Een selectie foto's van de mooiste en meest bijzondere kamerplanten

kamerplanten in het interieur In de collecties van amateurbloemisten vind je tegenwoordig bloemen van over de hele wereld. Het is moeilijk voor te stellen hoeveel namen tegenwoordig een volledige lijst van dergelijke gewassen bevatten, en het is volkomen onmogelijk om de mooiste kamerplanten te noemen. Sommige mensen houden van soorten met luxueuze bloeiwijzen, anderen zijn mooier dan gebladerte met ongewone kleuren en vormen, en de vensterbanken van anderen zijn bekleed met potten met de meest pretentieloze planten, waarvan wordt gezegd dat ze “geplant en vergeten” zijn.

Over “de meeste” gesproken, elke kweker bedoelt zijn eigen persoonlijke kring van planten. En wat als je probeert te vertellen over 15 binnenculturen die de meerderheid, bewondering en misschien een verlangen zullen verrassen om meer ongewone huisbloemen te leren kennen, en niet alleen hun foto’s en namen.

Foto’s en namen van zeldzame kamerplanten met een ongewone vorm

Bloemen zijn niet altijd de belangrijkste decoratie van een plant. Meer recent zijn decoratieve bladverliezende gewassen met bladeren in alle vormen en kleuren van de regenboog in zwang geraakt. Maar het blijkt dat er naast hen ongelooflijk veel echt unieke planten in de voorraadkasten van de natuur zijn..

Tegenwoordig ontdekken bloemenkwekers uitzichten die de aandacht trekken met een originele vorm, die soms tot de gedachte leidt: “Is dit echt een bijzondere kamerplant of een uitvinding van een abstracte ontwerper?”

Trachyandra

Sier trachyandra bladeren In de eerste helft van de 19e eeuw werd op de droge steenvlakten van de Zuid-Afrikaanse kust een bijzondere plant ontdekt, die nog steeds verbaast met zijn bizarre vorm. Verwant aan de bekende aloë is trachyandra erg klein. De lengte van gedraaide groene bladeren, die op plastic speelgoed lijken, is niet groter dan 25 – 30 cm, en de steel met stervormige witte of roze bloemkronen steekt 30-40 cm boven de grond uit.

Trachyandra bloeiwijzeBeroemd geworden dankzij foto’s, wordt een exotische kamerbloem met een naam die nog steeds onbekend is bij het grote publiek, tegenwoordig zelden gevonden in privécollecties. De pretentie van een plant die wortel schiet op de westelijke of oostelijke ramen, matige watergift nodig heeft en tevreden is met kamertemperatuur, spreekt van goede vooruitzichten voor dit levende “wonder van de natuur”.

Euphorbia tirucalli (Euphorbia tirucalli)

wolfsmelk tirucalliLiefhebbers van het exotische zullen niet onverschillig blijven voor deze zelfgemaakte exotische plant, waarvan de foto en de naam suggereren dat de cultuur afkomstig is van droge, hete plaatsen. Thuis vertoont euphorbia tirucalli een niet-wispelturige instelling, groeit in een grondmengsel voor vetplanten en kan met minimale zorg een hoogte van 2 meter bereiken.

Een kenmerkend kenmerk van de plant zijn vlezige scheuten die praktisch verstoken zijn van bladeren, geschilderd in roze en oranje tinten op de toppen. Kroontjeskruid bloemen zijn erg klein, groenachtig, onopvallend. Kleine lancetvormige bladeren bevinden zich aan de toppen van de takken en zijn in dezelfde felle kleuren geverfd.

Heldere scheuten van rubber kroontjeskruidDe plant heeft een matige watergift nodig, door het gebrek aan blad verdraagt ​​hij blootstelling aan de zon en in de schaduw krijgt hij zijn natuurlijke groene kleur terug.

In de winter is er een rustperiode voor kroontjeskruid, waardoor ze kunnen rusten bij een temperatuur van maximaal + 15 ° C.

Euphorbia obesa (Euphorbia obesa)

dikke wolfsmelkOp het eerste gezicht lijkt de dikke wolfsmelk op een cactus of een vakkundig uitgevoerde Japanse temari-bal, geborduurd met zilvergroene draden. In feite is het de naaste verwant van de eerder beschreven plant. De gemodificeerde steel heeft de vorm van een geribbelde blauwachtige bol met rijen kleine stekels. Groene of nauwelijks roze bloemen van de plant zijn bovenaan in een kroon gerangschikt.

