Foto's en namen van variëteiten van kamerviooltjes (deel 4)

Foto van variëteiten van viooltjes Als we op de foto de soorten viooltjes vergelijken die tegenwoordig aan bloementelers worden aangeboden, en de planten die ooit in het wild zijn ontdekt, is het moeilijk voor te stellen dat dit in feite de naaste verwanten zijn. De variëteit Saintpaulia’s zijn zo helder en onderscheidend geworden dat ze al vele jaren liefhebbers van kamerplanten blijven verrassen. Kijk naar de foto van de tulpenboom!

Violet Emerald kant

Violet Emerald kant Emerald lace violet met een paarse tint, aangeboden aan telers door fokker J. Swift, onderscheidt zich door grote semi-dubbele bloemkronen met een gegolfde groene rand en niet minder verbazingwekkende golvende rozet van bladeren.

Violette godin van schoonheid

Violette godin van schoonheidDe grote luchtster van de violette godin van schoonheid, zoals op de foto, heeft een heldere, karmozijnrode kleur en een lichte paarse stof op de bloembladen. Net als veel andere soorten uit de selectie van E. Korshunova, behoudt deze bloem zijn decoratieve effect lang en geeft een dichte, weelderige hoed. Het blad is vlak, met een dichte groene tint.

Violet Miracle erwt

Violet Miracle erwtTerry violet Pea Miracle van K. Morev is een feestdag voor liefhebbers van ongewone fantasiebloemen. Het is niet voor niets dat de variëteit zo’n naam kreeg, omdat de bloembladen van grote blauwe bloemkronen royaal bezaaid zijn met roze erwten. Dit decor wordt aangevuld met een verlichte rand langs de rand en een wit kijkgaatje in het midden van de rand. Standaard rozet met groen rond blad.

Violet bronzen ruiter

Violet bronzen ruiterLiefhebbers van groene viooltjes zullen de creatie van E. Lebetskaya waarderen, die de violette variëteit Bronze Horseman heeft gemaakt. De eigenaardigheid van de plant is dicht, zoals was, vrij grote bloemen, waarvan de kleur soepel verandert van roze naar romig koper en vervolgens naar groen. De rand van de bloembladen is breed, gegolfd met een groenachtig gouden tint. Het blad heeft ook golvende randen, de kleuren zijn egaal, met een middengroene tint..

Violet Olesya

Violet OlesyaFluweelachtig, groot, zoals de viooltjes Olesya op de foto, bloemen zullen iedereen verrassen die geïnteresseerd is in de variëteit B. Makuni. Interessant is niet alleen de grootte van de semi-dubbele bloemkronen, maar ook de dieproze-bordeauxrode tint waarin de bloembladen zijn geverfd. De rozet is klein, dus tijdens de volle bloei zijn de middelgrote donkergroene bladeren van de violette Olesya moeilijk te zien.

Violet Arapakh

Violet ArapakhDe violette Arapakh op de foto, gefokt door de fokker K. Stork, valt op door zijn grote halfdubbele bloemen met een dieprode kleur, die als een grote zeldzaamheid wordt beschouwd voor planten van deze soort. De bloemkronen van de Arapahoe-viooltjes zijn stervormig. De rozet is krachtig, groot en de bladeren waaruit ze bestaat zijn vrij licht, plat, iets puntig.

Violet Bevroren in de tijd

Violet Bevroren in de tijdDe Sorano veredelaar geeft bloemenkwekers vaak zeer onverwachte en leuke cadeaus. En hoewel de bloemkronen van de Frozen in time viooltjes niet groot of dicht verdubbeld kunnen worden genoemd, heeft de variëteit een onbeschrijfelijke charme en charme. De bloemen zijn stervormig, enkelvoudig of halfdubbel. De kleur van de bloembladen is wit, met een lichte paarse tint. Groene strepen zijn merkbaar aan de randen van de bloembladen en vormen soms randen. De rozet is ook erg decoratief. Gewatteerde bladeren, bont met groentinten en gebakken melk.

Violet Favoriete zoon

Violet Favoriete zoonVeel variëteiten van de selectie van E. Korshunova verbazen met grote bloemen van het rijkste assortiment. Violet Geliefde zoon is geen uitzondering. De enorme semi-dubbele bloemkronen, tot 7 cm in diameter, zijn moeilijk te missen of te negeren. De stervormige witte bloemen onderscheiden zich door een blauw-lila oog in het midden van de bloemkroon en een luxe golvende rand langs de rand. Rozetgroen, zeer compact voor standaard violet.

Violet hemelsblauw

Violet hemelsblauwDit viooltje van E. Korshunova verschilt niet van de vorige variëteit in de grootte van de bloem, maar het spreekt tot de verbeelding met een prachtige tint blauwe semi-dubbele bloemkroon. Violet Heavenly Azure onthult royaal gegolfde bloemen, waarvan de bloembladen niet alleen zijn afgezet met een lichtpaarse rand, maar ook met een dunne groene rand. Standaardrozet bestaande uit groene golvende bladeren.

Violet Maria

Violet MariaT. Dadoyan presenteerde de bloementelers een luxe variëteit aan viooltjes Maria met grote dubbele bloemkronen. De kleuren van dit violet combineren alle bestaande “schil” van de ruches langs de rand van de bloembladen en het paarse fantasiepatroon tot de verrassende vorm die doet denken aan een miniatuurroos. Schitterende variëteit met levendige roze bloemen en een diepgroene rozet.

Violet Midnight twist

Violet Midnight twistDe door S. Sorano gekweekte middernacht twist semi-dubbel violet is een paars-paarse viooltjeshoed. De onderste bloembladen zijn minder verzadigd dan de bovenste bloembladen. Naar het kijkgaatje toe wordt de kleur vervaagd en wordt bijna wit. Gegolfde randen met paarse ruches. De uitlaat is medium. Gewatteerd blad met afgeronde tanden.

Violet blauwe flits

Violet blauwe flitsZelfs een niet-ingewijde kijker in een violetblauwe flits van K. Morev wordt getroffen door de puur blauwe kleur van puntige bloembladen die een stervormige halfdubbele bloemkroon vormen. Voor het oog wordt de kleur van de bloem wit, de randen van de bloembladen worden benadrukt met dezelfde kleur. Interessant is dat naarmate het oplossen vordert, het aandeel wit in de kleuring toeneemt. De rozet is heel netjes, bestaande uit eenvoudige olijfkleurige bladeren. De nerven op het blad zijn lichter dan de hoofdtoon.

Violet gegolfde luchten

Violet gegolfde luchtenDe selectie van Stork en Boone resulteerde in een badstof, dicht gegolfd violet Ruffled sky met donkerblauwe bloemen, versierd met een lichtere of dunne groenachtige rand. Standaardrozet, donker blad, met een licht gegolfde rand.

Violet Sneeuw Edelweiss

Violet Sneeuw EdelweissEen andere variëteit aan viooltjes van de kweker Arkhipov kan verrassen met zeer ongewone bloemen. Violet Snow Edelweiss is een standaardplant met fraaie, viooltjevormige bloemen. Het kleuren van eenvoudige of semi-dubbele bloemkronen is complex. De achtergrondkleur is wit. Daarnaast zijn de bloembladen versierd met grote roze strepen en fantasievlekken en strepen van paarse of blauwe tinten. Overvloedige bloei, maar niet lang. Gebladerte plat, middelgrote rozet.

Video over nieuwe soorten viooltjes

Adblock
detector