miscanthus buiten planten en verzorgen Als het planten en verzorgen van miscanthus in het open veld correct is, zal de vaste plant zeker iedereen verrassen met zijn ongewone uiterlijk. Het is een kruidachtige plant die nauw verwant is aan suikerriet. Het groeit in de landen van Azië, Afrika en Australië.

Belangrijkste soorten en beschrijving van planten

miscanthus in het land In de natuur zijn er veel verschillende soorten van deze plant. Ze verschillen onderling in grootte, schaduw en vorm van bloeiwijzen.

Een andere naam voor miscanthus is waaier- of pampagras.

Miscanthus is het meest populaire kruid onder landschapsontwerpers. Dankzij de weelderige pluimvormige bloeiwijzen kan de plant elk gebied transformeren. In landschapsontwerp wordt dit kruid gebruikt om vijvers en gazons te versieren. Miscanthus wordt ook vaak gebruikt om droogbloemstukken te maken. Rassen en soorten die vooral populair zijn.

Miscanthus reus

miscanthus reusHet is een hybride die vaak door tuinders wordt gebruikt. De stengels van de plant zijn rechtopstaand, pannenkoek. Ze kunnen 3 m hoog worden. Bladeren zijn kleurrijk tot 25 cm breed. Elk bord heeft een diepgroene tint met een witte streep in het midden. Bloei vindt plaats in de zomer. Panicles zijn roze, die uiteindelijk zilverachtig worden. De eigenaardigheid van deze soort is dat dichter bij de herfst de onderste bladeren eraf vallen, waardoor dunne en lange stelen zichtbaar worden. Daarom wordt miscanthus giganteus op de achtergrond geplant..

Miscanthus Chinees

miscanthus chineesDeze soort wordt tot 3 m hoog. Het wortelstelsel is compact, waardoor de plant in gebieden van verschillende grootte kan worden geplant. De bladeren zijn hard, ruw aan de bovenkant. Hun breedte kan 1,5 cm bereiken.De pluimen zijn weelderig en kleurrijk. Ze kunnen tot 0,7 cm lang worden.

Miscanthus Chinese zebrinus

miscanthus chinese zebrinusDeze variëteit is het meest aantrekkelijk. Dit alles komt door het bonte smal-lineaire blad, dat een breedte van 10 mm bereikt. In de zomermaanden van het jaar zijn de borden diepgroen met een witte dwarsstreep. Dichter bij de herfst worden de bladeren bordeaux geel. Deze variëteit bloeit in oktober. Bloeiwijzen hebben een rood-bronzen tint. De lengte van de oren is niet groter dan 1 cm Miscanthus zebrinus is pretentieloos in de zorg. Het wortelt goed op verschillende substraten en heeft niet vaak water nodig..

Miscanthus strictus

miscanthus strictusDit ras groeit het liefst in gebieden die goed verlicht zijn door de zon. De plant zal niet bloeien in de schaduw. De vaste plant bereikt een hoogte van 2,5 m. De bladeren zijn lang, ongeveer 2 m. Ze hebben een groene tint met gele strepen. Bloei kan worden waargenomen in de tweede helft van september. Veernik strictus is pretentieloos in de zorg.

Miscanthus cascade

miscanthus cascadeHet ras onderscheidt zich door zijn grote formaat. Het gras groeit tot 2 m, soms zelfs hoger. De bloemen zijn lichtroze met een roodachtige tint. Tegen het einde van de zomer beginnen ze een beetje te vervagen..

Miscanthus Chinese gracillimus is niet minder populair. De maximale hoogte van de scheuten is ongeveer 1,5 m. De bloeiwijzen zijn weelderig, witachtig. Bloeit in de laatste maand van de zomer.

Suikerbloemige miscanthus: beschrijving van de soort

miscanthus sucroseHet thuisland van deze soort is het grondgebied van China, Japan en Korea. Thuis wordt miscanthus-sucrose het Amoer-zilvergras genoemd. De planthoogte varieert van 1,5 tot 3 m. De stengels zijn kaal, overvloedig bedekt met lineaire bladeren met een lichtgroene tint. Met de juiste zorg zijn ze 90 cm lang en 1,5 cm breed..

Suikerbloemige fan behaagt begin juli met zijn bloemen. Afhankelijk van de soort krijgen de knoppen een witte, roze of zilverachtige tint. Bloeiwijzen zijn paniekerig, lang. Ze worden 25 tot 40 cm lang.

Dit type miscanthus omvat verschillende variëteiten, waaronder robustus de meest populaire is. Dit is de grootste vertegenwoordiger van deze groep. In de natuur groeit het gras aan de oevers van rivieren, waar het dichte en ongelooflijk mooie struikgewas vormt..

Miscanthus buiten planten en verzorgen

miscanthus plantenOndanks het feit dat de plant niet veeleisend is om voor te zorgen, moeten er toch enkele regels worden gevolgd. Alleen op deze manier wordt miscanthus een echt hoogtepunt van uw site..

