De basistechnieken voor het planten van de “onsterfelijke” bloem gomphrena

gomfrena bloeit in de tuin Onder de vele groene planten die planeet Aarde bevolken, vallen vooral de ‘onsterfelijke’ soorten op. Gomfrena is een charmante vertegenwoordiger van levendige, onsterfelijke bloemen. Als je zulke planten observeert, vraag je je onwillekeurig af waarom mensen zo weinig leven. Sommige schildpadden leven 300 jaar, bomen – duizend, en mensen slechts 70 – 80. Desondanks hebben we tijd om ten volle te genieten van aardse schoonheid, vooral bloemen.

bloem van de amerikaanse tropen Gomphrena kwam naar Europa vanuit de verre Amerikaanse tropen, wat wijst op haar liefde voor warmte. Op basis hiervan kan de plant in de zuidelijke regio’s van ons land in de volle grond worden gekweekt door zaden te zaaien, op middelste breedtegraden – door zaailingen. Maar voordat je verliefd wordt op deze schattige plant, moet je hem van dichterbij bekijken om al zijn charmes op te merken..

Subtiele streken van de “onsterfelijke” bloem

droge bloemen homphreenGomfrena wordt beschouwd als een charmante vertegenwoordiger van gedroogde bloemen, die veel worden gebruikt om zomerhuisjes te versieren. Het behoort tot de Amarant-familie en lijkt erg op de gewone klaver. De plant is daarentegen veel groter en de knoppen zijn er in verschillende kleuren..

Gomfrena is een buitenkruid dat een prachtige tapijtschoonheid kan creëren. De scheuten van de bloem zijn rechtopstaand met veel takken. Sommige soorten hebben een kruipend karakter. Ze worden tot een halve meter hoog en zijn bedekt met dicht zittend elliptisch blad. Grijze kleine haartjes zijn zichtbaar op elke bladplaat.

Kleine knoppen worden verzameld in bloeiwijzen in de vorm van een bal en bevinden zich voornamelijk op de toppen van de zij- en hoofdstelen van de bloem. Elk van hen is bedekt met origineel natuurlijk papier dat nooit zal vervagen. Bovendien zijn er lichte stippen te zien op de hoofden van heldere knoppen. Ze lijken op kleine gouden insecten die genieten van de zoete nectar van de bloeiwijze..

In zijn natuurlijke omgeving gooit de gomphreenplant toppen van verschillende kleuren weg, namelijk:

 • sneeuwwitte opties;
 • roze tinten;
 • rode tinten;
 • geel en oranje;
 • paars.

Interessant is dat het bloemdek van de gomphreen ook een behaarde structuur heeft, zoals de bladeren. Dit “design” geeft de plant een zekere charme en originaliteit. De knoppen bloeien met het begin van de zomer en verheugen het hart van de zomerbewoners tot de eerste herfstvorst.

De knoppen die als eerste aan de plant bloeien, verliezen niet het hele seizoen hun schoonheid. Voor deze unieke eigenschap wordt de “onsterfelijke” bloem gewaardeerd.

Originele variëteiten van gomphrene

gomphreen van verschillende variëteitenAls het om droogbloemen gaat, begrijp je dat deze unieke bloemen hun decoratieve effect praktisch niet verliezen. Daarom voorzagen fokkers tuinders van verschillende variëteiten..

Charmante bal Gomphrena

gomphrena bolvormigEen plant met zo’n eenvoudige naam is een vertakte struik die op een bal lijkt. Gomphrene Spherical heeft elliptische bladeren, die bedekt zijn met dikke delicate haren. Als de zonnestralen erop vallen, lijkt de plant ondergedompeld in een grijze mist, wat voor veel bewondering zorgt..

weelderige gomphreenstruikFijne behaarde toppen zijn niet minder aantrekkelijk op een heldere zomerdag. Hoewel ze taai aanvoelen, belet dit niet dat de gedroogde bloemen de aandacht van tuiniers trekken. Verfijnde tinten van bloemen gomphrene houdt nooit op om hun fans het hele seizoen te verrassen. Ik wil het volgende opmerken:

 • Sneeuwwitje;sneeuwwitte bloemen
 • Room;Room
 • karmijn;gomphrena karmijn
 • paars of paars.gomphreen paars

Een interessant feit – de knoppen verliezen hun kleur niet, zelfs niet nadat ze helemaal droog zijn. Daarom worden bloemen gebruikt in decoratieve boeketten voor het interieur..

