Indoor ananas groeit Het kweken van binnenananas is niet interessant vanwege het heerlijke fruit. Decoratief exotisch trekt altijd liefhebbers van thuisgroene ruimte aan. Ananasbladeren, verspreid, stekelig en sappig, zijn zeer decoratief. Het is niet moeilijk om voorwaarden voor hem te creëren in een gewoon appartement. Als alles goed is gedaan, zal de binnenananas je bedanken met bloei en fruit. Het zal enkele jaren duren en een foto van door jou gekweekte binnenananas zal je thuisalbum versieren.

Primaire vereisten:

Ananas is een kruidachtige plant die bijna een meter doornige bladeren krijgt. Een inwoner van de droge tropen houdt van licht en warmte, kan in de zomer buiten leven, maar lage temperaturen zijn destructief voor ananas. In binnenomstandigheden houdt hij van warmte en de afwezigheid van tocht. Verlichting, zelfs in de winter, mag niet minder dan 6 uur zijn, terwijl deze in de winter bij het zuidelijke raam moet worden gehouden of extra moet worden verlicht.

Ananas van eigen bodem Een droogteresistente plant heeft niet vaak water nodig. Hij is kieskeurig over grond en voedsel, maar heeft zijn eigen voorkeuren. Zorgen voor een tropische bewoner is eenvoudig en kan thuis worden gekweekt.

Ananas planten

Gebruik een bladuitlaat om thuis ananas te kwekenVoor het planten wordt een plukje bladeren op de bes gebruikt. Ananas wordt gekozen voor aanplant in de zomer, uit een verse oogst. Gezond levend gebladerte aan de bovenkant van de vrucht zal een teken zijn dat de bes onlangs is geplukt. Je moet dus een plant kiezen met het krachtigste en gezondste blad..

Draai thuis een bosje greens los van de basis van het fruit met een soepele draai langs de as. Mannenhanden kunnen het. Als er niet genoeg kracht is, draai dan in elkaar, de ene houdt de vrucht vast, de andere schroeft de top los. Je kunt met een schoon mes eenvoudig de bovenkant eraf snijden en het vruchtvlees van de paal verwijderen. Daarna is het noodzakelijk om de onderste bladeren 2-3 cm te verwijderen, waardoor de kolom vrijkomt. Daar kun je donkere vlekken onderscheiden, dit zijn de beginselen van wortels, zoals op een teentje knoflook voor het planten. Droge wonden door besprenkeling met as of steenkool.

Een week lang moet de gedraaide kam op een rustige, lichte plaats ondersteboven hangen. Op dit moment beginnen de beginselen van wortels zich te vormen. In de toekomst kan de plant in contact worden gehouden met water of direct worden geplant.

Bij het kweken van wortels in water voor het planten van ananas, is het belangrijk dat de pot donker is, de vloeistof om de twee dagen verandert en de plant nauwelijks het oppervlak raakt. Na twee weken zullen de wortels 2 cm groeien, het is tijd om hem in de volle grond te planten. Je kunt een droge zaailing ook rooten, maar tegelijkertijd onder een afzuigkap houden, waardoor een speciaal microklimaat ontstaat.

Het stopcontact in de grond plantenHet planten van de plant wordt uitgevoerd in een kleine container met goede drainage, een drainagelaag van geëxpandeerde klei en in de grond van gelijke hoeveelheden zand, humus van bladaarde en turf. De grond moet worden gestoomd en behandeld met een sterke oplossing van kaliumpermanganaat. Het planten wordt uitgevoerd in natte, maar niet vochtige grond. Wortelen vindt plaats binnen twee maanden. Een teken dat de plant geroot is, is het verschijnen van jonge bladeren, de oude drogen geleidelijk uit en moeten worden gesnoeid..

Na het verschijnen van nieuwe bladeren, wordt de planten van bovenaf bewaterd, zodat er altijd water in de trechter van bladeren is. Dit is de vereiste van een plant uit een droog gebied om luchtvochtigheid in reserve op te vangen..

Verzorging van ananas

Na het verschijnen van het eerste blad wordt van bovenaf water gegevenWortelen en de plant thuis laten leven is niet voldoende. Het is noodzakelijk om voorwaarden te scheppen om de plant te laten bloeien. Om dit te doen, moet u voldoen aan de detentievoorwaarden:

  • de plant water geven en voeden;
  • overslag of overslag en bodemeisen;
  • provocatie van vruchtvorming;
  • andere kenmerken van ananas.

