Geweldige sheffler-variëteiten voor liefhebbers van kamerplanten – wiresummit.org

sheffler-variëteiten Groene ruimtes in woonruimten hebben altijd bewondering bij mensen gewekt. Speciale aandacht moet worden besteed aan verschillende soorten shefflers – een spectaculaire decoratieve boom. De sierlijke vormen van scheuten, gesneden groene bladeren, elegantie van de kroon fascineren veel fans van kamerplanten. Dankzij de eenvoudige regels voor het verzorgen van de plant, wortelt deze lang in de huizen van kleurliefhebbers, waardoor ze veel positieve emoties krijgen.

Schefflera voelt zich geweldig in een koele kamer. Daarom, wanneer de temperatuur stijgt tot 25 ° C, wordt deze op een andere plaats geplaatst..

Kennismaking met de schoonheid van de kamer

geweldige plant De bloem is vernoemd naar de Duitse bioloog J. Scheffler, die hem ontdekte en beschreef in zijn geschriften. De plant behoort tot de familie “Aralievye”, die ongeveer 600 verschillende variëteiten omvat. In zijn natuurlijke omgeving kan de Scheffler tot 20 m hoog worden en in een majestueuze boom veranderen. Er zijn sheffler-variëteiten die op een liaan lijken. Anderen zien eruit als miniatuurstruiken..

Scheffler in de natuurIn de natuur komt de plant voor op de eilanden van de Stille Oceaan, in Zuid- en Midden-Amerika. Ze zijn te bewonderen in de uitgestrektheid van Australië en de nabijgelegen eilanden. In Europa groeit de bloem binnenshuis en is het een decoratie voor binnenshuis. In dergelijke omstandigheden, ver van huis, groeit de shefflera zelden boven de 2 meter. Maar haar schattige gekerfde bladeren trekken steeds meer fans. Ze lijken op sierlijke paraplu’s, bestaande uit 5 of 15 deeltjes van ongeveer 30 cm lang.Daarom nestelt de plant zich na verloop van tijd in de huizen van echte bloemenkwekers.

bloeiende shefflersAfhankelijk van de sheffela-variëteit worden bloeiwijzen van verschillende groottes gevormd op een miniatuurboom, die in de volgende kleuren zijn geverfd:

  • Rood;
  • geel;
  • groenachtig;
  • wit.

Helaas is een dergelijk fenomeen uiterst zeldzaam, en dan nog alleen in speciale kassen. Desondanks zal het spectaculaire groen elke kamer gezelligheid geven, of het nu een woonkamer, slaapkamer of kantoor is..

Tijdens het stookseizoen wordt de sheffler uit de buurt van warmtebronnen en tocht geplaatst. Verminder ook de frequentie van water geven.

Een reis door de wereld van groen: shefflera-variëteiten

verschillende soorten shefflers in huisLiefhebbers van groen zijn aangenaam verrast wanneer ze kennis maken met de gedomesticeerde variëteiten van de tropische schoonheid. De bladplaten vallen op door hun verscheidenheid. Ze hebben gladde of gekartelde randen. Geschilderd in verschillende tinten groen. Sommige exemplaren zijn zelfs te vinden in citroenkleuring. Een geweldig inzicht in de wereld van groen helpt je om de bloem beter te leren kennen. En een foto met de namen van de shefflera-variëteiten kan de vastberadenheid versterken om zo’n bloem in huis te hebben..

Stralend (ster)

shefflera stralendIn de natuur groeit deze plant op het Australische continent en wordt 20 m hoog. Sommige exemplaren groeien direct aan bomen, zoals epifyten. Ook de binnenversie van de boom heeft een sterk wortelgestel en een bruine stam met een brede basis. Stralende sheffler-bladplaten zijn verdeeld in 16 delen. Ze zijn ovaal van vorm, enigszins langwerpig met een spitse punt. Het glanzende oppervlak van het blad is meestal sappig groen.

graad Ik wil graag de meest populaire ondersoort van deze kamerplant noemen. “Green Gold” onderscheidt zich bijvoorbeeld door mosterdkleurige bladeren. En de variëteit “Nova” shefflera star-leaved heeft een olijfkleur van bladplaten met gekartelde randen. Rode of gele knoppen.

Om de boom succesvol te laten ontwikkelen, moet deze goed worden bewaterd. In dit geval moet stilstaand water worden vermeden. Zodra de bovengrond opdroogt, heeft de bloem een ​​portie vocht nodig..

Boomachtig

boom shefflerEen miniatuurversie van deze variëteit wordt beschouwd als een boomachtige Scheffler, waarvan je op een foto de verfijnde elementen kunt zien. Deze kamerplant heeft een opgaande houtige stam. Elastische scheuten met felgroene bladplaten, verdeeld in 16 delen, wijken ervan af. Elk van hen heeft de vorm van een ellips. Tijdens de bloeiperiode verschijnen trosvormige knoppen van geelgroene kleur op de plant.

