De meest interessante informatie over kameralocasia

Indoor alocasia in de zomer op de site Elk jaar verschijnen er meer en meer exotische, tot voor kort onbekende planten in de collecties van Russische amateurbloementelers. Dankzij de ontwikkeling van vervoersverbindingen tussen landen bieden winkels variëteiten en soorten planten uit verschillende delen van de wereld aan. Onder deze variëteit zijn er ook verbazingwekkende indoor alocasia, lithops, viooltjes, spathiphyllums..

Tot op heden hebben botanici meer dan zeven dozijn originele soorten alocasia ontdekt en beschreven, die van nature wijdverspreid zijn in de vochtige subtropen en tropen van de Aziatische en Pacifische regio’s. En als grote planten, bijvoorbeeld grootwortelige en geurige alocasia, werden ontdekt in de eerste helft van de 19e eeuw, dan beginnen kleine exemplaren, waaronder koperrode of mistige alocasia, net hun geheimen en charmes te onthullen om te bloeien telers in Europa, Amerika en natuurlijk Rusland.

Hoe alocasia bloeit?

Bloeiwijze van alocasia Zelfs met zo’n ander uiterlijk hebben alle soorten alocasia veel gemeen. Alle planten geven de voorkeur aan vergelijkbare omstandigheden, vormen vrij groot blad en vergelijkbare bloeiwijzen.

Alocasia bloeit thuisVoor sommige telers die niet weten hoe alocasia bloeit, is de vorming van een steel een echte verrassing. Desalniettemin is het verschijnen van een dichte witte of romige gele oorbloeiwijze mogelijk op zowel grote soorten als miniatuur indoor alocasia..

De bloeiwijze, bestaande uit vele kleine bloemen, is verpakt in een bloemdekblad. Afhankelijk van het type kan zo’n deken groenachtig, wit of zelfs bruin zijn..

Totdat bestuiving plaatsvindt, blijft het bloemdek vers en trekt het de aandacht van insecten, dan verdort het en verschijnen rode of oranje kleine bessen op de plaats van de bloeiwijze.

Alocasia bloem neemt veel voeding en vocht opAls in het wild, waar er geen tekort is aan vocht en voeding in het tropische bos, de bloei geen ernstige schade aan de plant veroorzaakt, dan ondervindt alocasia binnenshuis ernstige problemen. Terwijl de steel van alocasia wordt gevormd en groeit, lijdend aan een gebrek aan voeding, kan het alle bladeren afwerpen, en een bloei van 6-10 dagen put de binnencultuur volledig uit.

Daarom is het raadzaam om bij het kweken van alocasia een grote knop te verwijderen of de bloeiwijze slechts een paar dagen te laten pronken. Welke andere voorwaarden moeten worden gecreëerd zodat een tropische plant comfortabel is in een gewoon stadsappartement??

Kenmerken van groeiende alocasia

Alocasia-bladeren moeten periodiek worden afgeveegd met een vochtige doekDe gebruikelijke habitat voor alle soorten alocasia, tegenwoordig gekweekt als kamergewassen, zijn tropische bossen, oevers en moerassige laaglanden van rivieren, vochtig dicht kreupelhout. Planten groeien en gedijen in tropische klimaten. Daarom moet het huisdier, thuis, groeiende alocasia, een vergelijkbare omgeving creëren..

In de lente-zomerperiode zal een thermofiele cultuur comfortabel zijn bij temperaturen van 18 tot 26 ° C. In de winter en de herfst, tijdens een periode van relatieve rust, is lucht opgewarmd tot 16-20 ° C acceptabel voor alocasia. Maar zelfs als het temperatuurregime in acht wordt genomen, kan ziekte en dood van de plant niet worden uitgesloten als de lucht 60-65% droger is. Een dergelijke vochtigheid kan worden gehandhaafd met behulp van technische en geïmproviseerde middelen, evenals het regelmatig sproeien en afvegen van het gebladerte van kameralocasia.

Irrigatie van het groene deel van de plant wordt niet alleen in de winter en met voldoende koude lucht uitgevoerd.

De beste plaats om alocasia te kweken is in de oostelijke of westelijke ramen, waar er voldoende licht is, maar het zal de sierbladeren die gewend zijn aan vocht niet kunnen verbranden. Als de plant in de zomer kunstmatige schaduw op de zuidelijke ramen nodig heeft, dan zal alocasia hier in de winter volledig comfortabel zijn..

Alocasia stengel in sectieIn de lente, zomer en vroege herfst, wanneer de temperatuur het toelaat, krijgen de planten regelmatig en overvloedig water. Water geven kan beter meerdere keren worden uitgevoerd, wachtend tot het vocht de hele aarden klomp nat maakt en het overtollige dat in de pan is weggelopen, verwijdert. Alocasia binnenshuis heeft water nodig als de bovenste laag van het substraat droog genoeg is.

Binnenalocasie wordt in het vroege voorjaar getransplanteerd, waarbij de aarden klomp voorzichtig in een grotere pot wordt overgebracht en vers voedingssubstraat aan de container wordt toegevoegd. Als een jong exemplaar in het huis groeit, wordt de procedure jaarlijks uitgevoerd. Volwassen planten worden twee of drie keer minder vaak getransplanteerd..

In het voorjaar en vervolgens in de zomer, wanneer de plant zich actief ontwikkelt, wordt alocasia gevoed met complexe verbindingen, waaronder stikstof- en mineraalsupplementen..