Zet de bloempot op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Binnenananas verspreidt gebladerte wijd en heeft een aparte standaard nodig. Aan de andere kant zal hij de container graag delen met vetplanten. Hij houdt van zijn buren. Daarom is het op jonge leeftijd zelfs gunstig om andere inwoners van het droge Mexico in een pot te planten..

De wijze van water geven en voeren in de zorg voor binnenananas speelt een beslissende rol. De plant houdt niet van wateroverlast van de aarde en stilstaand water in de opvangbak. Daarom is water geven matig, voor een volwassen plant eenmaal per week. Maar in de zomer is sproeien handig voor een buitenplant. In dit geval verdampt een deel van het water en een deel wordt opgenomen vanuit de bladtrechter. Dit is een noodreserve van de natuur, die moet onuitputtelijk zijn. Als de plant per ongeluk wordt gegoten, blijft de aarde lange tijd vochtig, slecht gedraineerd, is het noodzakelijk om het substraat te veranderen, maar wees zo voorzichtig mogelijk met het wortelstelsel.

De plant moet één keer per maand worden gevoed. De beste organische meststof voor ananas is toorts. Organische bemesting wordt in het voorjaar en de zomer gedaan om groene massa op te bouwen. Bemesting met minerale vloeibare meststoffen voor bloemen wordt afgewisseld met toorts met de helft van de snelheid. Breng vloeibare formuleringen aan tijdens het groeiseizoen na 2 weken met een volledige dosis. Een kenmerk van ananas is de voedingsmethode. Bemest de plant met water en verdunde dressing in een bladuitlaat. Geen bemesting nodig in de winter.

Het water voor irrigatie moet warm zijn, ongeveer 30 0, tussen de gietbeurten droogt de aarde uit.

De plant wordt jaarlijks getransplanteerd. Tegelijkertijd wordt aarde voor cactussen gebruikt, of onafhankelijk bereid, met de verplichte ingrediënten van turf en bladaarde om de gewenste zuurgraad te creëren. Het zand moet grof zijn. Houtskool, steenslag, vermiculiet en perliet zullen de voedingswaarde van de bodem alleen maar verhogen..

Het wortelstelsel van kamerananas is zwak en de overslag van de plant na een jaar leven in een grote container is vereist. Maar voor een volwassen plant is een potvolume van 3-4 liter voldoende. Bij het verplanten van een plant moet je onthouden dat een grote pot schadelijk is voor een kamerplant, omdat de aarde die niet gevuld is met wortels zuur wordt. Aan de andere kant zullen kinderen zich al voor de vruchtzetting van de plant in een ruimere pot ontwikkelen, je kunt van tevoren een nieuwe ananas kweken om te vervangen.

Bij het verplanten van een plant mag de nek niet worden begraven..

Bij goede zorg gaat de ananas bloeienEr zijn verschillende jaren verstreken en de zelfgemaakte ananas gaat niet bloeien. Dan moet je de vruchtvorming versnellen. Dit is een ander kenmerk van ananas. Als de plant bladplaten van 0 cm heeft uitgespreid, is uitgegroeid tot 25 cm en het is al anderhalf jaar, kun je proberen de bloei uit te lokken met ethyleendressing. Om dit te doen, laat u een lepel calciumcarbide een dag in een afgesloten pot staan ​​en laat u de geklaarde vloeistof weglopen. Giet zeven dagen op rij 50 gram van het resulterende ethyleenwater in de bladuitlaat. De steel kan naar verwachting binnen anderhalve maand uitsteken. Is dit niet gebeurd, dan is de binnenananas nog niet in zijn rijpheid..Aan het einde van de bloei ontwikkelt de vrucht zich

Ananasrook kan de bloei uitlokken. Eens per week gedurende een maand moet je een rokende sigaret of papier naast hem op de kolen laten gloeien. In dit geval moet de plant worden bedekt met een film. Dergelijke “vuren” zullen leiden tot de vorming van een steel.

Ananasbloei begint met de vorming van een knop aan de bovenkant, binnen twee maanden breidt deze zich naar boven uit op de steel. In de loop van twee weken, geleidelijk en voor slechts één dag, knipperen blauwe bloemlichten op elke knop. Op de foto gaat de ananasbloei niet gepaard met aroma, maar tijdens de bloei is er een geweldige geur in de kamer. Daarna wordt de knappe ananas zelf gegoten. Dit evenement duurt maximaal zes maanden. Zoals alles in de natuur ontwikkelt ananas zich cyclisch. Nadat het kracht heeft gegeven aan de vorming van zaden, sterft het langzaam af en geeft het talloze scheuten. Je kunt een nieuwe binnenananas planten en kweken.

Video over het thuis rijpen van ananas