Kamerplantencatalogus met foto’s en namen

kamerbloemen in het interieur Voor het eerst werden ongebruikelijke en prachtig bloeiende planten in potten of kassen gekweekt in het tijdperk van de grote geografische ontdekkingen. Tegenwoordig is kamerbloemen, een catalogus met foto’s en namen waarvan in papieren vorm in verschillende kasten kan worden geplaatst, een gepassioneerde hobby van miljoenen mensen over de hele wereld..

Foto’s en namen van decoratieve kamerplanten

Sierplanten worden gewaardeerd om bloemen in verschillende vormen en kleuren, ongewoon blad, een verscheidenheid aan vormen, waaronder rechtopstaand, kruipend en ampelachtig, kruidachtig en boomachtig. Kamerbloemen kunnen van lokale oorsprong zijn en komen uit de meest afgelegen uithoeken van de wereld. Dergelijke planten verschillen niet alleen qua uiterlijk, maar ook in gewoonten, vereisen verschillende omstandigheden van onderhoud en verzorging..

Iemand is dol op vetplanten, iemand is meer geïnteresseerd in het kijken naar de groei van epifyten. Hoewel het bijna onmogelijk is om kennis te maken met alle soorten huisbloemen, hun foto’s en namen, zal een korte catalogus een uitstekende hulp zijn bij het kiezen van een “groen huisdier” naar uw smaak.

Abutilon

zachte abutilone Een groenblijvende struik die gemakkelijk kroonvorming verdraagt, bloeiend in het late voorjaar en het midden van de herfst. Talrijke variëteiten en hybriden van de kamerbloem abutilon geven de voorkeur aan halfschaduw, reageren op zorg en geven hun eigenaar een massa witte, gele, roze, karmozijnrode “bellen” met een diameter tot 10-12 cm.

Om de kracht te herstellen heeft de plant een koele overwintering nodig bij 12-15 graden.

Aglaonema

aglaonemaDe foto en de naam van deze huisbloem in een pot werden beroemd dankzij de beroemde film “Leon”. Tegenwoordig is de kruidachtige vaste plant populair vanwege het bonte leerachtige gebladerte van de breed-lancetvormige vorm en pretentie bij binnenkomst..Aglaonema Siam Aurora

De kleur van bladeren van verschillende soorten en variëteiten bevat niet alleen groene, witte en zilveren tinten, maar ook felroze en paarse kleuren..

Haarmos

geweldig haarVarens zijn niet ongewoon onder kamerplanten. Kruidachtige groenblijvende gewassen trekken de aandacht met gebeeldhouwde bladeren en uithoudingsvermogen. Een van de meest populaire varens is de haarmos, waarvan de jonge bladeren sierlijk zijn gevouwen en een roze-crème kleur hebben. In huis heeft de bloem in de winter halfschaduw en koele inhoud nodig..

Azalea

schoonheid azaleaDeze kamerplanten met bloemen van witte, roze, paarse kleur zijn niet gehoorzaam aan alle kwekers. Maar met het creëren van de juiste omstandigheden en constante aandacht, verheugen middelgrote struiken gerelateerd aan rododendrons zich met een royale bloei en een lang leven thuis.

Alocasia

alocasiaOnder de vele soorten kamerbloemen zijn er veel culturen die tot de Aroid-familie behoren. Mensen uit de tropen van het zuidelijk halfrond imponeren steevast met de pracht van het groen en de verscheidenheid aan vormen.

Wanneer je een foto tegenkomt van decoratieve huisbloemen met de naam “alocasia”, is het gemakkelijk om te zien hoe deze planten uiterlijk verschillen. En dit is niet verrassend, omdat enkele tientallen vertegenwoordigers van het geslacht, bijvoorbeeld alocasia-knobbeltje, geurig, koperrood, pretentieloze decoratieve bladgewassen zijn die worden gewaardeerd door amateurbloementelers.

Aloë

aloëIn tegenstelling tot alocasia, die van vocht houdt, zijn alle soorten aloë vetplanten die droogte kunnen overleven dankzij het water dat zich ophoopt in de sappige bladeren. Aloë boomachtig of agave wordt vaker als huisbloem gekweekt. De plant, tot anderhalve meter hoog, is versierd met lange bladeren tot 30 cm lang, aan de randen afgezet met doornen.

