Kenmerken van thuiszorg voor asplenium – wiresummit.org

Prachtig asplenium in huis Om vele redenen zijn varens erg populair geworden in binnentuinen. De groene kleur kalmeert, de gebeeldhouwde bladeren zijn pittoresk en opvallend en nemen gedachten weg van negativiteit. Er zijn 800 soorten oude varens. Asplenium is een soort tropische plant, waarvan vele epifyten zijn, die in symbiose met en op bomen groeien. Er zijn drie soorten asplenium geïdentificeerd in de cultuur, waarvan de zorg thuis en in kassen beschikbaar is..

Asplenium agrotechniek

Grote mooie plant Het belangrijkste om bloemen in huis te houden, is het scheppen van omstandigheden waarin ze kunnen groeien. Aangezien er mensen in de zaal zijn die aan bepaalde voorwaarden gewend zijn, zal een afweging tussen belangen nodig zijn. Aspleniumzorg thuis moet zorgen voor:

  • juiste verlichting;
  • voldoende luchtvochtigheid;
  • tochtvrije luchtverversing;
  • temperatuuromstandigheden in zomer en winter;
  • watergift, bemesting en bodembehoefte.

Als we, nadat we een kind hebben gekregen, hem opvoeden en na verloop van tijd kan hij het zonder hulp, dan zal de kamerplant altijd hulpeloos zijn en zorg en aandacht eisen. Het zal alleen profiteren van zijn aanwezigheid met zorgvuldige zorg. Een groene vensterbank met zieke planten zorgt niet voor een comfortabele staat.

Asplenium verdraagt ​​de directe zonnestralen nietBij het maken van een huistuin is het noodzakelijk om voor elke plant een plek te vinden om te proeven. Asplenium in verlichting houdt niet van direct zonlicht. En als het appartement geen noordelijke ramen heeft, moet het op een diepte van minimaal 3 m van het raam worden geplaatst. We weten dat gezonde bladeren schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en zo zuiveren. Daarom is het zo belangrijk om gezonde bladeren te hebben. In een donkere hoek stopt de bloem met groeien en ontwikkelen. In het licht zullen de bladplaten bleek worden. Alleen een gulden middenweg in de zorg en het onderhoud van asplenium zal tot succes leiden.!

Er zijn speciale technieken om de benodigde luchtvochtigheid voor een plant te verkrijgen. De ideale luchtvochtigheid is 60%, het is een comfortabele omgeving voor de mens. Het is onmogelijk om dergelijke omstandigheden te creëren in appartementen met centrale verwarming. Lokale bevochtiging moet worden gebruikt.

Asplenium-onderhoudstechnologie vereist een frequente bespuiting van de platen met een fijne spray. Zelfs in de winter moet deze bevochtiging 2 keer per dag worden gedaan. In de zomer worden de bladeren vaker bevochtigd en hangt het aantal benaderingen af ​​van de omgevingstemperatuur. Constante verdamping moet in de buurt worden georganiseerd. Het wordt bereikt door een verdamper, luiers op verwarmingsbatterijen of een pallet die in de buurt is geïnstalleerd met poreuze bevochtigde materialen – mos, geëxpandeerde klei. Bij het spuiten hoeft u alleen bezonken zacht warm water te gebruiken, u kunt gekookt gebruiken.

Asplenium zorgIn een koele ruimte kan overtollig vocht in het asplenium in de winter leiden tot schimmelvorming. In tegenstelling tot andere sierplanten houden varens van douches, maar beschermen hun bladeren tegen aanraking. Het is dus beter om ze niet meer aan te raken en de plant niet te belasten. De gevolgen van onvoldoende vocht zijn uitdroging van de bladeren, verkleuring en het verschijnen van bladluizen. Bladluizen worden aangegeven door de bruine kleur van het blad. Varenbladluisbladeren draaien niet.

Jong asplenium laten groeienAsplenium houdt van spaarzaam water geven, zonder baai. Een kluit aarde mag alleen vochtig zijn. Zelfs in de zomer geven ze hem 2-3 keer per week water, in de winter indien nodig. Maar zorg ervoor dat u de grond bevochtigt voordat u gaat bemesten. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen eens in de 2 weken met een speciale samenstelling voor varens. Het bevat meer organisch extract en weinig minerale zouten. Meststof is geschikt voor ficusen, maar dan in de helft van de dosering. Overmatig zoutgehalte van de bodem zal leiden tot de dood van de plant. Water voor irrigatie wordt gedemineraliseerd, of natuurlijk zacht met een kleine hoeveelheid carbonaten.