Hybride plant Euphorbia obesa x BupleurifoliaGeleidelijk aan wordt de naam van een zeldzame kamerplant, weergegeven op de foto, steeds bekender, zowel bij kenners van vetplanten als bij gewone bloementelers. Tegenwoordig hebben ze nog meer tot hun beschikking dan zwaarlijvige euphorbia, zijn interspecifieke hybriden, evenals verschillende vormen.

Pachypodium

pachypodiumVeel kenners van kamerplanten zijn bekend met de millet euphorbia, in de volksmond de doornenkroon genoemd. Een pretentieloze plant met middelgrote witte, roze, rode bloemen op een doornige stengel doet sterk denken aan een spectaculaire pachypodium.

Euphorbia Mila of Euphorbia miliiToegegeven, bij de laatste soort kunnen de bloemen niet bescheiden worden genoemd. Sneeuwwitte of minder vaak gele trillende bloemen, zoals een kroon, kronen een rozet van harde bladeren op een gezwollen stengel bedekt met lange doornen.

Ongebruikelijke pachypodium stengelDe plant van dorre vlaktes houdt het hele jaar door van fel licht, in de zomer heeft het regelmatig overvloedige watergift nodig en in de winter remt het ontwikkeling en rust. Net als andere vetplanten is de pachypodium kieskeurig.

Voorzichtigheid is geboden bij vertrek vanwege de scherpe doornen en het giftige, irriterende koisap.

Crassula

Crassula umbellaraDe familie Tolstyankov staat bekend om het buitengewone uiterlijk van haar planten. Crassula is een uitgebreid geslacht, waarvan vele geïnteresseerde bloementelers hebben en al lang worden gekweekt als decoratieve kamerplanten..

Crassula columnarisSappige, vlezige groenten kunnen genoeg vocht opslaan voor Crassulas om droogte te overleven. Planten doen het zonder voedselrijke grond, hebben geen uitgesproken rustperiode, bloeien, zoals de populaire geldboom, planten zich zelden en thuis vegetatief voort.

Crassula capitella Rode PagodeTegelijkertijd zijn ze pretentieloos, tevreden met minimale zorg, kunnen ze gemakkelijk samengaan met vetplanten en lang genieten van eigenaren met felle tinten en bizarre vormen..

Exotische kamerplanten: foto’s en namen

Sinds onheuglijke tijden wordt de mens aangetrokken door verre landen tot onbekende schoonheden en verbazingwekkende ontdekkingen. Tegenwoordig hoef je om natuurwetenschapper te worden niet naar de uiteinden van de wereld. Hieronder zullen we het hebben over de namen en foto’s van exotische kamerbloemen waardoor elke bloemist zich een echte avonturier voelt, veroveraar van de diepten van de zee, een gast in een stam van kannibalistische wilden en zelfs een deelnemer aan een landing op een buitenaards wezen onvriendelijke planeet.

Stapelia bont (Stapelia variegata)

Stapelia variegataStapelia behoort niet tot nieuwe of zeldzame gewassen, maar zelfs telers die de plant goed kennen, weten niet altijd wat de ongewone “schil” is. Dit zijn grote bonte bloemen van paars-gouden of paars-grijze kleur. Afgeplatte bloemkronen houden langwerpige liggende stekken vast en geven dezelfde onaangename vlezige geur af om bestuivers aan te trekken.Stapelia gigantea

Een van de meest ongewone kamerbloemen, stapelia genaamd, staat ook bekend als orbei. Deze binnenlandse soort van Rhodos uit Zuid-Afrika is niet wispelturig, verdraagt ​​​​gemakkelijk vochtgebrek, overmatig licht en is alleen bang voor schade aan het wortelstelsel.

Een naaste verwant van de plant wordt ook gekweekt in kamercultuur. Dit is een gigantisch hoofdbestanddeel met bloemen met een diameter van meer dan 20 cm..

pseudolithos

Zeldzame kamerplant pseudolithos

Door exotische huisplanten op te sommen, van de foto en de naam, kan men niet anders dan stilstaan ​​​​bij de cultuur, die onlangs is begonnen de vensterbanken voor binnen te beheersen. Deze pseudolithos is een van de meest ongewone vetplanten, meer als een zeesteen, begroeid met algen en koralen..