De waarde van de plant zit in zijn niet-wispelturige karakter en geneeskrachtig sap, dat een verzachtende, ontstekingsremmende en hydraterende werking heeft.

Anthurium

anthurium

Anthurium is een andere vertegenwoordiger van de enorme Aroid-familie, die een populaire kamerbloem is geworden. De karakteristieke kenmerken van de plant zijn een ondergrondse stengel, puntige hartvormige dichte bladeren op hoge rechtopstaande bladstelen en bloeiwijzen-kolven, versierd met heldere spreien tot 15 centimeter lang. Het gemodificeerde blad is geschilderd in helder wit-roze, scharlaken, groen-paarse tinten.

Asperges

asperges

Asperges, verwant aan de culinaire lekkernij asperges, onderscheidt zich als kamerplant door een pretentieloos karakter, actieve groei en een lange potlife. Verschillende soorten van deze cultuur hebben, dankzij het naaldachtige blad, de ampelachtige of struikachtige vorm, al lang het respect en de liefde van bloementelers verdiend. Het decoratieve effect van de plant wordt aangevuld met een zeldzame maar gedenkwaardige bloei. Witte bloemen verzameld in een borstel zijn klein, maar geurig. Na het verwelken worden rode, ronde bessen gevormd..

Aspidistra

aspidistra

Aspidistra, oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië, is een decoratieve bladverliezende plant, waarvan de belangrijkste attractie de grote breed-lancetvormige bladeren tot 80 cm lange strepen zijn. Bloemen van deze soort zijn onopvallend en zelfs onzichtbaar. Corollas roodbruin of paars van kleur verschijnen dicht bij de grond.

Balsem

balsemThuisbloemen in potten, op de foto, worden in de volksmond “Vanka Wet” of “gevoelig” genoemd. Balsem, die wortel heeft geschoten op de vensterbanken van onze grootmoeders, houdt van vocht, licht en warmte. Een uiterst pretentieloze plant vanwege de aanwezigheid van een massa variëteiten, het is klaar om de teler te plezieren met de bloei van eenvoudige en dubbele bloemen in verschillende tinten.

Begonia

geweldige begoniaBegonia is een zeldzame plant met decoratieve bladeren en bloemen. Er zijn meer dan 1000 gekweekte variëteiten en hybride vormen van begonia’s in de wereld, die actief worden gebruikt voor tuinieren in huis en buiten. Huisbloemen kunnen verschillen in de manier van reproductie, struikachtig of ampelachtig zijn, seizoensgebonden of constant bloeien.

decoratieve begonia bladerenKenners van decoratieve bladgewassen waarderen het heldere, in tegenstelling tot al het andere groen van deze pretentieloze, snelgroeiende bloemen..

Kamergeranium (pelargonium)

kamergeraniumPretentieloos, overvloedig en lang bloeiend, Pelargonium is een ideale kamerbloem voor beginners. De plant past zich gemakkelijk aan het leven in een appartement aan, leent zich voor vorming, vernieuwt en reproduceert indien nodig zonder problemen vegetatief. En een zee van variëteiten in verschillende vormen en kleuren zal helpen een unieke sfeer in huis te creëren en het interieur te versieren.

Hibiscus

hibiscusMeerjarige hibiscus, verwant aan tuinmallows en lavaters, heeft onder Russische omstandigheden wortel geschoten als kamerplant. Een grootbloemig gewas wordt gekweekt als struik of hoogstam. Met de juiste zorg en voldoende voeding heeft het een benijdenswaardige levensduur, groeit het tot een hoogte van 2-2,5 meter en bevalt het regelmatig het uiterlijk van spectaculaire rode, roze, koraalbloemen.

hippeastrum

hippeastrumDe bolvormige vaste plant is geliefd om zijn makkelijke verzorging en ongelooflijk levendige bloemen. Het gaat gepaard met het verschijnen van krachtige, tot 70 cm hoge steeltjes met verschillende eenvoudige of dubbele bloemen. De kleur van de bloemkronen is afhankelijk van de variëteit en kan bont, wit, roze, scharlaken of diep karmozijn zijn. De bladeren van de hippeastrum vormen een pelsdragende basale rozet, hebben een glad oppervlak en een puntige lineaire vorm. In de herfst begint dit type kamerbloem aan een rustperiode die enkele maanden duurt en een droge, koele opslag van de bollen vereist..

