De beste soorten lumbago kiezen voor een landelijk bloembed

soorten lumbago De soorten lumbago die in de natuur worden gevonden, onderscheiden zich door unieke bloemen met felle kleuren. Dit is een ongewone plant die verschijnt onmiddellijk nadat de sneeuw is gesmolten. Uiterlijk lijkt lumbago erg op tulpen, wat veel tuiniers verheugt..

Soorten lumbago: beschrijving van planten

slaapgras of lumbago Lumbago, droomgras of sneeuwklokjes, zoals ze door de mensen ook wel worden genoemd, zien er aantrekkelijk uit. De plant behoort tot de boterbloemfamilie. Bloemen verrukken vaak voorbijgangers met paars-lila knoppen. Maar er zijn hybriden die een andere kleur bloemen hebben..

Stengels en bladeren zijn bedekt met fijne villi. Er groeit een klein sneeuwklokje. Overal op het noordelijk halfrond kun je droomgras ontmoeten.

Sommige soorten lumbago staan ​​vermeld in het Rode Boek.

lente lumbago

lente spitIn de natuur is deze soort te vinden in de Karelische landengte, in de Alpenbergen, in Jutland, Finland en op het Scandinavische schiereiland..

Lente lumbago groeit, tot maximaal 30 cm hoog. De stengels zijn licht gebogen. De bladeren zijn langwerpig. Ze verschijnen direct na de bloei. Enkele knoppen. Als ze los zijn, bereiken ze een diameter van 4 cm. Uiterlijk hebben de bloemen een paarse tint, maar van binnen zijn ze wit. De knoppen bloeien in de tweede helft van mei. Je kunt de bloei gedurende 25 dagen observeren..

Lumbago gouden

lumbago goudenDe variëteit onderscheidt zich door grote en heldere bloemen met een diameter van 6 cm en een struik die tot 35 cm hoog wordt. De bladeren zijn lang, gelegen op lange bladstelen. Gouden lumbago bloeit in juni.

Lente lumbago is niet vatbaar voor teelt.

Bel lumbago

bel spitHet ras onderscheidt zich door de vorm van de bloemen. Klokvormige lumbago-knoppen zijn iets langwerpig en hellen naar beneden. De bloemen zijn klein, slechts 2,5 cm in diameter. Ze verschillen in hun gratie en lichtblauwe tint. De bloembladen zijn even groot, gespleten aan de uiteinden. U kunt de bloei van klokvormige lumbago observeren van april tot mei..

In de natuur groeit de klokvormige lumbago alleen in subalpiene en alpenweiden.

Krim spit

Krim spitDit type heeft een andere naam, Haller’s lumbago. In het wild komt hij voor op de Krim, namelijk op boomloze plateau-achtige toppen.

De bloemen zijn ruig, diep lila. Het midden van deze soort heeft een gele tint. De knoppen bloeien in het tweede decennium van april. De bloembladen zijn gelijk, naar boven gericht. Bloei duurt ongeveer een maand.

Beschrijving van lumbago-weide

lumbago weideDe plant onderscheidt zich door hangende knoppen, die, wanneer ze los zitten, een gedempte paarse kleur krijgen. De bloemen zijn niet groter dan 5 cm in diameter.

Weidelumbago is de meest giftige van alle soorten.

Een struik wordt tot 30 cm hoog. In de natuur komt het voor op het grondgebied van dennenbossen, maar ook op droge hellingen. De bladeren van de lumbago-weide hebben verschillende tinten. De platen krijgen een groen-zilveren kleur, die wordt benadrukt door de fluwelen rand..

De knoppen beginnen zich half april te vormen, maar bloeien aan het einde van de maand. Bloei duurt 20 tot 30 dagen. Van de verschillende soorten is de lumbago nigricans de meest populaire. De plant verschilt in inktpaarse bloemen.

