Hoe cipres thuis te kweken? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

hoe cipres te kweken? Voordat u thuis een cipres kweekt, moet u de kenmerken van deze plant kennen. Alleen door over dergelijke informatie te beschikken, kunt u een gezonde en ongelooflijk mooie boom krijgen die de eigenaren vele jaren zal verrassen..

Beschrijving van cipres

cipres zaailingen Dit is een unieke cultuur die de lucht beter kan zuiveren dan andere. Door een grote hoeveelheid fytonciden af ​​te geven, doodt cipres bacteriën en virussen. Vanwege deze capaciteiten wordt de plant vaak in huiskamers gekweekt..

Cypress groeit als struik of boom. Deze plant vormt een spreidende kroon, maar heeft vaker de vorm van een piramide. Jonge groenblijvende exemplaren hebben kleine, naaldvormige bladeren. Met de leeftijd buigen ze zich strakker naar de takken, bedekt met kleine schubben. Omdat dit een vertegenwoordiger is van eenhuizige planten, zijn er vrouwelijke en mannelijke kegels op één persoon. Ze rijpen pas in het tweede jaar en vormen kleine zaadjes die aan de onderkant van de “vleugels” van de kegels zijn bevestigd.

Het thuisland van cipressen is het grondgebied van de tropen en subtropen. Maar er zijn ook vorstbestendige rassen. Thuis wordt een grootbloemige versie van de plant gekweekt.

Cypress wordt zelfs genoemd in de Bijbel. Dit is een van de bomen die de tuinen van Eden sierden. Christenen zien cipres als een symbool van het eeuwige leven..

cipres rang GoldcresIn winkels die kamerbloemen verkopen, vind je meestal de variëteit Goldcres. Het heeft gelige naalden met een gouden tint. Een nette compacte boom neemt niet veel ruimte in beslag en is zelfs geschikt voor kleine appartementen of kantoorruimtes. Met de juiste zorg zal het helpen om overal een hoek van de Hof van Eden te creëren..

cipres olieKamercipres is zeer gunstig voor zijn essentiële oliën. Door zijn specifieke geur is deze plant in staat verschillende insecten af ​​te weren. De olie wordt door destillatie uit de kegels gehaald. Veel ziekten kunnen ermee worden genezen. Ook is olie een uitstekend profylactisch middel..

Eigenschappen van cipresolie:

 • gaat om met onaangename geuren;
 • elimineert ontstekingen, geneest wonden;
 • heeft een kalmerend effect;
 • is een goede tonic;
 • stopt bloed en geneest snijwonden;
 • verlicht hoofdpijn.

Cipresolie egaliseert ook hormonen. Het helpt om te gaan met verkoudheid, virussen, geneest bloedend tandvlees. Cipresolie is een uitstekend cosmetisch product. Het elimineert roos, helpt de vette en probleemhuid, verlicht huiduitslag.

Plantenverzorging aan huis

groeiende cipresDeze plant is niet zo grillig dat hij de eigenaren veel problemen bezorgt. Maar ondanks dit zijn er bepaalde regels voor het verzorgen van kamercipres thuis, die belangrijk zijn om te weten en te volgen..

Voedzame bodem met hoog ademend vermogen

Een huisboom groeit snel, dus het is belangrijk dat hij voldoende mineralen en organisch materiaal levert. De grond voor de cipres mag niet dicht zijn. Dit kan leiden tot ophoping van grote hoeveelheden water. Overtollige vloeistof veroorzaakt vaak wortelrot, wat gevaarlijk is voor de plant..

Voordat u voor een cipres in een pot zorgt, moet u de informatie erover zorgvuldig bestuderen..

Goede verlichting is de sleutel tot de gezondheid van de cipres

houdt van lichtDe plant houdt van fel zonlicht. Anders zal het gebladerte geel worden en afbrokkelen. Cipressen geven alleen schaduw in de hete zomer. In het warme seizoen wordt het naar de frisse lucht gebracht om te zonnebaden en in de winter zorgen ze voor extra verlichting met behulp van lampen..

Zacht water geven en geen overloop

water gevenIn de zomer is het noodzakelijk om een ​​matige luchtvochtigheid in de pot te handhaven, terwijl in de winter de grond erin droger moet zijn. Bij het overlopen worden de wortels van de cipres snel beschadigd door rot. Een groenblijvende plant reageert goed op veelvuldig sproeien, vooral in hete zomers.

Een koele omgeving is de beste optie. Coniferen houden niet zo van hoge temperaturen. Cypress is geen uitzondering. Een kamer met 8-10 graden is voor hem het meest geschikt. Dergelijke omstandigheden zijn zowel in de winter als in de zomer moeilijk te creëren in een appartement. De enige manier om de cipres te helpen, is door vaker te sproeien en de kamer regelmatig te ventileren..

bevruchtingAls u thuis cipres kweekt, moet u het voeren ervan niet vergeten. Regelmatige toepassing van complexe meststoffen zal de plant een gezonde uitstraling geven en het immuunsysteem versterken.

Zorgen voor indoor citroencipres omvat een transplantatie. Deze procedure moet in het voorjaar worden uitgevoerd. Als u de groei van een boom wilt onderbreken, moet u bij het verplanten de boomwortels een beetje inkorten..

