Asperges hebben geneeskrachtige eigenschappen Vertegenwoordigers van het geslacht asperges zijn niet alleen decoratieve groene soorten en groentegewassen, maar ook echt medicinale planten met een rijke reeks nuttige eigenschappen en kwaliteiten..

De meest bestudeerde officiële geneeskunde die representatief is voor het geslacht is apotheekasperges of plantaardige asperges. Bij het onderzoeken van de biochemische samenstelling van de aspergeplant ontdekten wetenschappers in de negentiende eeuw het eerste aminozuur – asparagine, een onderdeel van eiwitten, dat de binding bevordert van ammoniak dat giftig is voor het menselijk lichaam en de verwijdering van overtollig vloeistof.

Volgens biologen en chemici bevatten het groene deel en de wortels van de plant veel minerale zouten, organische zuren en vitamines, waarvan B-vitamines en ascorbinezuur de leiders zijn..

Maar naast deze soort in de aspergefamilie zijn er ongeveer driehonderd unieke planten, niet minder interessant en nuttig. Hoe gebruikt de volksgeneeskunde de geneeskrachtige eigenschappen van asperges en of de voordelen van de plant worden bevestigd door de artsen van de traditionele school?

De heilzame eigenschappen van asperges

Plantaardige asperges De biochemische samenstelling van alle aspergeplanten is vergelijkbaar met die van asperges, die worden aanbevolen als een caloriearm voedingsproduct, een bron van vitamines en minerale zouten, evenals aminozuren en flavonoïden..

Dergelijke plantaardige materialen zijn in het bijzonder in staat om:

  • de frequentie van migraineaanvallen verminderen;
  • ontsteking van de blaas en nieren verlichten,
  • verwijder overtollige vloeistof;
  • stoffen en toxines verwijderen die gevaarlijk zijn voor de mens.

Bovendien helpt de asparagine in asperges de bloeddruk te verlagen, heeft het een gunstig effect op de toestand van het hart en het vaatstelsel..

In de traditionele geneeskunde wordt asperges gebruikt om waterzucht, nierziekte en vaatschade te voorkomen.In de traditionele geneeskunde wordt asperges, als lid van de aspergefamilie, gebruikt om waterzucht, nierziekte en vaatschade door de vorming van cholesterolplaques te voorkomen..

Deze gunstige eigenschappen van asperges zijn te danken aan het gehalte aan asparagine en enkele andere verbindingen. De bestaande plantensoorten zijn echter niet allemaal onderzocht zoals bij plantaardige asperges het geval was..

Aspergetrossen: eigenschappen en betekenis in de Indiase geneeskunde

Racemose aspergesDe meeste soorten wachten nog steeds op attente onderzoekers, maar in het thuisland van de asperge-racemose, in India en andere regio’s van Indochina, wordt deze soort al vele eeuwen met succes gebruikt om verschillende kwalen te behandelen.

Het traditionele medicijnsysteem van India, Ayurveda, beveelt remedies aan op basis van aspergewortels voor een verscheidenheid aan ziekten en pijnlijke aandoeningen. De trosasperge, genoemd vanwege de karakteristieke vorm van de bloeiwijzen, wordt in zijn geboortestreek “shatavari” genoemd, wat kan worden vertaald als “honderd artsen” of “een remedie voor honderd ziekten”..

Medicijnen worden bereid uit aspergewortelsLangwerpige grote knollen die de basis vormen van het wortelstelsel van de plant en de gunstige eigenschappen van asperges bepalen. Shatavari heeft een gunstig effect op de voortplantingsfunctie van vrouwen en mannen.

Asperges helpen kanker te bestrijdenVertegenwoordigers van de eerlijke helft nemen voorbereidingen van gedroogde aspergewortels:

  • veroorzaakt verhoogde lactatie;
  • verbetert de menstruatiecyclus;
  • verlicht zwaarte en pijn tijdens de menstruatie;
  • we hebben een diuretisch effect;
  • kalmeert en geeft zachte tonen.

Volgens de onderzoeken zijn de gunstige eigenschappen van asperges echt in staat tot een dergelijk effect, en de knollen zijn rijk aan stoffen die het hormonale systeem van een vrouw stabiliseren..

Aspergewortels oogstenDit komt door de versnelde omzetting van estradiol in oesrol, evenals het feit dat het homeopathische middel de synthese van zo’n belangrijk hormoon als progesteron activeert. Als gevolg hiervan is het nemen van een traditioneel medicijn dat gebruik maakt van de genezende eigenschappen van asperges een uitstekende preventie van vele formidabele tumorziekten van het vrouwelijke genitale gebied..

De eigenschappen van asperges kunnen de productie van moedermelk verhogen, evenals neuroses en andere onaangename symptomen bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en in de menopauze..

Mannen die medicijnen gebruiken van de wortelstokken van de aspergeplant, ervaren een toename van de potentie, een afname van de ernst van ontstekingsprocessen in de geslachtsorganen en urinewegen. Artsen merken ook een verbetering van de spermakwaliteit op.

In de huisartspraktijk gebruiken homeopaten aspergewortelpoeder als de patiënt lijdt aan maagzweren, gastritis met hoge zuurgraad, evenals dysenterie en enterocolitis.

Behandeling met deze tool wordt ook extern uitgevoerd. De gunstige eigenschappen van asperges komen tot uiting in eczeem, acne, vergezeld van ontstekings- en etterende processen, droogheid en ruwheid van de huid.

Asperges zijn rijk aan mineralen en aminozurenEn recente studies hebben aangetoond dat mineralen en aminozuren in de aspergeplant niet alleen de lever kunnen beschermen tegen gifstoffen, maar ook de effecten van alcohol op het lichaam kunnen verlichten, waardoor sommige symptomen van een kater verdwijnen..

Bezit asperges en natuurlijke antioxiderende eigenschappen die de veroudering van weefsels en het hele menselijk lichaam kunnen weerstaan ​​of opschorten.

Asperges: is de plant giftig?

Aspergebessen hebben een hoge concentratie toxineAl deze soorten asperges, of ze nu in de tuin of thuis worden gekweekt, bloeien en vormen vervolgens kleine, ronde bessen met een oranje, rode of blauwzwarte tint. De groene delen van de plant bevatten saponinen, die giftig zijn voor de mens. Maar als er niet veel van deze verbindingen in phylloclades zijn, dan is de concentratie van toxine in bessen veel hoger en kan dit gevaarlijk zijn voor huisdieren, en vooral voor jonge kinderen die aandacht besteden aan helder fruit.

Het eten van dergelijke bessen die van asperges een giftige plant maken, dreigt met braken, diarree, buikpijn.

De intensiteit van de symptomen hangt af van de leeftijd, het gewicht en de gezondheid van de persoon die de gevaarlijke vrucht heeft gegeten. Bovendien veroorzaakt contact met het slijmvlies van bessensap allergische reacties en irritatie. Meestal verdwijnen de symptomen binnen een dag of twee, maar om complicaties te voorkomen, is het noodzakelijk om eerstehulpmaatregelen te nemen in de vorm van veel drinken en enterosorbentia te nemen, en ook een arts te raadplegen.

Geneeskrachtige eigenschappen van tuinasperges – video

https://www.youtube.com/watch?v=pHWCvMtVdZU