Charmant bloemenzwempak: kenmerken van groeien uit zaden, zorg

bloemenbadpak Onder de wilde planten die ons omringen, valt de prachtige vaste plant, de baderbloem, op. Sinds onheuglijke tijden merken kleurliefhebbers de ongerepte esthetische schoonheid op tegen de achtergrond van het weelderige groen van de natuur. Als gevolg hiervan begon de plant actief te worden gebruikt om decoratieve bloembedden, voortuinen, alpenheuvels en stadsparken te versieren..

Voor het eerst wordt een bloem als decoratieve cultuur genoemd in documenten die dateren uit de 16e eeuw na Christus..

Bloemenzwempak: algemene informatie

charmante vaste plant De plant is een charmante vaste plant met geeloranje knoppen. Het siert stedelijke landschappen, tuinen en zomerhuisjes met het begin van de zomer. Het wordt met succes gebruikt voor bloemstukken die naast kunstmatige reservoirs worden gekweekt.. In de natuurlijke omgeving wordt de badpakbloem gevonden:

 • op heuvels en berghellingen;
 • in de buurt van waterstromen;
 • aan bosranden;
 • voor de oevers van meren;
 • op weelderige gazons.

charmante vaste plantHet verspreidingsgebied is de gematigde breedtegraden van het noordelijk halfrond, de Middellandse Zee en het Verre Oosten. De Latijnse naam van de bloem “Trollius” wordt geassocieerd met de legendes van de oude Scandinavische volkeren, die geloofden dat de plant werd beschouwd als de favoriete plant van de trollen. Op het grondgebied van Rusland wordt het anders genoemd.. Hier zijn enkele opties:

 • lichten;
 • Siberische rozen;
 • frituren;
 • trol bloem;
 • avdotki;
 • kupavka.

Desondanks weerspiegelt elk van de namen een specifiek kenmerk van de plant, of het nu gaat om kleur of habitat.

De Russische naam van de bloem is afgeleid van de heidense feestdag Agafena de Bader, die op 6 juli werd gevierd. Sindsdien is het zwemseizoen geopend in de nabijgelegen rivieren en meren..

Het bloemenzwempak behoort tot de familie Buttercup. Afhankelijk van de soort kan de plant tot 100 cm hoog worden. het badpak staat in bloeiScheuten zijn meestal recht, die veel takken hebben. Tijdens de bloeiperiode kleedt het badpak zich in bolvormige toppen van felle kleuren, gelegen op lange steeltjes. Daarnaast wordt de plant gekenmerkt door de volgende kenmerken:

 • sterk wortelstelsel;
 • bladeren zijn donkergroen;
 • de vorm van de platen is in een lus gesneden;
 • de bloemblaadjes worden gekenmerkt door een glanzende afwerking.

bron van zoete nectarOndanks het feit dat alle soorten badkleding als giftig worden beschouwd, houden insecten ervan vanwege hun grote hoeveelheid zoete nectar. Ooit werd de bloem massaal gebruikt om boeketten te maken, dus het aantal in de natuur is aanzienlijk afgenomen. Om de unieke plant te behouden, is deze in veel landen opgenomen in het Rode Boek..

Populaire soorten trollen’ favoriete bloem

bloemenzwempak en zijn variëteitenMomenteel zijn er ongeveer 30 variëteiten van deze schattige bloem, 20 van hen groeien op het grondgebied van Rusland.

Europees zwempak

badpak europeesDe plant wordt gevonden in Siberische bossen in de buurt van waterlichamen of op natte laaglanden van rivieren. Haar knoppen lijken op miniatuurklokjes. Aan het begin van de bloei zien ze eruit als kleine citroenbolletjes die zijn samengesteld uit glanzende kelkblaadjes. Later openen ze zich in al hun glorie en trekken veel insecten aan die vliegen op zoek naar zoete nectar. De voet van de plant is versierd met in de vingers gesneden bladeren op lange bladstelen.

Chinees badpak

badpak chineesDe eigenaardigheid van de bloem is de grote omvang. Het groeit tot 120 cm hoog en onderscheidt zich door uitgebreide toppen met een breed ovale vorm. De meest bekende variëteit van deze soort is het Golden Queen-zwempak. De hoogte is ongeveer 80 cm Vingervormige bladplaten worden verzameld aan de basis van de plant en blijven het hele seizoen decoratief. Gouden knoppen bloeien in juni en hebben een ongewone vorm.