Hoe cipres uit zaden te kweken??

cipres uit zaadVoordat u een cipres uit zaden kweekt, moet u enkele regels kennen, namelijk wanneer het het beste is om granen te zaaien. De optimale periode is april-mei. Dit kunnen in de winkel gekochte zaden zijn of zelf geplukt van rijpe toppen..

Om dit te doen, moet u een mengsel in de volgende verhoudingen bereiden:

 • aarde met bladeren – 2 delen;
 • turfmengsel – 1 deel;
 • grasmat – 1 deel;
 • zand – 1 deel.

Voordat u cipreszaden plant, moet u de potten bedekken met voorbereide grond. Vervolgens het substraat een beetje water geven en aanstampen. Plantgoed wordt bovenop gelegd, bedekt met een laag aarde tot 1 cm hoog, de bovenste bal aarde wordt uit een spuitfles gespoten. De potten worden afgevoerd naar de kas. Scheuten zouden na een paar weken moeten verschijnen..

Bij het verplanten van spruiten in permanente potten, zal de introductie van complexe meststof met lange blootstelling goede resultaten opleveren. Het is ontworpen voor twee jaar en zal gedurende deze hele tijd de cipres volledig voeden..

De minikas moet periodiek worden geopend, naarmate de zaailingen groeien, moet dit vaker worden gedaan. Na verloop van tijd wordt de kas verwijderd. Wanneer u thuis cipres uit zaden kweekt, moet u het vocht van de grond in de gaten houden, maar de planten niet laten overstromen..

zaailingen verplantenWanneer de spruiten vijf centimeter hoog worden, worden ze in afzonderlijke containers getransplanteerd:

 1. Voor deze doeleinden zijn grote plastic bekers van een halve liter geschikt..
 2. Er wordt een gat gemaakt in de bodem van het glas en een laag geëxpandeerde klei wordt gegoten voor drainage.
 3. Gebruik voor het planten dezelfde grond als voor het ontkiemen van zaden, maar voeg meer zand toe (twee delen).
 4. Elke maand moeten de planten worden bewaterd met meststoffen en na een jaar kunnen ze in potten worden overgeplant..water geven

Voor het kweken van cipressen verdient het de voorkeur om smalle en hoge potten te gebruiken met een goede laag geëxpandeerde kleidrainage aan de onderkant..

De eerste week na het verplanten is het beter om de boom in diffuus licht te houden en vervolgens op een redelijk lichte plaats te plaatsen. Noord- en oostramen zijn zeer geschikt voor een naaldplant. Als het balkon beglaasd is en de temperatuur daar niet onder de 15 graden komt, kun je de cipres in de winter op de loggia houden. De eerste vruchten aan de boom verschijnen op de leeftijd van vijf..

Voortplanting van cipres door stekken

vermeerdering door stekkenVoor deze methode van reproductie van cipres thuis is april of eind juni geschikt. Kies om te beginnen een gezonde moederboom. Stekken moeten van het bovenste deel worden genomen, van takken die niet ouder zijn dan drie jaar. De voor de enting geselecteerde scheuten worden niet gesneden, maar met een scherpe, snelle beweging geplukt. In dit geval moet een stuk schors aan de basis blijven. De maaihoogte mag niet groter zijn dan 20 centimeter.

Voortplanting van cipres door stekken is de meest effectieve manier.

stekken rootenCypress Rooting-methoden:

 1. De naalden aan de onderkant worden verwijderd. De takken worden ongeveer een dag bewaard in een groeistimulator..
 2. Ze worden geplant in dozen die van tevoren zijn voorbereid. Ze zijn gevuld met zand, dat is gedesinfecteerd met een 3% -oplossing van kaliumpermanganaat.
 3. De container moet een vrij groot aantal drainagegaten hebben. Ze zetten het op een steun (poten) zodat lucht vrij toegang heeft tot de bodem.
 4. De takken worden niet veel verdiept, slechts 2-4 cm, afgedekt met folie of in een kas gezet.
 5. De optimale temperatuur voor wortelvorming in cipressenstekken is ongeveer 20 graden. Bij lagere tarieven is de film verplicht. Als de luchttemperatuur hoger is dan 20 graden, is het voldoende om de takken met gaas te bedekken.
 6. Twee keer per dag worden de stekken besproeid. Tegelijkertijd wordt water geven als zodanig niet uitgevoerd.
 7. Stekken onder folie, blikjes of plastic flessen worden periodiek geventileerd.

Als de twijgen goede wortels hebben van 10 cm lang, kunnen ze opnieuw worden geplant. Het is beter om lichtzure grond te gebruiken met toevoeging van turf. Na twee tot drie jaar worden de bomen op hun vaste plek geplant..

Binnen- of buitencipres is een echte decoratie. Met de juiste aanplant en verzorging thuis, zal een decoratieve boom zijn eigenaren verrukken en de lucht in het appartement zuiveren, en slanke groene piramides van grote variëteiten zullen helpen bij het creëren van steegjes of heggen in de buurt van een landhuis.

Naald houden thuis – video