Groene oases redden: hoe en wat bloemen kiezen voor op kantoor – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

welke bloemen kies je voor op kantoor? Mensen die aan het einde van de werkdag langdurig in benauwde, kleine ruimtes werken, ervaren ernstige vermoeidheid, hoofdpijn, irritatie van huid en ogen. De reden hiervoor ligt in het gebrek aan zuurstof en droge lucht, die bloemen voor op kantoor kunnen elimineren. Groene oases van gezondheid helpen de invloed van veel negatieve kantoorfactoren te neutraliseren en de sfeer te verbeteren. Zelfs werknemers die onverschillig staan ​​tegenover bloemen en ze niet thuis planten, beginnen groene “redders” op kantoor te waarderen.

De voordelen van planten voor kantoormedewerkers

vloer bloemen voor kantoor Een grote menigte mensen in één ruimte, straling van computers en laptops hebben een nadelig effect op de gezondheid van medewerkers. Dit leidt niet alleen tot prestatieverlies, maar is ook een risico op het krijgen van beroepsziekten. Zelfs iemand met een gezonde psyche ervaart paniekaanvallen en angst. Bloemen op kantoor helpen de gezondheid van medewerkers te redden.

Ten eerste zijn bloemen voor kantoren een levengevende stroom van zuurstof. Werkgevers besparen vaak op vierkante meters voor hun werknemers, dus soms heeft een klein kantoor een groot aantal mensen die een paar meter uit elkaar zitten. Als gevolg hiervan wordt de lucht snel gevuld met kooldioxide, bacteriën, ontstaat er benauwdheid, wat zorgt voor snelle vermoeidheid, hoofdpijn en ademhalingsproblemen. De situatie wordt gered door bloemen, die koolstofdioxide opnemen en zuurstof afgeven. Binnen met veel planten is de lucht veel frisser dan kamers met airconditioning.

Bloemen en kleine bomen helpen bij luchtdesinfectie. Het aantal schadelijke bacteriën en ziektekiemen in kantoren is ongekend, vooral als het vaak door vreemden wordt bezocht.

tafelbloemen voor op kantoorDe lucht in kantoren heeft last van rokers. Zelfs als rookkamers zich op afgelegen plaatsen bevinden, stoort de geur van tabak voortdurend niet-rokers. Kantoorbloemen zoals geranium, clivia, aspidistra zuiveren de lucht perfect. Ze worden in de buurt van rookruimtes geplaatst, maar zodat onachtzame tabaksliefhebbers geen potten als asbakken gebruiken.

Een keer per week worden de planten naar de frisse lucht gebracht, zodat ze weer op krachten komen, die ze besteden aan het verbeteren van de luchtkwaliteit..

Groene oases zijn handig voor het zicht. Een dergelijke oefening voor het ontspannen van de oogspieren staat bekend als het overbrengen van de blik van een object in de buurt naar een groene stip in de verte. In plaats van dit punt is een groene plant heel geschikt..

interieurdecoratie met bloemenHoe meer bloemen op kantoor, hoe vochtiger de lucht erin. Plantenverzorging omvat water geven en sproeien, wat de luchtkwaliteit verbetert.

Bloemen werken als anti-stressoren, wat zeer gunstig is voor mensen met mentale arbeid. Ze verbeteren de hersenfunctie, verhogen de efficiëntie van kantoormedewerkers.

De leukste kleine bloemen voor op kantoor

kleine bloemen voor op kantoorNiet alle bloemen zijn geschikt voor kantooromstandigheden. Het is belangrijk om te begrijpen dat ze ook leven, en langdurig verblijf in kamers met ongunstige omstandigheden beïnvloedt niet alleen de gezondheid van mensen, maar ook van planten. Ze kiezen pretentieloze bloemen die een lange afwezigheid van water kunnen overleven, zeldzame dressings nodig hebben en bestand zijn tegen temperatuurveranderingen. Kantoorplanten mogen geen sterke geur hebben. Veel mensen houden niet van harde geuren en sommigen hebben allergieën.

Middelgrote en kleine bloemen worden direct op hun bureaublad, op de vensterbanken, geplaatst. De meest gemakkelijk te verzorgen planten die geen speciale verlichting en temperatuuromstandigheden nodig hebben, zijn erg populair..