De eerste bloemen in Gomphrena Spherical verschijnen begin juli, de laatste in september-oktober. De zaden rijpen in de herfst, meestal op de hoofdstam van de plant. Ze worden bewaard in achene – een kleine vrucht van een bloem.

Om hoogwaardig plantmateriaal te verkrijgen, worden rijpe knoppen gedroogd. Ze worden binnen of buiten onder een afdak opgehangen met de wortels omhoog. Dan gedorst en zaden worden verkregen.

Exotische variëteit – gomfrena Strawberry

gomfrena aardbeiDe ongelooflijk heldere eenjarige behoort tot de onsterfelijke droogbloemen. De vertakte struiken worden slechts 30 cm hoog en lijken op een aardbeienweide. Het blad van de aardbei-gomphrene is donkergroen van kleur, langwerpig. Grote bloeiwijzen bevinden zich op lange steeltjes. Ze zijn, net als aardbeien, geverfd in een felrode kleur. Het ras houdt van losse en voedzame grond. De beste groeioptie zijn zonnige gebieden. Gomfrena Strawberry wordt gebruikt om de buitenwijken te versieren, als een kruipende plant. Bloemisten houden ook van haar wanneer ze bloemboeketten maken van droogbloemen..

Gomfrena de afwezige

gomphrena verstrooidDit type droogbloem heeft kruipende scheuten die in verschillende richtingen kunnen groeien. Op basis van de observaties van tuinders werd opgemerkt dat één struik in korte tijd 1 m² bloembed van een zomerhuisje kan bedekken. Wanneer ze in hangende containers worden gekweekt, vallen de scheuten naar beneden, waardoor een huilende vorm ontstaat..

Gomfrena Hare

Gomphrena HareDe plant zal tot 30 cm groeien, wat met succes wordt gebruikt voor het modelleren van de achtertuin. In de zomer verschijnen feloranje of koraalkleurige bloemen op de toppen van groene kruipende stengels..

Op de foto van Gomphrena Hare zie je deze prachtige toppen van ongekende schoonheid.ongebruikelijke bloei

De basistechnieken voor het planten van een “onsterfelijke” plant

kieming van zaden van gomphrenOm de bloem zo vroeg mogelijk in het bloembed van de datsja te laten verschijnen, is het belangrijk om deze correct te planten. Het hangt er immers van af of de bloem op de site wortel zal schieten of niet. Hoewel het een droogbloem is, heeft ze toch aandacht nodig..

Door in het vroege voorjaar homphreen uit zaden in containers te kweken, is het mogelijk om het komend seizoen in bloei te zien. Om dit te doen, moet u in maart of begin april een geschikte grond voorbereiden. Eerst wordt het substraat gedesinfecteerd met chemicaliën of eenvoudig met kokend water gegoten. Vervolgens wordt de grond losgemaakt om deze zacht te maken. Gomphrene-zaden worden dik gezaaid in ondiepe gaten, besprenkeld met aarde en bedekt met folie.

Er mag geen te warme omgeving voor de plant worden gecreëerd. Gewassen gedijen goed rond de 20 graden.

groeiende gomphrenic zaailingenZodra de eerste scheuten verschijnen, moeten de containers naar een lichte plaats worden gebracht. Na 14 dagen kunnen gewassen in aparte containers of potten worden gedoken. Interessant is dat gomfrena het duikproces goed verdraagt ​​en snel op nieuwe grond wordt ingenomen. De belangrijkste voorwaarde voor haar is matig water geven..

