Dichondra ampelous voor alpenglijbanen, bloembedden en hangende potten

dichondra ampelous Een spectaculaire vaste plant met prachtig blad – ampelachtige dichondra. Vanwege het vloeiende gebladerte en de lange scheuten is het een frequente deelnemer in landschapsontwerp. Ze zal alpine glijbanen en bloembedden luxueus versieren. Voelt goed in volumineuze potten, geplaatst langs de paden of opgehangen op het open terras.

Soorten dichondra ampelous

dichondra smaragdgroene waterval Dichondra Emerald Falls, gekweekt uit zaad, wordt vaak gebruikt als bodembedekker en om groene sculpturale groepen te vormen. Haar thuisland is Nieuw-Zeeland. Het vertegenwoordigt lange scheuten bedekt met kleine groene bladeren van niet meer dan 3 cm lang. Het bloeit de hele zomer met geelgroene onopvallende bloemen.

dichondra variëteitDichondra zilverachtige waterval komt veel voor in Australië en Amerika. De plant is begiftigd met lange stelen van 1,5 meter. Ze zijn bedekt met spectaculaire zilverachtige bladeren met licht behaard tot 2,5 cm lang en bloeien van half mei tot september met kleine paarse bloemen. Dichondra een zilverachtige waterval bij het kweken van een huis uit zaden en vervolgens verplanten in volumetrische potten zal een terras, balkon of tuinhuisje perfect versieren.

Dichondra ampelous – timing en technologie van het zaaien van zaden

dichondra uit zaden kwekenIn zomerhuisjes wordt dichondra gekweekt door zaailing- en zaailingmethoden..

In het zuiden kan ampelachtige dichondra onmiddellijk op een vaste plaats worden gezaaid.

Voor de meeste regio’s met lange winters en late vorst heeft de zaailingmethode echter de voorkeur. Thuis zaden planten en vervolgens voor de groeiende dichondra zorgen is eenvoudig, een duidelijk resultaat van nauwgezet werk is zichtbaar op de foto.

Zaaien

grond voor het zaaien van dichondrazadenZaden worden heel vroeg gezaaid, in januari of februari. Voor het ontkiemen van zaden worden plantbakken of containers met een deksel gebruikt. Ze worden gevuld met aarde uit de winkel of thuis bereid. Gebruik hiervoor de grond van het zomerhuisje, turf, vermicompost en zand. De optimale zuurgraad van de grond is 6,6-8. Het is gemakkelijk om het thuis te controleren met teststrips..

De grond is goed bevochtigd met water dat minimaal een paar uur is neergedaald. Zaden worden op het oppervlak gezaaid en besprenkeld met aarde, verdiepend tot een diepte van niet meer dan 5 mm. De container is strak bedekt met een film.

Het optimale temperatuurregime gedurende de gehele periode van het kweken van zaailingen is 20-23 ° С.

Tijdens deze periode wordt speciale aandacht besteed aan bodemvocht. Laat het niet uitdrogen. Overmatige wateroverlast voor planten is echter ook schadelijk. Het aantal uren daglicht moet 10-12 uur zijn. Bij een gebrek aan verlichting hebben planten extra verlichting nodig..

plukken

dichondra zaailingen plukkenEen maand later hebben de planten een tweede of derde blijvende folder. Tijdens deze periode duiken ze. Voor de transplantatie worden bekers of cassettes gebruikt, waarin voorlopig drainagegaten worden gemaakt.

De plantbakken worden goed bewaterd en de zaailingen worden voorzichtig verwijderd, waarbij u erop let dat u de reeds goed gegroeide wortels niet beschadigt. De plant wordt in kopjes geplaatst en bedekt met aarde tot zevenlobbige bladeren.

Zorg voor zaailingen

zorg voor zaailingenDe getransplanteerde planten worden enkele dagen op een schaduwrijke plaats geplaatst en vervolgens gedurende 12 uur naar een zonnige vensterbank of onder een lamp met dagelijkse verlichting verplaatst. Het toegestane temperatuurregime tijdens deze periode is -18-20 ° С. Dichondra ontwikkelt zich actief en heeft extra voeding nodig. Ze wordt elke twee weken gevoed met complexe vloeibare meststoffen..

Transplantatie naar volle grond en verdere verzorging van planten

dichondra-transplantatie naar een vaste plaatsDichondra wordt getransplanteerd naar een vaste plaats wanneer warm weer begint en de tijd voor terugkeervorst voorbij is. Meestal gebeurt dit in de maand mei en juni..

De teelttechnologie van deze plant omvat de volgende fasen:

  • tijdig water geven;
  • volledige dressing;
  • kroonvorming;
  • voorbereiding op overwintering.

Tijdige implementatie van de technologie voor het kweken van dichondria helpt de sierkwaliteiten van planten 7-8 jaar te behouden.

Water geven

water gevenDichondra ampelous groeit actief en ontwikkelt zich in licht vochtige grond. Overmatige wateroverlast, evenals langdurige uitdroging, veroorzaakt de dood van planten. Systematisch water geven is belangrijk voor haar.

In warme en droge periodes wordt aanbevolen om het niet alleen ‘s avonds dagelijks water te geven, maar ook om het gebladerte te hydrateren..

Topdressing

meststoffen voor ampelplantenDe actieve ontwikkeling van het wortelstelsel van de ampelachtige dichondra is alleen mogelijk met voldoende voeding. Hoe goed de grond voor het planten ook wordt bemest, deze raakt snel uitgeput. Voor volledige ontwikkeling hebben planten bemesting nodig met een frequentie van elke twee weken..

Het meest effectief zijn complexe meststoffen.

Bush-formatie

dichondra ampelachtige kroonvormingDichondra-scheuten kunnen in sommige gevallen tot 6 meter lang worden. Om ervoor te zorgen dat de plant er spectaculair uitziet en dicht, mooi blad heeft, moet de kroon worden gevormd.

Een weelderige plant met talrijke vertakkende scheuten groeit alleen als je af en toe in de uiteinden knijpt.

Heeft een gunstige invloed op het uiterlijk en het snoeien van scheuten met 6-10 cm.

Voorbereiden op de winter

overwinterende dichondra in een kasDichondra ampelous is een kind van het subtropische klimaat. Het probleem van winterkou voor de eigenaren van deze prachtige plant is bijzonder acuut. Hoe dichondra in de winter wordt bewaard, hangt af van de regio. In het zuiden, met het begin van koude nachten, wordt de plant afgesneden en bovenop bedekt met afdekmateriaal. Een dergelijke isolatie in een mild klimaat en onbeduidende lage temperaturen is voldoende voor een plant..

dichondra ampel in ontwerpOp de middelste rijstrook is het het meest effectief om in de herfst een struik te graven en deze samen met een aarden klomp in een donkere, koele kamer te brengen. Als de dichondra in potten en potten groeide, kan deze voor de overwinteringsperiode op een balkon of een gesloten veranda worden gebracht met een luchttemperatuur van 10-15 ° C. In de winter wordt het zelden bewaterd en niet gevoerd..

Dichondra ampelous is een prachtige bodembedekkende groene plant, pretentieloos voor groeiomstandigheden. Het heeft alleen complexe meststoffen en tijdig water nodig. Versier effectief een buitenwijk, een balkon en een interieur.

Interessant over de zorg voor dichondra ampelous – video

Adblock
detector