Driehoekige oxalis Sinds de 17e eeuw hebben sierlijke oxalis hun plaats gevonden als kamer- en tuinplanten. Beschrijvingen van de zorg voor driehoekige zure kers thuis en foto’s helpen beginnende en ervaren bloementelers kennis te maken met deze spectaculaire en volledig niet-wispelturige cultuur.

Onder de honderden soorten zijn:

  • planten die zich voortplanten door knollen en schilferige wortelstokken;
  • meerjarige en eenjarige gewassen;
  • bloeiende soorten en exemplaren die verbazen met het ongewone gebladerte.

Waar groeit oxalis? Het is veilig om te zeggen dat deze of gene soort door iedereen werd ontmoet. Het is een feit dat het verspreidingsgebied van dit geslacht veel regio’s omvat met een warm en gematigd klimaat, van zuidelijk Afrika tot centraal Rusland. Driehoekige oxalis kwam bijvoorbeeld naar vensterbanken en tuinen uit het verre Brazilië.

Beschrijvingen en kenmerken van de zure plant

Kleine thermofiele plant oxalis Regneli Driehoekige oxalis of, zoals deze soort ook wel Regnelly oxalis wordt genoemd, is een middelgrote thermofiele plant die vanwege zijn pretentieloze karakter en originele uiterlijk de oprechte liefde van bloementelers geniet. Lange dunne bladstelen strekken zich uit van een korte stengel, waaraan drielobbige bladeren worden vastgehouden.

De kleur van de bladbladen in potvariëteiten is meestal diep paars of paars. Maar er zijn variëteiten met groene of roodachtige bladeren. Bovendien zijn op elke lob vlekken van een andere tint duidelijk zichtbaar dichter bij de basis van de plaat..

Een kenmerkend kenmerk van de meeste zure planten is het vermogen om gebladerte te vouwen bij zonsondergang, in de hitte en bij bewolkt weer, wanneer de lucht dreigt met regen.

'S Nachts rollen de bladeren van de zuring zich opKleine, sierlijke driehoekige zuringbloemen hebben vijf bloembladen en een kleur van wit tot lila. Net als bladeren sluiten bloemkronen ‘s nachts, reageren op aanraking en direct zonlicht. Na bestuiving worden in plaats van bloemen vruchten gevormd die, wanneer ze rijp zijn, opengaan zodra ze worden aangeraakt. Kleine zaden zijn kiembaar, maar thuis wordt de reproductie van zuur uitgevoerd in delen van verdikte wortelstokken.

Thuis zorgen voor zuur

Als deze plant in huis verschijnt, hoeft de bloemist niet veel tijd te besteden aan het verzorgen van driehoekig zuur thuis. Toch moet kamercultuur de juiste plek vinden om zich goed te voelen..

De plant groeit het beste op westelijke en oostelijke ramen.De westelijke of oostelijke ramen zijn geschikt voor lichtminnend zuur, waar de plant wordt beschermd tegen de brandende middagstralen, maar geen gebrek aan licht ervaart. Het is belangrijk dat het zuur niet wordt verstoord door tocht en dat de verwarmingstoestellen ver van de pot zijn geplaatst en de lucht niet uitdrogen.

Pretentieloze zure planten hebben geen speciale vereisten voor de temperatuur in de kamer waar ze werden geplaatst, luchtvochtigheid en grond in de pot.

Optimale temperatuur:

  • in de zomermaanden is het 20-24 ° C;
  • in de koude periode van het jaar, wanneer de relatieve rusttijd begint bij de zure plant, 16-18 ° C, maar niet onder deze limieten.

Als er zo’n mogelijkheid is, van de lente tot de herfst, als het weer het toelaat, kan driehoekige zure kers de lucht in worden genomen. Bovendien acclimatiseert de plant gemakkelijk in een pot of in de volle grond..

De zomer is een tijd van actieve groei, daarom moet frequent en overvloedig water geven worden opgenomen in de verzorging van driehoekige zure luizen, op de foto, thuis en in de tuin. In dit geval mag er geen vocht in de grond blijven hangen. Overtollig water wordt afgevoerd en er wordt een krachtige drainagelaag in de pot aangebracht. Met de komst van de herfst en een daling van de luchttemperatuur neemt de behoefte aan vocht in de zure plant af. De grond hoeft slechts licht te worden bevochtigd, vooral omdat de groei van de plant stopt.

Driehoekig zuur kan in een pot en buiten worden gekweektDe rustperiode, waarin de cultuur praktisch “in slaap valt”, duurt niet langer dan anderhalve maand. Met het verschijnen van nieuw gebladerte, in het voorjaar, wordt de gebruikelijke zorg hervat, inclusief water geven, verplanten in de lente en voeren.

Driehoekige oxalis bloemenMeststoffen kunnen twee keer per maand worden toegepast met een complexe samenstelling voor bloemgewassen, maar slechts in de helft van de concentratie. Een maand na het begin van het groeiseizoen bloeien de zuringplanten.

Transplantatie en reproductie van zuur

Planten worden elk voorjaar aan het begin van de groeiperiode overgezet op vers substraat. Maar voordat u de zure plant verplant, moet u een pot voor de plant en een geschikte grond kiezen. Voor dit ondiepe wortelgewas worden brede potten gebruikt..

Oxalis is niet wispelturig, dus een universeel grondmengsel is geschikt om te kweken. De grond mag niet te voedzaam zijn, anders groeit de plant actief gebladerte ten koste van de bloei.

Oxalis wortelstokken voor reproductieAls de diameter van de container het toelaat, kunnen meerdere stukken wortelstokken tegelijk in één container worden geplant. Het is door de deling van langwerpige geschubde wortelstokken dat de zure plant zich voortplant. Rhizosomen worden op een nat substraat gelegd en 1-2 cm . aarde besprenkeld.

Met regelmatige thuiszorg stijgt driehoekige oxalis, zoals op de foto, in 1-1,5 maanden tot de grootte van een volwassen plant.

Zaailingen geplant met rhizaAls de teler zaden tot zijn beschikking heeft, worden deze verdeeld over het oppervlak van de natte grond, geïrrigeerd vanuit een spuitfles en in kasomstandigheden bewaard totdat er scheuten verschijnen..

Verzorgingstips voor zuur zuur – video