Bloeiende tuin in de armen van Iberis evergreen

Iberis groenblijvend in de tuin Ieder mens wordt zijn hele leven aangetrokken door de ongerepte natuur. Je kunt het in je persoonlijke plot creëren als je groenblijvende Iberis plant. Omdat het kweken van deze bloemen niet veel moeite kost, wordt de tuin in korte tijd aangekleed met een dik bloeiend tapijt. Een aangenaam aroma en mooie bloemen zullen tuinders verrukken van het vroege voorjaar tot het begin van een zwoele zomer. Wie wil er nu niet naar zo’n paradijs? Het is duidelijk dat iedereen.

Andere namen voor groenblijvende Iberis zijn stennik, gouden bloem of bont. Het komt in de vorm van zowel een eenjarige kruidachtige plant als een meerjarige ondermaatse struik. De plant werd oorspronkelijk gezien in Spanje, dat in de oudheid Iberia heette. Op de hellingen van de majestueuze Iberische bergen groeiden delicate bloemen. Uiterlijk leken de kolonies van Iberis op lichte donzige wolken. Tegenwoordig zijn er meer dan 3 dozijn plantensoorten bekend..

Waardeer de schoonheid van een overzeese bloem

zachte wolk van iberis Bijna alle soorten stennik zijn onvolgroeide planten die zich sierlijk over de grond verspreiden. Hierdoor ontstaan ​​met zijn hulp originele tuinlandschappen. Iberis evergreen voelt zich geweldig tussen de stenen op de alpenheuvels. Wanneer bloemen in het vroege voorjaar bloeien tegen de achtergrond van donkergroene bladeren, is er geen limiet aan bewondering..

De plant wordt gewaardeerd om zijn uiterlijke schoonheid en onovertroffen aroma. Dit feit moet worden overwogen voor mensen die allergisch zijn voor geuren..

Een onvolgroeide struik van Iberis groeit tot een halve meter. Het heeft veel dichte takken, die boomachtig zijn aan de onderkant van de struik en zacht en flexibel aan de bovenkant. Kleine, donkergroene bladeren staan ​​dicht bij elkaar, waardoor een stevige kop ontstaat. Scheuten groeien meestal verticaal omhoog en verspreiden zich in de natuur. Een foto van groenblijvende Iberis zal helpen om al zijn charmes te overwegen.Iberis op een alpine glijbaan

De soorten van deze plant die tegenwoordig bekend zijn, zijn:

  1. Bitter. Het is een laagblijvende versie tot 30 cm. De bloemen zijn wit met een delicate paarse tint.Iberis bitter
  2. Paraplu. Eenjarige plant, tot 40 cm hoog, dichte bloeiwijzen van roze of lila tint. Ze hebben een sterk aroma.Iberis paraplu
  3. Gibraltar. Meerjarige struik. Heeft corymbose bloeiwijzen van lila kleur.Iberis van Gibraltar

Over het algemeen kunnen we zeggen dat Iberis een originele pluizige plant is met een ongewone stroom van bloeiwijzen..

Iberis groenblijvende kweekmethoden

Iberis groenblijvende zaailingen plantenOm Iberis in de tuin te kweken, is uitstekende vaardigheid niet vereist. Omdat de plant pretentieloos is, kan deze in elk zonnig deel van de tuin worden geplant. De plant is geschikt voor grond van de volgende typen:

  • zandige leem;
  • steenachtig;
  • gedraineerd.

Het wordt vaak gebruikt voor het ontwerp van rotstuinen. Een foto van het planten van Iberis evergreen en het verzorgen ervan, geeft plantenliefhebbers een idee hoe ze het correct kunnen doen.

Iberis zaailingEr zijn dergelijke methoden voor het vermeerderen van planten:

  • zaaien;
  • verdeling van struiken;
  • stekken gebruiken.

Voordat u Iberis gaat kweken, moet u beslissen welke methode u het beste kunt gebruiken.

Eenjarige bloemen zaaien is verstandig als de grond goed opwarmt. Op dit moment worden de zaden in voorbereide gaten gedompeld. Om de bloeiperiode van de Iberis te verlengen, kan het proces worden herhaald. Zaailingen verschijnen in 1-2 weken.

Voortplanting met stekken begint nadat de plant is vervaagd. Hiervoor worden sterke scheuten gekozen, stekken tot 7 cm worden eruit gesneden en in aparte potten geplant. Ze worden op een lichte plaats geplaatst en bewaterd. Na verloop van tijd schieten de stekken wortel. In de herfst worden ze in de bedden geplant..

Om ervoor te zorgen dat de stekken snel wortel schieten, moet een speciale grond worden gebruikt. Het omvat aarde, zand en turf.

Iberis kan ook worden vermeerderd als de struik zorgvuldig in kleine fracties wordt gesneden. Deze methode is acceptabel voor de herfstperiode. De struiken krijgen geen water, omdat er in deze tijd van het jaar voldoende regen valt..

Het is raadzaam om meerjarige soorten van groenblijvende Iberis regelmatig te bemesten om het te beschermen tegen ziekten. Bovendien zal het meer sappige bloemen produceren. En de achtertuin wordt een bloemenoase van verrukking.

Kennismaking met Iberis – video

Adblock
detector