Kenmerken van de methoden voor het uitvoeren van anthuriumtransplantatie – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Sierlijke flamingo bloem Anthurium wordt in de volksmond een flamingobloem genoemd. En deze vergelijking is volkomen terecht. Sierlijke bloeiwijzen op lange steeltjes lijken echt op exotische vogels en laten niemand onverschillig. Planten met decoratieve bladeren in alle soorten, maten en kleuren zijn niet minder interessant dan de bloeiende soorten anthurium..

In Zuid-Amerika, de geboorteplaats van anthurium, groeien deze planten meestal als epifyten, beheersen de bovenste niveaus van tropische bossen, groeien op de wortels, takken van bomen en daaronder, onder de kronen. Hier wordt het wortelsysteem van planten, dat krachtige ondergrondse en luchtwortels vormt, niet tegengehouden, en anthuriums reproduceren en bloeien perfect, zelfs zonder transplantatie..

Thuis hebben anthuriums niet de mogelijkheid om hun gebruikelijke levensstijl te leiden, en potten op de vensterbanken worden hun leefgebied. Om ervoor te zorgen dat de planten hier spectaculair bloeien, moeten groene huisdieren niet alleen zorgvuldig worden verzorgd, maar ook van tijd tot tijd worden getransplanteerd..

Hoe verloopt de anthuriumtransplantatie thuis? En hoe te bepalen dat de plant deze procedure echt nodig heeft??

Anthurium-transplantatiemethoden

Bij een slechte ontwikkeling heeft de plant een transplantatie nodig. De belangrijkste redenen waarom anthurium een ​​transplantatie nodig heeft, zijn:

  • de ontwikkeling van de wortels van het hele aarden coma en de duidelijke verkramping van de oude pot;
  • onjuist geselecteerd grondmengsel, dat de toestand van de plant en zijn ontwikkeling negatief beïnvloedt;
  • ziekte van het wortelstelsel en het verschijnen van sporen van rot erop.

Afhankelijk van de oorzaak, kan het verplanten van anthurium thuis de overdracht in een nieuwe pot betekenen met de vernieuwing van een kleine hoeveelheid van het substraat, of de plant wordt overgebracht nadat de sporen van oude grond eerder zijn verwijderd.

Gezonde volwassen planten, actief bloeiend en geen uitwendige ziekteverschijnselen vertonen, worden elke 2-3 jaar overgezet naar een grotere pot.

De noodzaak van een dergelijke procedure wordt aangegeven door dikke wortels die uit de drainagegaten en boven het grondoppervlak zijn gekomen. Geen vrije ruimte in de container vinden, de wortels gaan naar buiten en proberen voedsel en vocht uit de lucht te halen.

Om het wortelstelsel tijdens anthuriumtransplantatie niet te beschadigen, wordt de plant vóór de procedure overvloedig gedrenkt. Dit verzacht de grond en maakt het makkelijker om de kluit uit de pot te halen. Als de pot van plastic is, kun je hem iets kreuken of op de rand van de tafel tikken. Vervolgens wordt de anthurium verwijderd en, na onderzoek van de wortels, overgebracht naar een nieuwe pot, waar al een goede drainagelaag is, en wordt er een laag substraat overheen gegoten..

Voordat u de planten in een andere pot plaatst, moet u de grond overvloedig water gevenDe plant zal na transplantatie snel bloeien, als de nieuwe pot niet veel groter is dan de vorige. Het is beter om de voorkeur te geven aan containers waarin de hoogte gelijk is aan de diameter. Na anthurium in een te ruime pot te hebben getransplanteerd, veroordeelt de bloemist zichzelf tot lang wachten op heldere bloeiwijzen. Totdat de wortels ontkiemen in nieuwe grond, zal anthurium geen bloemknoppen vormen..

Een aarden klomp, gevlochten door wortels, wordt in het midden van de pot geplaatst en de openingen aan de zijkanten worden gevuld met vers substraat.

De grond moet enigszins worden verdicht en zorg ervoor dat u de wortelstokken niet aanraakt of vervormt. De toplaag wordt ook vernieuwd, daarna worden de aanplant, indien nodig, opnieuw bewaterd en wordt het oppervlak van de grond bedekt met veenmos om vocht te besparen.Er worden comfortabele omstandigheden gecreëerd voor de plant

Na transplantatie acclimatiseert anthurium vrij snel en binnenkort kunt u het verschijnen van nieuw blad en bloeiwijzen verwachten.

Een andere procedure is voor de plant als de teler twijfels heeft over zijn conditie en gezondheid. Een veelvoorkomende reden tot bezorgdheid is:

  • het verschijnen van vlekken op stengels en bladeren;
  • verwelking van gebladerte en verlies van de gebruikelijke toon;
  • afwijzing van bloei en groeivertraging.

Helaas moeten anthuriums na de aankoop ook worden getransplanteerd, anders verzwakt de plant snel en kan deze afsterven..

Anthurium wordt in het vroege voorjaar getransplanteerdVerplant dringend anthurium, zoals op de foto, die snel zijn aantrekkelijkheid verliest en zelfs na het water geven de elasticiteit en verticale positie van de bladstelen en steeltjes niet herstelt. Een plant kan last hebben van zowel een overvloed aan vocht in de bodem, zijn armoede of overmatige dichtheid, als van de acties van plagen, ziekten of rottende bacteriën.

In al deze gevallen is het onmogelijk om te aarzelen. Anthurium wordt bewaterd en, zoals reeds beschreven, uit de pot gehaald. In tegenstelling tot de situatie waarin anthurium wordt getransplanteerd zonder tekenen van ziekte, is het hier, indien mogelijk, noodzakelijk om de oude grond te verwijderen, de wortels te beschermen en ze onderweg te onderzoeken.