Bekende soorten:

  1. “Gold Capella” (bladeren met gouden vlekken en strepen).cijfer
  2. Schefflera Bont (op een donkergroene achtergrond van een bladplaat zijn gele vlekken van verschillende vormen sierlijk geplaatst).Schefflera Bont
  3. Geisha Girl (donkergroene ronde platen).graad
  4. “Hayata” (langwerpige ovale bladeren, taps toelopend aan de uiteinden, geschilderd in lichtgroene tinten).variëteit
  5. “Amate” (de variëteit is niet veeleisend voor licht, het voelt geweldig aan de noordkant van de kamer).cijfer

Melanie

sheffler melanieDe ondermaatse variëteit van de plant op de foto – sheffler melanie heeft klein blad. Het groeit slechts tot anderhalve meter. Maar hij past wonderwel in elk interieur. De boom vormt een compacte struik, die prettig is om in huis te verzorgen..

Het is raadzaam om de plant in het voorjaar opnieuw te planten, omdat jonge exemplaren deze procedure om de 2 jaar nodig hebben. Volwassen bloemen – ongeveer eens in de 5 jaar.

Charlotte

Sheffler CharlotteEen even interessante ondersoort is Sheffler Charlotte. Het onderscheidt zich door glanzende leerachtige bladplaten. Ze zijn oorspronkelijk versierd met witte vlekken van verschillende groottes..

Bianca

Sheffler BianckEen verbazingwekkend sierlijke plant met korte bladbladen in vergelijking met andere soorten. Slechts ongeveer 8 cm, elk heeft een sneeuwwit frame en een beige tint aan de basis van het blad. Op de foto van Bianchi’s shefflers is het contrast van donkere en lichte tinten duidelijk zichtbaar. Hierdoor is de gekartelde gebladerte bijna onzichtbaar..

Louisiana

sheffler louisianaEen pretentieuze kamerplant met opengewerkt blad trekt de aandacht van liefhebbers van groen. De hier afgebeelde Louisiana Scheffler heeft bonte glanzende leerachtige bladplaten. Ze zijn meestal beschilderd met witte of gele vlekken. Hun uiterlijk is te danken aan het groeien van een plant op een plaats waar veel zonlicht is. Indien gewenst kan dit kunstmatig worden bereikt door verlichtingslampen te plaatsen.

gevingerd

sheffler's vingerVoor beginnende bloemisten is een miniatuur bossige bloem perfect. Shefflera gehemelte bladeren bestaan ​​uit 10 identieke delen. Ze zijn allemaal elliptisch en hebben puntige punten. De plant is niet grillig in de verzorging, dus hij zal een huis- of kantoorinterieur voor lange tijd sieren..

Gianni

sheffler gianniDe prachtige plant trekt aan met zijn bonte bladeren, die er het hele jaar door elegant en mooi uitzien. Scheffler Gianni is geweldig in het overbrengen van schaduwrijke plekken. Tegelijkertijd verliezen de lichte bladeren, verdund met donkere vlekken en pretentieuze vlekken, nooit hun decoratieve effect..

Om ervoor te zorgen dat de wortels van de plant niet lijden, is het raadzaam om deze op kamertemperatuur water te geven..

Gerda

Sheffler GerdEen uniek uitzicht met pittoreske bladeren zal liefhebbers van binnengroen aanspreken. De plant op de foto is Sheffler Gerd, met helder en bont geelgroen blad. Bovendien lijken ze op een sierlijke open socket, bestaande uit verschillende delen. De bloem houdt van diffuus licht. Binnen kan tot 2,5 m hoog worden.

gespot

Schefflera gespotEen sierplant van deze variëteit trekt bloementelers aan met originele grote bladeren. Ze zijn geschilderd in een donkergroene kleur, waarop willekeurig vlekken zijn geplaatst. De randen van de bladplaten van de Spotted Scheffler hebben kleine inkepingen, die de unieke schoonheid benadrukken..

De wortels, bladeren en scheuten van de bloem bevatten een giftige stof. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het kweken, vooral als er kleine kinderen in huis wonen..

Groene ster

Scheffler's groene sterEen verbazingwekkende sierplant van klein formaat groeit in de vorm van een miniatuurboom. Shefflera Green Star-bladeren zijn als een palm met open vingers omdat ze in verschillende delen zijn verdeeld. Er zijn er van 4 tot 12, wat vooral populair is bij liefhebbers van binnengroen. Sommige tuinders noemen de variëteit – “parapluboom” vanwege zijn ongewone gelijkenis met een open paraplu.

In de kamer van de sheffler gooit het zelden de knoppen weg, maar soms gebeurt het. Ze lijken op sierlijke tentakels van de bewoners van de diepzee en veroorzaken ongekende vreugde bij hun fans. De plant wordt echter voornamelijk gekweekt vanwege zijn oorspronkelijke bladvorm en decorativiteit..

De belangrijkste soorten en aanbevelingen voor zorg – video