Foto en beschrijving van populaire soorten anthurium – wiresummit.org

Een van de variëteiten van anthurium Andre Anthurium Andre, de eerste van de gecultiveerde en beschreven vertegenwoordigers van een enorme soort, werd in de jaren 70 van de vorige eeuw naar Europa gebracht. Even later, in 1889, kwamen de planten dankzij missionaris Samuel Damon ook naar Hawaï. Dit heeft de populariteit en verspreiding van de soort radicaal beïnvloed, evenals de verscheidenheid aan variëteiten die bloementelers tegenwoordig hebben..

Bij veel liefhebbers van exotische flora bekend als het “hart van Hawaï”, is anthurium een ​​echt lokaal symbool geworden. Planten waarvan de bloeiwijzen in staat zijn om gedurende 2,5-4 weken decoratief te blijven, zijn hier overal te vinden. Maar anthuriums sieren niet alleen huizen en landschappen, maar ook een van de belangrijkste zakelijke gebieden ter wereld..

Alleen al op de Hawaiiaanse eilanden worden jaarlijks meer dan 12 miljoen planten gekweekt. Een even groot aantal anthuriums wordt aangevoerd vanuit andere landen en regio’s. En dit is geen toeval. Onder tropische bloeiende soorten nemen heldere variëteiten van anthurium, gekweekt als kamer- of tuinplanten voor snij- en interieurdecoratie, een leidende positie in populariteit in..

Interesse in cultuur wordt gevoed door de overvloed aan vormen en kleuren van langlevende bloeiwijzen. Tegenwoordig zie je niet alleen de rode anthurium, ooit gevonden in de jungle van Colombia, maar ook de tweekleurige variëteiten van deze plant, Obake genaamd, groene Midori, witte, paarse en zelfs bruine anthurium.

Rode anthurium – een bloem uit een oude legende

Rode anthurium Een heldere glanzende deken en een geel oor van vele kleine bloemen. Zo ziet de klassieke anthurium eruit, waarvan de oorsprongslegende al eeuwenlang in Zuid-Amerika wordt herinnerd..

De jonge schoonheid offerde haar eigen leven in naam van liefde en trouw. Getroffen door zo’n onbaatzuchtigheid, veranderden de goden de ongelukkige vrouw in een scharlaken bloem met een enkel bloemblad in de vorm van een meisjeshart..

Anthurium DakotaRode anthuriums worden vandaag de dag nog steeds als klassiekers beschouwd en worden zeer gewaardeerd door bloementelers..

Anthurium Dakota kan met recht de meest bekende en wijdverbreide variëteit worden genoemd. Tegelijkertijd valt de plant niet alleen op door de rijke kleur van de sprei, maar ook door zijn grootte van 14 tot 23 cm.Een grote spectaculaire plant kan zelfs in een zeer ruime kamer niet over het hoofd worden gezien..

De naam Anthurium komt van Anthos – bloem en Oura – staart. Maar niet minder dan de staart, het oor is als de lange nek van een flamingo. Maar in tegenstelling tot flamingo’s kan anthurium tegenwoordig meer hebben dan alleen rode of roze kleuren..

Anthuriumsoorten MinnesotaAnthurium-bloeiwijzen van de variëteit Minnesota onderscheiden zich van een aantal even spectaculaire planten met heldere scharlaken schutbladen en kolven, die de witte kleur eerst veranderen in geel en vervolgens in groen.

Anthurium RoodDe groep Rode anthuriums met een overheersende rode sluier van kleur is zeer groot en divers. Anthurium Edison hoort er ook bij, gepresenteerd in winkelschappen, niet alleen planten met rode bloeiwijzen, maar ook variëteiten die bloeien in roze tinten.

Donkerrode anthuriumNaast scharlakenrode en klassieke rode soorten vind je ook Donkerrode Anthurium. Schutbladen van dergelijke anthuriums, zoals op de foto, zijn er in alle tinten van framboos, wijn tot bordeauxrood, bruin of bijna zwart.

Otazu Bruin met bordeauxrode hartvormige spreiEen voorbeeld van bruine anthurium is de variëteit Otazu Brown met een diep bordeauxrode hartvormige sprei en een recht lichtgroen oor..

Anthuriumsoorten UtahAnthuriumvariëteiten Utah vormen gewillig grote plechtige bloeiwijzen met een glanzende getextureerde deken met een diameter tot 14 cm.De kolven en schutbladen van anthurium zijn violet of dieppaars. Tegelijkertijd zijn oudere bloeiwijzen gemakkelijk te herkennen aan de groene tint aan de basis van de sprei..

Luxe zwarte anthurium Black queenDe luxe Black Queen Anthurium oogt nog donkerder door de lichte verkleuring van de kolf. Op het oppervlak van de dichte glanzende schutbladen vallen alle aderen in reliëf op, waardoor de bloeiwijze een fantastische uitstraling heeft..

Anthuriums in pastelkleuren

Roze Anthurium TennesseeBlush roze, geroosterde variëteiten, evenals perzikvariëteiten van anthuriums worden zeer gewaardeerd en genieten de aandacht van bloementelers..

Pink Anthurium Tennessee heeft een interessant kenmerk, naarmate het opgroeit, veranderen de hoezen en kolven van kleur. Als de nieuw geopende schutbladen worden gedomineerd door pure lichtroze tinten, maar na verloop van tijd wordt hun plaats ingenomen door groene tinten. Een oor van wit wordt ook groen.

