Dieffenbachia-ziektes: hoe een tropische schoonheid te helpen – wiresummit.org

Dieffenbachia thuis Liefhebbers van weelderige kamerplanten bewonderen vaak dieffenbachia, een gast van de vochtige bossen van hun Amerika. Deze schattige bloem kan tot 2 meter hoog worden en een woonruimte verfraaien. Brede bladplaten van groene kleur zijn versierd met bonte patronen, waarvan het onmogelijk is om weg te kijken. Ze zijn geweldig, maar helaas brengen verschillende ziekten van Dieffenbachia hun meesters veel verdriet.

Zorgvuldig plantenonderhoud draagt ​​bij aan de succesvolle ontwikkeling van dieffenbachia, waardoor er regelmatig nieuwe bladeren aan verschijnen. Wat te doen als een tropische schoonheid ziek wordt? Hoe een stil “huishouden” helpen? Allereerst is het belangrijk om kennis op te doen, en pas daarna actie te ondernemen.

Volgens deskundigen wordt dieffenbachia als een giftige plant beschouwd. Als het op het slijmvlies van het lichaam terechtkomt, veroorzaakt het sap irritatie en zelfs allergieën. Het is vooral gevaarlijk voor kinderen..

Dieffenbachia-ziekten: algemene informatie

zieke dieffenbachia Heel vaak merken liefhebbers van kamerbloemen op hoe de bladeren van een tropische schoonheid geel worden. Het eerste dat in je opkomt is de verkeerde zorg. Maar dit gebeurt zelfs met de meest toegewijde bloemenkwekers. Dieffenbachia-ziekten komen om verschillende redenen voor, het belangrijkste is om op tijd met de behandeling te beginnen.

Een ander probleem van de plant is het drogen en vallen van de onderste bladplaten. Omdat ze de belangrijkste versiering van de bloem zijn, is het niet erg prettig om hun verlies te zien. In sommige gevallen is de reden het natuurlijke proces van plantontwikkeling, dat zelfs de meest competente bloemist niet kan stoppen. Maar als jonge platen eraf vallen, moet u nadenken over een mogelijke dieffenbachia-ziekte en methoden voor tijdige behandeling.

dieffenbachia ziekteNogal een onaangenaam gezicht wanneer een geliefde bloem de eens zo weelderige bladeren laat vallen en er ellendig uitziet. Dieffenbachia verdort om verschillende redenen, maar dit uiterlijk is een signaal voor actie. Bovendien kunnen bruine vlekken, druppeltjes van onbekende oorsprong of zelfs niet-uitzettende bladeren op de plant verschijnen. Laten we de mogelijke oorzaken en methoden voor de behandeling van dieffenbachia-ziekten in detail bekijken.

Als er kleine kinderen in huis wonen, kan een exotische bloem op kantoor worden gebracht. Zo’n schattige “buurman” zal de kamer versieren met weelderig groen en zal altijd een reden tot vreugde zijn.

Bruine vlekken op bladeren: oorzaken en methoden van strijd

bruine plekkenIn één wijs boek staat de simpele waarheid opgetekend dat alle levende wezens aan ziekten lijden. We zien de waarheid van deze woorden elke dag. Helaas worden planten ook ziek en de tropische schoonheid is daarop geen uitzondering. Onderzoek toont aan dat het vatbaar is voor schimmel-, virale en bacteriële ziekten. Een van hen manifesteert zich wanneer bruine vlekken worden gevormd op de bladeren van diffebachia, waarrond een oranje rand is. Na verloop van tijd verspreiden ze zich naar het hele blad, waardoor het sterft..

De belangrijkste oorzaken van de ziekte worden veroorzaakt door dergelijke factoren:

 • hoge kamertemperatuur;
 • druppels in vochtigheid;
 • de plant te veel water geven.

Als de zorgregels worden gevolgd en de vermelde punten niet worden nageleefd, is de plant aangetast door een ernstige ziekte:

 • anthractose; anthractose
 • fusarium; fusarium
 • bacteriose; bacteriose
 • bronzen; bronzen
 • virale mozaïek. virale mozaïek

Bij dergelijke problemen verschijnen bruine vlekken op de bladeren, omlijst door een donkere lijn. Een fungicide-oplossing, die op de geïnfecteerde plant moet worden gespoten, zal helpen om van de ziekte af te komen..

Om ervoor te zorgen dat Dieffenbachia voldoende vocht uit de lucht haalt, moet het worden “afgezet” uit de buurt van direct zonlicht en in het koude seizoen van centrale verwarming.

De beste optie voor het kweken van dieffenbachia is de oostkant van een appartement of huis. Weg van de zon die haar delicate bladeren verbrandt.

