Genezende eigenschappen en regels voor het gebruik van amarant

amarant op een persoonlijk complot Amarant of amarant is een eenjarig kruid dat behoort tot de amarantfamilie. Het heeft een breed scala aan eigenschappen die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid. Daarom wordt het gebruikt in de geneeskunde, schoonheidsspecialisten en koken. Bovendien worden absoluut alle delen van de plant gebruikt: gras, wortels, zaden. Het belangrijkste is om te onthouden welke nuttige eigenschappen amarant heeft, en het gebruik ervan moet in overeenstemming met alle regels worden uitgevoerd..

De samenstelling en nuttige eigenschappen van de plant

amarantplant heeft gunstige eigenschappen De helende eigenschappen van de amarantplant zijn al lang bekend. Wetenschappers hebben daarin de aanwezigheid van stoffen geïdentificeerd die onvervangbaar zijn voor de menselijke gezondheid. Een van de belangrijkste positieve eigenschappen zijn:

 1. Amarant bevat vitamine C, E, P, groep B. Hierdoor heeft het een krachtig immunomodulerend effect. Het elimineert gemakkelijk de oorzaak van vitaminegebrek.
 2. De plant bevat een grote lijst van micro- en macro-elementen: ijzer, zink, magnesium, selenium, calcium en andere. Het helpt bij het bestrijden van ziekten van het cardiovasculaire systeem, het urogenitale systeem, leverproblemen, huid, maag-darmkanaal.
 3. De gunstige eigenschappen van amarant zijn ook een hoog eiwitgehalte. Voor het menselijk lichaam is het meerdere malen nuttiger dan melk.
 4. Het gebruik van een dergelijke plant stelt u in staat om depressieve aandoeningen en ziekten van het zenuwstelsel te bestrijden..
 5. Shiritsu wordt vaak aanbevolen voor mensen die aan kanker lijden. Het helpt de symptomen te verlichten en de negatieve effecten van bestralingstherapie te verminderen..
 6. De plant bevat een unieke stof – squaleen. Het bevordert het vullen van cellen en weefsels van het lichaam met zuurstof, stimuleert een toename van de efficiëntie van alle interne organen, vermindert de concentratie van schadelijk cholesterol in het bloed en heeft ook een uitgesproken antimicrobieel effect..

De geneeskrachtige eigenschappen van breedte worden veel gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het kan niet alleen voor volwassenen worden gebruikt, maar ook voor kinderen..

Er wordt aangenomen dat amarant het vermogen heeft om het lichaam te reinigen van zware metalen en gifstoffen. Maar de officiële wetenschap heeft geen experimenten uitgevoerd over dit onderwerp, dus er is geen bevestiging van dit feit..

Amarant olie

amarant olieAmarantolie heeft bijzondere gezondheidsvoordelen. Het bevat ongeveer 8% vette oliën. Het is rijk aan vitamine E, dat bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen.

De olie wordt een krachtige stimulans van het immuunsysteem. Het wordt gebruikt voor de behandeling van ziekten van de lever, het urogenitale systeem en de ademhalingsorganen. Het uitwendige gebruik van een dergelijk middel geeft ook een goed effect. Het bestrijdt effectief huidproblemen.

olijfolie doordrenkt met amarantzadenAmarantolie is niet goedkoop. Sommige mensen koken het liever zelf thuis. Hiervoor is ongeveer 1 kg plantenzaden nodig. Ze worden licht gedroogd in een pan en door een koffiemolen gehaald. Het resulterende poeder wordt in 1,5 liter koudgeperste olijfolie gegoten. De container wordt goed afgesloten en drie weken bewaard. Schud de inhoud van de fles elke dag. Het enige dat overblijft is om de olie te filteren en hij is klaar voor gebruik..

Om ervoor te zorgen dat amarantolie heilzaam en niet schadelijk is, moet u onthouden hoe u het op de juiste manier moet innemen. Ter preventie is het voldoende om elke dag een theelepel een half uur voor de maaltijd te consumeren. Je hoeft het niet te drinken. Voor één kuur is ongeveer 150 ml van het product nodig. Het is noodzakelijk om preventieve procedures twee keer per jaar in de lente en de herfst te herhalen. Het wordt ook aanbevolen om olie toe te voegen aan salades of ontbijtgranen..

Amarantolie is ten strengste verboden om te gebruiken voor het frituren van voedsel..

