De beste soorten eenjarige asters voor bloembedden

variëteiten van jaarlijkse asters Soorten jaarlijkse asters zijn de helderste en mooiste bloemen die elk bloembed, tuin, zomerhuisje en lokale omgeving zullen versieren. Planten zien er niet alleen erg voordelig uit in de bedden, maar ook in boeketten. Er zijn een groot aantal variëteiten van jaarlijkse asters, die verschillen in de schaduw van de knoppen en de vorm van de bloembladen. Ons materiaal zal u helpen de diversiteit van deze culturen te begrijpen en de juiste keuze te maken..

Populaire soorten eenjarige asters

delicate bloemen Er zijn veel soorten asters, die zijn onderverdeeld volgens verschillende criteria. Wat betreft bloeitijd zijn de planten bijvoorbeeld laat (bloei vindt plaats in de herfst), medium (bloei in augustus-september) en vroeg (knopvorming vindt plaats in juli).

Afhankelijk van de hoogte zijn asters dwerg, laag, gemiddeld, lang en gigantisch. Door het uiterlijk van de bloem zijn ze verdeeld in coronaal, pioenroos, dubbel, gekruld, halfrond, eenvoudig, niet-dubbel en andere..

Dwergvariëteiten van asters

Kleinbloemige struiken zullen elke tuin versieren.

Dwerg Koninklijke Aster

dwerg koninklijke asterDe dwerg Royal is de kleinste variëteit van asters. Een volwassen struik groeit slechts tot 20 cm, in dit opzicht wordt de beschreven variëteit niet gebruikt voor bloembedden, maar vooral voor het decoreren van randen. Dwarf Royal Aster heeft blauw-lavendel dubbele knoppen, soms worden er ook witte gevonden. De bloeiwijzen van deze variëteit zijn klein. Hun diameter is ongeveer 8 cm en omdat ze rond en plat zijn, kunnen er ongeveer 20 stuks aan één struik groeien. Daarom is de bloem zeer gunstig voor tuinders..

Het is beter om deze variëteit door zaailingen te vermeerderen. Zaden worden in april gezaaid en in mei verschijnen de eerste bladeren – dit is een teken dat de zaailingen moeten worden gedoken. Als je van plan bent om direct in de grond te landen, dan wordt dit dichter bij juni gedaan.

Dwergaster

dwerg asterDwergaster verwijst naar pioenrozen. Het thuisland is West-Europa. Een dwergaster wordt ongeveer 30 cm hoog, vandaar deze naam. De stengel is 25 cm lang en elke bloeiwijze groeit tot 7 cm in diameter. De knoppen zijn overwegend wit. De bloeiperiode van de dwergaster is lang. Meestal wordt de cultuur gebruikt om grenzen te creëren. Vaak versieren dwergasters balkons en veranda’s.

Astra Erfurt dwerg

aster Erfurt dwergHet thuisland van de dwergaster uit Erfurt is Duitsland. Deze bloem heeft een piramidale vorm. De compacte en sterke stam bereikt een hoogte van ongeveer 25 cm. De takken van de struik, hoewel klein, zijn sterk, omdat ze enorme bloeiwijzen met een diameter van ongeveer 10 cm moeten behouden. De knoppen verschijnen 3 maanden na het begin van de groeiseizoen. Asters Erfurt-dwerg lijkt uiterlijk op pioenrozen, alleen is de maat kleiner. Deze bloemen kunnen semi-dubbel en dubbel zijn en de kleur is roze, rood, wit, paars..

Laagblijvende asters

Als begrenzing van het tuinpad worden astersoorten tot 35 cm hoog gekozen.

Jaarlijkse stoeprand aster

jaarlijkse grensasterEen andere geweldige optie voor het maken van een prachtige site is de jaarlijkse astercurb. Deze bloem wordt tot 30 cm hoog en is daarom niet geschikt voor het schikken van een bloembed. Elke struik kan goed groeien. Er kunnen zich veel bloeiwijzen op vormen. Daarom zijn slechts 2-3 planten geschikt voor het decoreren van een kleine border. Deze variëteit aan asters bloeit in een lichtroze, romige toon. Planten die door zaad zijn vermeerderd, beginnen half juli te bloeien. Als u eerdere knopvorming wilt bereiken, moeten zaailingen worden geplant. Curb Aster harmonieert goed met andere soorten van dezelfde grootte..

Koninklijke asters

koninklijke asterUitgestrekte en brede struiken met heldere knoppen zijn koninklijke asters. De bloemen onderscheiden zich door een dichte en lage struik (tot 30 cm hoog), die in de breedte groeit. Daarom zijn dergelijke asters voor de decoratie van randen de beste keuze. Genoeg tien struiken aan de ene en de andere kant, en je kunt het pad op de site gunstig markeren. Elke plant groeit ongeveer 11 bloemen. Wanneer geopend, zijn de knoppen plat, badstof.

Middelgrote asters

Asters van gemiddelde hoogte worden meestal gebruikt in composities met andere planten..

