Effectieve bestrijding van asterziekten en plagen

mooie asters in de tuin Om mooie en gezonde asters te laten groeien en te genieten van de schoonheid van hun bloei, moet je proberen gunstige omstandigheden te creëren. Het kan even duren om dergelijke omstandigheden te creëren, maar het resultaat is het waard. Helaas is het door bepaalde factoren niet ongebruikelijk dat planten gezond groeien. Ze kunnen ook verschillende ziekten veroorzaken. Deze bloem is ook niet immuun voor ongedierte. Het redden van de aanplant zal helpen bij de bestrijding van ziekten en plagen van de aster, die zowel preventie als behandeling kan omvatten. Om bloemen van de dood te redden, moet u het probleem correct herkennen en op tijd actie ondernemen..

De belangrijkste vijanden van de aster

asters bloeien Je kunt meer te weten komen over de nederlaag van een plant door het uiterlijk van de stengel, bladeren en soms door de bloemen zelf. Wat kan wijzen op de ziekte:

 • het vertragen van de groei van planten;
 • een groot aantal vervormde kleuren;
 • smalle bladeren;
 • bladeren verschrompeld of zonder gladheid;
 • verkleuring van de stengel en bladeren;
 • het verschijnen van nerven op bladplaten.

Dergelijke veranderingen kunnen worden veroorzaakt door verschillende ziekten. Opgemerkt moet worden dat asters ten minste 24 soorten verschillende virussen kunnen infecteren. Hoewel preventieve maatregelen (behandeling van asters tegen ziekten) de kans op infectie kunnen helpen verminderen, is het zeer waarschijnlijk dat het niet zal werken om de aanplant volledig te beschermen tegen virale ziekten. Dergelijke ziekten kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een daarvan is de overdracht van virussen door insectenvectoren. Dat is de reden waarom in de tuin waar het gepland is om asters te kweken, het noodzakelijk is om ongedierte en insecten te bestrijden..

Als de plant wordt aangetast door ongedierte, is het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk om hem te redden. De meest effectieve methode voor ongediertebestrijding is preventie. De door het ongedierte aangetaste plant sterft zeer snel, omdat het ongedierte ofwel het sap uit de bloem zuigt, aan de wortels knaagt of de bladeren eet. In dergelijke omstandigheden kan een bloem niet bestaan. Als er in de beplanting slechts enkele bloemen verschijnen die zijn aangetast door ongedierte, moeten dringende maatregelen worden genomen om de resterende bloemen te beschermen. Hoewel het niet langer mogelijk zal zijn om beschadigde asters te redden, is het heel goed mogelijk om de beplanting als geheel te redden van plagen en ziekten..

Plantenplagen

asterongedierteVerschillende soorten plagen kunnen de aanplant van asters beïnvloeden. Door een vertegenwoordiger van het ongedierte te vinden, of door de aangetaste bloemen te onderzoeken en de schade vast te stellen, kan precies worden vastgesteld wie de schade veroorzaakt. Wie en hoe beïnvloedt asters:

 1. Gewone oorworm (knaagt aan knoppen, bladeren en bloeiwijzen, stompjes hebben een gekartelde markering).gewone oorworm
 2. Kwijlende cent (leeft in schuimende afscheidingen in de oksels van scheuten en bladeren. Vervormt stengels en bladeren, draagt ​​​​bij aan de vorming van gele vlekken erop).kwijlende cent
 3. Akkerslak (eet bladeren en knoppen, laat langwerpige gaten en slijmafscheiding achter).geploegde naaktslak
 4. Zonnebloemmot (de rups van deze vlinder voedt zich met stuifmeel en bloembladen. Achenes in manden kunnen beschadigd raken).Zonnebloemmot
 5. Spint (zuigt sap uit bladeren. Leeft op de onderkant van een blad. Bladeren worden bruin, geel en verdorren).Spintmijt
 6. Weidewants (zuigt sappen van scheuten, knoppen, bloemen en bladeren. Er verschijnen witte stippen op de plant. De knoppen zijn vervormd, de bladeren krullen).weidewants
 7. Gammaschep (beschadigt het grondgedeelte van de stengel die zich het dichtst bij de wortels bevindt. Leeft in de grond).schep gamma

Als u schade aan de plant ziet, kunt u de plaag identificeren die de aanplant heeft aangetast. Omdat ze zich snel vermenigvuldigen, moet resoluut worden ingegrepen. In sommige gevallen helpt het handmatig verzamelen van ongedierte..