Gloxinia

charmante gloxiniaFluweelachtige grote bellen en dezelfde prachtige “zachte” ovale bladeren zijn karakteristieke kenmerken van de huisbloem van gloxinia. Een knolgewas met een winterrustperiode voor bloei vereist lange daglichturen, voedzame grond en een brede pot.

Meer dan één bladrozet kunnen enkele tientallen spectaculaire bloemen in alle tinten van wit tot dieppaars tegelijkertijd pronken.

Guzmanië

guzmaniaGuzmania trekt zichzelf aan dankzij het heldere blad dat grenst aan een niet zo opvallende en weelderige bloeiwijze. Bloei, die begint na 3 jaar van het plantveld en tot 3 maanden duurt, betekent de dreigende dood van de moederplant, die moet worden vervangen door worteldochterrozetten.

Dieffenbachia

dieffenbachiaEen decoratieve bladverliezende plant met grote bladeren van verschillende kleuren is relatief pretentieloos, valt op door zijn hoge groeisnelheid en talrijke natuurlijke en variëteitsvormen. Net als in de natuur moet de bloem op de foto in een pot met de naam Dieffenbachia voldoende vocht, warmte, voeding en veel helder, maar diffuus licht krijgen..

Dracaena

dracaenaIn de natuur gewend aan echt “Spartaanse” omstandigheden, is de dracaena niet wispelturig in het appartement. Verschillende soorten worden gekweekt als huisbloemen en vormen uiteindelijk een “boom” met een kale stam en een hoed van taai groen of bont blad aan de bovenkant..

Zamioculcas

zamioculcasZamioculcas is een knolgewas uit de Aroid-familie die veel voorkomt in de collecties van bloemenkwekers die dol zijn op groenblijvende decoratieve bladverliezende gewassen. Een pretentieloze kamerbloem van 50 tot 150 cm hoog vormt verschillende krachtige dichte stengels bedekt met glanzende ovale puntige bladeren. Volwassen planten, met de juiste zorg, vormen melkwitte kolven..

Kalanchoë

kalanchoëEncyclopedieën en catalogi van kamerbloemen met foto’s en namen van planten bevatten vaak verwijzingen naar de Kalanchoë. Bovendien worden planten met deze naam vaak opgenomen in de lijst van decoratieve en medicinale gewassen. We hebben het over verschillende verwante soorten, interessant en prachtig op hun eigen manier..

Kalanchoëplanten voor reproductieGemeenschappelijke kenmerken van alle variëteiten zijn eenvoud, snelle groei, gemakkelijke reproductie door alle beschikbare vegetatieve methoden en reactievermogen op zorg.

Decoratieve variëteiten verbazen met de pracht van de bloei, en de levendbarende soorten Kalanchoë zullen helpen om huid en verkoudheid het hoofd te bieden.

Clivia

cliviaClivia is een groenblijvende wortelstokplant met een krachtige wortelrozet van lange leerachtige bladeren. Tijdens de bloei produceert de plant een krachtige steel met fel oranjegele bloemkronen die bovenaan in een paraplu zijn verzameld. Thuis bloeien bloemen langer dan 3 weken..

Pijlwortel

pijlwortelArrowroot is een lage, vaak kruipende of ampelachtige vaste plant met decoratief blad, die tinten licht en donkergroen, paars en roze, wit en bruinachtige tinten combineert op één bladplaat.

Euphorbia Milo

wolfsmelk mijlEuphorbia Mila in Rusland is beter bekend als de “doornenkroon”. Deze pretentieloze plant in de natuur bereikt een hoogte van 2 meter. In een pot is een vetplant met een taaie stengel bedekt met lange doornen en een bosje bladeren aan de bovenkant veel kleiner. Het ongewone uiterlijk van de plant wordt gecompleteerd door kleine bloeiwijzen, omzoomd door heldere schutbladen, in scharlaken, roze, gele en witte tinten.