Als de olie voor medicinale doeleinden wordt gebruikt, wordt deze twee tot drie keer per dag in de hoeveelheid van een dessertlepel gebruikt. De cursus wordt drie keer per jaar gegeven. Om de concentratie cholesterol in het bloed te verlagen, wordt de olie in de ochtenduren en vlak voor het slapengaan ingenomen..

De gunstige eigenschappen van amarant komen ook tot uiting bij gebruik op de gewrichten. Wrijven in de olie en gebruiken om te comprimeren helpt pijn te verlichten en kraakbeenvorming te stimuleren. Breng het ‘s morgens en’ s avonds aan..

Het gebruik van amarantolie in cosmetologie

maskers met amarantolieDe gunstige eigenschappen van amarant zijn toegepast in de cosmetologie. Het wordt vaak toegevoegd aan dure crèmes en huidverzorgingsproducten. Het voedt de opperhuid perfect en regenereert de cellen. De olie wordt niet alleen op het gezicht gebruikt, maar ook op de lippen, het haar en de nagels. Een van de meest populaire methoden voor het gebruik van een dergelijke tool zijn:

 1. Voedend masker. Klop twee kippeneieren los. Voeg er twee theelepels amarantolie en een lepel natuurlijke honing aan toe. Kneed de compositie goed door en breng aan op de gereinigde huid van gezicht en hals. Na 15 minuten afwassen met warm water.
 2. Handmasker. Voeg een paar druppels amarantolie toe aan een gewone babycrème. Gebruik zoals gewoonlijk. Dit product voedt de huid perfect, verlicht irritatie en hydrateert.
 3. Haarmasker. Breng eerst een kleine hoeveelheid olie aan op de haarwortels. Verdeel het product vervolgens over de gehele lengte. Laat het 15 minuten intrekken. Spoel je haar daarna grondig uit met shampoo..
 4. Bad voor het versterken van nagels. Meng twee eetlepels olie met een lepel citroensap. Dompel je nagels 15 minuten in de resulterende compositie. Deze procedure wordt aanbevolen voor het slapengaan. Was na het bad uw handen niet, trek warme zachte handschoenen aan en ga naar bed..

Zodat amarant heilzaam en niet schadelijk is, vergeet niet hoe u het correct gebruikt. Te frequente procedures kunnen in sommige gevallen een allergische reactie veroorzaken..

Amarant zaden

amarantzaden voor culinair gebruikAmarantzaden zijn vooral handig en veroorzaken geen schade, het belangrijkste is om te weten hoe je ze correct moet gebruiken. De gemakkelijkste manier is om er meel van te maken en het te gebruiken om gebakken goederen te maken..

Je kunt gezonde pap koken volgens een eenvoudig recept. Meng zaden en water in een verhouding van 1 tot 2. Kook op de gebruikelijke manier, zoals elke andere pap. Als het water tijdens het koken sterk verdampt, kun je wat meer toevoegen. Voeg wat bessen, banaan of appel toe aan het afgewerkte gerecht.

Een van de manieren om amarantzaden te gebruiken, is door ze te laten ontkiemen. De spruiten bevatten een grote hoeveelheid voedingsstoffen. Ze worden toegevoegd aan groentesalades en elke dag gegeten..

Contra-indicaties

Amarant is heilzaam, maar kan onder bepaalde omstandigheden ook schade aanrichten. Een van de belangrijkste contra-indicaties zijn:

 1. Individuele intolerantie. Een allergische reactie kan zich uiten in de vorm van uitslag, jeuk, irritatie van slijmvliezen.
 2. Pancreatitis.
 3. cholecystitis.
 4. Aanwezigheid van stenen in de blaas of galblaas.
 5. ulcus duodeni.

Kortom, deze contra-indicaties hebben betrekking op olie. Om de negatieve gevolgen van het gebruik van deze plant te voorkomen, moet u een specialist raadplegen. Als u tijdens de therapie negatieve verschijnselen en een verslechtering van het welzijn voelt, stop dan onmiddellijk met het gebruik van het product en raadpleeg een arts..

Amarantkruid heeft geneeskrachtige eigenschappen. Bij correct gebruik is het mogelijk om met veel ziekten om te gaan en het immuunsysteem te versterken..

Video over de heilzame eigenschappen van amarant

Adblock
detector