De plant groeit succesvol in open gebieden waar veel zonlicht is. Houdt van vocht, maar verdwijnt bij langdurige stagnatie van water. Kan heerlijk tegen winterse kou en heeft geen beschutting nodig.

badpak Golden QueenHet Golden Queen-zwempak op de foto onderscheidt zich door delicate bloembladen, felle kleuren en unieke vorm van de knoppen. Het wordt veel gebruikt voor het decoreren van kunstmatige vijvers, stoepranden, rotstuinen en mixborders..

Dzjoengarije badpak

Dzungarian badpakDit type bloem behoort tot lage dwergvariëteiten en bereikt een hoogte van slechts 15 cm, maar als de grond wordt gevoed met humus, kan de bader een hoogte van een halve meter overwinnen. In zijn natuurlijke omgeving wordt hij gevonden in de bergen en in open gebieden met gemengde bossen. Hij bloeit in de vroege zomer en duurt een hele maand. De knoppen zijn heldergeel gekleurd.

Geheimen van het thuis kweken van een trollenbloem

bikini in het bloembedZodat er een prachtig stukje zon op de site verschijnt, kunt u traditionele opties gebruiken: een struik verdelen, zaailingen kopen in een winkel en zaden zaaien in een badpak. De laatste methode wordt gebruikt voor het kweken van planten, zowel in de volle grond als in containers..

Omdat bloemzaden ongelijk ontkiemen, is het het beste om zaailingen eerst binnenshuis te kweken. Wanneer het sterker wordt, breng het dan over naar open terrein.

zaadcapsule van badpakGroeien uit de zaden van een zwempak – een exotische trollenbloem begint bij de voorbereiding van de grond. Het moet aan de volgende eisen voldoen:

 • losheid;
 • ademend;
 • voedingswaarde.

voedingsbodemHet wordt verkregen door turf, bladaarde en humus in gelijke delen te mengen. Om te weten hoe u een zwempak uit zaden kunt laten groeien, moet u vertrouwd raken met de basisregels van dit proces..

Het zaaien begint in de winter, het beste in januari, om de zaailingen tijdig voor te bereiden. Eerst wordt de voorbereide grond in containers gelegd, waarna ondiepe gaten worden gemaakt op een afstand van 35-40 cm.Vervolgens worden de containers in een ruimte geplaatst waar de temperatuur gedurende 3 maanden niet hoger is dan + 4 ° C.

Het kweken van een zwempak en het verzorgen van een plant omvat regelmatig water geven. Het wordt uitgevoerd omdat de bovengrond snel droogt. Wanneer spruiten verschijnen, wordt een duik gemaakt, waarbij de beste exemplaren achterblijven. Aan het einde van de zomer worden jonge bloemen in de volle grond geplant in een geschikt deel van de tuin..

Als het niet mogelijk is om zaailingen te kweken, kunnen de zaden van het zwempak in de herfst direct in de volle grond worden gezaaid..

Een wijze benadering van de zorg voor de “favoriet” van de trollen

verzorging van het zwempak in de tuinHoewel de plant geen speciale aandacht voor zichzelf nodig heeft, betekent dit niet dat er niet voor gezorgd hoeft te worden. Het planten en verzorgen van een zwempak wordt zelfs als een plezierige ervaring voor bloementelers beschouwd.. Het omvat 4 hoofdprocedures:

 • hydraterend;
 • Wieden;
 • topdressing;
 • de grond losmaken.

Het is belangrijk om de plant tijdig water te geven, zodat het badpak geen “dorst” krijgt. Als de grond eenmaal droog is, is het tijd om hem een ​​nieuwe dosis vocht te geven. In droge tijden wordt de procedure bijna elke dag herhaald..regelmatig water geven

Je kunt de bloem voeden met turf of speciale meststoffen. Het is beter om dit begin mei te doen en net voor het uitwerpen van de knoppen.. Tuinders raden aan een oplossing uit de volgende componenten te bereiden:

 • schoon water (10 l);
 • ureum (1 eetlepel);
 • nitrophoska (1 theelepel).

Topdressing wordt gedaan in kleine doses op het afgesproken tijdstip.

de grond losmakenOm de plant van zijn buren, onkruid, te ontdoen, moet deze periodiek worden gewied. Hierdoor verliest de bloem het hele seizoen zijn decoratieve uitstraling niet. Als er geen onkruid op het bloembed is, moet de grond worden losgemaakt. Deze procedure heeft een gunstig effect op de ontwikkeling van het zwempak. Na een tijdje zal het zomerhuisje veranderen in een koninkrijk van prachtige vurige bloemen..

Een zwempak laten groeien – video

Adblock
detector