Foto's en namen van variëteiten van kamerviooltjes (deel 1)

Viooltjes zijn zo anders Uzambara-viooltjes, die iets meer dan vijftig jaar geleden in de collecties van bloementelers in de USSR verschenen, zijn in deze tijd drastisch veranderd. Als onze moeders en grootmoeders verheugd waren over het verschijnen van eenvoudige paarse, roze of witte bloemen, dan pronken vandaag op de vensterbanken naast bloeiende pelargoniums unieke lithops met luxueuze fantasieviooltjes in alle soorten, maten en tinten.

Soms is het bij het bestuderen van de moderne namen en foto’s van variëteiten van kamerviooltjes moeilijk aan te nemen dat dit directe afstammelingen zijn van de nederige bewoners van de Zuid-Afrikaanse bergbossen..

Violet Afrikaanse nacht

Violet Afrikaanse nacht Grote rozetten van viooltjes De Afrikaanse nacht is gemakkelijk te herkennen tussen veel van de helderste en meest ongewone planten. Het punt is dat de veredelaar Konstantin erin slaagde een unieke variëteit te creëren die opvalt met gigantisch fluweel, zoals de zuidelijke nachtelijke hemel, bloemen meer als zwarte sterren op viooltjes. De plant vormt een nette standaard rozet bestaande uit eenvoudig donkergroen blad met een opvallende paarse tint op de rug..

De bloei is stabiel en zeer lang. Bij het kweken levert het de teler geen problemen op, het ras heeft geen speciale zorg nodig.

Violet Ness Sinaasappelpekoe

Violet Ness SinaasappelpekoeLiefhebbers van bonte en ongewone variëteiten zullen zeker aandacht besteden aan de violette Ness Orange pekoe, royaal schenkende eigenaren met dubbele of halfdubbele bloemen van een luxueuze zalmtint. Dergelijke bloemkronen zien er vooral indrukwekkend uit tegen de achtergrond van donkergroene bladplaten, langs de rand omzoomd met alle tinten wit en roze. De onderkant van de bladeren heeft een uitgesproken rode tint..

Violet roze aquarel

Violet roze aquarelHet auteurschap van Konstantin Morev behoort tot vele interessante variëteiten, geliefd bij veel bloementelers in Rusland en de buurlanden.. Violet Pink aquarel is terecht een van de meest populaire. Grote half- of dubbele witte bloemen hebben luchtige bloemblaadjes die langs de rand golven met lichte, echt roze aquarelstrepen in het midden. De rand van de bloembladen is versierd met een witte rand. Violet blad Roze aquarel, zoals afgebeeld, donkergroen met witte of crème rand.

Violet Chateau Brion

Violet Chateau BrionViolet Chateau Brion behoort tot de selectie van Lebetskaya. Deze variëteit vormt krachtige rechtopstaande steeltjes die bestand zijn tegen grote dubbele pompons met een rijke wijntint. Violette bloemen Chateau brion, afgebeeld, is versierd met een brede witte rand die langs de gegolfde rand van de bloembladen loopt. Standaardrozet, langwerpig-eivormig blad, enkelvoudige, licht golvende vorm.

Violet Witte Koningin

Violet Witte KoninginDe violette Witte Koningin afgebeeld op de foto is de prestatie van E. Korshunova. Een plant met een standaardmaat verbaast de verbeelding van de kweker met zijn enorme, tot wel 7,5 cm in diameter, sneeuwwitte bloemkronen. Dubbele bloemen, met dunne golvende bloembladen en een gelaagde structuur. Tijdens de bloei van het viooltje, de Witte Koningin, is het donkere blad van een eenvoudige vorm nauwelijks zichtbaar van onder de bloemen.

Violet slagroom

Violet slagroomWitte dubbele violette bloemen Slagroom, zoals op de foto, is subtiel gearceerd met een roze of frambozenrand. Soms geeft de door Lebetskaya gefokte variëteit sporten met een intensere kleur, met heldere karmozijnrode strepen en vlekken. Het blad is middelgroot, met een licht golvende rand. Op de achterkant van de violette bladeren Slagroom, vooral op de nerven, is een paarse tint zichtbaar.

Violet Chic Poppy

Violet Chic PoppyFoto van viooltjes Een chique klaproos laat de harten van veel bloemenkwekers sneller kloppen. Deze variëteit heeft enorme roze-oranje bloemen met een nobele tint. Corollas zijn badstof, met een mooie golvende rand op de bloembladen. Maar dit zijn niet alle voordelen van viooltjes.Chique papaver, bovendien heeft de variëteit prachtig bont blad, wat alleen maar decoratie toevoegt aan de standaardrozet.