Bladplaten gaan niet open: een verstandige oplossing voor het probleem

bladeren gaan niet openDieffenbachia is al tientallen jaren bijzonder populair. Het is te vinden in de gangen van klinieken en ziekenhuizen, kantoren, onderwijsinstellingen en zelfs treinstations.. De belangrijkste reden is eenvoudige zorg, die uit dergelijke activiteiten bestaat:

 • regelmatige bodembevochtiging;
 • bladplaten spuiten;
 • een plant uit de buurt van tocht laten groeien;
 • kamertemperatuurregeling;
 • de juiste keuze van habitat (weg van directe zonnestralen).

ongeopend dieffenbachia bladDesondanks kan de plant ziek worden. Soms komt het voor dat de bladeren van dieffenbachia niet opengaan, waardoor de schoonheid verloren gaat.. Vaak ligt de reden in de volgende factoren:

 • direct zonlicht valt erop;
 • tocht die leiden tot plotselinge temperatuurveranderingen;
 • rottende wortels door overmatig vocht;
 • lage luchtvochtigheid in de kamer;
 • gebrek aan bruikbare elementen.

Schade aan de plant door ongedierte zoals spint, wolluis, bladluis of schildluis is niet uit te sluiten. Als er “vijanden” worden gevonden, moet de bloem worden behandeld met zeepsop. Als het niet helpt, breng dan insecticiden aan.

Dieffenbachia “huilt” en groeit niet

huilende dieffenbachiaVaak, als de plant niet ziek is, onderscheidt deze zich door weelderig groen, intense groei en felle kleuren van de platen. Maar zodra lethargie verschijnt, de kleur verandert en dieffenbachia niet groeit, is het tijd om alarm te slaan. Misschien was de oorzaak ongedierte of virale ziekten die door insecten werden gedragen. Hierdoor ontstaan ​​gele of bruine vlekken op de bladbladen, die de groei van de bloem nadelig beïnvloeden. Omgaan met de ziekte kan moeilijk zijn, dus de beste uitweg is om een ​​nieuwe plant te starten en hier afscheid van te nemen.groei tot stilstand gekomen

Soms beïnvloeden de volgende factoren de groei van dieffenbachia:

 • gebrek aan licht;
 • “Droogte” op de grond;
 • behoefte aan voeding.

Een attente houding ten opzichte van de bloem en eenvoudige acties helpen problemen op te lossen:

 • verhuizen naar een andere plaats in de kamer;
 • regelmatige bevochtiging van de bovengrond;
 • gebruik van speciale meststoffen voor dieffenbachia.

Helaas heeft ieder van ons de neiging tot het uiterste te gaan. Daarom kan overmatig water geven leiden tot wortelrot en het verschijnen van een druppel op dieffenbachia. Het is interessant dat de bloem op zo’n buitengewone manier het overtollige vocht compenseert. Dergelijke druppeltjes op de bladeren worden ook gevonden tijdens de periode van zware regenval. Zo beschermt de plant zichzelf tegen overtollig vocht..

Een andere reden voor het verschijnen van waterigheid op bladplaten is bacteriose. Kleine vochtdruppels zijn in het begin misschien niet alarmerend, maar als ze omlijnd zijn met een zichtbare rand, is het tijd om alarm te slaan. Vervolgens wordt het blad bruin en sterft het af. Het is beter om zo’n plant te vernietigen om de verspreiding van de ziekte naar andere kamerbloemen te voorkomen..

Let op – Dieffenbachia!

dieffenbachia-sap giftigOndanks zijn aantrekkelijkheid behoort de schattige tropische schoonheid tot de giftige planten. Het sap dat door de plant wordt uitgescheiden, veroorzaakt kleine schade aan de huid. Maar als het op het slijmvlies van de mond of ogen komt, ontstaat er een brandwond.. In zeldzame gevallen kan volledige intoxicatie van het lichaam optreden, wat zich als volgt manifesteert:

 • zwelling van de mondweefsels en lippen;
 • overvloedige speekselvloed;
 • snel ademhalen;
 • braaksel;
 • diarree;
 • temperatuurstijging;
 • scheuren.

Eerste hulp bij dieffenbachy-verbrandingen en behandeling bestaat uit eenvoudige stappen. Eerst moet u de aangetaste huid afspoelen met stromend water. Voor pijnlijke gevoelens wordt een oplossing van lidocaïne op de brandwond aangebracht. Als het sap op de oogbol komt, was het aangetaste oog dan ongeveer 20 minuten met stromend water. Gebruik dan druppels “Levomycetin” of een oplossing van furaciline om infectie te voorkomen.dieffenbachia branden

Brandwonden als gevolg van dieffenbachia-sap in de mondholte worden verwijderd dankzij de spoelprocedure. Een duidelijk geuite pijn kan worden geblust met een oplossing van novocaïne (0,5%). Na deze stappen is het aan te raden om een ​​glas koude melk of water te drinken. Hoe dan ook, wanneer er een probleem ontstaat, is het belangrijk om geen tijd te verspillen, maar om te handelen.

Waarom dieffenbachia geel wordt – video