Kamerviooltjes van verschillende variëteiten Elk jaar zijn er meer en meer ongewone variëteiten en variëteiten van kamerviooltjes, foto’s, namen en beschrijvingen die de aandacht verdienen van zowel professionals als amateurs van de sierteelt..

Violette rozemarijn

Violette rozemarijn De stervormige, badstofbloemen van LE Rosemary-viooltjes, waarvan de foto hier wordt gepresenteerd, zullen een luxueuze decoratie van elke collectie worden. De variëteit, gefokt door E. Lebetskaya, combineert verschillende heldere, gedenkwaardige kenmerken tegelijk. Niet alleen zijn de champlevé-bloemblaadjes sierlijk gegolfd, roze strepen en overvloedige blauwe spatten zien er geweldig uit op een witte achtergrond. Violet Rosemary is een standaard formaat plant met een rozet van donkergroene getande bladeren.

Violet YAN Caprice

Violet YAN CapriceHet is moeilijk om het witte schuim van de bloemen van de violette YAN Caprice van de selectie van N. Puminova te vergeten en te verwarren met de bloei van een andere plant. Een bloemkap van badstof kronen versierd met groene franjes is geplaatst over het bonte golvende gebladerte.

Violet Vuurmotten

Violet VuurmottenTegen de achtergrond van groen ovaal gebladerte van viooltjes, vallen vuurmotten, zoals op de foto, duidelijk op semi-dubbele of eenvoudige bloemkronen met een rijke rode of bordeauxrode tint. Violette bloemen van de selectie van K. Morev zijn omzoomd met een brede roze of witte rand, die van kleur verandert als de bloembladen opengaan. De randen van de bloemen zijn gegolfd, de rozet heeft standaard maten.

Violet Magie van liefde

Violet Magie van liefdeViooltjes E. Korshunova verbazen altijd met de grootte van bloemen. De violette magie van liefde op de foto is geen uitzondering en verwent de eigenaar regelmatig met dikke dubbele stervormige bloemen, die meer doen denken aan pompons in vorm. De kleur van de bloemen is dicht bordeauxrood, met een bietentint. Elegante witte rand langs de rand van de bloembladen. De bladrozet is egaal, mooi groen van kleur.

Violette windroos

Violette windroosViolette bloemen Windroosveredeling Lebetskaya doet sterk denken aan sierlijke tuinrozen. De bloembladen hebben een lichtroze tint. Naar de gekronkelde randen met franjes toe, wordt de kleur dikker en wordt een dunne karmozijnrode kleur, en op sommige plaatsen een groene rand. De rozet is samengesteld uit golvende lichtgroene bladeren.

Violet Macho

Violet MachoZoals je op de foto kunt zien, is het Macho-viooltje van Lebetskaya een grootbloemige variëteit van standaardmaten, die de kweker een uitstekende hoed van grote halfgevulde bloemen geeft.

Corolla’s van LE Macho-viooltjes hebben een uitgesproken stervorm en zijn geverfd in een diepe bordeaux-paarse kleur. De golvende rand van de bloembladen wordt afgezet met een contrasterende witte rand. Bladeren zijn eenvoudig, eivormig, medium groene tint.

Violet Live-draad

Violet Live-draadP. Sorano verandert een lege vensterbank in een oogwenk in een kleine tuin. Spectaculair violet Live wire onthult gewillig enorme koraalroze bloemen in de vorm van een eenvoudige of semi-dubbele ster. Maar daarnaast worden blauwe en paarse vlekken royaal op alle bloembladen gestrooid..

Veelkleurige bloemkronen van viooltjes Levende draadSoms slagen telers op basis van dit ras er als gevolg van mutatie in om een ​​​​ras met veelkleurige bloemkronen te krijgen. Tegelijkertijd verandert noch de grootte van het groene blad, noch de eenvoudige vorm ervan..

Violet Regerende schoonheid

Violet Regerende schoonheidPlant van selectie J. Swift met grote halfgevulde stervormige bloemen. Violet Regerende schoonheid in een prachtige diepblauwe kleur, met een rijke, groen getinte franje rond de rand.

Lichtpaarse bloemen Regerende schoonheidMutaties zijn bekend wanneer, zoals op de foto, Reigning beauty viooltjes niet minder spectaculaire lichte bloemen geven.

Violet Uwe Majesteit

Violet Uwe MajesteitViooltjes uit de selectie van B. Makuni verouderen niet en zijn zeer geliefd bij bloemenkwekers. Roze dubbel violet Uwe Majesteit met golvende bloembladen en felgroen blad is geen uitzondering..