Violet Sunkissed roos

Violet Sunkissed roosDankzij de fokker D. Herringshaw hebben bloementelers over de hele wereld en in Rusland een prachtige variëteit aan viooltjes ontvangen Sunkissed rose, verrassend met ongewone bloemen met complexe kleuren. Violet badstof bloemkronen combineren gele, crème en fawn tinten. Naar het midden toe neemt de verzadiging van de tonen toe en is de golvende rand van de bloembladen merkbaar lichter. De rozet bestaat uit lichtgekleurd blad met een geschulpte rand.

Violet Assepoester’s Droom

Violet Assepoester's DroomHalfgevulde bloemen van violet Assepoester’s droom, selectie Deikun, vallen op zowel in vorm als in spectaculaire kleuren. De paarse gegolfde rand valt op in tegenstelling tot de lichtpaarse bloemkronen. De bovenste, kleine bloembladen zijn het donkerst, met een omzoomde groenachtige rand. De rozetten van deze variëteit hebben donker, egaal gekleurd, golvend blad..

Violet Angelica in woede

Violet Angelica in woedeKonstantin Katkin is ook de auteur van een andere variëteit. Dit is de violette Angelica afgebeeld in woede, met grote semi-dubbele champlevé bloemen in een heldere tint fuchsia. De randen van de bloembladen zijn ingewikkeld gegolfd. De bladeren zijn donker, eenvoudig. De bloei van het ras onderscheidt zich door zijn duur en opzichtigheid, vanwege het grote aantal gelijktijdig geopende bloemen.

Violet Smaragd liefde

Violet Smaragd liefdeEen van de meest ongewone variëteiten op de vensterbanken van amateurbloementelers is het smaragdgroene liefdesviooltje met witte of licht crèmekleurige bloemen die de indruk van groen achterlaten, dankzij de brede rand rond de randen van de bloembladen. De bloemen zijn enkelvoudig of halfdubbel, middelgroot, maar zeer talrijk. Het blad waaruit een standaardrozet bestaat, is diepgroen met een paarse tint aan de achterkant en een prachtig gegolfde rand.

Violet blauwe draak

Violet blauwe draakOnder de variëteiten van Saintpaulias zijn de planten van P. Sorano-selectie over de hele wereld bekend. Dezelfde veredelaar produceerde een variëteit met dubbele blauwviolette bloemen en donker golvend blad. Deze violetblauwe draak is niet alleen herkenbaar aan de enorme omvang van de bloemkroon, maar ook aan de groene rand op de gegolfde bloembladen..

Violet Zwarte Parel

Violet Zwarte ParelDe spectaculaire violette Black Pearl, op de foto, is gefokt door E. Korshunova en ontving veel vleiende recensies, zowel op tentoonstellingen van Saintpaulias als van gewone liefhebbers van deze planten. De variëteit onderscheidt zich door de grootte van grote dubbele stervormige bloemen en hun rijke fluweelachtige kleur, met tinten van violet en paarse tinten. De rozet is gevormd in standaard maten, het blad is donkergroen, ovaal, op lange sterke bladstelen.

Uniek in schoonheid violet Zwarte parelWanneer het Black Pearl-violet zich voortplant, komen bloementelers soms ongewone mutaties tegen, wat soms leidt tot de productie van bloemen die uniek zijn in schoonheid, zoals op de foto..

Violet Vuurvogel

Violet VuurvogelDe violette Firebird verkregen door de fokker S. Repkina, zoals op de foto, kan de aandacht trekken van zelfs een verfijnde liefhebber van kamerplanten. De variëteit vormt een rozet van golvende groene bladeren, waarboven zich tijdens de bloei originele semi-dubbele bloemkronen van lichtblauwe kleur met felgele grote slagen ontvouwen. Ongelijke, gegolfde bloembladen.

Violet lieverd

Violet lieverdDe violette Darling, veredeld door K. Morev, zal zowel beginners als ervaren bloemenkwekers aanspreken. Het belangrijkste kenmerk van de plant zijn grote, eenvoudige en semi-dubbele stervormige bloemen. Zalm of roze bloemkronen, golvend langs de rand, die wordt benadrukt door een delicate frambozenrand. In het midden van de bloem is een licht of geheel wit oog zichtbaar. Het ras heeft een zeer weelderige bloei. Door sterke steeltjes, zelfs onder het gewicht van veel bloemen, valt de dop niet uit elkaar.

Videobeoordeling van violette variëteiten

Adblock
detector