Landenkalender: juni klusjes in de bloemperken

bloementuin in juni Bloei van lenteplanten eindigt in mei. Juni neemt het over en dwingt de teler hard aan de bloembedden te werken zodat het terrein in de zomer in al zijn glorie verschijnt.

Tegen juni:

 • eenjarige planten worden bijna volledig gezaaid;
 • meerjarige gewassen werden wakker en begonnen actief te groeien;
 • zaailingen van tweejarige en meerjarige planten werden gekweekt, die pas in het volgende seizoen zullen bloeien;
 • dahliaknollen wachten op aanplant in de volle grond.

Bovendien kunnen het gras en het onkruid dat op het gazon is gegroeid niet wachten, wat zelfs eruitziet, zal boven de sierplanten uitstijgen. Lees over hazelhoen bloemen!

Meerjarige verzorging in juni

vaste planten in bloemperken in juni Wat moet de zomerbewoner in juni in de bloemperken doen? Wat zijn de belangrijkste taken? Alleen de zomerbewoner zelf of het weer dat tussenbeide kwam in zijn plannen kan prioriteiten stellen. Maar voor de weelderige bloei van sierheesters en kruidachtige vaste planten hebben ze voedsel nodig.

In juni worden planten gevoerd, waaronder:

 • meerjarige delphiniums;
 • flox;
 • Perzische klaprozen;
 • pioenrozen;
 • korstmossen in verschillende vormen en kleuren;
 • astilbe;
 • lange en dwerg daglelies;
 • meerjarige kamille en vele andere soorten.

water geven met kunstmestPer vierkante meter beplanting wordt een emmer toorts- of vogelpoep-infusie aangebracht in een concentratie van respectievelijk 1:15 en 1:25. Als “een vaste bewoner van een bloembed gaat bloeien en de knoppen heeft opgepakt, wordt de oplossing een beetje rijker gemaakt. Het is handig om complexe mengsels met langdurige werking te gebruiken. In dit geval wordt de korrelige meststof onder irrigatie op de grond onder de kruin van de plant verspreid..

Begin juni eindigt de bloei van de sering, waarvan het stokje wordt ingenomen door schijngras, veldes en andere sierheesters. Wanneer de bloeiwijzen aan de toppen van de scheuten verwelken, moeten ze worden afgesneden en moeten de planten zelf worden gevoed.

Vaste planten en biënnales in de volle grond planten

tweejarigen plantenIn juni worden planten in bloembedden niet meer bedreigd met vorst, dus het is tijd om te beginnen met zaailingen van siergewassen die in het voorjaar zijn gezaaid. Mei zaailingen duiken, en volwassen maart en april planten worden overgebracht naar open grond.

In juni worden dahliaknollen op een vaste plek geplant, waarop al spruiten zijn uitgekomen en na het opwarmen zelfs de eerste bladeren ontvouwen. Plaatsen voor grote heldere bloemen worden van tevoren voorbereid door plantgaten te graven en de grond royaal te besprenkelen met humus gemengd met superfosfaat en gezeefde houtas. Voordat de knollen in juni naar het bloembed worden overgebracht, worden de kuilen goed afgeworpen en worden er steunen voor hoge planten in geïnstalleerd..

De bloemen die op zaailingen worden gezaaid, groeien en geven in juni de eerste echte bladeren, zodat de planten sterker zijn, ze worden gedoken, verspreid in aparte turfpotten of in de volle grond geplant op een afstand van 20-30 cm van elkaar. In het laatste geval hebben de zaailingen een paar weken bescherming tegen koude wind en regen nodig..

plukken en landen van eenjarigenVolgens het populaire geloof kan de laatste nachtvorst uiterlijk in het eerste decennium van juni schade toebrengen aan aanplant in bloembedden. Na 10-12 worden bloembedden aangevuld met petunia’s en salvia, jaarlijkse dahlia’s en geurende tabakssalie, lavendel, zinnia’s.

Alle planten die in de eerste twee weken in de grond zijn geplant, krijgen alleen water, en daarna moeten ze worden gevoed.

Gazononderhoud in hun zomerhuisje in juni

onkruid op het gazon verwijderenMet de komst van warmte wordt actieve groei niet alleen waargenomen in bloembedden en bloembedden. Gazongras raast omhoog, hier en daar komt er onkruid tussen.

Daarom zal de zomerbewoner in juni veel tijd op het gazon moeten doorbrengen. Voor haar zorgen is:

 • bij regelmatig en gelijkmatig water geven;
 • bij het maaien van gras;
 • bij het verwijderen van ongenode gasten, waaronder vaak paardenbloemen, herderstasjes, berken- of essenzaailingen en ander onkruid;
 • in gazonbemesting en beluchting.

Als u het gazon niet onbeheerd achterlaat, kosten deze schijnbaar tijdrovende taken niet veel tijd en moeite..

Bollen siergewassen oogsten in juni

lentebloembollen oogsten voor opslagIn de eerste maand van de zomer moet u zorgen voor bolgewassen in de lente, die al vervaagd zijn en geleidelijk met pensioen gaan. Eerst worden in juni kleine bolvormige soorten op bloembedden gegraven, die worden geplant of naar een nieuwe plaats worden overgebracht..

Gepeld van blad, aarde en gedroogde wortels worden de bollen naar behoefte van een bepaalde soort opgeslagen in nat veen of in droge containers.

Tegen het einde van de maand verdroogt het gebladerte van narcissen en tulpen. Dat wil zeggen, de tijd is gekomen om met hen om te gaan. De rijpheid van de bollen kan niet alleen worden beoordeeld aan de hand van het bovengrondse deel van de plant, maar ook aan de kleur en dichtheid van de bovenste schubben, die droog en bruin worden. Na het rooien worden de bollen gedroogd, gesorteerd en opgeslagen tot het najaar om in de volle grond te planten..

vocht voor bloemen in bloembeddenVergeet niet dat bloembedden in juni regelmatig water nodig hebben, en het onkruid dat erop verschijnt, moet herhaaldelijk en heel voorzichtig worden gewied. Moeilijke taken houden echte aanhangers van de sierteelt echter niet tegen, en alle arbeidskosten worden betaald door de weelderige bloei van groene huisdieren. Bekijk doe-het-zelf tuinbanden bloembedden!

Bloementuin in juni bij de datsja – video