Hoe een vuurboom Delonix royal thuis te laten groeien

vuurboom Delonix royal De vurige boom Delonix royal lijkt tijdens de bloeiperiode op een enorm vreugdevuur met heldere, rijke vlammentongen. Een exotische plant bloeit immers met enorme rode bloeiwijzen die de hele kruin van de boom bedekken. Hoe je thuis exotisch kunt kweken en een wintertuin, een appartement of een kas kunt versieren met een ongewone boom, we zullen het verder uitzoeken.

Waar en hoe groeit de vurige boom Delonix royal

Royal Delonix in het wild In zijn natuurlijke omgeving groeit Flame Delonix het liefst in droge, warme klimaten. In het wild is de brandende boom zeldzaam. Wetenschappers veredelaars cultiveren met succes de plant, waardoor vuurkronen parken, pleinen en tuinen sieren in landen met tropische klimaten.

Een vurige vertegenwoordiger van de flora werd in het midden van de 19e eeuw van het eiland Madagaskar gebracht, waar het werd ontdekt door een expeditie van Oostenrijkse en Tsjechische botanici. En de koninklijke titel, de plant ontvangen ter ere van Radam de Grote, die op dat moment de regerende koning van Madagaskar was.

De vuurboom is erg thermofiel. Daarom is het antwoord op de vraag waar Royal Delonix groeit in Rusland ondubbelzinnig. Deze ongewone vertegenwoordiger van de flora kan uitsluitend thuis worden gekweekt, met daaropvolgende plaatsing in wintertuinen en kassen..

In zijn thuisland, het eiland Madagaskar, wordt Delonix royal beschouwd als een bedreigde plant en komt praktisch niet in het wild voor..

Beschrijving van de plant

delonix in een comfortabele omgevingIn een tropisch klimaat groeit de Fire Tree tot 20 meter hoog, gekenmerkt door snelle groei. Voor een jaar van groei en ontwikkeling wordt de stam tot 3 meter uitgetrokken. Daarom groeit de boom op de leeftijd van 4-5 jaar eindelijk, in dezelfde periode dat hij voor het eerst bloeit. Delonix behoort tot de familie van peulvruchten, daarom begint het tegen het 10e jaar van groei en ontwikkeling vruchten af ​​te werpen in grote peulen, waarin zich grote zaden bevinden.peulvrucht

Kofferbak

de stam van de koninklijke delonixDe leeftijd van de Flame Delonix wordt bepaald door het volume van de romp. Hoe dikker het is, hoe ouder het is. De stam van jonge bomen is bedekt met vervelende bast van lichtbruine tinten. Volwassen exemplaren worden beschermd door een dikke laag donkerbruine bast met grijsachtige vlekken.

Kroon

weelderige kroon van DelonixDelonix wordt gekenmerkt door een spreidende kroon, vergelijkbaar in grootte met de boom zelf. In landen met warme klimaten, onder de kruin van dergelijke bomen, zijn recreatiegebieden ingericht, tuinhuisjes en banken geïnstalleerd..

De vorm van de bladplaten is geveerd, doet een beetje denken aan varenbladeren, heldergroen van kleur. Langdurige droogte of scherpe temperatuurdalingen zijn de reden voor het afstoten van Delonix-bladeren. In omstandigheden die comfortabel zijn om te groeien, blijft de plant het hele jaar door groenblijvend. In het donker worden de platen omwikkeld en onzichtbaar.

Flamewood hout is zeer duurzaam en hard, gewaardeerd als een betrouwbaar bouwmateriaal.

Bloeien

de koninklijke delonix bloeit

Het belangrijkste voordeel van de plant zijn de bloemen:

 1. In zijn natuurlijke habitat bloeit de vuurboom Delonix royal van begin mei tot half juli..
 2. Tijdens de periode van volledige onthulling van bloeiwijzen, kunnen bloemen gigantische afmetingen bereiken tot 10-15 centimeter.
 3. Het hoogtepunt van de bloei vindt plaats in juni. Het was in deze tijd dat de kroon bedekt was met heldere scharlakenrode bloemen van grote afmetingen..bloei piek
 4. Kruisbestuiving, omdat zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen tegelijkertijd bloeien.
 5. Vanaf 8-10 jaar groei en ontwikkeling begint Delonix vruchten af ​​te werpen. In plaats van de bloeiwijzen worden peulen vastgebonden en rijpen ze in de vroege herfst.Delonix-fruit
 6. De vruchten zijn langwerpig en bereiken een grootte van maximaal 60 centimeter. Elke peul rijpt tot 25-30 erwten, het zaadmateriaal voor plantenvermeerdering..

Vlamboombloemen zijn een nationaal symbool van een van de Caribische staten van Puerto Rico..

Fokmethoden voor Royal Delonix

royal delonix uit stekkenOm Delonix royal thuis te kweken, zijn er verschillende manieren van plantenvermeerdering..

