Erica planten planten en verzorgen

Van de familie Heather, maar oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Het zijn deze “wortels” die de Erica-plant heeft, planten en verzorgen is heel eenvoudig. In het wild wordt het gevonden in de bergen, vooral in tropische klimaten. Het geslacht Erica omvat meer dan 800 soorten, waarvan de meeste struiken of dwergstruiken zijn. Een onderscheidend kenmerk van de variëteiten is het naaldvormige blad over de gehele lengte van de scheut, evenals kleine bloemen in de vorm van bellen.

De cultuur wordt zowel in het open veld als in binnenomstandigheden gekweekt. De plantenagrotechnologie is standaard, maar heeft meerdere kenmerken..

Erika’s verfijnde plant: planten en verzorgen vanuit een deskundig perspectief

Eric's tuindecoratie

Om een ​​cultuur ‘thuis’ te laten voelen, is het belangrijk om deze op de juiste plek te planten. De meeste tuinders laten de Erica-bloem het liefst buiten groeien in een goed verlichte ruimte. In de schaduw wordt de kleur van het blad en de bloeiwijzen bleek. Bovendien hangt de vitale activiteit van de bloem af van de toestand van de grond..

Daarom wordt het land opgehaald:

 1. Met een zure reactie. Het is belangrijk om te weten dat het wortelstelsel van de kweek is gevlochten met filamenten van schimmelorganismen die voedingsstoffen uit de bodem/humus aan de plant afleveren..
 2. Los, water en ademend. Om een ​​dergelijke structuur te verkrijgen, voegt u 1 deel zand en turf toe.
 3. Voedzaam. Het is noodzakelijk om de site regelmatig te bemesten met humus, evenals graszoden. In de herfst of lente wordt de meststof verspreid over de tuin met de berekening van 1 emmer per 3 m², en vervolgens wordt het land geploegd.

De cultuur tolereert geen stilstaand water. Daarom is het belangrijk om het op hellingen te plaatsen en niet in depressies. Op dergelijke vlaktes hoopt zich vaak veel sneeuw op en wanneer het smelt, worden hele mini-oceanen gevormd..

Erica in de sneeuw

Nu is het belangrijk om alle fijne kneepjes van het planten en verzorgen van de Eric-plant beter te leren kennen, om later zijn decoratieve eigenschappen met succes toe te passen in landschapsontwerp. De voorjaarsaanplant van struiken is gepland begin april, wanneer de aarde opwarmt tot een temperatuur van + 10˚С. Tuinders uit de regio Moskou voeren deze procedure uit in mei en in Siberië – zelfs later..

Herfstaanplant wordt alleen aanbevolen in de zuidelijke regio’s, op voorwaarde dat de winter warm genoeg is. In dergelijke gevallen is er altijd de mogelijkheid van vroege vorst, waardoor de zaailing geen tijd heeft om op een nieuwe plaats wortel te schieten..

Planttechniek Erica: “Meet 7 keer – knip er één”

Erica's heldere bloei

3 uur voor het planten worden de zaailingen ondergedompeld in warm water, verdund met de groeistimulator “Kornevin”.

Terwijl de aardachtige klomp slap wordt en een speciale verwerking ondergaat, moet de tuinman voorbereidend werk uitvoeren:

 • graaf een gat van 25X30 cm;
 • drainage aan de onderkant met grof zand met steenslag / geëxpandeerde klei (laag tot 5 cm);
 • vul het gat met een voedzaam grondmengsel: turf, zand, turf en humus.

De afstand tot het volgende exemplaar moet ongeveer 20-50 cm zijn. Om een ​​​​chique groepsbeplanting te creëren, raden ontwerpers aan om maximaal 5 Erica-struiken te gebruiken, die op 3-jarige leeftijd prachtig zullen groeien.

Vervolgens moet de tuinman de zaailing voorzichtig in het plantgat laten zakken, zodat de wortelhals gelijk ligt met de grond. Bedek de ruimte met losse grond en verdicht deze voorzichtig. Kortom, het is noodzakelijk om de beplanting overvloedig water te geven met warm water. Zodra de vloeistof is opgenomen, kunt u het bloembed afdekken met mulch. Gebruik hiervoor turf, droog gras, zaagsel, dennennaalden of chips.

Erica's weelderige struik

In veel landen staat de winterhardheid van Erica Darlens hoog in het vaandel. Toch is het het beste om de struik voor de winter af te dekken. Na de bloei is de wortelcirkel bedekt met turf of droog gras. Vervolgens wordt een schuilplaats gemaakt van vuren takken, die de plant beschermen tegen kou en condensatie, en ook de grond aanzienlijk verzuren..

