orchideeën in potten met automatische bewatering Trouwe fans van groene planten proberen er nooit afstand van te doen. Daarom kweken ze in hun huis kamerbloemen met behulp van zelfwatergevende potten. Een uniek systeem helpt vergeetachtige kleurliefhebbers het hele jaar door te genieten van weelderig groen. De volledige ontwikkeling, groei en bloei van decoratieve levende ornamenten is inderdaad afhankelijk van regelmatig water geven..

planten in potten met automatische irrigatie Het veelbewogen levenstempo leidt vaak tot onverwachte uitstapjes, waardoor je je huisnest voor lange tijd moet verlaten. Op zulke momenten maken kleurliefhebbers zich zorgen over hun stille “vrienden” die constant voeding nodig hebben. Zelfwatergevende potten voor kamerplanten komen te hulp. Wat zijn deze unieke containers? Wat zijn ze? Wat is hun voordeel en hoe gebruik je het? De antwoorden op deze vragen helpen u bij het kiezen van de beste optie..

Een onuitputtelijke bron van vocht

regelmatig water gevenDe plant die in de buurt van het water groeit, is rijk aan groen, weelderige bloemen en een onovertroffen schoonheid. Veel liefhebbers van bloemen binnenshuis willen ook een soortgelijke afbeelding op hun ramen zien. Het zijn de potten met autobrandstof die een onuitputtelijke bron van vocht zijn voor sierkamerplanten..

het werkingsprincipe van een pot met automatische irrigatieVoor het eerst werd een dergelijke uitvinding gebruikt door een kleurenliefhebber in Denemarken, en toen verspreidde het idee zich naar andere landen. Een uniek systeem voor het kweken van kamerbloemen stelt u in staat om:

  • tijd besparen;
  • zorgeloos voor bloempotten;
  • regel de toevoer van vocht naar kamerbloemen tijdens persoonlijke afwezigheid;
  • van toepassing op elke soort planten.

bloemenoase in het appartementWie al potten met zelfbevloeiing gebruikt, kan al lang genieten van een bloemenoase van kamerplanten..

Het ontwerp zorgt voor een matige watergift gedurende een periode van ongeveer 14 dagen. Tegelijkertijd verbruiken planten de hoeveelheid vocht die ze nodig hebben, waardoor hun wortelstelsel gezond blijft..

Tot op heden bieden fabrikanten verschillende opties voor automatisch geïrrigeerde bloempotten, die variëren:

  • ontwerp;pot ontwerp
  • materiaal;potten gemaakt van verschillende materialen
  • decoratief schilderij.decoratief schilderij

Daarnaast komt het ontwerp met een vast watervolume of een regelbaar volume. De optie wordt gekozen voor de plant of de omstandigheden van de kleurenliefhebber. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het model en het werkingsprincipe van autowatering-systemen voor kamerplanten. Er zijn verschillende soorten van dergelijke structuren:

  1. Het gebruik van zijcontainers. Deze methode omvat het gebruik van dubbele potten. Een bak met een kamerplant wordt in een reservoir met een vloeistof voor irrigatie geplaatst.dubbele pot
  2. De indicator gebruiken. Conisch buisontwerp met transparant venster en indicator past direct in de plantenbak.pot met indicator
  3. Opvouwbaar watergeefsysteem. Het ontwerp omvat een bloempot, indicator en vloeistofreservoir.opvouwbaar type irrigatiesysteem

Voordat u de optie voor autowatering kiest, is het raadzaam om het werkingsprincipe van het apparaat in detail te kennen. Kennis van theorie beschermt tegen overhaaste beslissingen.

Eersteklas type plantenbak met automatische bewatering

beste kwaliteit automatische gieterOnder de vele verschillende ontwerpen om groenliefhebbers te helpen, wil ik de Lechuza-potten voor automatische irrigatie noemen, die in veel landen veel worden gebruikt. Ze zijn ontworpen om de grond van kamerplanten regelmatig te bevochtigen en het wortelstelsel te voeden. Vervaardigd uit hoogwaardig kunststof dat bestand is tegen onverwachte schokken of vallen zonder beschadigd te raken.plastic pot van goede kwaliteit

Bovendien zijn ze versierd met een prachtig ontwerp, waardoor ze in elk interieur van een woonruimte kunnen worden gebruikt..kubusvormige pot

Als u 3 maanden van huis moet, kunt u de Lechuza-potten met automatische irrigatie veilig gebruiken. Dankzij het ingebouwde watertoevoersysteem krijgen de planten voldoende vocht.

potten met automatische irrigatie van verschillende matenMet dit ontwerp beschermen natuurliefhebbers hun groene meesterwerken tegen uitdroging en allerlei ziektes. Het onderhoud aan kamerplanten wordt tot een minimum beperkt, vooral voor drukke mensen.

ontwerp compositiesLiefhebbers van balkon- of voortuinhuizen gebruiken graag het automatische irrigatiesysteem in speciale langwerpige containers. Door elke dag de juiste hoeveelheid vocht te krijgen, bloeien de planten het hele seizoen prachtig.. maximale resultaten met minimale kostenTegelijkertijd besteden de eigenaren van bloempotten niet veel tijd en moeite aan het verzorgen van planten..

Eenvoudige tips voor beginners

uniek systeemDe automatisch geïrrigeerde bloempotten zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Het planten van een plant gebeurt op de gebruikelijke manier: drainagemateriaal wordt op de bodem gelegd en de grond wordt geselecteerd op het type bloem. Eerst wordt water geven op de gebruikelijke manier uitgevoerd. Maar vanaf het moment dat het wortelstelsel de drainage bereikt, wordt er een automatisch systeem aangesloten.

zelfwatergevende potten voor volwassen plantenHet reservoir moet worden gevuld via de buis die uit de pot steekt. Bezonken schoon water is geschikt. Het volume wordt bepaald door een indicator. Vul de container tot het maximale niveau, ongeacht het type kamerplant. orchidee verzorgingNaarmate de vloeistof afneemt, moet deze worden bijgevuld. Voor klassieke bloemen – niet vaker dan eens in de 14 dagen, voor vochtminnende planten – 10 dagen. Tegelijkertijd is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar en de luchtvochtigheid in de woonkamer.. potten met automatische bewatering op de vensterbankMet behulp van eenvoudige tips voor het gebruik van deze potten kun je thuis prachtige groene composities maken..

Met slimme potten kun je je kamerplanten regelmatig voeden. Hiervoor worden meststoffen opgelost in gezuiverd water en vervolgens in een tank gegoten..

Regels voor het gebruik van potten met automatisch water geven – video