nematanthus bloeit thuis Thuis voor nematanthus zorgen is eenvoudig en helemaal niet lastig. De bloem vereist geen speciale omstandigheden of elk uur water geven. Maar desondanks zijn er verschillende kenmerken die u moet kennen voordat u een mooie plant mee naar huis neemt..

Het geboorteland van de nematanthus is Brazilië, waar het vele jaren groeide totdat het werd opgemerkt door fokkers. De bloem zelf krult en is geweldig om te groeien in plantenbakken en hangende potten, van waaruit hij in prachtige golven zal verdwijnen.

In de natuur groeit nematanthus meestal tussen gevallen bladeren, daarom houdt het van lichte, losse grond verzadigd met vocht. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het planten van een bloem thuis. Welke andere aspecten u moet weten om thuis een mooie en gezonde nematanthus te krijgen, zullen we in het artikel analyseren.

Een bloem planten

nematanthus transplantatie Om de verzorging van een bloem te beschrijven, moet je beginnen met het planten van een plant. Om het gezond te laten groeien, is het nodig om het goed in de voorbereide grond te planten..

Laten we eerst de grond voorbereiden. Voor nematanthus zijn bodem en transplantatie zeer belangrijke momenten in zijn leven. Om het substraat voor te bereiden, mengt u een deel humus, dezelfde hoeveelheid turf en zand, voegt u twee delen bladaarde toe aan het mengsel. Vaak worden er meer stukjes houtskool aan toegevoegd, maar dit is helemaal niet nodig. Het is dit mengsel voor planten dat de bloem helpt om zich actief te ontwikkelen en zich te voeden met alle noodzakelijke stoffen..

Meststof voor nematanthus is niet overbodig. Het wordt aanbevolen om de plant om de 2 weken te voeden, en in de winter om de 4-6 weken..

nematntus in pottenVerander de pot pas als deze te klein is geworden voor de bloem. Verplant nematanthus niet in een container die veel groter is dan de vorige. Het is voldoende om de diameter van de pot met enkele centimeters te vergroten. Het wortelstelsel zal dus in staat zijn om de hele grond snel onder de knie te krijgen. Als de wortels van de bloem zich in een licht samengedrukte staat bevinden, groeit het buitenste deel van de bloem bovendien sneller..

Kenmerken van nematanthusverzorging

het resultaat van goede zorgEr zijn enkele kenmerken van de zorg voor nematanthus, voor de naleving waarvan de bloem u zal bedanken met groen, sappig blad en overvloedige langdurige bloei..

Zorg voor goede verlichting van de nematanthus. Diffuus maar fel licht wordt door de plant het best waargenomen. Het is aan te raden de nematanthus op een raam op het westen of oosten te plaatsen. Als het raam naar het noorden is gericht, heeft de bloem niet genoeg licht, waardoor de bladeren kleur en sappigheid verliezen en de bloei niet lang duurt.

Het plaatsen van een nematanthus op een zuidraam kan zonnebrand veroorzaken, die eruit zal zien als donkere vlekken op de bladeren, en de groei stopt..

Licht moet de plant minimaal 12 uur per dag raken, en op bijzonder warme dagen moet de nematanthus worden afgedekt met gaas of een andere doorschijnende doek.

Watergift en luchtvochtigheid voor nematanthus hebben matig nodig. In het hete seizoen moet de bloem regelmatig worden bewaterd, maar niet overlopen. De aarde moet uitdrogen, anders begint het wortelstelsel te rotten.nematanthus water geven en aansteken In de winter moet het aantal waterprocedures worden verminderd, laat de plant rusten. Maak je geen zorgen dat hij niet genoeg voedingsstoffen zal hebben. Het heeft voldoende vitamines en mineralen in de bladeren verzameld en zal daardoor goed overwinteren..

Voor irrigatie kun je het beste gezuiverd water of gedestilleerd water op kamertemperatuur gebruiken.

De temperatuur voor nematanthus vereist speciale aandacht. De bloem is pretentieloos, maar er moet een bepaald temperatuurregime in acht worden genomen, wat de groei en bloei positief zal beïnvloeden. Houd het tijdens de periode van actieve groei, in de zomer en de lente, warm. De temperatuur moet binnen + 22-26 graden zijn. Overdag kan de bloem grote hitte verdragen, maar ‘s nachts heeft de plant toch rust en temperatuurdaling nodig om te herstellen. Daarom, als het te warm is in huis, kun je de nematanthus ‘s avonds buiten zetten..

jonge nematanthus bloeitIn het koude seizoen is de minimaal toegestane temperatuur 12 graden Celsius. Maar langdurige blootstelling aan dergelijke kou kan een betreurenswaardig effect hebben op de bloem, dus verhoog de temperatuur een beetje voor normale overwintering van planten. Het is het beste om zich te houden aan het temperatuurregime binnen + 15-16 graden.

Hoe een bloem zich voortplant

ongebruikelijke bloemen van nematanthusEr zijn twee manieren om een ​​bloem te vermeerderen: door stekken en door zaden te gebruiken om te planten. Laten we elk van hen nader bekijken:

Stekken van nematanthus kunnen het hele jaar door worden gedaan. Om dit te doen, volstaat het om een ​​stuk stengel van 10 cm lang te nemen, het van de onderste bladeren te reinigen en het over te brengen naar een luchtdichte grond. Er kunnen meerdere scheuten tegelijk in één pot worden geplaatst.

vermeerdering van nematanthus door stekkenVoor het rooten hebben de stekken gemiddeld 10-12 dagen nodig, waarna de spruiten in aparte potten kunnen worden overgeplant, waarin ze het volgende jaar of meerdere jaren zullen groeien..

Een andere manier om te reproduceren is met zaden. Ze kunnen worden gekocht in een gespecialiseerde winkel of u kunt ze zelf bereiden. Verzamel eerst de zaden van de rijpe bollen van de plant en droog ze enkele dagen op een gewoon vel papier..

Terwijl je thuis voor de nematanthus blijft zorgen, maak je losse grond klaar, maak er kleine inkepingen in en zaai er een verandering in. Dek de pot vervolgens af met folie of glas, waardoor het effect van een broeikas ontstaat. Onder de bodem wordt een pallet met natte geëxpandeerde klei geplaatst, die periodiek wordt gevuld met water.

Als alles correct is gedaan, ziet u binnen 2-3 weken de eerste scheuten. Duik ze in een mengsel dat twee delen veengrond en een deel bladaarde nodig heeft om te maken. Zodra de zaailingen sterk genoeg zijn, kunnen ze in hun eigen potten worden getransplanteerd..

Zoals je kunt zien, is de zorg voor nematanthus thuis helemaal niet lastig, het is voldoende om de plant op tijd water te geven, hem van daglicht te voorzien en hem van tijd tot tijd te voeden met meststoffen. Maar in ruil voor je inspanningen ontvang je een eeuwig groene en langbloeiende plant die ongetwijfeld je huis zal sieren..

De subtiliteiten van de zorg voor nematanthus – video