Aspidistra-kamer in huis De rol van kamerplanten in het menselijk leven is groot. Elk levend wezen heeft zijn eigen bioveld. Dit is al bewezen door wetenschappers. Interactie, de velden maken een persoon sterker of nemen zijn energie weg, waardoor de vitaliteit afneemt. De wederzijdse afhankelijkheid van een plant en een persoon is al lang geleden wetenschappelijk bewezen. Op het niveau van intuïtie kiezen ze zelf huisdieren. Indoor aspidistra heeft unieke eigenschappen die er alleen aan inherent zijn.

Kenmerken van de bloem van aspidistra

Een evergreen uit de bossen van Zuidoost-Azië De groenblijvende plant komt oorspronkelijk uit de bossen van Zuidoost-Azië en wordt slangengras genoemd. De wortelstokken, die uitsteken naar het oppervlak, zijn schilferig en lijken op een slangachtig lichaam. De bladeren zijn zo dicht dat zelfs een reptiel niet zal kruipen, zodat de bladeren niet aarzelen en niet reageren met een metaalachtig geritsel. Daarom laat de zwaai van de bladeren bij rustig weer zien dat er een slang in de buurt op de loer ligt..

Op een andere manier wordt de plant “vriendelijke familie” genoemd vanwege de dichte stand van bladeren die uit de grond komen in beschermende schubben die op de wortelstok blijven, waardoor “slangenhuid” ontstaat.

Van de vele plantensoorten groeit alleen de lange aspidistra in cultuur, en als vorm, met een vaste genetische afwijking, bont.

Al een eeuw lang is deze bloem een ​​onveranderlijk attribuut van adellijke huizen en kassen. In de loop der jaren zijn er andere bloemen verschenen, zijn er mode en planten ontstaan. Met de terugkeer van rieten stoelen en antieke styling keerde de aspidistra echter terug..

De hoogte van een kamerplant kan meer dan een meter zijnIndoor aspidistra is een pretentieloze plant die soms onvoldoende zorg verdraagt, maar niet van overmatige zorg houdt. Je kunt kort informatie met haar delen, maar een zelfstandige plant houdt niet van lange lege gesprekken en doelloos strelen van bladeren. Misschien is dat de reden waarom de bladeren worden gekenmerkt door stijfheid en een metaalachtige glans. Wie wil zijn geheimen toevertrouwen aan cold metal!

De aspidistra wordt op donkere plaatsen in de kamer geplaatst.Met de komst van aspidistra met zijn heilzame eigenschappen in huis, is de oude droom om rustgevend groen naar ongemakkelijke schaduwrijke hoeken te brengen, om de noordelijke ramen te bevolken, verzekerd. Een schaduwtolerante plant voelt zich geweldig zonder zonlicht, soms tevreden met kunstlicht.

Vanuit energetisch oogpunt is het schadelijk om stilstaande zones te hebben in een ruimte waar negativiteit zich ophoopt. Aspidistra past precies in dergelijke hoeken. Zijn brede bladeren breken de stilstaande zone in kleine. Daarom is de energie van apidistra positief. Een kruidachtige plant die kan vechten voor zijn leven, de Britten noemen het “gietijzeren plant”. Er is hier ook een andere subtekst. De plant is een voorbeeld van een ongeslagen krijger. In exoterische interpretaties beïnvloedt de energie van aspidistra een nuchtere beoordeling van iemands capaciteiten, bevrijdt van twijfels en gooien, wekt vertrouwen.

Room aspidistra, zijn plaats in huis

De plant is pretentieloos in de zorgAls we de plant vanuit het oogpunt van zorg benaderen, dan behoort deze tot de groep van steenbokken, wat betekent dat het pretentieloos is in termen van houden.

 • Een schaduwtolerante plant met grote groenblijvende bladeren kan in de schaduw leven, maar met kunstlicht. De zonnestralen zijn schadelijk voor hem, maar in het donker begint het blad op te helderen en verliest het zijn decoratieve effect. Voor variëteiten met bont blad is felle verlichting nodig, maar zonder dat de stralen van de bladeren elkaar raken.
 • Een brede en niet erg diepe pot is een ideale plek voor de groei van wortelstok en bladeren.
 • De plant moet beetje bij beetje worden gedraaid, zodat de pijlen van de bladeren niet buigen. Er is een stand nodig, de grond wordt op de vloer gekoeld, wortels ontwikkelen zich slecht, zwakke groei.
 • Consistentie in de zorg zorgt voor comfort voor de plant. Hij moet zijn woonplaats niet veranderen; bij het verplanten wordt de pot gekozen in dezelfde vorm, alleen groter. Vertrek moet tegelijkertijd zijn.
 • Verander niet van buren. Muziek om rust op te nemen. Praat rustig en in korte zinnen, maar raak niet verveeld met weggaan, vooral niet met water geven en bemesten.
 • Raak de bladeren niet aan zonder de noodzaak, let niet nog een keer op!.