Anthuriumsoort Lady LoveMet een gemeenschappelijke rasnaam Love anthuriums zijn een hele familie van zeer aantrekkelijke kamerplanten met grote bloeiwijzen en helder glanzend blad. Anthuriumvariëteit Lady Love valt bijvoorbeeld op door zijn zeer felroze schutbladen, waarvan de diameter 17 cm bereikt.De kolven van de anthurium op de foto zijn gelijkmatig, puntig, van een lichtgele tint.

Anthurium soorten Fantasy LoveMaar een andere anthurium van de variëteit Fantasy Love heeft een lichtroze oor en in de kleur van de sprei zijn er niet alleen roze en groene tinten, maar ook wit. Donkerdere strepen zijn duidelijk zichtbaar.

Anthurium soorten BlushDe schutbladen van de Blush anthuriums zijn als geroosterd met een dunne roze stoflaag. Het oor in deze bloeiwijze is ook witroze, dunner naar de punt toe..

Groene Anthurium Midori

Groene Anthurium MidoriAlle bloeiwijzen van groene Midori-anthurium vanaf het moment van onthulling van de schutbladen hebben een egale groene kleur. In tegenstelling tot andere soorten anthuriums heeft deze rassengroep ook groene oren..

Lime Anthurium cultivarUitzondering zijn de Lime Anthurium-soorten, die lijken op Midori, maar verschillen in lichtere, gelige schutbladen en een witgele oor..

Witte anthuriums

Anthuriumsoorten Witte kampioenAnthuriumvariëteit White champion vormt sierlijke bloeiwijzen met een ingewikkeld gedraaide langwerpige sprei en een rechte, lichte citroentint op de kolf. Naarmate het ouder wordt, verandert het oor van kleur en wordt het groen. Wordt groen vanaf de basis en het schutblad.

Spectaculaire witte anthurium White HeartSpectaculaire witte anthurium White Heart valt op door de puurheid en frisheid van de puntige hartvormige sprei en de felroze kleur van de kolf, ongebruikelijk voor deze soort.

Gele Anthuriums en Oranje variëteiten

Variatiegroep PicassoDe Picasso-cultivargroep omvat oranje anthuriums zoals deze op de foto, evenals planten met roze, paarse, blauwe en witte schutbladen..

Volgens de beschrijving zijn Picasso anthuriums kleine plantjes die geschikt zijn voor de binnenkweek. Een speciale charme aan bloeiwijzen wordt gegeven door de kleur van de sprei die verdikt naar de punt en basis, waardoor de bloem volumineuzer en helderder wordt.

Gele anthurium behoort tot de cultivar LemonaDe gele anthurium op de foto behoort tot het ras Lemona. Zo’n bloeiwijze heeft een grote dekking van een delicate citroentint en een wit oor met een groene punt..

Anthurium Obake

Anthuriumsoorten AraceaeTweekleurige anthuriumhybriden onder de algemene naam Obake zijn van Hawaïaanse oorsprong en verbazen met ongebruikelijke combinaties van tinten op grote schutbladen. De naam Obake betekent in het Japans iets veranderlijks, onstabiels. Geesten worden ook wel dit woord genoemd..

De kleur van de schutbladen van de anthuriumcultivar Araceae combineert helderrood en intens groen.

Anthurium Rainbow ObakeDe kleuring van Anthurium Rainbow Obake is complexer en bevat niet twee tinten, maar veel meer. Op een witte achtergrond zijn donkerroze strepen en een fijner stof zichtbaar. De basis van de schutbladen is gekleurd in een mooie groene tint.

Spectaculaire Mauna Loa ObakeDe spectaculaire Mauna Loa Obake behoort tot de groep Tropical Ice. Kenmerkend is een lichte, bijna witte vlek in het midden van de sprei en een delicate groene omgeving. De aderen zijn roze en het oor is wit en geel.

Anthurium variëteit Watermeloen ObakeDe naam van deze anthuriumvariëteit Watermelon Obake beschrijft zeer nauwkeurig het uiterlijk van de bloeiwijze met een sappig roze centrum en groene randen..

Anthuriums Tulp met tulpensprei

Anthurium Fiorino met een tulpvormige sluier van diep roze-violetTulpenanthuriums worden steeds populairder door de unieke vorm van de sprei en de vorm van de gehele bloeiwijze. Tegenwoordig zijn er in de cultuur rode, roze, witte, paarse, lila en blauwe anthuriums van dit type..

Anthurium Fiorino met een tulpvormige sprei met een rijke roze-paarse tint behoort tot de groep van kleine anthuriums. De vorm van de bloeiwijzen is erg laconiek en daardoor past de plant gemakkelijk in elk interieur. De kleuren van de sprei en de kolf van Anthurium Fiorino zijn helder en de bloei duurt ongeveer 4 maanden.

Anthurium Blauw Prinses Alexia BlauwBlue Anthurium Princess Alexia Blue zal niet verbazen met de grootte van de bloeiwijze, maar het zal zeker geen onverschillige fans van ongewone kleuren achterlaten. Zowel het oor als de sprei van deze variëteit zijn geschilderd in een prachtige ultramarijne tint. Maar als het rijpt, verschijnen er groene strepen aan de onderkant van de sprei..

Gele anthurium van het ras Princess AlexiaNiet minder helder is de gele anthurium van het ras Princess Alexia met kleine schutbladen en een kort, recht oor. Heldere bloeiwijze is duidelijk zichtbaar tegen de achtergrond van compact donker blad.

Joli AnthuriumJoli anthurium is een miniatuurvertegenwoordiger van een grote familie kamerplanten. De grootte van de rozet is niet groter dan 15-18 cm, waardoor je een plaats kunt vinden voor een vrij kleine anthurium met roze schutbladen en dezelfde kolf op de smalste vensterbank.

Anthurium “Black Queen” – video