Astra Beatrice

aster beatriceDe meest weelderige vertegenwoordiger van dit type bloemen is de aster Beatrice. Een kleine struik bereikt een hoogte van een halve meter en kan uit meer dan 40 bloeiwijzen bestaan. Ondanks de overvloed aan bloemen, verschillen ze niet in hun grote formaat – slechts tot 8 cm in diameter. De knoppen zijn overwegend wit met gelige vlekken. Asters van dit ras staan ​​goed bij andere plantensoorten. Aster Beatrice wordt vaak witte aster genoemd. Hij bloeit ongeveer 70 dagen per jaar..

De Grieken geloofden dat asters problemen konden verdrijven en het pand tegen schade konden beschermen..

Astra Gala

aster galaAstra Gala is een helderblauwe weelderige bloem die de originele accenten van uw bloembed wordt. Eén struik bevat ongeveer 8 bloeiwijzen, waarvan de diameter 7 cm is, de volwassen plant bereikt een hoogte van 55 cm. De bloeiperiode begint half augustus. Gezien de felle kleur van de knoppen voordat u ze plant, moet u ervoor zorgen dat ze niet sterk contrasteren met andere gewassen in de tuin..

Winterkers

variëteit WinterkersAstra Winterkers is uitgerekt tot een zuilvormige mooie struik. Deze variëteit dankt zijn naam aan zijn rijke rode kersenkleur. Op elke struik van een bloem, die een hoogte van 60 cm kan bereiken, worden afwisselend bloeiwijzen gevormd. Daarom zullen de ogen het hele seizoen verrukt zijn van steeds meer nieuwe knoppen. Op elke struik kunnen meer dan 20 bloemen verschijnen. Aster Winterkers begint in juli te bloeien en eindigt met het begin van de eerste nachtvorst. Bij het planten in de volle grond is het de moeite waard om de pracht van de struiken te overwegen. De optimale afstand tussen zaailingen is 25-30 cm.

In Tsjechië worden asters de winterroos genoemd..

Zuilvormige asters

zuilvormige astersZuilvormige asters vallen gunstig op in een tuinbed. Deze soort dankt zijn naam aan de eigenaardigheid van de struik. Als andere variëteiten takken in de breedte verspreiden, groeien zuilvormige asters in de vorm van een kolom, dat wil zeggen naar boven. In de regel bereikt zo’n plant een diameter van 20 cm en een hoogte van 60-65 cm.De bloemen van deze asters zijn dicht dubbel, groot, met een diameter van ongeveer 10 cm.Wat betreft de kleur, deze kan heel divers zijn – paars, wit, oranje.

Mix van asters Gala

mix van asters GalaVeel tuinders willen hun bloembed diversifiëren en kopen een mengsel van Gala-asters. Deze planten genieten van een bloei van half augustus tot oktober. Struiken worden gemiddeld hoog (ongeveer 50 cm). Elk van hen bestaat uit 8-9 bloemen, dus om een ​​weelderig bloembed te creëren, moet je minimaal 20 exemplaren planten. Regelmatige voeding met minerale meststoffen zorgt ervoor dat asters een lust voor het oog zijn tijdens de warme herfst. Asters gala een mengeling die op de foto regelmatig water en onkruidbestrijding nodig heeft.

Wat betreft de kleuren, ze kunnen worden gevangen als gele, roze en blauwpaarse knoppen.

Naaldasters

naald astersNaaldasters zijn de originele vertegenwoordiger van hun soort. De struiken van deze bloem groeien in de vorm van zuilen, bestaande uit stevige stelen. Aan de zijkanten groeit de plant bijna niet en bereikt een hoogte van 60 cm, daarom moet u, als u een groot bloembed wilt, ongeveer 10 struiken planten. De bloeiwijzen van naaldasters zijn badstof en plat, hebben de vorm van een cirkel. Ze bereiken een diameter van 10 cm.Asters van deze soort bloeien ongeveer 50 dagen per jaar. De knoppen kunnen wit, oranje en roze zijn.

Aster kussen

aster kussenDe kussenaster dankt zijn naam aan de vorm van de bloeiwijze zelf. De plant vormt een kleine struik met een breedte van 30 cm.In de hoogte zijn dit middelgrote bloemen, ongeveer 50 cm.Perfect voor het kweken in bloembedden in de buurt van andere hoge gewassen. De diameter van de bloem is 7 cm, ondanks een bepaald vlak van vorm zien ze er erg feestelijk uit.

Er zijn verschillende kleuren – wit, perzik, oranje, roze.

Soorten lange asters

Hoge asters zijn het meest geschikt voor het snijden van een boeket..

Astra rode toren

aster rode asterDe asterrode toren heeft ook een pioenvormige bloem. Het dankt zijn naam aan een felrode knop, die zeer gunstig opvalt in de zonnestralen. Asterbloemen zijn erg pluizig en volumineus, bolvormig. Ze bereiken een diameter van 10 cm.De struik van de plant in zijn volwassen vorm heeft de vorm van een piramide. Dit zijn herfstbloemen, een lust voor het oog in augustus-september. Dergelijke asters moeten in voorgevoede grond worden geplant, bij voorkeur in zwarte grond..

