Kenmerken van het planten van Chileense gravilata en plantenverzorging op de site – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

gravilat chileense planten en verzorgen Bij het kiezen van vaste planten voor een bloembed, moet u nadenken over hoe ze er na de bloei uit zullen zien – ze blijven decoratief of bederven alleen het uiterlijk. Een van de favoriete culturen van landschapsontwerpers is de Chileense gravilat – planten en verzorgen is eenvoudig, de bloei is weelderig en lang, de bladeren zijn het hele seizoen mooi.

Beschrijving van de plant

kenmerken van de Chileense gravilat Chileense gravilat (Geum quellyon) is een overblijvend kruid met een bovengronds afstervend deel voor de winter, een soort van het Gravilat-geslacht van de Pink-familie. Geteeld op het grootste deel van het grondgebied van Rusland. Op de middelste baan hebben slechts enkele badstofsoorten beschutting nodig voor de winter..

Gravilat vormt een nette dichte struik, bestaande uit een korte, rechte stengel en ongepaarde liervormige bladeren verzameld in een basale rozet. Ze verliezen hun aantrekkelijkheid het hele seizoen niet, heldergroen, behaard boven en onder, met een gerimpeld oppervlak, uitgesproken aderen en een gekartelde rand.

De hoogte van de struik bereikt 20-30 cm, met steeltjes – tot 60 cm.De wortelstokken zijn ontwikkeld, groeien snel, verdragen gemakkelijk deling en transplantatie.

bloem gravilataDe bloemen van de gravilata zijn manden gevormd aan de uiteinden van behaarde grijsachtige stengels die boven de rozet van bladeren uitsteken, verzameld in losse pluimen van verschillende stukken. In een soortplant hebben ze een diameter van ongeveer 3 cm, rood, bestaan ​​​​uit binnenste buisvormige bloemen, verzameld in een kleine schijf, en grote buitenste, riet (bloemblaadjes).

De bloei begint eind juni en duurt 50-60 dagen. Aan het einde van het seizoen rijpen de zaden, verzameld in multi-roots. Aan het einde zijn ze uitgerust met een schijn van een haak, klampen ze zich vast aan kleding of dieren, verspreid door zelf te zaaien.

Chileense gravilaat heeft gunstige eigenschappen – het kan worden gebruikt als medicinale plant, veevoeder of voedselplant. Het gebruik ervan voor deze doeleinden op het grondgebied van Rusland is beperkt, omdat de cultuur in de eerste plaats decoratief is en niet in het wild voorkomt..

Populaire variëteiten

Chileense gravilata-variëteiten voor teelt in het landBij het kweken van Chileense gravilata in bloembedden worden vaker variëteiten gevonden dan een soortplant. Ze zijn er in verschillende kleuren, badstof, met grote bloemkronen, verschillen in de tijd en duur van de bloei. Sommigen kunnen, met goede zorg, aan het einde van het seizoen nieuwe knoppen duwen..

De meest populaire soorten waren::

 1. Gravilat Chileense vuurbal – groeit tot 60 cm, bloeit in mei-juni, verschilt in scharlaken dubbele bloemen, wordt gebruikt voor het maken van boeketten.gravilat chileense vuurbal
 2. Mevrouw Bradshaw – een nieuwigheid met rode bloembladen gerangschikt in 2 rijen, tot 5 cm in diameter, vormt een grote struik, in de middelste rijstrook vereist lichte beschutting.De variëteit van mevrouw Bradshaw
 3. Lunnaya Dolina – een spectaculaire variëteit met semi-dubbele gouden bloemkronen, winterhard, bloeit in mei.gravilata maansonate
 4. Gravilat Aurelia Chilean is een spectaculaire vaste plant met gele dubbele bloemen tot 5 cm in diameter, openend van mei tot juni.Chileense gravillat Aurelia
 5. Alabama Slammer – een originele variëteit met semi-dubbele gouden bloembladen, versierd met een brede oranje rand, ondermaats, tot 35 cm.gravilat alabama slummer
 6. Limonello groeit tot 30-35 cm, bloemen zijn klein, eenvoudig, citroenkleurig, bevinden zich op stijve rechte stelen, de variëteit is bestand tegen ongunstige factoren.limonello-variëteit
 7. Gravilat Chileense Lady Strataden – een struik van 50 cm hoog, bloeit midden in de zomer, bloemkronen zijn geel, dubbel, bloembladen met een golvende rand, vereist beschutting voor de winter.Chileense zwaartekracht Lady Strataden

Chileense gravilaat: planten en verzorgen

gravilat chileense planten en verzorgenDe plant is niet grillig en gemakkelijk te verzorgen. Het is niet veeleisend voor bodems, maar geeft de voorkeur aan lichte leem met een licht zure of neutrale reactie. Bloemen kunnen in de halfschaduw geplant worden en in de zon bloeit hij beter op een open plek. Verdraagt ​​geen plakkerige plekken en te zure grond.

Landen

gravilat planten in het voorjaar

Chileense gravilaat wordt geplant in de lente, de late zomer of de herfst. Struiken worden niet dichter dan 20 cm van elkaar geplaatst.

Voeg toe aan de putjes en meng met de bovenste laag aarde:

 • zand of turf als de grond te dicht is;
 • humus, compost in bewerkte ruimtes;
 • hoogveen met alkalische bodemreactie.

