De mooiste soorten en variëteiten van buzulnik in hun zomerhuisje

soorten en variëteiten van buzulnik voor de tuin Een monumentale, weelderige plant met grote bladeren en een hoed van kleine zonnige bloemen is een buzulnik. Het uiterlijk is versierd met gesneden sappige bladeren van felle kleuren. Elke variëteit heeft een andere vorm. Bloemen van verschillende variëteiten verschillen ook. Sommige soorten en variëteiten van buzulnik zijn alleen geschikt om in natuurlijke omstandigheden te groeien, andere worden met succes thuis gekweekt.

De bloem is geclassificeerd als een meerjarig gewas. Hij komt uit de familie Astrov. Een andere naam is ligularia. De bladeren bereiken een hoogte van 80 – 90 cm en de bloeiwijzen steken tot twee meter boven de struik uit. Ligularia is een thermofiel gewas en slechts enkele variëteiten zijn aangepast aan koude klimaten.

Populaire soorten en variëteiten van buzulnik

In de natuurlijke omgeving zijn er ongeveer 150 verschillende plantennamen. Er zijn tot 20 soorten gekweekt. In onze klimatologische omstandigheden schieten verschillende soorten getande buzulnik en Przhevalsky goed wortel. Overweeg de kenmerken van de meest populaire en mooie variëteiten in meer detail.

getande

getande buzulnik Het groeit goed, bereikt een hoogte van 100 – 110 cm en onderscheidt zich door heldere gekartelde bladeren, volgens de vorm waarvan het zijn naam kreeg. Bloeiwijzen zijn geel van kleur: van licht tot bruin. Vanwege zijn decoratieve uiterlijk wordt het gewaardeerd door tuinders. De plant wordt geplant langs een pad, onder een schutting of in het midden van een groot bloembed.

De meest populaire ondersoorten van dentate ligularia zijn de volgende:

  • Desdemona;
  • Othello;
  • Marie Crawford;
  • Osiris.

De plant begint halverwege de zomer te bloeien. Bloemen vallen in de vroege herfst.

Desdemona cultivar

Buzulnik desdemonaPrachtig in zijn externe gegevens, is de getande Buzulnik Desdemona, wiens foto hieronder wordt weergegeven, geliefd bij veel tuinders. Pittoreske golvende bladeren met een dubbele kleur groeien in een weelderige dop op het gazon en trekken de aandacht. De plaat is aan de onderkant violetbruin en aan de bovenkant donkergroen gekleurd. In augustus gaan de knoppen open. Ze hebben puntige gele bloembladen met een donker centrum. De hoogte van de struik is maximaal 90 cm.

Deze variëteit ziet er geweldig uit in tuinontwerp. Zie hoe de desdemona buzulnik met succes de ruimte en het comfort van het zomerhuisje benadrukt (fotogalerij voor uw aandacht).

bloeiende busulnik desdemonaBloeiende Desdemona. De cultuur is niet bang voor halfschaduw en groeit goed langs het landhuis.

herfstbloei van buzulnikJonge ligularia tijdens herfstbloei.

tuincomposities met buzulnikBuzulnik in de buurt van andere grote bloembedden.

Othello-variëteit

Othello-variëteitEen onderscheidend kenmerk van Othello zijn de spreidende bladeren, die een grootte bereiken van ongeveer 40 – 50 cm.De plant ziet er prachtig uit aan de oever van een kunstmatig zwembad en een natuurlijke vijver. De kleur van de bladeren die inherent zijn aan gekartelde ligularia wordt bijzonder helder dichter bij de herfst. Buzulnik Othello, waarvan foto’s van bloemen zijn verzameld in een aparte galerij hieronder, bloeit eind augustus. Bloei duurt iets meer dan een maand.

buzulnik bij het stuwmeerBloemblaadjes van kleine bloemen van de variëteit Othello hebben een felgele kleur.

Osiris cultivar

Buzulnik OsirisBuzulnik Osiris is de kleinste en meest charmante ondersoort van gekartelde ligularia. Het wordt geplant in een bloembed in een rij middelgrote planten. De hoogte van de struik bereikt niet meer dan een halve meter. Osiris gaat perfect samen met andere vaste planten, bijvoorbeeld phlox of New Belgian asters. De hele zomer is het verblind met rijke groene bladeren en half juli bloeit het met kleine citroen “sterren”. De bloeiperiode is ongeveer 40 dagen..

Marie Crawford-variëteit

bozulnik Marie CrawfordDe buzulnik Marie Crawford (foto van rassenplanten in het onderstaande tuinontwerp) onderscheidt zich door de originele kleur van de bladeren. Ze combineren meerdere tinten tegelijk: van paars tot bruin, van moeras tot malachiet. Een spreidende struik met grote bladeren wordt ongeveer een meter hoog. Bloemen stijgen als een vuurmuts over de bladeren van augustus tot september.

Marie Crawford in een Engelse tuinMarie Crawford in een Engelse tuin grenzend aan meerjarige grassen, lelies, varens en struiken.

Wilson’s variëteit

de variëteit van WilsonEen majestueuze struik met krachtig gesneden bladeren, zeer geschikt om in het park te planten. Malachietgroenten groeien in de wortelzone. De hoogte van de cultuur tijdens de bloei bereikt 150 cm.Tijdens deze periode laat Wilson’s buzulnik pluimen los met gele manden. Hun diameter is slechts 2 – 2,5 cm. De bloei begint in juli en gaat door tot het einde van de zomer..

Ligularia Wilsoniana is het best aangepast aan warme klimaten en verdraagt ​​droge zomers beter dan welke andere soort dan ook..