Tegenwoordig zijn er minder dan een dozijn variëteiten van deze plant ontdekt en bestudeerd, terwijl ze allemaal buitengewoon decoratief zijn en hoewel het niet eenvoudig is om ze te kweken, zullen ze een heldere ster worden in elke collectie..

pseudolithosIn de natuur leven pseudolitho’s tussen stenen op de Zuid-Afrikaanse droge vlaktes, wat het type planten en hun duidelijke aanpassingsvermogen aan gebrek aan vocht verklaart. Door het ontbreken van traditionele bestuivers hebben pseudolithos geleerd om vliegen te gebruiken. Om deze insecten aan te trekken, verspreiden bloeiende kleine paars-groenachtige bloemen de specifieke geur van rottend vlees in het gebied..

Venusvliegenval (Dionaea muscipula)

Venus vliegenval met open vallenHierboven stonden de foto’s en namen van exotische kamerbloemen die insecten aantrekken voor bestuiving. De Flytrap van Venus is echter veel geslepener en meedogenlozer. Deze verbazingwekkende kamerplant, als een alien uit horrorfilms, onthult kleine, maar talrijke en getande vallen om de ongelukkige vlieg of spin levend te vangen. Een mug die in een hardnekkige val valt, maakt de val dicht, zodat de bloem de prooi kan verteren en assimileren.

De plant zal niet alleen interessant zijn in de teelt, maar ook in observatie. Voor welzijn heeft de bloem een ​​hoge luchtvochtigheid in de lucht en de grond nodig, evenals een lichte plaats met een kleine transparante schaduw..Rijpende Venus Flytrap Fruit

In de zomer groeit de vliegenvanger bij kamertemperatuur, maar is bang voor een koudegolf onder de 15 ° C. In de winter wordt de pot voor de winter in de koelkast verwijderd..

De mooiste kamerplanten: foto’s en namen

Bloeiende planten roepen traditioneel universele bewondering op, demonstreren de vaardigheid en toewijding van een bloemist, decoreren het interieur en vrolijken op. Tegenwoordig heeft een fan van kamerplanten het recht om te kiezen uit tientallen en honderden waardige en zeer heldere soorten. Er zijn echter zeldzame kamerbloemen waarvan de foto’s en namen nog niet erg bekend of onterecht vergeten zijn..

Lantana camera

Heldere bloeiwijzen van lantanaLantana is een prachtige struikplant afkomstig uit Afrika en Zuid-Amerika en komt uit de familie Verbenov. In de binnenbloementeelt wordt cultuur gewaardeerd om zijn verbazingwekkende veelkleurige bloeiwijzen, waarbij bloemkronen van geel, oranje, paars, framboos en andere tinten worden gecombineerd.

Bloeiende lantana kamerstruikKleine buisvormige bloemen, verzameld in dichte doppen, veranderen van kleur, dus het type struik tot anderhalve meter hoog verandert voortdurend. Tegelijkertijd duurt de bloei van mei tot de herfst, de plant heeft helder, enigszins ruw, gekarteld blad en vertakte scheuten die een spreidende brede kroon vormen. In een pot kan lantana worden gekweekt in de vorm van een struik of, met behulp van een knipbeurt, om een ​​kleine sierlijke boom te vormen.

Op de middelste baan overwintert de inheemse bewoner van de tropen niet en wordt alleen in huis gekweekt, de pot kan alleen voor de zomer, wanneer er geen dreiging van vorst en koude regen is, naar de tuin worden gebracht.

Abutilon

Bloei van hybride abutilonDe naam van de boomachtige kamerplant op de foto is abutilon of kameresdoorn. Het geslacht, dat nauw verwant is aan kaasjeskruid, hibiscus en lavater, is voor bloemenkwekers interessant vanwege de duur en ongelooflijke bloeipracht, waarbij een halve struik of een kleine hoogstam bedekt is met grote heldere bellen.

Een kamerbloem met oranje, zoals op de foto, bloemen of bloemkronen in witte, scharlaken, delicate abrikoos, karmozijnrode, gele en paarse tinten zullen de meest kieskeurige estheet niet onverschillig laten. Planten zijn gemakkelijk te vormen, hebben een hoge groeisnelheid, zijn niet veeleisend en beschermen het decor het hele jaar door..

Bonte vorm van abutilone Souvenir de BonnAbutilone werd huisesdoorn genoemd vanwege de karakteristieke vijftenige bladeren, die in sommige gevallen niet alleen groen zijn, maar met witte, zilveren of gouden randen, spikkels of hele lichte segmenten.