Sansevieria

sansevieriaSansevieria of “schoonmoedertaal” is al jaren een vaste waarde op vensterbanken. De bescheiden huisbloem is populair vanwege het stoere blad, het bonte patroon of de lichte rand..cilindrische vorm van sansevieria

Sansevieria is een van de meest voorkomende kamerbloemen, maar de cilindrische variëteit met puntige rechtopstaande bladeren van de oorspronkelijke vorm wint alleen maar aanhangers.

Dikke vrouw

dikke vrouwDe decoratieve huisbloemen op de foto danken hun naam aan de vlezige, muntachtige bladeren. De dikke vrouw of “geldboom” is een uitstekende huisplant waar zelfs een beginner voor kan zorgen. Qua uithoudingsvermogen en gemakkelijke reproductie is de bloem alleen te vergelijken met de Kalanchoë. Zelfs een gevallen blad zal snel wortel schieten en aanleiding geven tot een nieuwe plant..

Tradescantia

tradescantiaTradescantia is een uitstekende ampelachtige bloem voor thuiskweek. De plant onderscheidt zich door zijn snelle groei, hoge decorativiteit, pretentie en lichte landbouwtechnologie. Door de aanwezigheid van variëteiten met bont blad in verschillende tinten, kunt u unieke composities maken met één gewas. Tradescantia is vochtminnend, vatbaar voor kroonvorming en wortelt gemakkelijk, in water of op de grond.

Phalaenopsis

phalaenopsisPhalaenopsis of “vlinderachtige” bloem. Deze meest populaire orchidee in de natuur is de epifyt. Thuis is de bloem tevreden met een speciale pot en substraat, in tegenstelling tot gewone grond. De relatief eenvoudige verzorging van phalaenopsis stelt een beginnende orchideeënliefhebber in staat om alle kenmerken van deze sierplanten onder de knie te krijgen.

Violet Usambar (Saintpaulia)

uzumbara violetOp het eerste gezicht fascineert het Uzambara-viooltje met het uiterlijk van zijn wollige blad verzameld in weelderige rozetten, waarover eenvoudige, half- of dubbele bloemen van de meest bizarre vormen en kleuren heersen met een heldere hoed. Moderne variëteiten van Saintpaulia’s tellen in de duizenden en vertegenwoordigen plantenreuzen en dwergen, monochromatische en bonte bloemen, groene bladeren en groen met witte of roze randen.

Ficus

ficusEen catalogus van kamerbloemen met foto’s en namen van verschillende soorten en variëteiten van ficusen kan als een apart boek worden gepubliceerd. Tegenwoordig zijn er bijna duizend variëteiten van deze plant, enkele tientallen worden in cultuur gekweekt, in de vorm van een struik, boom, bodembedekker en zelfs ampelachtige exemplaren. De meest voorkomende zijn Benjamin’s ficus en rubberlagers.

Chlorophytum

chlorophytumChlorophytum (foto) is de leider onder planten als het gaat om het vermogen om de lucht te zuiveren. Maar dit is niet de enige reden voor de populariteit van de kamerbloem. Niet-wispelturig en gemakkelijk vermeerderd in het huis, kruidachtige vaste plant vormt weelderige rozetten van puntige lancetvormige bladeren van groene of bonte kleur. De eigenaardigheid van de cultuur zijn de bloemen en dochterrozetten van de plant gevormd op lange hangende scheuten.

Hoya

hoyaOnder de binnenlandse wijnstokken neemt de hoya een van de eerste plaatsen in termen van schoonheid en populariteit in. Een groenblijvende vaste plant met lange stelen bedekt met dichte “wasachtige” bladeren en paraplu bloeiwijzen van geurige stervormige bloemen laat niemand onverschillig. Tegelijkertijd heeft klimop die op een geschikt oppervlak groeit geen speciale zorg nodig en is hij uitstekend geschikt om thuis te houden.

Video over 20 pretentieloze kamerplanten Foto’s + Namen