De taal van de schoonmoeder (sansevieria)

sansevieria op kantoorEen bloem die heel geschikt is voor het dagelijks leven op kantoor. Past zich perfect aan alle omstandigheden aan, verdraagt ​​​​rustig tocht, droogte, temperatuurveranderingen, leeft lang zonder te verplanten. Reinigt de lucht perfect en verzadigt deze met zuurstof.

Sansevieria heeft dichte, stijve bladbladen. Ze zijn moeilijk te beschadigen en als dit gebeurt, zal de plant gemakkelijk herstellen. De kleur van de bladeren is gevarieerd. Het gebeurt in een monochromatisch rijk groen en bont groen-witachtig-geel.

De tong van de schoonmoeder groeit in halfschaduw en in de zon, zonder zijn schoonheid te verliezen. Bij constante halfschaduw worden de bladeren rijkgroen, de lichtrand langs de randen verdwijnt.

Cactus

kleine cactussenDeze desktopbloem voor kantoor en thuis stond tot voor kort bij bijna elke werkcomputer. En dat allemaal vanwege de mythe over het vermogen van een cactus om schadelijke computerstraling te absorberen. Nu is de mythe ontkracht, maar vanuit het oogpunt van rust voor de ogen zijn cactussen best nuttig. Artsen adviseren om vaker naar iets groens te kijken, het ontspant de ogen. Daarom is een cactus die bij de monitor wordt geplaatst best handig als je er constant naar kijkt. Cactus boeit en heeft dus praktisch geen onderhoud nodig. Groeit op de armste gronden, met een minimum aan licht en water geven.cactussen in het interieur

Het enige nadeel van een cactus is dat er in de winter koele omstandigheden voor worden gecreëerd, wat in een kantooromgeving niet altijd mogelijk is..

Ovale dikke vrouw

vet ovaalBij de gewone mensen wordt de dikke vrouw de geldboom genoemd. Pretentieloze bloem, groeit zowel in de zon als in de schaduw, verdraagt ​​​​gemakkelijk droogte. Zijn hele leven kan hij niet worden gevoed (slechts af en toe bewaterd met vermicompost). Leeft rustig in krappe potten zonder transplantaties.

paars

viooltjes op kantoorOnder de bloeiende en pretentieloze planten voor op kantoor, is het violet een van de meest delicate en mooie. Er zijn variëteiten met fluweelachtige bladeren en dubbele bloemen in verschillende kleuren. Er zijn compacte planten en er zijn grote met bloemen in de vorm van enorme sterren. Een minituin met verschillende compacte soorten viooltjes zal liefhebbers van schoonheid esthetisch plezier geven, de stemming verbeteren en de prestaties verbeteren.

Violet is pretentieloos:

 1. Ze zeggen dat het zelfs in een lepel droge aarde groeit en tegelijkertijd kan bloeien..
 2. Ze houdt van zonnige plaatsen, daarom heeft ze in schaduwrijke kantoren of in kamers zonder ramen extra verlichting nodig met speciale lampen.
 3. Verdraagt ​​geen extreme temperaturen, tocht en vorst.
 4. Veeleisend om water te geven, maar sterft vaak door een teveel aan vocht in de grond. Daarom wordt de bloem alleen bewaterd als de bovenste laag van de grond droogt..

Gebrek aan vocht leidt ook tot de dood van de plant, dus er wordt water in de pan gegoten.

Zamioculcas

zamiokulka's op kantoorHoewel deze bloem onlangs in het gezichtsveld is verschenen, is hij al behoorlijk populair geworden. Een middelgrote plant, die zich goed voelt onder de zon en in halfschaduw, is koudebestendig, sterft niet af, zelfs niet op niet-geïsoleerde vensterbanken.

Zamioculcas vereist geen frequent verplanten, water geven, het groeit bij elke luchtvochtigheid en lage temperaturen (tot +16). Vrijwel geen geur.

Chlorophytum

chlorophytum in het interieurHet heeft het record voor luchtzuivering. Chlorophytum is een kieskeurige plant, waarvan de zorg tot een minimum wordt beperkt. De bloem is bestand tegen een temperatuur van +8 ° С, hij voelt geweldig aan bij +18 ° С. Groeit in de zon en in de schaduw, bij elke luchtvochtigheid. Verschilt in uithoudingsvermogen, kan een maand leven zonder water te geven. Snoeien en voeren heeft hij niet nodig. Leven lang zonder in één pot te verplanten.