Lachenalia aloides

Lachenalia aloidesDe mooiste kamerplanten kunnen niet alleen grote struiken zijn, maar ook zeer bescheiden soorten. Een typisch voorbeeld is Lashenalia, een felgekleurde bolgewas die in de winter bloeit..

Vochtminnend, geschikt voor distillatie, de originele plant groeit goed op goed verlichte plaatsen, houdt van koelte en begint zich al bij een temperatuur van 8-12 ° C te ontwikkelen en gooit een steel uit met een cluster van buisvormige bloemen, geel geverfd , groenachtige, oranje en paarse tinten.

Calceolaria

Bonte calceolaria bloemenKleine, weelderig bloeiende calceolariastruiken zullen de vensterbank niet minder helder maken, op het eerste gezicht niet alleen opvallend met een overvloed aan bloemen, maar ook met hun unieke vorm. De bloemkronen die op poppentassen of schoenen lijken, zijn in verschillende tinten geverfd en bekronen de stelen van 15 tot 20 cm hoog.

Calceolaria x herbeohybrida dames portemonneeThuis wordt deze plant als tweejarige gekweekt en moet de kroon worden ingekort als de massabloei eindigt. Zodat de bloemen op de foto, de mooiste kamerplanten met de naam calceolaria, langer helder en vers blijven, de potten uit direct zonlicht worden geplaatst en de grond regelmatig wordt bevochtigd.

Streptocarpus

streptocarpusDe familie Gesneriev schonk amateurbloementelers genereus veel decoratieve soorten, die tegenwoordig terecht worden beschouwd als de mooiste kamerplanten..

Streptocarpus arriveerde vanuit Madagaskar en de kusten van Zuid-Afrika naar de Russische vensterbanken, in staat om op gelijke voet te concurreren voor de liefde van fans met de beroemde Saintpaulia en Gloxinia.

Tweekleurige bloemkronen van streptocarpusVariëteit streptocarpus bloeit continu gedurende enkele maanden. Ze hebben geen rustperiode nodig, ze reproduceren zich gemakkelijk met behulp van zaden, bladeren en baby’s. En in termen van pracht is hun bloei niet onderdoen voor viooltjes over een spectaculaire bladrozet, terwijl enkele tientallen buisvormige bloemen van het breedste bereik van wit tot dieppaars of bordeauxrood kunnen opstaan. Een bloem die beweert de mooiste kamerplant te zijn houdt van diffuus licht.

Zeldzame ampel kamerbloemen: namen en foto’s

De wooncollectie van een echte sierteeltliefhebber kan niet zonder spectaculaire ampelstukken. Dergelijke soorten claimen meestal de titel van de mooiste kamerplanten, en foto’s en namen van dergelijke gewassen worden altijd gehoord..

Columnea

colombiaHelaas is deze prachtige ampelachtige plant niet in elk huis te vinden. En het gaat niet om de complexiteit van de zorg, maar om de grootte van een volwassen exemplaar. De zeldzame kamerbloem op de foto met de naam van de columbus groeit en geeft dunne scheuten van anderhalve meter, dicht bedekt met puntig blad en fel roodgele bloemen. Fancy bloemkronen doen erg denken aan Chinese goudvissen, wat de reden was voor de opkomst van de populaire naam van de bloem “goudvis”.

Columnea gloriosaIn de cultuur komt de kleinbladige variëteit vaker voor, hoewel de glorieuze columney, gekenmerkt door paars blad, op geen enkele manier inferieur is aan decorativiteit. De plant houdt van halfschaduw en indirect zonlicht, heeft een hoge luchtvochtigheid nodig en zorgt voor groen.

Clerodendrum

Clerodendrum thomsoniaeEen van de mooiste kamerplanten is met recht te herkennen als een zachte en luxe clerodendrum tegelijk. In de natuur zijn talrijke varianten van deze hoge klimcultuur te vinden in de vochtige tropen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika..

Clerodendrum OegandeesKrachtige vaste planten vallen op door hun levendige groen en weelderige bloemen, en de bloemen van elke soort zijn verschillend, ongelooflijk mooi en vaak geurig. Het voordeel van de plant is dat ze lang en overvloedig bloeit, zelfs als ze in een pot wordt gekweekt, en dat de zorg voor iedereen beschikbaar is.

Adblock
detector