Hoe bloemen ziek kunnen worden

aster ziekteDe lijst met ziekten van meerjarige en jaarlijkse asters is zeer divers. De meeste ziekten worden geclassificeerd als schimmel of viraal. Ze kunnen zowel individuele stengels als hele plantages aantasten. Ziektes verspreiden zich zeer snel, dus er moet snel en slagvaardig worden ingegrepen..

plantenschadeOm ziekten van asters te bestrijden, is het noodzakelijk om hun variëteiten en zichtbare manifestaties te kennen. Deze kunnen zijn:

 1. Zwarte poot (zaailingen en zaailingen worden zwart, de basis van de stengel rot, waardoor de stengel dunner wordt en de bloem afsterft).
 2. Roest (zwelling verschijnt aan de onderkant van het blad. Geleidelijk verdorren en drogen de bladeren uit).
 3. Fusarium (vaak treft slechts de helft van de plant. De stengels zijn aangetast door bruine vlekken en de bladeren worden geel, worden dan bruin, krullen en verwelken. Langs de wortelhals verschijnen donkere strepen. De weefsels van de stengel kunnen scheuren vormen De plant verdort zeer snel).grijze rot en fusarium verwelking
 4. Septoria (gekenmerkt door lichtbruine vlekken op de bladeren. Alle bladeren worden snel aangetast, gevolgd door drogen).
 5. Geelzucht (manifesteert zich in het oplichten van het blad, vergroening van de knoppen. De plant stopt met groeien).

Wat houdt de bestrijding van ziekten en plagen van asters in?

strijd tegen ziekten en plagen van astersPreventieve maatregelen die het optreden van problemen voorkomen, zullen veel ziekten helpen voorkomen. Preventie, die kan redden van de noodzaak om ziekten en plagen van asters te bestrijden, omvat:

 1. Herfst graven van grond. Diep losraken van de aarde, evenals het graven tussen de struiken, helpt om de habitats van ongedierte te vernietigen en hun natuurlijke habitat te verstoren.
 2. De juiste bloemenkeuze om te planten. Als er geen manier is om te zoeken naar de redenen waarom asters in de tuin sterven, of als er geen tijd is om problemen op te lossen, is het beter om rassen te kiezen die resistent zijn tegen ziekten en plagen voor aanplant..
 3. Herfstverwerking van de struik. Het omvat het verwijderen en verbranden van jaarlijkse scheuten en meerjarige stengels die afsterven voor de winter. Dergelijke zorg verlengt de levensduur van struiken..
 4. De juiste keuze van struikdichtheid bij het planten. Als de beplanting te dicht is, verspreiden ziekten zich gemakkelijk, omdat de wind tussen de struiken onvoldoende is. Als u de planten niet te strak plant, kunt u asters redden van blackleg en andere ziekten..

En toch, welke preventieve maatregelen ook worden genomen, het is niet altijd mogelijk om de aanplant te redden van ziekten. Voordat u met de behandeling begint, moet u de ziekte of plaag correct identificeren. De behandelmethode wordt gekozen afhankelijk van het probleem dat is ontstaan. Als u precies weet waarom asters geel worden en opdrogen, kunt u tijdig actie ondernemen om de landing te redden.

Hoe te behandelen

ziektepreventieBehandeling van zieke struiken vindt plaats in verschillende fasen. Hun volgorde is als volgt:

 • vaststelling van schade;
 • classificatie van de ziekte;
 • het uitvoeren van medische procedures.

Er zijn geen algemene regels voor de behandeling van asters, deze moet worden geselecteerd in overeenstemming met het type ziekte. Daarom is het, voordat u met de procedure begint, noodzakelijk om precies te bepalen waarom de aster krul achterlaat of andere zichtbare schade veroorzaakt.

Onderstaande tabel helpt u bij het kiezen van behandelmethoden..tafel

Zoals je kunt zien aan de hand van de informatie die in dit artikel wordt beschreven, is preventie van groot belang bij de zorg voor asters. Door fungiciden, meststoffen en pesticiden voor asters te gebruiken, kunt u het optreden van veel ziekten en de verspreiding van ongedierte voorkomen. Om eventuele schade aan de beplanting te voorkomen, wordt bovendien aanbevolen om het gebied regelmatig te wieden en de bovenste lagen van de aarde los te maken.. mooi bloembedWanneer ziekten of plagen verschijnen, moeten eerst de beschadigde stengels en bladeren worden verwijderd. Op deze manier kan een vroege verspreiding van de ziekte worden voorkomen. Therapeutische maatregelen worden voorgeschreven naarmate het type ziekte wordt bepaald.

Biologische preparaten voor het beschermen van planten tegen ziekten en plagen – video

Adblock
detector