kamerjasmijn Indoor jasmijn wordt gekweekt in kassen en binnenshuis in verschillende variëteiten. De plant verovert tuinders – liefhebbers met zijn buitengewone schoonheid. Het onderscheidt zich van andere bloemen door zijn constante heldergroene kleur van bladeren en stengel, overvloedige bloei en aroma het hele jaar door. Om binnen jasmijn thuis te kweken, heeft hij zorg nodig. De foto toont een struikplantensoort.

De meeste bloemsoorten laten hun bladeren niet vallen voor de winter, maar sommige soorten proberen de weelderige kroon en bloemen kwijt te raken en rusten tijdens het koude seizoen..

Soorten kamerjasmijn

Indoor jasmijnbloemverzorging wordt uitgevoerd afhankelijk van het type plant. De belangrijkste worden op de foto getoond:

 • jasmijn met grote bloemen;jasmijn grootbloemig
 • jasmijn Biss;jasmijn bissa
 • jasmijn met talrijke bloemen;jasmijn veelbloemig
 • jasmijn holo-bloemig;jasmijn holoflower
 • jasmijn geneeskrachtig;jasmijn officinalis
 • jasmijn sambac.jasmijn sambac binnen

Jasmijn is een delicate bloem en tolereert geen temperatuurveranderingen, verdraagt ​​​​geen kou. Tuinders die erin zijn geslaagd om thuis te groeien en de plant te verspreiden, houden nooit op met opscheppen en bewonderen. Door de juiste zorg te bieden, het temperatuurregime te handhaven en behendig jonge scheuten te planten, slagen tuinders erin om niet één, maar meerdere planten van buitengewone schoonheid te kweken. Dus hoe zorg je voor jasmijn binnenshuis??

Volledige verzorging voor binnenjasmijn

jasmijn binnenshuis kwekenJasmijn is een kamerbloem, het zal niet groeien in de open lucht, bij natuurrampen en een constante daling van de luchttemperatuur. Om een ​​plant te laten groeien en zijn bloei te bereiken, is het noodzakelijk om hem de juiste zorg te geven. In de praktijk zijn er gevallen waarin tuinders veel moeite doen voor actieve groei en bloei van jasmijn, en het sterft.

De redenen voor het verwelken van een plant kunnen verschillen:

 1. Plotselinge veranderingen in luchttemperatuur.
 2. De plant lang vinden in direct zonlicht.
 3. Onvoldoende bevochtigde grond.
 4. Overtollig vocht in de bodem.
 5. Lage luchtvochtigheid.

Thuis jasmijn kweken wordt aanbevolen voor ervaren professionals die niet alleen een plant kunnen laten groeien, maar ook een constante bloei kunnen bereiken..

Verlichtingscriteria voor jasmijn binnenshuis

jasmijn op de vensterbankDe plant is uit de tropen gehaald, dus de bloem houdt van lichte kamers. Als u thuis voor jasmijn binnenshuis zorgt, mag u de plant niet op een vensterbank zetten onder invloed van direct zonlicht, zoals op de foto.

Onder invloed van licht begint de plant te ontkiemen, lost een weelderige bladverliezende kroon op en bloeit lang. Jasmijn droogt uit en verdort bij blootstelling aan direct zonlicht. Vermeerdering van jasmijn is mogelijk op nachtkastjes bij het raam. Dit is de meest verlichte plek in de kamer. Onder invloed van kunstlicht zal de plant niet bloeien en nieuwe bladeren laten.

Sommige soorten jasmijn van de late herfst tot het midden van de lente (tijdens de periode van verminderde zonneactiviteit) verliezen het grootste deel van het gebladerte en slapen, waardoor ze sterker worden.

De temperatuur handhaven voor het kweken van kamerjasmijn thuis

jasmijn in goede omstandighedenBij het handhaven van de temperatuur in de kamer van 21 tot 26 graden Celsius, zal jasmijn binnenshuis, met goede zorg thuis, groeien, bloeien zoals op de foto.

De plant tolereert geen plotselinge veranderingen in de temperatuur van de lucht eromheen. Wanneer de waarden op een kamerthermometer lager zijn dan 15 graden, kan jasmijn niet alleen dof worden in ontwikkeling, maar ook volledig verwelken. Afhankelijk van het type bloem verdraagt ​​​​hij de winter op verschillende manieren..

jasmijn met de juiste zorgJasmijn – sambac houdt ervan om de winter door te brengen bij warme temperaturen. Tijdens de rustperiode van bloemen is een temperatuur van 18 graden Celsius van de omringende lucht voldoende voor hem. Om ervoor te zorgen dat de plant rijkelijk en langdurig begint te bloeien, geven tuinders de plant liever een temperatuurschok en houden deze enkele uren vast bij een thermometer van 10 graden. In dit geval moet de luchtvochtigheid erg hoog zijn. Na in dergelijke omstandigheden te zijn geweest, zal jasmijn in de nabije toekomst bloeien en de tuinman lange tijd verrassen met zijn uiterlijk..

Hoe jasmijn binnenshuis op de juiste manier te snoeien?

binnen jasmijn vormgevenHet snoeien van jasmijn wordt regelmatig gedaan. De plant verdraagt ​​kroonvorming goed. Professionele hoveniers geven de plant een nieuw uiterlijk tijdens de periode van uitbundige bloei. Het belangrijkste snoeien van takken en gebladerte gebeurt in het voorjaar. Tijdens deze periode wint de plant (afhankelijk van de soort) aan kracht en begint vruchtbaar te groeien..

Als je jasmijn de juiste vorm hebt gegeven, kun je intensiteit in groei en langdurige bloei bereiken met een onvergetelijk aroma. De foto toont de plant na het snoeien in de lente.

De takken van de plant worden gehalveerd. Deze methode helpt de plant om meer jonge twijgen vrij te geven. Bijzondere aandacht wordt besteed aan droge takken, bladeren en eventueel overgebleven bloemen.

Hoe jasmijn binnenshuis te verspreiden?

jasmijnvermeerdering door stekkenOm thuis een meerjarige kamerplant te vermeerderen, moet je de stekken goed snijden. Ze worden bereid in het warme seizoen, tijdens de periode dat jasmijn rust van de bloei..

Hoe jasmijn te planten? De afgesneden jonge twijgen worden geplant in kleine potten gevuld met een mengsel van bemeste grond en zand. De stengel wordt in speciaal voorbereide grond gestoken met een snede tot een diepte van twee centimeter.

jasmijn zaailingenAls de luchttemperatuur in de kamer ten minste 20 graden Celsius wordt gehouden, beginnen de stekken binnen een maand wortel te schieten. Nadat de kleine pot volledig is gevuld met het wortelstelsel van de plant, moet de jasmijn in een grotere container worden getransplanteerd. Bij actieve groei heeft de plant eenmaal per jaar een transplantatie nodig. Als de jasmijn drie jaar oud is, moet ze worden verzorgd als een volwassen bloem. De plant kan worden gesnoeid, er kunnen stekken worden gesneden voor verdere vermeerdering en elke twee en een half jaar worden getransplanteerd..

Jasmijnstekken hoeven niet in een glas water te worden geplaatst voor wortelontwikkeling. Individueel kleine pot met bemeste grond is voldoende.

Tips voor de verzorging van jasmijn binnenshuis – video