Als de wortels van de plant beschadigd of verrot zijn, worden dergelijke gebieden zorgvuldig bijgesneden tot een gezond wit weefsel, waarbij de secties worden behandeld met houtskool of actief koolpoeder..

Transplantatie en reproductie van anthuriumHet groene deel van de anthurium is ook bevrijd van droge of verloren bladeren; de bestaande bloeiwijzen moeten samen met de steeltjes worden afgesneden. Deze maatregel zal de stress op de verzwakte plant verminderen en helpen om de schok van de transplantatie sneller te overwinnen. Voor de verzekering is het beter om een ​​plant met sporen van rot te behandelen met een fungicide..

Na het verplanten van een anthurium die Phytophthora, wortelrot of een andere ziekte heeft ondergaan, moet de bloemist de toestand van een dergelijke plant zorgvuldig controleren en, indien nodig, de kroon, de grond en het wortelstelsel opnieuw verwerken.

Als u een plant in dezelfde pot moet overplanten of een container moet gebruiken die al als toevluchtsoord voor een andere cultuur heeft gediend, moeten ze worden behandeld met kokend water of een oplossing van kaliumpermanganaat.

Grond voor het verplanten van anthurium

Anthurium grondDe bijzonderheid van anthuriums is dat planten zich alleen goed kunnen voelen in een zeer losse lichte ondergrond. De beste grond voor deze tropische bewoner is er een die waterdoorlatend is en gemakkelijk toegang biedt tot zuurstof. Na het verplanten van anthurium in een geschikt substraat, dringen de wortels gemakkelijk in de grond, waardoor ze gemakkelijk de nodige voeding en vocht krijgen. Als de teler zich vergist in de grondkeuze voor anthurium, heeft dit al snel gevolgen voor de plant, zijn groei, sierlijkheid en gezondheid..

Er zijn veel recepten voor het samenstellen van een grondmengsel voor anthuriums. De kern van het substraat kan ofwel een kant-en-klaar mengsel voor orchideeën zijn, waaraan gemalen houtskool en een beetje graszoden worden gemengd, evenals zelfgemaakte aarde. Het wordt vaak aanbevolen voor anthuriums om gemalen veenmos, turf en kokosvezel in gelijke delen te mengen. Er is ook een kant-en-klaar speciaal substraat voor anthuriums en andere soorten aroid.

Wanneer het niet mogelijk is om bepaalde componenten te vinden, kunt u voor het verplanten van anthurium de bovengrond uit het naaldbos halen.

Toegegeven, dergelijke natuurlijke grondstoffen vereisen de meest grondige desinfectie om het gevaar van infectie van de plant met bodemongedierte en schimmels uit te sluiten..

Wanneer en hoe anthurium transplanteren na aankoop?

Anthurium gekocht in de winkel moet onmiddellijk worden getransplanteerdAls de geplande transplantatie van anthurium meestal aan het einde van de winter of in de eerste weken van de lente plaatsvindt, is het beter om een ​​​​kopie die in een winkel is gekocht kort na het betreden van het huis te transplanteren. Feit is dat voor de verkoop bestemde anthuriums worden geplant in potten met een kleine hoeveelheid turf of kokossubstraat gevuld met meststoffen met verlengde afgifte..

De voedselvoorziening voor zo’n anthurium is ontworpen voor een maand of twee. Planten die actief bloeien op de planken tegen de tijd dat ze het huis binnenkomen, besteden hun laatste kracht en kunnen sterven als ze niet in verse grond worden overgeplant.

In dit verband rijst de vraag: “Hoe anthurium te transplanteren na aankoop, als de plant nog in bloei staat?” Is het inderdaad de moeite waard om je zorgen te maken over zo’n geval??

Voor het verplanten worden alle bloemstengels van een bloeiende anthurium afgesnedenHet is de moeite waard om zo’n plant over te brengen naar een voedzame, volwaardige grond, en voordat je hem uit de pot haalt, moet je alle steeltjes afsnijden. Een eenvoudige truc zal de acclimatisatie van de anthurium na transplantatie vergemakkelijken en de heldere bloeiwijzen zullen niet verdwijnen. Als ze worden gesneden wanneer het stuifmeel het oor al heeft gedoucht, zullen de bloeiwijzen in de vaas het huis meer dan een maand versieren..

Een video over de transplantatie van anthurium zal u in detail vertellen over het verloop van deze belangrijke procedure en zal in de praktijk helpen om de moeilijkste stadia onder de knie te krijgen..

Anthuriumverzorging na transplantatie

Uit één grote bloem kunnen meerdere jonge planten worden gehaald.Totdat de bovenste laag van het substraat onder de plant uitdroogt, mag anthurium na het verplanten niet worden bewaterd. Bovendien moet een huisdier dat een ernstige schok heeft gehad, zorgvuldig worden beschermd tegen tocht en direct zonlicht..

Omdat de plant alles heeft gekregen wat hij nodig heeft voor groei en zijn wortels tijd nodig hebben om te acclimatiseren, hoeft anthurium na transplantatie nog 2-3 maanden niet te worden gevoerd.

Als u dit advies negeert, kunnen organische en minerale stoffen die in de grond zijn gevangen, beschadigde weefsels verbranden en het voor de plant onwenselijke ongemak alleen maar verlengen..

Een anthuriumtransplantatie thuis kan worden gebruikt om de moederplant te scheiden en meerdere jonge stekken te verkrijgen. Om dit te doen, worden zijscheuten die wortels hebben gekregen zorgvuldig gescheiden en overgebracht naar afzonderlijke kleine potten..

Anthurium transplantatie geheimen – video