Bloemenklusjes voor de ziel als januari buiten het raam staat

bloemperken in januari Als de winter in volle gang is en het januari is, lijkt het misschien een goed moment om een ​​pauze te nemen van het graven. Sterker nog, voor een echte liefhebber van groene planten is de winter geen belemmering. Hij geniet nog steeds van de moeite om verse bloemen te hebben..

Problemen met slapende bedden

rozen mulchen Hoewel bloembedden tijdens het koude seizoen overwinteren, mogen ze niet worden vergeten. Op plaatsen waar de vorst tot het voorjaar aanhoudt, is het raadzaam om de beschutting van vaste planten constant te controleren. De natuurlijke deken is natuurlijk een eventuele laag sneeuw. Het is voldoende om het een beetje te vertrappen, zodat het dichter wordt en niet verdampt in de wind..

In regio’s met mildere winters, waar het in januari regent en vorst zeldzaam is, is het terecht de moeite waard om extra beschutting voor te bereiden. Hiervoor worden gevallen bladeren gebruikt, waarvan een natuurlijke “deken” wordt gemaakt. Door het vervalproces stijgt de temperatuur in de dikte van de bladeren, wat de wortelstokken van vaste planten beschermt tegen de kou. Naaldtakken of terpen aarde dienen ook als een prachtige schuilplaats..

dahliaknollen controlerenDe januari-klusjes in de bloembedden omvatten een grondige controle van de knollen van uw favoriete bloemen die in de kelder zijn opgeslagen. Het kan zijn:

 • dahlia’s;
 • gladiolen;
 • Cannes;
 • fresia;
 • crocosmia.

goede gezonde knollenZe moeten vrij zijn van zichtbare schade, stevig en sappig zijn. Degenen die niet aan deze vereisten voldoen, kunnen het beste opzij worden gezet. Een dergelijke controle helpt u zich voor te bereiden op het planten van bloemen in bloembedden in de lente en bespaart kostbare tijd..

De optimale bewaartemperatuur voor wortelstokken van bloemplanten varieert van 6 tot 8 graden Celsius. Vochtigheid mag het niveau niet overschrijden – 80%.

Bolbloemtrektechnologie

winterforcering bolvormigMet de komst van de winter wordt het landschap op straat eentonig: doffe grijze bomen, wolkenluchten en korte dagen. In gebieden waar veel sneeuw ligt, legt de aarde een witte deken op, die je met iets wilt verdunnen. Echte kleurliefhebbers creëren dan ook in januari het echte voorjaar in huis. Hiervoor gebruiken ze bolgewassen:

 • krokussen;
 • hyacinten;
 • narcissen;
 • tulpen.

zachte bloei in januariInteressant is dat deze prachtige lentebloemen zelfs in de winter kunnen bloeien. Het belangrijkste is om geschikte omstandigheden voor hen te creëren. Bolgewassen broeien is een unieke manier om een ​​echte tuin van lust in huis te creëren..

Om in de winter bloeiende bloemen te krijgen, is het noodzakelijk om een ​​optimale temperatuur voor de plant te creëren en te wachten op de toegewezen tijd..

Afhankelijk van wanneer je de bloeiende bloemknoppen wilt zien, moet je beginnen met distilleren. Gemiddeld kan het hele proces meer dan 16 weken duren..

Maar kies eerst de juiste lampen..selectie van bollen voor broei Ze moeten aan de volgende kenmerken voldoen:

 • grote maten;
 • zonder enige schade;
 • gespannen;
 • zwaargewicht.

Daarnaast moet men rekening houden met de soorten planten die gebruikt moeten worden..

bollen planten in containersDe volgende stap is geschikte containers. Het is het beste om de bollen in plastic of kleipotten te planten met gaten voor speciale drainage. Zelfs niet erg schattige potten kunnen in een mand worden geplaatst of met iets worden versierd. De belangrijkste eis is dat deze hoger moeten zijn voor de geplante bol. Als u veel bolbloemen moet planten, gebruik dan speciale rekken of dozen..

Als de containers klaar zijn, worden ze gevuld met vruchtbare grond, die van tevoren is voorbereid. Op de bodem wordt een speciale drainage gemengd met zand gegoten. Bedek het met aarde, giet water en leg de uien neer.vriendelijke shoots Om planten zich succesvol te laten ontwikkelen, hebben ze regelmatig water nodig met bezonken water en voeding. Na zeer korte tijd verschijnen er originele kamerbloemen in huis, die u eraan herinneren dat de lente om de hoek staat..

De bollen van planten zoals hyacint of cyclamen dienen net boven de grond te worden geplant. Andere planten moeten in de grond worden verdiept..

Aanschaf plantmateriaal

voorbereiding van plantmateriaalOp koude winteravonden, wanneer een sneeuwstorm voor het raam speelt of de wind en regen razen, bereiden echte boeren zich voor op de lente. Ze controleren hun zaadbanken en zijn van plan om verse zaden te kopen. Januari is de meest geschikte maand voor dit belangrijke bedrijf..

Sommige zomerbewoners merkten dat de productupdate in november of december plaatsvindt. Daarom kun je midden in de winter veilig groentezaden kopen die hun kiemkracht lang behouden. Bovendien is het tijdens deze periode raadzaam om zaden van hybriden te kopen, die in het voorjaar mogelijk schaars zijn..goede zaden kopen

Omdat sommige planten een lange ontwikkelingsperiode hebben, worden ze eind januari in dozen gezaaid. Op tijd zaden kopen scheelt tijd. Het is beter om plantmateriaal te kopen in speciale winkels met een uitstekende reputatie. Het is belangrijk om niet te vergeten de houdbaarheidsdatum te controleren om niet teleurgesteld te worden na het zaaien..

koudebestendige tomatensoortDe zaden van koudebestendige planten zijn geschikt voor inwoners van Siberische regio’s. En groenten moeten vroegrijpe soorten worden gekozen. In een korte noordelijke zomer hebben dergelijke gewassen de tijd om te groeien en de boeren smakelijk fruit te geven..

Samenvattend moet worden opgemerkt dat januari een geschikte maand is voor hardwerkende zomerbewoners. Ze kunnen profiteren van de hoogte van de winter om straatbedden te observeren, bolbloemen te forceren en plantmateriaal te kopen..

Zorg voor kamerplanten in de winter – video

Adblock
detector