Grote bloemen voor op kantoor

grote bloemen voor op kantoorGrote planten in de kamer creëren een gevoel van stabiliteit en stevigheid. Populaire, pretentieloze bloemen voor op kantoor met foto’s en namen worden hieronder weergegeven.

Ficus

ficusen op kantoor

Een van de meest populaire planten, die al lang wordt gebruikt in kamers met een groot aantal mensen:

 1. Past organisch in een strikte kantooromgeving.
 2. Ficuspotten staan ​​op een plek waar diffuus zonlicht op valt..
 3. In de winter groeit het goed onder fluorescentielampen..
 4. Dit is een klassieker voor ruimtes met een groot aantal mensen, omdat het de mogelijkheid heeft om de lucht actief te zuiveren en te verzadigen met zuurstofstromen.

Ficus groeit het liefst constant op één plek. Wanneer het wordt herschikt, kan het bladeren afwerpen. Houdt van zonlicht, bij gebrek daaraan stopt het met groeien. Verdraagt ​​geen overtollig vocht in de bodem.

Het grootste nadeel van ficus zijn de bladeren van de stofafscheider. Veeg ze dagelijks af met een vochtige doek..

Monstera

monstera in het recreatiegebiedDeze populaire kantoorbloem met grote bladeren wordt niet voor niets ook gekweekt in ziekenhuizen, sanatoria, scholen. Een hardnekkige, schaduwtolerante, pretentieloze plant afkomstig uit de tropen van Brazilië, groeit goed in Rusland onder fluorescentielampen, en de gebeeldhouwde enorme bladbladen zijn een lust voor het oog met hun ongewone vorm.

Monstera heeft een andere naam voor “huilbaby”, vanwege de eigenaardigheid na regen of overvloedig water geven “om een ​​traan te vergieten” (druppels vocht uit de bladeren).

De plant verdraagt ​​​​gemakkelijk extreme temperaturen, droogte van de omringende lucht en hoeft niet lang te worden gesnoeid. Het groeit actief bij een temperatuur van +25 graden in de zomer en +20 in de winter. Vrijwel geurloos, hoeft niet jaarlijks opnieuw te worden geplant, laat geen blad vallen, hydrateert en zuivert de ronde lucht.

Het nadeel is dat de monstera veel ruimte in beslag neemt, tijdens het groeien aan de grond moet worden toegevoegd. Hij bloeit alleen wanneer optimale omstandigheden worden gecreëerd (lange daglichturen, bladeren besproeien, verband aanbrengen).

Yucca (dracaena)

yucca op kantoorDe bloem verdraagt ​​​​de zon en warmte goed, omdat zijn thuisland Mexico is met zijn hete woestijnen. Om dezelfde reden is de plant niet geschikt voor een kantoor zonder ramen of voor schaduwrijke, semi-kelders waar weinig zon is..

Accommodatie regels

bloemen plaatsen op kantoor

Bloemen in kantoren vervullen niet alleen een praktische rol (de lucht zuiveren en verzadigen met zuurstof), maar ook een esthetische:

 1. Ze moeten goed in het interieur passen om één compositie te vormen, die niet alleen nuttig is voor het mobiliseren van het personeelsbestand van medewerkers, maar ook voor hun korte ontspanning tijdens rookpauzes en lunch..
 2. Het ontbreken van groene bloemeneilanden in het kantoor verarmt het en verandert het in een stenen kooi, maar een overvloed is ook onaanvaardbaar..
 3. Met een groot aantal planten ziet het kantoor eruit als een wintertuin of een kas, waardoor het geen werkorganisatie wordt, maar een recreatiegebied. Alles moet met mate zijn.
 4. De locatie van de bloemen is ook belangrijk. Grote kantoorplanten worden meestal geplaatst in ontvangstruimten, wachtkamers, directiekantoren. Ze zien er daar organisch uit. Kleine worden op de bureaus, vensterbanken, bloemenplanken van medewerkers geplaatst.

Zet bloempotten niet in de buurt van radiatoren, onder airconditioners of in de tocht. Het is slecht voor hen..

Bloemen voor op kantoor zijn een stukje levengevende natuur in de urban stone jungle. Idealiter stralen ze een licht, onopvallend aroma uit, passen ze in het interieur en vergen ze een minimum aan onderhoud..

De beste bloemen kiezen voor op kantoor – video