Bloemen houden van een overvloed aan licht en zon, dus de plaats voor het bloembed moet open zijn: vul de gebieden onder de bomen met andere bloemen.

Astra Apollonia

aster apolloniaAstra Apollonia is een uitstekende eenjarige bloem die een echte versiering van uw tuin zal zijn. Door de grote dubbele knoppen ziet het er nobel en mooi uit. De Apollonia-struik bereikt een hoogte van meer dan 60 cm, elk groeit tot tien bloemen. Slechts 3-4 exemplaren zijn voldoende, wat weelderige, mooie bloembedden bleek te zijn. De diameter van elke bloem is 10 cm.

Wat betreft de kleur van Apollonia, er is een variëteit: blauwe, roze, witte, gele, oranje bloemen, evenals hun mengsels. Het wordt aanbevolen om dit type asters regelmatig te voeden met minerale meststoffen..

Pioen aster amerikaanse vertakking mix

variëteit Amerikaanse vertakkingsmixAstra pioen Amerikaanse vertakkingsmix behoort tot een mooie en hoge bloem die een tuin kan versieren. De bloemen zijn blauwrood, zeer groot. Ze bereiken een diameter van 10 cm.De aster groeit uit tot een struik op een klein gebied, ongeveer 30-40 cm, maar de struik bereikt een hoogte van 70 cm.In dit opzicht is het bij het maken van een bloembed beter om de Amerikaans vertakkend ras met andere hoge planten.

Deze soort wordt goed vermeerderd door zaailingen. Zaai graan in maart en plant asters in de grond in mei. Voorheen moest de grond worden ontdaan van onkruid, losgemaakt en bemest met minerale bemesting. Deze zeer mooie variëteit aan bloemen is pretentieloos in onderhoud en is bestand tegen ongedierte..

Astra paarse toren

Astra paarse torenEcht, de violette torenaster wordt als een prachtige bloem beschouwd. Allereerst zijn deze planten vrij hoog, ongeveer 75 cm hoog. Houd er bij het planten van een paarse astertoren op een bloembed rekening mee dat deze harmonieus past bij andere bloemen en niet te hoog opvalt. De knoppen zijn erg weelderig, lijken qua vorm op pioenrozen. Een grote pluizige bal van paarse kleur bereikt een diameter van 10 cm.

Het is het beste om de plant te vermeerderen door zaailingen en pas dan struiken met bloemen in de grond te planten.

Experts adviseren om half mei een aanplant te organiseren, en dan in augustus zullen de planten je verrassen met grote en mooie bloemen. Voor deze variëteit aan asters wordt aanbevolen om open delen van de aarde te kiezen, waar de bloemen het zonlicht zullen ontvangen dat ze zo hard nodig hebben..

Buitenverzorging voor asters

aanlanding van asters in de volle grondHet zal niet moeilijk zijn om mooie bloemen te kweken, hiervoor is het belangrijk om ze alleen te verzorgen. Ongeacht het type aster, de zorg is praktisch hetzelfde. Allereerst moet je de planten goed planten. We plaatsen de lichtminnende in de zon, in een open ruimte, en de schaduwminnende gaan in de schaduw.

Na elke regen moet de grond in het bloembed worden losgemaakt en moet onkruid worden verwijderd. Wat het gras betreft, er moet indien nodig tegen worden gevochten, zodat het niet alle levenskracht uit je favoriete bloemen haalt..

Bloemen mogen alleen worden bewaterd met bezonken vloeistof..

Je moet ook onthouden over hilling. Deze procedure moet zo worden uitgevoerd dat de stengels – in dit geval zullen de wortels eerder in de grond sterker worden.

Je moet voorzichtig zijn met het water geven van asters. Het is belangrijk om niet te veel water te geven, anders gaan de bloemen rotten. Het is optimaal om eenmaal per dag water te geven. Meststof moet in drie fasen aan de grond worden toegevoegd. Eerst voor het planten, dan wanneer de knoppen worden gevormd, en een derde keer, wanneer de eerste bloemen verschijnen.

Nu zijn er veel asters en elke dag brengen fokkers meer en meer nieuwe. Laat je bij het kiezen van asters leiden door de doelen die je jezelf stelt. Als je een bloembed wilt maken, kies dan een paar hoge asters, die samen een prachtig ensemble vormen. Maar voor het decoreren van borders en bloempotten op een veranda of balkon zijn alleen lage soorten geschikt..

Bij het creëren van schoonheid uit bloemen is het belangrijkste criterium plezier en liefde voor wat je doet. En als u dit alles ondersteunt met praktische kennis, kunt u verbluffende resultaten behalen..

De keuze van variëteiten van jaarlijkse asters – video

Adblock
detector