Een landingsplaats kiezen

Het planten van een plant mag alleen worden gedaan in die gebieden waar geen gebouwen en bomen in de buurt zijn. De optimale tijd voor deze procedure is de laatste week van maart of het eerste deel van mei..

Zet miscanthus niet op de tocht..

Bodemselectie

voedingsbodem voor miscanthusDe plant gedijt op elke grond behalve zwaar en zanderig. Een uitstekende optie voor dit kruid is een voedingsarme grond. In dergelijke gebieden zal de waaier zich goed ontwikkelen en tegelijkertijd rijk bloeien..

Miscanthus planten

pit voorbereidingDe langste zaailingen moeten worden geplant. Dit komt door het feit dat de plant een lang groeiseizoen heeft. Na het planten wordt aanbevolen om de exemplaren te bedekken met polyethyleen. Maar als de temperatuur buiten boven de +250 C ligt, is het niet nodig om een ​​minikas te maken. In warme streken kan deze cultuur zelfs de winter overleven..

Voor degenen die een weelderige struik willen laten groeien, moet je de miscanthus rond de omtrek afschermen met planken of ander duurzaam materiaal. Om dit te doen, moet u greppels maken met een diepte van 10 tot 15 cm en een mini-hek installeren. De hoogte moet minimaal 7 cm zijn, dit is voldoende zodat de luchtwortels er niet overheen “klimmen”.

Voordat u de waaier plant, moet u een depressie maken die drie keer groter is dan het wortelstelsel zelf. Doe wat vruchtbare grond op de bodem van het kuiltje en leg er miscanthus op. Dan bestrooien met aarde, een beetje aanstampen en rijkelijk overgieten met water.

Bij het planten moet ervoor worden gezorgd dat de wortels niet onder de grond uitkijken. Het kan de groei van gras vertragen..

Miscanthus: irrigatie, bemesting, onkruidbestrijding

miscanthus mulchenOm een ​​prachtige waaierstruik te laten groeien, hoef je geen speciale vaardigheden te hebben. Het is voldoende om de eenvoudige zorgregels te kennen en deze te volgen..

Voortplanting van miscanthus kan het beste worden gedaan door het wortelstelsel te verdelen. De zaadmethode is nogal ingewikkeld en geeft niet altijd het gewenste resultaat..

Irrigatie van een plant

tuinplanten water geven

Het water geven van de ventilator wordt uitgevoerd rekening houdend met de vereisten:

  1. Jonge exemplaren vereisen frequente en overvloedige watergift..
  2. Water voor deze procedure mag alleen schoon en op kamertemperatuur worden gebruikt. Koude vloeistof kan wortelziekte veroorzaken, waardoor de plant uitdroogt..
  3. Het wordt aanbevolen om de bloem alleen bij zonnig weer water te geven. In dit geval is het noodzakelijk om zorgvuldig te controleren, zodat er geen water op de bladeren valt. Anders worden de borden verbrand en worden ze bedekt met bruine vlekken, wat niet erg mooi is..

Ventilatorbemesting

meststof voor sierplantenHet is niet nodig om deze plant te voeden, maar als u wilt dat deze sneller groeit en heldere bloeiwijzen heeft, is het raadzaam om periodiek kunstmest aan te brengen. Stikstofarme producten zijn een goede optie. Een overmaat van dit bestanddeel kan ervoor zorgen dat de stengels vast gaan zitten, de plant verliest zijn rechtopstaande uiterlijk.

In het eerste jaar moet u geen toevlucht nemen tot voeding. Het is het beste om de bloem vanaf het tweede jaar te bemesten. De eerste procedure moet in mei worden uitgevoerd. Om dit te doen, volstaat het om een ​​​​ureumoplossing te gebruiken. De compost wordt midden in de zomer aangebracht. In augustus moet je de ventilator bemesten met kalium-fosforpreparaten.

onkruid verwijderen

wiet controleDit is een belangrijke procedure die tijdig en correct moet worden uitgevoerd. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de plant in de eerste twee jaar na het planten. Onkruid wordt vervolgens indien nodig verwijderd. Ook is het eenmaal per seizoen de moeite waard om gebruik te maken van herbiciden, die tussen de rijen worden gespoten..

De plant voorbereiden op de winter

miscanthus in de winterDe miscanthusplant verdraagt ​​de winter vrij goed. Als er echter buiten geen sneeuw ligt en er strenge vorst wordt waargenomen, kan het gras gewoon doodgaan. Om de bloem goed te laten overwinteren, moet deze daarom worden voorzien van een hoogwaardige beschutting. Maak hiervoor een hut van de planken en bedek deze met een tuindoek, laat kleine ramen over voor luchtcirculatie.

Een goede aanplant en verzorging van de plant is de sleutel tot het mooie uiterlijk van de bloem. Om het gewenste resultaat te krijgen, moet u duidelijk alle regels volgen, vooral die met betrekking tot overwintering. De verkeerde beschutting van de ventilator kan immers leiden tot bevriezing of zwakke bloei..

We kweken miscanthus – video