Goede verzorging van pachystachis thuis

Om gezonde en weelderige pachystachis te kweken, moet de thuiszorg voor deze plant bepaalde regels volgen. Het is belangrijk om de juiste grond en gebruiksvoorwerpen te kiezen om te groeien, de vereiste temperatuur en vochtigheid te behouden en de bloem regelmatig water te geven en te voeden. Dan zal hij zich in al zijn glorie kunnen laten zien.

Een ondersteunende omgeving creëren

het resultaat van goede zorg Het thuisland van pachistaches zijn de bossen van de tropische zone van Midden- en Zuid-Amerika. Om ervoor te zorgen dat een plant zich binnenshuis met succes kan ontwikkelen, moet u er omstandigheden voor creëren die zo natuurlijk mogelijk zijn:

  1. Handhaving van de luchttemperatuur. In de lente en zomer mag deze niet onder de 18-20 ° C komen. Als de thermometer boven deze markering komt, is het belangrijk om de luchtvochtigheid in de kamer te verhogen om te voorkomen dat de bladeren uitdrogen. In de herfst en winter is de optimale temperatuur voor pachystachis 15-19 ° C. In koelere lucht beginnen de bladeren van deze warmteminnende plant af te vallen, en in de lente, met het begin van de vegetatieve periode, zal het nodig zijn een lange herstelperiode voor de struik om weer volume te krijgen.de plant houdt van vochtige lucht
  2. Koele tocht is een grote bedreiging voor pachystachis. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kiezen van een plaats voor een plant. In het koude seizoen is het beter om het van de vensterbank te verwijderen en op enige afstand van het raam te plaatsen..
  3. Verlichting voor pachistachis moet matig zijn. Een exotische bloem moet voldoende zon krijgen, maar de directe stralen laten lelijke brandwonden op de bladeren achter. De ideale keuze is een raam aan de oost- of westkant van het huis. Als pachistaches op het zuidelijke raam wordt gekweekt, moet hij kunstmatige schaduw creëren.
  4. Deze tropische plant is gewend aan een hoge luchtvochtigheid – vanaf 60%. Bij het kweken in een ruimte met droge lucht moeten speciale maatregelen worden genomen: plaats een bak met water naast de pot, hang een natte handdoek aan de batterij of gebruik een speciaal apparaat – een luchtbevochtiger. In de winter is het beter om de pachistachis uit de buurt van verwarmingstoestellen te plaatsen..

Het creëren van gunstige omstandigheden is de basis voor de actieve ontwikkeling en bloei van pachistache. De vereisten voor het milieu verschillen niet veel van de vereisten van de meeste kamerplanten, “gemigreerd” op de vensterbank uit tropische bossen.

Pachistachis planten en bemesten

pachystachis bloeit thuisDe grootte van de plantpot moet afhangen van de grootte van het wortelstelsel: het is beter dat het volume 3-4 cm overschrijdt, omdat pachistaches dol zijn op vrije ruimte. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan brede gerechten. Op de bodem van de pot is een drainagelaag van minder dan 2 cm vereist. Dit zorgt voor voldoende luchtstroom naar de wortels en voorkomt waterstagnatie op de bodem, wat leidt tot rotting.

Voor drainage kunt u kleine stenen gebruiken, noodzakelijkerwijs gedesinfecteerd, of geëxpandeerde klei die in een winkel is gekocht.

Topdressing en grondkeuze voor pachystachis spelen ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de plant. Het geeft de voorkeur aan vruchtbare grond met een lage zuurgraad en goede beluchting, dus de grond moet los zijn. De eenvoudigste manier om een ​​universeel mengsel voor bloeiende kamerplanten te kopen, is door er grof zand of vermiculiet in een verhouding van 4:1 aan toe te voegen..

U kunt de grond zelf voorbereiden door te mengen:

  • lommerrijke grond;
  • graszoden;
  • turf;
  • zand;
  • humus.

Alle componenten worden in gelijke delen genomen.

Van april tot het begin van de herfst ontwikkelt en bloeit pachistache actief, daarom heeft het regelmatig voeding nodig. Ze worden 1-2 keer per maand gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de plant alle benodigde stoffen ontvangt, is het mogelijk om de introductie van organisch materiaal (bijvoorbeeld toortsinfusie) en complexe minerale meststoffen voor bloeiende soorten af ​​te wisselen. In de herfst en winter is voeren niet nodig.

Reguliere zorg

jonge pakhistakhi's bloeidenBij het verzorgen van pachistaches thuis, speelt regelmatig water geven een sleutelrol. Deze plant houdt van vocht, dus in het voorjaar en de zomer mag de grond niet uitdrogen. Het moet worden bewaterd zodra de bovenste laag van de aarde opdroogt. In de winter wordt de watergift teruggebracht tot 2 keer per week, maar u moet zich altijd concentreren op de toestand van de grond en de bloem zelf. Gebrek aan vocht beschadigt de pachystachis enorm en kan tot de dood leiden..

Op warme dagen en in droge binnenlucht reageert de plant goed op regelmatig sproeien uit een spuitfles. Het is beter om ze ‘s morgens en’ s avonds te produceren, totdat de zonnestralen op de pachistaches vallen..

Om de plant uit te laten groeien tot een weelderige struik met talrijke heldere bloeiwijzen, moet de zorg voor pachystachis thuis noodzakelijkerwijs regelmatig snoeien en knijpen van jonge scheuten omvatten. Als je dit niet doet, krijg je een bijna naakte, onvertakte stengel met dunne bladeren en zo’n exemplaar ziet er niet decoratief uit..

De beste tijd voor kroonvorming is het vroege voorjaar wanneer de krachtige stengelgroei begint. Jonge scheuten worden bovenaan boven de bladoksels geknepen, waaruit in de toekomst nieuwe scheuten zullen verschijnen; en de oude worden gesneden met een scherpe tuinschaar. Deze procedure moet worden gestart wanneer de hoogte van de pachistachis 20 cm bereikt..

gevormde kroon van pachistachisTijdens het groeiseizoen kan kroonvorming tot drie keer worden uitgevoerd. Het in de hoogte trekken van de stelen zal vertragen, maar tegelijkertijd zal het aantal scheuten toenemen.

Volwassen exemplaren moeten eenmaal per jaar, in maart, worden gesnoeid..

De afgesneden delen van de scheuten worden gebruikt voor de vermeerdering van planten. Om dit te doen, worden ze geworteld in water of aarde, voorbehandeld met een groeistimulans. De wortels verschijnen in ongeveer 10-14 dagen, en dan kunnen de stekken worden overgeplant in een kleine pot of plastic beker.pachystachis stekken voor vermeerdering

Als u goed voor pachistaches zorgt, vindt de bloei plaats van het vroege voorjaar tot het midden van de herfst. Soms, onder gunstige omstandigheden, gaat het het hele jaar door. Om dit te doen, moet u gunstige omstandigheden voor de plant binnenshuis creëren en de regelmatige verzorging niet vergeten..

Video over pachistachis