In de winter hoeft u alocasia niet te bemesten. Bovendien verminderen ze in het koude seizoen de intensiteit van het water geven en proberen ze de huisdieren te beschermen tegen tocht..

Alocasia in het interieur van de kamerDe grond voor alocasia is licht, voedzaam en los gekozen. Thuis is het handig om kant-en-klare grond voor orchideeën te mengen met goed schoongemaakt veen. In de pot moet een betrouwbare drainage worden aangebracht, die zorgt voor de afvoer van overtollig vocht en de plantenwortels beschermt tegen bederf. Als u zich aan alle vereisten en regels houdt, zal het kweken van alocasia niet moeilijk zijn, zelfs niet voor een beginnende bloemist..

Je kunt thuis een nieuwe plant krijgen met zaden die zijn verkregen uit een bestaande kopie van stekken en kleine dochterknollen om te planten. wortelstokken van een volwassen exemplaar worden ook vaak gebruikt voor reproductie.

Tegelijkertijd moet de bloemist onthouden dat de meeste indoor alocasia hybriden zijn, daarom is het bij vermeerdering door zaden niet altijd mogelijk om ouderlijke eigenschappen te behouden..

Reproductie van alocasia wordt uitgevoerd door de methode van het jiggen van kinderenOmdat het sap van kameralocasia, ongeacht het type en de variëteit, bijtende oxalaten bevat, giftig voor de mens, wordt al het werk met de bloem alleen met handschoenen uitgevoerd.

Wat alocasia mee naar huis brengt?

Alocasia in huis verbetert de algemene conditie van de bewonersBio-energie-experts beweren dat alocasia binnenshuis bestand is tegen schadelijke straling.

Alocasia op kantoorOnder invloed van de actieve energie van de alocasia-bloem worden het werk van het zenuwstelsel en de hormonale achtergrond genormaliseerd, de toon van een persoon en zijn algemeen welzijn verbetert. De plant kan bijzonder nuttig zijn voor vertegenwoordigers van de tekens Waterman en Vissen. Als een kameralocasia in het kantoor van zo’n persoon wordt geplaatst, zal het voor hem gemakkelijker zijn om zich te concentreren, zijn gedachten te verzamelen, zijn overtuigingen te verdedigen en iets nieuws te creëren..

De alocasia die in het huis wordt gebracht, zal helpen de aanvallen van vijanden te weerstaan, zal een soort groene bescherming voor het gezin worden. De beste plaats voor zo’n plant is een ruime woonkamer of studeerkamer. In het laatste geval is het redelijk om de voorkeur te geven aan kleine soorten alocasia, bijvoorbeeld let op Black Corduroy of Dragon Skin.

Alocasia in de lobby van een openbaar gebouwIndoor alocasia worden gebruikt in het interieur van openbare gebouwen, in vergaderzalen en zalen..

De enige plaats waar je alocasia niet mag plaatsen zijn slaap- en kinderkamers, omdat planten schadelijke, irriterende slijmvliezen bevatten die bij contact schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid..

Waarom is alocasia nuttig??

Alocasia in de kas van de WintertuinEr is een mening dat de eerste exemplaren met bladeren in de vorm van olifantenoren groeiden in wintertuinen die toebehoorden aan het Russische keizerlijke huis. Het is mogelijk dat het zo was. Bovendien wordt in de vertaling en interpretatie van het oude Chinese boek over de voordelen van geneeskrachtige kruiden, gemaakt door de beroemde Peter Badmaev aan het begin van de 20e eeuw, veel aandacht besteed aan de heilzame eigenschappen van de bizarre alocasia in die tijd..

Als alocasia werd gekweekt in de kassen van het Winterpaleis, dan waren dit exemplaren van het type odorat of makroriz, met een hoogte van 2-3 meter, met sappige dikke stengels, grote ronde hartvormige groene bladeren en krachtige rechtopstaande bladstelen . Het zijn deze planten die met recht medicinale alocasia worden genoemd..

Maar tegenwoordig zijn zulke grote gewassen moeilijk in een appartement te plaatsen, dus dwerg- of miniatuurvariëteiten worden steeds interessanter. Indoor alocasia zijn zeer divers, hun hoogte varieert van 40 tot 60 cm, vaker hebben dergelijke soorten pijlvormige of ovale bladeren met een ongewoon decoratief oppervlak. Deze planten, hoewel mooi, zullen geen gezondheidsvoordelen opleveren..

Alocasia in het wildWaarom is alocasia nuttig? Het blijkt dat de plant een krachtig immuunstimulerend middel is. Thuis wordt het gebruikt als een verdovend en plaatselijk irriterend medicijn..

De Chinese traditionele geneeskunde beschouwt de tinctuur van de wortels en stengels van alocasia als een groot paardengeneesmiddel voor vaat- en reumatische aandoeningen..

Alocasia-sap, zalven en afkooksels op basis daarvan worden ook aanbevolen voor tumorziekten. Hoewel de officiële geneeskunde, die diepgaande langetermijnstudies van de eigenschappen van de plant heeft uitgevoerd, niet tot een gemeenschappelijke conclusie is gekomen, wat is het nut van alocasia.

Vergeet niet dat het gebruik van de plant voor medicinale doeleinden alleen mogelijk is na overleg met artsen en als alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Anders kunnen ernstige brandwonden en complicaties van bestaande aandoeningen niet worden vermeden..

Video over kameralocasia

Adblock
detector