De beste bewateringsmethode is bodembewatering, terwijl de plant met een pot in een container wordt neergelaten en wacht tot de kluit volledig verzadigd is met vocht. Het veld wordt enkele uren gemaakt om overtollige vloeistof te filteren. Overloop en droogte zijn even schadelijk voor de plant..

Asplenium heeft hulp nodigVan groot belang bij de verzorging van Asplenium is schone lucht zonder tocht. Net als andere planten van deze soort kan Asplenium niet tegen de tabaksrook van de kamer. Tocht is ook gecontra-indiceerd voor varenkosten. Er is maar één reactie op de verkeerde detentievoorwaarden – het drogen van de bladeren. In dit geval kan de plant worden bevrijd van gedroogde platen en kan een constante luchtvochtigheid worden gecreëerd. Na een tijdje zullen de bladeren weer beginnen te groeien. Het is niet aan te raden om zomaar gezonde bladeren te knippen..

Kostenets worden zelden getransplanteerd wanneer dat nodig is:

  • de groei van nieuwe bladeren stopt;
  • bladeren beginnen geel te worden;
  • er is een intensieve droging van het gebladerte, afhankelijk van de detentievoorwaarden;
  • de container is stevig gevuld met wortels.

Voor een goede ontwikkeling van de plant is een speciale grond nodig.De grond voor asplenium bestaat in gelijke verhoudingen uit turf, blad en graszoden, zand. Gehakt veenmos en houtskool zijn nuttige toevoegingen. Kies bij het verplanten een grotere potmaat, maar niet ruim. Zolang de wortels de grond niet vullen, zal het bovengrondse deel van de plant zich niet ontwikkelen. Jonge planten worden jaarlijks getransplanteerd, voor volwassenen worden de gerechten indien nodig verwisseld. Tegelijkertijd wordt een gezonde plant omgegooid zonder de coma te vernietigen en wordt het substraat niet verdicht..

Zieke wortels moeten worden verwijderd en de wonden moeten worden gedesinfecteerd. Het is noodzakelijk om de zieke plant na het schoonmaken in een kleinere pot te transplanteren, zodat er geen verzuring van de aarde is.

Ziekten en plagen

De plant heeft problemenAspleniumverzorging bestaat uit het constant bewaken van de toestand van de plant. Ondanks de speciale samenstelling van het sap van varensoorten, kunnen plagen en ziekten een verzwakte plant binnendringen. Dus overmatig water geven kan septoria, grijze rot veroorzaken. Vlekken kunnen wijzen op overvoeding van de plant. Dergelijke vlekken zijn het gevolg van taphina- of phyllosticta-ziekten. Behandeling van schimmelsporendragende ziekten wordt uitgevoerd met fungiciden. Voor de duur van de behandeling wordt de watergift verminderd en is topdressing uitgesloten.

Behandeling van schimmelsporendragende ziekten wordt uitgevoerd met fungicidenPlanten in droge lucht vallen bladluizen en schildluizen aan. Je kunt jezelf van hen redden met insecticiden of folkmethoden. Maar als nematoden in de bladeren worden gekweekt, dan is zo’n plant moeilijk te genezen, het is beter om er vanaf te komen om niet alle andere planten te infecteren. Je kunt aaltjes vinden als je een blad met bruine binnenste vlekken bevochtigt en op donker papier legt. Kleine wormen tot 1 mm, zichtbaar op een zwarte achtergrond, beginnen uit de plaat te komen. Je kunt dergelijke bladeren plukken, een tijdje stoppen met water geven en de plant besproeien, in sommige gevallen helpt het.

Aanbevolen rassen voor binnenkweek

Asplenium nestenTot slot zullen we de meest geschikte soorten Asplenium noemen voor onderhoud en verzorging in huis. Asplenium nesten is de meest voorkomende plant in cultuur. Een epifytische varen heeft grote bladeren tot een meter, die vanuit het midden groeien en een trechter vormen. Deze plant heeft ruimte nodig, hij groeit actief in de breedte. Het werd nestachtig genoemd vanwege de eigenaardige plaatsing van kruipende wortels en bladeren..

Asplenium bloemdragendAsplenium bulbiferous heeft gevederde bladeren, groeit zeer snel, bladeren zijn sterk ontleed en hangen naar beneden. Op de adventieve knoppen ontwikkelen zich kleine plantjes, die in de grond vallen en wortel schieten.

Asplenium anticum, of osakaAsplenium anticum, of osaka, komt minder vaak voor. Het heeft gevederde bladeren die aan de randen golvend zijn..

Aspleniumvaren video