bloeiend homfreen in het open veldHet planten van gomphreen in de volle grond en het verzorgen ervan begint wanneer de laatste dreiging van vorst verdwijnt. De beste optie is eind mei of begin juni. Het is ook belangrijk om met succes een locatie te selecteren voor een warmteminnende plant. Zonnige plaatsen zijn geschikt, waar de grond het hele seizoen goed opwarmt. In gebieden met frequente zomerregens is het raadzaam om gomfren in kassen te kweken..

gomphrena in pottenOm de plant een comfortabele verzorging te geven, is het belangrijk om niet te vergeten de grond regelmatig om te ploegen. Dit moet voorzichtig gebeuren, zonder de jonge scheuten te beschadigen. Tijdig water geven geeft gomfrene constante toegang tot levengevend vocht. En topdressing met complexe meststoffen draagt ​​bij aan het snel verschijnen van knoppen.

goede zaailingenVaak begint bemesting al in containers met zaailingen aan de grond te worden toegevoegd. Na het planten op een bloembed – met tussenpozen van elke 2 weken. Als de plant in bloempotten wordt gekweekt, worden vaker meststoffen toegevoegd, maar in een lage concentratie. Wanneer gomphrene begint te bloeien, moet het voeren onmiddellijk worden gestopt. De landing die wordt getoond op de foto van Gomfren, en waarvan de zorg, vakkundig en tijdig uitgevoerd, zijn fans blijft verrassen.

Als de grond onmatig wordt bemest met organische stof, zal de plant weelderig groeien met groen. Maar een heel seizoen lang mag het nooit bloeien.

Gomfrena en schoonheidskenners

groot bloembed met gomfrenaOmdat gomphrene tot decoratieve droogbloemen behoort, wordt het gebruikt om verschillende bloemstukken te maken. Als de plant prachtig bloeit, worden de knoppen zorgvuldig gesneden en gedroogd. Om dit te doen, worden ze in een donkere kamer met goede ventilatie geplaatst. De scheuten worden verzameld in trossen van meerdere stukken en met de knoppen naar beneden opgehangen. Na volledige droging worden de bloemen gebruikt door bloemisten en liefhebbers van natuurlijke schoonheid..

Gomfrena staat prachtig in boeketten:

 • met zinnia’s:gomphrene met zinnia's
 • in een bedrijf met exotische vetplanten;compositie met vetplanten
 • in combinatie met Engelse rozen;gomphrena met engelse rozen
 • naast craspedia.gomfrena met craspedia

Dergelijke bloemstukken vallen op door hun verfijning en schoonheid. Daarom verschijnen ze vaak in de huizen en appartementen van natuurliefhebbers.

In landschapsontwerp wordt gomfrena gebruikt in rotstuinen, tuinbedden, in hangende containers en vloerpotten. Hoofdzakelijk gebruikt als:

 • decoratieve vulling van verschillende holtes tussen bomen;tussen bomen
 • randversiering van de belangrijkste bloembedden;gomfrena langs de stoep
 • een prachtige plant omringd door tuindecoraties;creatie van tuindecoraties
 • bloem in een grote pot bij hun zomerhuisje.

Bovendien wordt gomfrena gebruikt om verschillende ziekten te behandelen. In India werd het bijvoorbeeld gebruikt om ouderen kracht te geven. Moderne “genezers” bereiden verschillende afkooksels van een bloem en gebruiken deze bij de behandeling van bronchitis of algemene versterking van het lichaam. Hoe het ook zij, het is belangrijk om elke behandeling voor ziekte verstandig te benaderen. Wat de ene persoon helpt, kan immers schadelijk zijn voor de andere..

Samenvattend kan worden opgemerkt dat gomfrena zijn ereplaats inneemt in tuinontwerp. Ze siert verbazingwekkend landelijke bloembedden. Ziet er prachtig uit wanneer gesneden en kan zijn kleur en eigenschappen lang behouden in winterboeketten. Echt een onsterfelijk natuurlijk meesterwerk.

Gomphrena-zaden zaaien voor zaailingen – video

Ontscheping van Gomphren in de open lucht – video

Weelderig bloeiende gomphreen – video