Deze worstelaarplant houdt niet van onnodige irriterende stoffen. Alleen wonen, op zijn gemak gebladerte verspreiden, is comfortabel voor hem. Het is niet nodig om andere planten in ogenschijnlijk ruime schalen te planten, er zal niet genoeg voedsel zijn.

Nuttige eigenschappen van aspidistra voor thuis

Een kamerstudent in een interieur geeft vertrouwenEen kamerstudent in een interieur geeft zelfvertrouwen. Maar ze maakt de kamer ook schoon van tabaksrook en de geur van verbranding, die soms in de keuken aanwezig is. Het verdraagt ​​tocht, absorbeert fenolische vervuiling. Omdat de plant regelmatig water nodig heeft, bevochtigt de verdamping van de bladeren de lucht. Een kameraspidistra verzamelt, net als een stofzuiger, stof op zijn platen en vernietigt schadelijke bacteriën, absorbeert onnodig geluid.

Dagelijkse temperatuurschommelingen binnen redelijke grenzen zijn niet erg voor de plant. Daarom wordt aspidistra vaak gebruikt in de landschapstuinbouw. Het is bestand tegen een koudegolf tot 0 0. Natuurlijk, waar winters zijn, wordt de bloem voor de winter naar een warme kamer verplaatst..

Er zit geen gif in de bladeren van aspidistraVoor veel eigenaren is de bepalende voorwaarde voor het kweken van een binnentuin de veiligheid van planten voor dieren en kinderen. Hoe je energie kunt krijgen van communicatie met kamerplanten en geen vampiers in huis vestigt. Er zijn plantengidsen die worden aanbevolen of pas op voor de buurt. De mythe dat aspidistra giftig is voor katten wordt niet bevestigd. Deze plant heeft geen invloed op de gezondheid van huisdieren. Daarom is het mogelijk om het in de zone van toegankelijkheid voor dieren te plaatsen. Een ander ding is of het gunstig is voor de plant? Er moet aan worden herinnerd dat met goede zorg 5-6 vellen per jaar groeien, en het zal jammer zijn om een ​​beschadigd blad te verwijderen.

Bladeren kunnen hun decoratieve effect verliezen, barsten in geval van overvoeding, beginnen te rotten bij overmatig water geven, uitdrogen van scherpe uiteinden als ze droog zijn, bleek worden door gebrek aan verlichting.

Aboriginals gebruiken al lang alle delen van de plant voor medicinale doeleinden. Er zijn ook medicinale preparaten waarin de geneeskrachtige eigenschappen van apidistra worden gebruikt. Met behulp van deze plant genezen ze:

 • infectieziekten van het maagdarmkanaal;
 • cystitis;
 • aanhangsels;
 • tuberculose;
 • keelpijn;
 • amenorroe;
 • geneest wonden, behandelt parodontitis, stopt bloed.

De plant is giftig, bevat stoffen die tot mutaties kunnen leiden, dus u kunt geneesmiddelen voor behandeling alleen gebruiken onder toezicht van een arts..

Om als volksremedie te gebruiken, omvat het kauwen op bladeren en het wrijven van het sap in het tandvlees als het bloedt. Bovendien kunnen schone bladeren worden aangebracht op diepe sneden zonder een arts te raadplegen. Het stopt het bloeden, desinfecteert, vermindert zwelling of blauwe plekken.

In andere gevallen kan een arts een medicijn voorschrijven, het recept voor de bereiding van afkooksels en tincturen is traditioneel en de behandeling is lang. Een volledige studie van de chemische samenstelling van aspidistrasap is niet gepubliceerd in open bronnen. Het is alleen bekend dat de plant cicasine bevat, dat mutaties in de ontwikkeling van het organisme kan veroorzaken..

Aspidistra in ontwerp

Aspidistra bladeren worden door bloemisten gebruikt in boekettenDe leerachtige bladeren van aspidistra verliezen hun aantrekkelijkheid niet lang wanneer ze worden gesneden. Daarom worden de bladeren gebruikt door bloemisten in boeketcomposities en ontwerpers bij het decoreren van zalen voor ceremoniële recepties. Er wordt zelfs een speciale textieltape geproduceerd, die qua structuur lijkt op een aspidistra-blad, dat wordt gebruikt om te imiteren.

Boeket met aspidistra bladerenWe maakten kennis met de belangrijkste nuttige eigenschappen van de kamer aspidistra. Of u de nuttige eigenschappen ervan in het ontwerp van een appartement wilt gebruiken, is uw keuze.

Aspidistra van parodontitis – video