lente en tijdens de periode van actieve opvoeding van kinderen.

Met minimale zorg na het planten in de volle grond waren de jongen tegen de herfst al volledig geworteld en opgegroeid. Daarom overwinteren dergelijke planten goed. Maar als ze laat aten bij het van boord gaan, werden stopcontacten die niet waren geacclimatiseerd aangetast door vorst en overleefden ze pas in de winter..

verjongd onder de sneeuwDe uitlopers die in augustus en september zitten, kunt u bewaren door ze af te dekken met sparren takken of afdekmateriaal voor de winter. In het voorjaar, op het gebied van smeltende sneeuw, moet een dergelijke bescherming onmiddellijk worden verwijderd, zodat de planten niet gaan rotten.

Voor overwintering worden volwassen planten ontdaan van verwelkte steeltjes, dode bladeren en ander plantenresten. Omdat de planten met groene bladeren terugtrekken, moet bij het verzorgen van jonge exemplaren in de winter een voldoende laag sneeuw boven het bloembed worden gehouden. Jongeren hebben niet meer aandacht nodig. Zodra de lentewarmte komt en de sneeuwbanken smelten, zullen strakke groene sockets er verjongd uitzien.

Over jong planten en kweken – video

Adblock
detector