Voortplanting door stekken:

 • in een volwassen plant wordt een tak met bladeren of knoppen afgesneden;
 • de onderkant van de stek wordt behandeld met een mangaanoplossing en een groeistimulator;
 • de stengel, klaar om te planten, wordt geplant in een voorbereide container met losse, vochtige grond;
 • aanplant is bedekt met een pot of plastic fles;
 • na de vorming van wortels en het verschijnen van jong gebladerte, worden de stekken overgebracht naar een vaste groeiplaats.

Delonix zaden

Delonix uit zaden thuis:

 • de zaden worden voorzichtig doorboord met een scherpe naald en met warm water gegoten;
 • een dag later wordt het zaad uit het water gehaald en in een voorbereide container met losse, vochtige grond gedruppeld;
 • de aanplant wordt bedekt met folie en naar een warme kamer gestuurd;
 • nadat de spruiten verschijnen, wordt de film verwijderd.

zaailingen van Delonix zaadVerder hebben de spruiten tijdig water nodig en een warme, goed verlichte kamer..

Thuis een vuurboom kweken Delonix royal

thuis royal delonix kwekenDe vurige boom Delonix royal stelt weinig eisen aan de groeiomstandigheden, maar verdraagt ​​geen langdurige droogte, vorst, plotselinge temperatuurschommelingen en tocht. Om een ​​gezonde, bloeiende plant te laten groeien, moet je de juiste groeiplaats kiezen en tijdig voor een exotische boom zorgen.

Landingsfuncties en stoelkeuze

een plek kiezen voor delonixPlantactiviteiten worden uitgevoerd in de herfst of het vroege voorjaar. Ook hebben jonge scheuten een jaarlijkse transplantatie nodig. Bomen van 4-5 jaar oud worden eens in de 2-3 jaar verplant. In kuipen en bloempotten met volwassen planten wordt de bovengrond jaarlijks vernieuwd.

Voor actieve groei en ontwikkeling vereist exotische Delonix een zonnige kamer met een hoge luchtvochtigheid. Om het juiste microklimaat te garanderen, worden dagelijks binnenlucht en bladeren bespoten. Je kunt ook speciale luchtbevochtigers en lampen gebruiken voor het kweken van planten..

Temperatuur regime

comfortabele omstandigheden voor delonixDe activiteit van plantengroei en bloei hangt rechtstreeks af van het temperatuurregime in de kamer. Comfortabele indicatoren voor exoten zijn temperaturen van +25 tot +28 graden. Om de boom in de winter te laten rusten, wordt de container met de aanplant overgebracht naar een kamer met een temperatuur van +12 tot 14 graden.

Wanneer de temperatuur daalt tot 0 graden en lager, sterft de Royal Delonix.

Goede verzorging van scheuten

Delonix kiemverzorgingNa het planten en verschijnen van spruiten heeft Delonix geen complexe aanvullende zorg nodig. De enige voorwaarde voor de groei en ontwikkeling van exotische planten is een goed bevochtigde grond. Maar overtollig vocht kan ook ziektes en rotting van wortelstokken veroorzaken. Leg daarom voor het planten in potten en bloempotten een drainagelaag van fijne steen of steenslag aan.

Vervolgens maken we kennis met de aanbevelingen voor het thuis kweken van Delonix royal, die zich actief ontwikkelt en rijkelijk bloeit. Een volwassen plant vereist tijdige watergift, jaarlijkse voeding en goede kroonvorming.

Water geven en voeren

water geven en bemestenDe frequentie van water geven hangt rechtstreeks af van het microklimaat van de kamer waar de boom groeit. In periodes van extreme hitte en langdurige droogte wordt vaker irrigatie uitgevoerd. De grond onder de boom moet altijd vochtig zijn. In het koude seizoen wordt de watergift verminderd.

Topdressing wordt 2 keer per jaar uitgevoerd. De eerste voeding moet in het voorjaar worden gedaan, wanneer de plant zich aanpast na de winterrust. Hiervoor wordt een speciaal mineralencomplex voor exotische planten gebruikt. Dezelfde topdressing wordt in de herfst uitgevoerd, voordat de plant gaat rusten..

Kroonvorming

kroonvormingEen vurige boom wordt gekenmerkt door snelle groei, daarom vereist het thuis tijdige kroonvorming.

De eerste snoei wordt uitgevoerd na 1 jaar groei. Om de kruin van de boom weelderig en spreidend te maken, knijp je in de bovenkant van de plant.

Delonix verdraagt ​​gemakkelijk snoeien van kroon en wortelstokken. Boomvormingsactiviteiten worden uitgevoerd in het vroege voorjaar of na het einde van de bloeiperiode..

Ongediertebestrijding en mogelijke ziekten

zachte zorgThuis wordt de plant zelden aangevallen door schadelijke insecten. Maar wanneer een spint of schede verschijnt, gebruiken ze speciale middelen om insecten te bestrijden of hun toevlucht te nemen tot volksmethoden.

Om het risico op het ontwikkelen van ziekten te verminderen, heeft de plant goede en tijdige zorg nodig..

Vlammende of vurige koninklijke Delonix is ​​​​een pretentieloze exotische plant. Met de juiste zorg groeit de boom actief, ontwikkelt hij zich en behaagt hij anderen met een stormachtige, mooie bloei.

Vuurboom Delonix royal tijdens de overwintering – video