impera bij het tuinpad Meer recentelijk konden onze grootmoeders niet denken aan het planten van siergras, zij het mooi, in een bloementuin, men geloofde dat het alleen de groei van nuttige planten verstoort. Maar de tijden veranderen en siergrassen hebben hun rechtmatige plaats in onze tuinen ingenomen. Superioriteit onder hen in schoonheid wordt ongetwijfeld bezet door de keizer. Een pretentieloze meerjarige graansoort, met zijn heldere karmozijnrode bladeren, zal elk tuinperceel versieren.

algemene beschrijving

imperata cilindrisch Cilindrische keizer is een van de soorten van een heel geslacht van granen, dat veel wordt gebruikt in siertuinieren. Een volwassen plant is erg mooi, heeft een felle kleur en is niet veeleisend om voor te zorgen. De imperate van het graan kreeg ook de bijnaam “rode bliksem” vanwege zijn rechtopstaande stijve hoge bladeren en een ongewone felrode kleur. Brede bladeren met spitse punten aan de basis zijn smaller. De impera bloeit behoorlijk indrukwekkend: het laat dikke gevederde pluimen los met een zilverachtige kleur, die vaag op een oor lijken.

De plant groeit in het wild in Zuidoost-Azië, in de Kaukasus, ze houdt van zandgronden en plaatsen in de buurt van rivieren. In cultuur, in tuinen en parken is de variëteit Imperata Red Baron wijdverbreid. Het groeit tot veertig centimeter hoog, hoewel de jonge bladeren felgroen kunnen zijn, maar naarmate ze groeien, worden ze rood van kleur, aan het einde van de zomer krijgen ze een volledig bloederige kleur.

Het planten en verzorgen van de keizerlijke cilindrische Rode Baron

landingsplaats van de imperaAls er al een verzameling granen op het persoonlijke perceel staat, en niet alleen van de traditionele groene kleur, maar ook van een gele tint, dan zullen de felrode bladeren het nodige accent toevoegen aan uw landschapsontwerp.

Voor zeldzame plantmaterialen voor granen verdient het de voorkeur om in vertrouwde winkels te kopen, omdat u in dit geval absoluut zeker moet zijn dat u een hoogwaardige rassenplant hebt gekocht.

Toegegeven, de keizer Red Baron kan heel goed worden verzorgd door een aantal ervaren bloemisten. Deze graansoort overwintert perfect in een koud klimaat en er zijn bijna geen problemen mee..

Landen

Om ervoor te zorgen dat uw gras zijn traditionele decoratieve effect voor deze variëteit behoudt, is het uiterst belangrijk om een ​​goede plantplaats te kiezen. Het graan is bestand tegen lichte halfschaduw, maar wordt alleen felrood in een zonnig en open bloembed. Het planten en verzorgen van de imperator cilindrische Red Baron geeft geen zichtbare problemen, maar groeit vrij langzaam. In het derde of vierde levensjaar wordt de plant lang en krijgt een karakteristieke roodachtige tint..

De grond moet worden gedraineerd, het graan houdt niet van plaatsen met stilstaand vocht. Als er niet genoeg drainage is, kan de plant zijn wortels rotten. De rest van de landing wordt echter op een eenvoudige traditionele manier uitgevoerd:

  1. Grote gaten, ze moeten twee keer zo groot worden gemaakt als het wortelstelsel van een zaailing.
  2. Je moet compost op de bodem van de put leggen.
  3. Na compost moet u een minerale complexe meststof plaatsen.

Na het voorbereidende werk moet het jonge jonge boompje van de keizer Rode Baron in een gat worden geplaatst, bedekt met aarde, bewaterd en aangedrukt. Nadat de plaats rond de beplanting is gemout met een klein laagje turf (ongeveer drie centimeter).

Zorg

impera op een bloembedDe plant houdt niet zo van vocht, maar op warme zomerdagen is het beter om hem overvloedig water te geven. Ook is intensieve watergift nodig in de lente, wanneer jonge scheuten worden gevormd. De keizer cilindrisch, hoewel het geen stilstaand water verdraagt, geeft echter de voorkeur aan intensief water geven.