Het is onmogelijk om het gebied onmiddellijk voor het planten van de gravilaat te deoxideren. Dit gebeurt een paar maanden eerder of in het voorgaande seizoen..

open grond transplantatieNa het planten moet de struik worden bewaterd om een ​​betere hechting van het wortelstelsel aan de grond te garanderen. Het oppervlak wordt gemout met droge turf of decoratieve dumping – dit bespaart vocht, voorkomt dat onkruid ontkiemt.

Grondbeginselen van landbouwtechnologie

landbouwtechnologie voor het kweken van Chileense gravilitaDe plant heeft regelmatig water nodig, maar verdraagt ​​geen stilstaand water in het wortelgebied. Het verdraagt ​​​​kortdurende droogte goed, maar zonder irrigatie in de hete zomer verdorren de bloemen snel en drogen de bladeren uit, de decorativiteit neemt af. Zelfs als de gravilaat lange tijd onbeheerd wordt achtergelaten en het bovengrondse deel verdwijnt, kunnen de wortelstokken overleven. Wanneer het water geven wordt hervat, zullen de bladeren teruggroeien en verschijnen er volgend seizoen bloemstengels.

Meststoffen voor de cultuur zijn geschikt voor conventionele meststoffen die een volledig mineraalcomplex bevatten, bijvoorbeeld nitroammofoska.

In intensive care-tuinen wordt gravilat drie keer per seizoen gevoerd:

 • in het vroege voorjaar met stikstof om groene massa op te bouwen;
 • aan het begin van de verlenging van steeltjes – met een NPK-complex;
 • aan het einde van de zomer of in de herfst geven ze fosfor en kalium (zonder stikstof) – dit verhoogt de winterhardheid en heeft een positief effect op de bloei in het volgende seizoen.

opbouw van bladmassaDe specifieke plant en variëteiten van Chileense gravilata met eenvoudige bloemen hebben op het grootste deel van het grondgebied van Rusland geen winteropvang nodig. Terry-variëteiten aan het einde van het seizoen worden gemout met droge turf, bedekt met strooisel van gezonde fruitbomen of vuren takken.Chileense gravilaatverzorging

Regelmatig snoeien van verwelkte bloemstengels stimuleert de vorming van nieuwe knoppen.

Reproductie van Chileense gravilat

reproductie van de Chileense gravilaat op de siteDe cultuur is gemakkelijk vegetatief en door zaden te vermeerderen. Bij het kiezen van een methode moet je rekening houden met de herkomst van het ras.

Als het een hybride is, erven planten van zelf verzamelde zaden niet de kenmerken van de moederstruik..

Door de struik te verdelen

wortelverdeling van Chileense gravilataOp één plaats leeft het gravilaat tot 5 jaar, gedurende welke tijd het sterk groeit en verandert in een dicht gordijn. In het midden van de struik verschijnen kale plekken, bloemen worden kleiner, decorativiteit neemt af.

Door te delen kun je tegelijkertijd de plant verjongen en plantmateriaal krijgen:

 1. Graaf een struik op. Schud van de grond.
 2. Verdeel de wortelstok voorzichtig in fragmenten met je handen. Je hebt waarschijnlijk niet eens een mes nodig om jonge struiken te krijgen. Als je veel plantmateriaal nodig hebt, kun je de wortelstok in stukjes snijden, die elk minstens één groeipunt bevatten.
 3. Onderzoek het ondergrondse deel. Gooi alle stukken gedroogde, rotte of door ongedierte aangetaste stukken weg.
 4. Als er tekenen van ziekte op de wortels zijn, reinig dan tot gezond weefsel en laat 2 uur weken in een oplossing van een fungicide, bijvoorbeeld Fundazole.
 5. Plant in voorbereide gekken en geef overvloedig water.grote struik van Chileense gravilata

Geschikte tijd voor operatie:

 • lente – elke regio;
 • vroege herfst – gebieden met een mild klimaat;
 • nazomer, na de bloei – Middelste rijstrook en koelere streken.

Voor Chileense gravilata-percelen moeten de aanplant en verzorging hetzelfde zijn als voor een volwassen plant..

Chileense gravilaat: groeien uit zaad

Chileense gravilata zadenDirect in de grond zaaien kan aan het begin of einde van het seizoen. De grond moet los, voedzaam en goed gedraineerd zijn. Inbeddingsdiepte – ongeveer 2 cm.

Gravilat zal bloeien:

 • volgende zomer bij het planten in het voorjaar;
 • in het huidige seizoen met winterzaaien.

Gravilat wordt in maart-april op zaailingen geplant. Dit gebeurt meestal in een gewone container met lichte vruchtbare grond, zonder een pikhouweel. Zaden worden 2 cm uit elkaar gelegd, rijen – elke 5 cm, bedekt met een laag substraat van 2 cm, gemakkelijk verdicht, bewaterd, bedekt met folie of glas. Opgenomen bij een temperatuur dichtbij 25 ° C, dagelijks geventileerd.

in zaad gekweekte gravilat chileenseWanneer er scheuten verschijnen, wordt de schuilplaats verwijderd. Wanneer de grond opwarmt tot 15 ° C, worden ze direct vanuit de zaailingdozen op een bloembed, rabatka, in een vaste massa geplant wanneer ze als bodembedekker worden gekweekt.

Het planten en verlaten van de Chileense gravilata is eenvoudig en de decorativiteit is hoog, er zijn veel interessante variëteiten. De cultuur vermenigvuldigt zich gemakkelijk door de struik te verdelen, de zaden ontkiemen goed, maar om een ​​hybride te kweken, moet je ze kopen en niet verzamelen in je eigen bloembed.

Chileense gravilat: planten en verzorgen, fokregels – video