Thuis een Erica-bloem kweken om in de winter te bloeien

Erica als mosterdgewas

Plant een potcultuur in een goed gedraineerd substraat. Aan de onderkant van de bloempot moeten drainagegaten worden gemaakt, evenals drainage van geëxpandeerde klei (tot 5-8 cm).

Bij het thuis kweken van binnenspecimens is het belangrijk om 4 parameters van hun inhoud in overweging te nemen:

 1. Temperatuur. De optimale indicator is 18˚С. Tijdens de bloei wordt de bloempot overgebracht naar een koele ruimte (7-8 ° C).
 2. Vochtigheid. Wanneer de temperatuur stijgt tot 22°C, moet de luchtvochtigheid worden verhoogd. Dit gebeurt met behulp van speciale apparaten, pallets met natte geëxpandeerde klei en regelmatig spuiten..
 3. Water geven. Voor de procedure is regenwater of bezonken (zachte) vloeistof geschikt.
 4. Verlichting. De aanbevolen daglichturen zijn 8-10 uur. Daarom wordt de pot op de ramen op het zuiden, oosten of westen geplaatst. Op deze plaatsen moet het licht helder zijn, maar tegelijkertijd diffuus..

Erica in een pot planten

Door het naleven van deze aanbevelingen, zal de zorg voor Erica thuis slechts één plezier voor de teler opleveren. Om een ​​​​gezondheidsschrijvende struik te krijgen, is het bovendien noodzakelijk om de bloem jaarlijks (in het voorjaar) te voeden met complexe minerale meststoffen. In dit geval moet u voorkomen dat de oplossing op het gebladerte komt, anders ontstaan ​​er brandwonden.

Het substraat voor de cultuur wordt bereid uit turf (3 delen), zand en graszoden (elk 1 uur). Voor sommige soorten is een minder zure grond nodig, dan wordt het aandeel veen verminderd.

Prachtig cijfer Gracilis

Erica Gracilis

Erika Gracilis (of sierlijk) wordt meestal gekozen als kamerplant. Een struik met een asymmetrische kroon groeit tot 50 cm, de centrale scheuten zijn langer dan de zijscheuten, maar felrode bloemen, verzameld in trossen, zien er geweldig uit. De gastvrouw kan een aantal maanden zo’n schattige foto op haar raam aanschouwen – van oktober tot februari / maart.

Beschrijving van 3 soorten erica – een breed scala aan producten uit de natuur

variëteiten van erica

In landschapsontwerp lijkt Erica altijd een win-win in een bedrijf met heide- en dwergnaalden. Vanwege het feit dat de bloeiperiodes van deze “buren” anders zijn, zal de tuinman een spannende compositie kunnen creëren.

Een geschikte optie voor zo’n illusie van het paradijs zou kunnen zijn:

 1. Snelgroeiende en winterharde Erica Darlenskaya. Deze soort werd verkregen door 2 variëteiten te kruisen: Erigena en Carnea (kruiden). Van zijn “ouders” kreeg de cultuur een lange bloeiperiode, evenals overvloedige bloeiwijzen (roze, wit, paars en karmozijnrood). Zo’n plant wordt 50-70 cm hoog.
 2. Luxe erika is vierdimensionaal. Lange stelen (tot 60 cm) worden bekroond met schermbloemige bloeiwijzen. De structuur van de bloemenbeker is vierdelig en lijkt op een champagneglas. Bloemblaadjes zijn vaak roze of lichtroze..
 3. Geurige Erica “Isabel” (roze), planten en verzorgen die niet verschillen van zijn andere soorten. Ondanks zijn naam heeft het witte klokjes met bruine borstelachtige “tips”. In 2002 ontving het ras een prijs van de Royal Horticultural Society of England.

Erica Darlenskaja

Bolgewassen worden aangeplant langs de randen van de ericaria. Narcissen, bosbessen, krokussen en sneeuwklokjes zullen een goede partij heide vormen. Om de afbeelding te contrasteren, kunt u bodembedekkers planten.

Erica vierdimensionaal

Dergelijke ericaria krijgen een ronde vorm of worden gemaakt in de vorm van een lange golf. Afhankelijk van de kijkhoek worden hoge exemplaren in het midden geplaatst (als het object van alle kanten wordt bekeken) of op de achtergrond (indien in de buurt van hekken).

Erica Isabelle

Zoals je kunt zien, vereist het planten en verzorgen van Eric’s plant geen encyclopedische kennis. Het is alleen belangrijk om te begrijpen dat de struik geen zure en drassige grond verdraagt. Hij geeft echter de voorkeur aan goed gedraineerde en voedzame substraten. In zo’n land zal een bloem voelen alsof hij in zijn thuisland is..

Erica in rotstuin

Prachtige Erica in landschapsontwerp – video