Twijfelachtige lumbago

dubieuze spitJe kunt deze soort herkennen aan de bloemen met een verzadigde blauwe tint. Ze worden gepresenteerd in de vorm van een spreidende bel. De bloemen worden tot 2 cm in diameter, de knoppen hangen iets naar beneden, maar totdat ze volledig opengaan, komen ze volledig omhoog. De bladeren worden verzameld in een rozet die 30 cm bereikt.Elk bord is lichtjes ontleed.

Twijfelachtige lumbago bloeit in de tweede helft van april, minder vaak begin juni. In de natuur komt hij alleen voor in hooggebergten..

lumbago

lumbagoZo’n droomgras wordt tot 20 cm hoog. Bloemen zijn enkel, klokvormig. Bloemblaadjes, licht puntig aan de uiteinden, ontleed. Gemeenschappelijke lumbago is erg populair bij tuinders. En dit alles dankzij de verscheidenheid aan variëteiten.

De meest populaire soorten:

  1. Bloemen met een rood-violette tint.
  2. Verschilt in dunne bladplaten en rode knoppen.
  3. Bloemen zijn helder tot 8 cm in diameter.

Gemeenschappelijke lumbago onderscheidt zich door vroege bloei en goede weerstand tegen lage temperaturen..

Geopende rugpijn

lumbago openDit is de belangrijkste concurrent van de gewone lumbago. De bloem wordt tot 50 cm hoog. Vinger bladeren. Alle platen worden verzameld in kransen, die pas verschijnen nadat de knoppen zijn uitgebloeid. De bloemen zijn ongeveer 8 cm in doorsnee. Ze kunnen wit, blauwviolet of dieppaars zijn..

Het unieke van deze variëteit is dat er tot 50 knoppen op één struik kunnen verschijnen. In plaats van bloemen verschijnen vruchten in de vorm van dozen. Ze reageren erg op het weer, dus op bewolkte dagen lijken de dozen in de grond te worden geschroefd..

Vergelende lumbago

vergelende lumbagoDe struik is indrukwekkend groot. Een volwassen plant kan 30 cm bereiken, de bladeren van de vergelende lumbago zijn gesneden. Ze worden verzameld in een luxe worteluitlaat. De platen verschijnen, net als bij andere soorten, na de knoppen. De bloemen zien eruit als bellen. Geopende knoppen gaan omhoog. Ze hebben een citroentint. Bloemen bereiken een diameter van 6 cm. Vergelende lumbago bedekt met fijne villi, vooral op de knoppen.

Ayansky lumbago

ayan spitHet blad van deze soort is weelderiger. Het wortelstelsel is verticaal. Een struik wordt tot 10 cm hoog. Basale bladeren zijn vergelijkbaar met selderij. Ze zijn bevestigd aan lange, bijna niet-behaarde bladstelen. Steeltjes zijn bedekt met kleine villi. Ze zijn bedekt met smalle, lancetvormige bladeren die tot 5 cm lang kunnen worden..

Bloemen zijn paars. De knoppen gaan niet helemaal open. De bloembladen zijn eivormig. Rode, fijne villi bedekken de bloembladen buiten.

Lumbago Turchaninov

turchaninov's lumbagoDeze variëteit wordt meestal gebruikt om ongewone landschapsontwerpen te creëren. Het blad is helder, ontleed. Ze verschijnt samen met de knoppen. Bloemen met een blauwpaarse tint, niet helemaal los.

Lumbago Magadansky

lumbago MagadanDit is het laagste cijfer. De hoogte van de rozet is niet groter dan 5 cm. De steeltjes zijn lang. Ze kunnen 10 cm bereiken, bloemen zijn enkel, groot. Als ze los zijn, hebben ze een blauwachtig witte tint..

Niet minder populair is de Tarao lumbago. De rozet is niet groter dan 25 cm in diameter. De bloemen zijn ook bruin, slechts ongeveer 2 cm in diameter.

De lumbago is een unieke bloem die niet vergeten mag worden. Heldere toppen met een mooie vorm weten de harten van elke voorbijganger te veroveren.

Prachtige lentebloem – video