In de herfst moet de plant worden gesnoeid, waarbij stukjes blad ongeveer tien centimeter van de grond blijven. Voor het begin van koud weer, moet u uw decoratieve ontbijtgranen extra mulchen. Als er in de herfst of aan het einde van de zomer groene scheuten op de plant verschijnen, moeten ze onmiddellijk worden weggesneden, zodat ze niet veel kunnen groeien, anders wordt het uiterlijk van de struik hopeloos verwend..

Wanneer je een cilindrische imperato gaat verplanten, moet je ervoor zorgen dat de grond constant nat is, maar niet erg nat. Deze plant wortelt niet goed op nieuwe plekken, bij weinig vocht gaat hij dood.

Voortplanting wordt uitgevoerd door een eenvoudige verdeling van een volwassen struik. Het proces om zichzelf te verdelen wordt uitgevoerd in een tijd dat de struiken overvloedig zijn gegroeid en in het midden begonnen ze een beetje kaal te worden. Houd daarbij rekening met het volgende:

  1. Het is het beste om granen in het voorjaar te vermeerderen.
  2. De plant moet bij de wortel worden opgegraven.
  3. Probeer de wortel niet te beschadigen
  4. Een deel van de uitgegraven plant kun je weer netjes verdelen..

In de zomer en het voorjaar moet de plant twee of drie keer worden gevoed. Imperata is dol op Cilindrische Red Baron minerale meststoffen. Als de grond in uw tuin echter vruchtbaar is, wordt de plant mogelijk helemaal niet bemest. Het is vooral prettig dat de rode granen niet bang zijn voor plagen of ziekten..

Je hoeft deze plant niet uit alle macht te laten bloeien. Het Impera-gras komt niet in het wild voor en bloeit bijna nooit in de culturele omgeving. Door het heldere blad heeft de plant al een grote sierwaarde..

In landschapsontwerp

impera in een tuincompositieIn de late herfst, wanneer alle tuinplanten verwelkt zijn, blijven granen verrukken met heldere kleuren en een aantrekkelijk uiterlijk, en daarom spelen ze in deze tijd van het jaar een dominante rol in de tuin. Maar dit is niet de enige reden waarom onze bloemenkwekers zo dol zijn op de cilindrische keizerlijke Red Baron: de geometrische vorm en pittoresk van de bladeren zorgen voor een bijzonder accent op het decoratieve bloembed..

De plant is zeer geschikt voor een kleine tuin. Een uitstekende achtergrond voor de impera zijn groene coniferen en struiken met grote bladeren. De rode cornflakes staan ​​prachtig naast de kruipende jeneverbes. Je kunt deze plant in een pot kweken, die voor de winter in de veranda of wintertuin wordt gezet. In de herfst ziet het imperagras in een pot er ongewoon uit tegen de achtergrond van in slaap vallende natuur..

impera naast ephedraDeze graansoort is bijna altijd aanwezig in de klassieke Japanse tuin. De plant ziet er geweldig uit op een smaragdgroen gazon in het idee van een enkele aanplant. De keizer kan in het midden van een bloembed worden geplant, waardoor het het centrum van de originele compositie wordt.

impera in de buurt van het stuwmeerAls je er nog niet achter bent hoe je de kleine oever van de vijver in de tuin op een meer originele manier kunt versieren, dan is de ideale optie om de keizer van de Rode Baron te planten, des te meer is het eenvoudig om ervoor te zorgen. De knalrode bladeren van deze plant maken van je vijver een sprookje..

Dus als je een beginnende tuinier bent en je vakantieplek meteen spectaculair wilt maken, plant dan een imperato. De plant wordt nooit ziek, er is geen probleem mee, maar het ziet er onvergelijkbaar uit, verrukkelijk met felrode bladeren tot het erg koud is.

Keizer in de botanische tuin – video