Violet water

Violet waterDe ingewikkeld gedraaide bloemen met franjes van de door T. Dadoyan verkregen variëteit hebben een blauwe achtergrondkleur, die tot aan de rand opvallend roze kleurt. De franje zelf op de bloembladen is groen, helder. En de achterkant van de rand is veel lichter dan die naar de kijker toe. Violet Water, zoals op de foto, bloeit rijkelijk en golvende lichte bladeren bieden ook een goede ondersteuning voor de bloei..

Violette zeewolf

Violette zeewolfMaar de achtergrond van groot donkergroen blad, gecombineerd in een rozet van viooltjes Sea Wolf, zoals op de foto, valt perfect op gigantische, tot 8 cm in diameter, blauwe bloemen van de variëteit E. Korshunova. Corollas zijn semi-dubbel, klokvormig van vorm. De bloembladen zijn golvend, met een sierlijk maaspatroon, merkbaar in het stadium van volledige ontbinding.

Violet Winter lacht

Violet Winter lachtDe variëteit van B. Macuni doet echt denken aan het spel van zonlicht in de kou. Sprankelende halfdubbele stervormige bloemen, zoals op de bovenstaande foto van de violette winterglimlachen, hebben een prachtige roze kleur, die karmozijnrood wordt aan de randen van de bloembladen. De bloembladen zijn gegolfd en afgezet met groene franjes. Violette rozet Winterglimlachen van gemiddelde grootte, gewatteerd blad, zelfs groene kleur.

Violet Bold feestmeisje

Violet Bold feestmeisjeHet paarse Bold feestmeisje dat P. Sorano ontving, behaagt de eigenaren met een overvloed aan badstof, lila-roze bloemen, die doen denken aan de weelderige gegolfde rokken van dansers. De vorm van de bloem is een ster, in het midden heeft de bloemkroon een rijke tint fuchsia, de randen zijn lichter, golvend. Blauwe strepen en vlekken zijn verspreid over de bloembladen. De rozet van standaardmaten bestaat uit gewatteerd blad in een eenvoudige vorm en kleur.

Violet Chimera Vet feestmeisjeVanwege de gevoeligheid van Saintpaulia’s voor mutaties, slagen bloemenkwekers er soms in om chimera-viooltjes te krijgen, zoals in dit geval van de Bold party girl-variëteit.

Violet Lovely Creools

Violet Lovely CreoolsOnder de variëteiten die door E. Lebetskaya worden gefokt, zijn er zeer ongebruikelijke planten, zoals de violette Beautiful Creole. Tijdens de bloei van deze variëteit worden veel eenvoudige maar zeer opvallende blauwe stervormige bloemen op een kleine compacte rozet geplaatst. De kleur van de bloembladen is dik, fluweelachtig. Kunstig omzoomde randen met contrasterende witte biezen.

Violet Chanson

Violet ChansonBadstofbloemen van de prachtige variëteit aan viooltjes Shanson, zoals op de foto, verbazen niet alleen in grootte, maar ook met een verbazingwekkend spel van tinten op de bloembladen. Het Chanson-violet, gecreëerd door Sorano, valt op door zijn grote rozet, samengesteld uit donker blad met zichtbare glans. De bloemen zijn dicht dubbel, golvend, rijk paars-paarse kleur, bedekt met roze ronde vlekken.

Violet Groen

Violet GroenHet violette groen, gepresenteerd aan bloementelers T. Dadoyan, zoals op de foto, doet je verwonderen over de diversiteit van de wereld van Saintpaulias. In het knopstadium zijn de bloemen van deze variëteit volledig groen, maar naarmate ze oplossen, worden de bloemkronen groter, worden ze wit en blijft alleen langs de rand van de bloembladen een brede groene franje over. Bloemen zijn groot, half en dicht dubbel. De bladeren zijn ook golvend, met een rijke groene tint.

Viooltjes Gouden herfst

Viooltjes Gouden herfstSorano-rassen zijn altijd een plezier voor de teler. De grote stervormige bloemen van de violette Gouden herfst hebben naast een witte sprankelende tint sierlijk gevouwen golvende bloembladen, wat de bloem een ​​zeer ongewone uitstraling geeft. De kleur naar het midden van de bloemkroon wordt bijna geel, wat wordt benadrukt door de meeldraden van dezelfde kleur. Het stopcontact is stevig, standaard. Het blad is helder, groen, ook met een golvende rand.

Violet Lenteroos

Violet LenteroosEen andere prestatie van P. Sorano-selectie is badstofviolet van lenteroos. De bloemen van deze variëteit lijken erg op dichte witte pom-poms met groene rand van bloembladen. Overvloedige bloei, bloemen behouden hun decoratieve effect lang en vervagen niet. Het golvende blad dat een standaard uitlaat vormt, is licht gekleurd met opvallende tandjes.

De mooiste soorten viooltjes – video