Buzulnik Vicha

buzulnik vichEen decoratieve uitstraling aan de cultuur wordt gegeven door stevige basale bladeren die in een enkele struik groeien. Ligularia Veitchiana is een krachtige plant die tot twee meter hoog wordt. Tijdens de bloei werpt ze grote aartjes uit met daarop kleine gele bloemen. Buzulnik Vich bloeit kort: van eind augustus tot begin september.

Staat mooi bij enkelvoudige beplanting op het gazon, in de buurt van rassengrassen in het park en de tuin. In de winter heeft hij geen beschutting nodig, hij verdraagt ​​slecht weer goed.

Ligularia Vorobyov

Buzulnik VorobyovNog een grandioze vertegenwoordiger van de familie Astrov. Een krachtige struik groeit tot anderhalve meter breed, terwijl de hoogte soms hoger is dan twee meter. Bij voldoende regenachtig weer worden de ronde dikke bladeren van de plant uit het Verre Oosten tot 50 cm lang. De cultuur floreert vrij laat. Donkere leerachtige stelen verschijnen eind augustus en bloeien tot eind september in kleine gele bloemen. Deze soort verdraagt ​​​​de winter goed, is aangepast aan barre klimatologische omstandigheden..

Siberisch

buzulnik siberischBuzulnik Siberian is een grote vertegenwoordiger van de soort. Het groeit tot een meter hoog. De bladeren met een donkergroene tint zijn hartvormig, taai en leerachtig aanvoelend. De plant verdraagt ​​droogte goed, is vorstbestendig, heeft een hoge immuniteit tegen verschillende ziekten. Donkere pijlen, behaard met roodachtige bladeren, de plant komt in augustus vrij. Bloeit kort met prachtige mosterdgele hulstbloemen.

Buzulnik Tangutsky

Buzulnik TangutLigularia tangutica, Tangut synakalia of Tangutsky buzulnik – dit zijn allemaal de namen van dezelfde grote plant van de Astrov-familie. Het verschilt van andere vertegenwoordigers van de soort met gekrulde gesneden basale bladeren. Vanwege het esthetische uiterlijk en de schoonheid van kleine pluimen met gele bloeiwijzen, wordt deze soort gekweekt in kwekerijen en botanische tuinen. De geboorteplaats van de plant – China.

Tangut Buzulnik is een frequente bezoeker van parken en pleinen. Het reproduceert actief door gelaagdheid, wortelt goed op een nieuwe plaats.

Visser

fisher's buzulnikFischer’s Buzulnik onderscheidt zich door zijn pretentie en weerstand tegen slecht weer. Het groeit in de uitgestrektheid van Siberië, China en Japan. Hij houdt vooral van struiken en natte halfschaduw in het bos. Bloeiwijzen verschijnen in juli boven de felgroene struik. De hoogte van de plant voor de bloei is ongeveer 50 cm, de grootte samen met bloeiende pijlen is ongeveer 140 – 150 cm Kleine knoppen van gele stervormige bloemen worden verzameld in bloeiwijzen.

De Raketvariant

raket bozulnikSmalkop Buzulnik is de stamvader van het nieuwe ras Rocket, dat door selectie is veredeld. Buzulnik Rocket trekt tuiniers aan met prachtige uitgesneden bladeren, een beetje zoals druivenbladeren. Hun lichtgroene kleur verandert in de herfst in paars, vooral een lust voor het oog. Een hoog gewas groeit tijdens de bloei tot twee meter hoog.

Buzulnik Rocket bloeit van juli tot augustus.

Gregynog Gold Hybrid

Buzulnik Gregenog GoldDe hybride Buzulnik Gregenog Gold werd gekweekt door twee variëteiten te kruisen: Vich en Carved getand. Dankzij een succesvolle selectie verscheen er een hoge sierplant, bekroond met warme, zonnige bloemen. De struik groeit compact: op een hoogte tot 150 cm is de breedte niet meer dan 45 cm De hartvormige groene massa is gekleurd in een lichte tint groen met gouden reflecties. De cultuur groeit goed op vochtige grond, is bestand tegen halfschaduw. Geen extra onderhoud nodig in de winter.

Hybride Zepter

buzulnik zepterHybride Buzulnik Zepter is het hele groeiseizoen mooi. In het voorjaar vullen prachtig gesneden sappige bladeren het bloembed in de vorm van een bolvormige struik, en tegen het einde van de zomer zwaaien felgele pijlen erboven. De hoogte van het gewas is ongeveer 130 cm, bij voorkeur plant u de cultivar Zepter op een schaduwrijke plek met voldoende vocht. Bloemisten gebruiken deze soort als centrale figuur in een bloembed of als lintworm in bloemgroepen in natuurparken.

Het is beter om de zepter voor de winter te bedekken, zodat de knollen niet bevriezen.

Algemene onderhoudsinstructies

Buzulnik (ligularia) is een sterke, winterharde plant. Voor een goede groei heeft hij verschillende factoren nodig:

  • schaduwrijke landingsplaats;
  • afstand tot tocht;
  • goede luchtvochtigheid;
  • vruchtbare grond heeft de voorkeur, maar het kan zelfs op kleigronden groeien.

De favoriete plek van de buzulnik is aan de oever van het stuwmeer. Het is tijdig verzadigd met vocht, bloeit prachtig. Tegelijkertijd ziet de plant er bij het water het meest poëtisch uit..

De pretentieloze buzulnik verschilt in de grootte en hoogte van de struik, het uiterlijk van de bloeiwijzen, de vorm en diameter van de bladeren. Van de vele variëteiten zijn de meest populaire hybride en gekarteld. Het verzorgen van de plant is eenvoudig: het is belangrijk om hem af en toe water te geven en, indien nodig, af te dekken voor het begin van koud weer.

Prachtige buzulnik in de tuin – video

Adblock
detector