Bekende en weinig bekende soorten en variëteiten van maagdenpalm – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

soorten en variëteiten van maagdenpalm Maagdenpalm is een unieke plant die op de meest schaduwrijke en droogste plaatsen kan groeien en de grond bedekt met een groen tapijt van bladeren. Maar naast mooie bladeren die de aandacht trekken, bloeien er prachtige bloemen aan de stelen. Bloemisten classificeren de plant als een agressief type, omdat maagdenpalm in de strijd om vruchtbare grond andere planten verdringt.

Beroemde soorten en variëteiten van maagdenpalm, die over de hele wereld populair zijn:

 • kruidachtige maagdenpalm;
 • grote maagdenpalm;
 • maagdenpalm;
 • badstof maagdenpalm;
 • roze maagdenpalm;
 • bont.

In ons land zijn slechts 3 soorten populair. De rest wordt geteeld in Europa en Azië, de Kaukasus.

Elke soort heeft zijn eigen variëteiten, die worden bepaald door interessante kenmerken van de structuur en kleur van de bloem, het blad, de stengel. Sommige soorten ontstaan ​​door selectie. Vaak zijn er hybriden die de beste eigenschappen en eigenschappen combineren..

Afhankelijk van de kenmerken zijn sommige soorten wijdverspreid onder bloemisten en enthousiaste bloembedden. Andere variëteiten groeien alleen in het wild en worden vaak gevonden in velden, bosranden..

Belangrijkste kenmerken van maagdenpalm groot:

maagdenpalm groot Van alle soorten en variëteiten van maagdenpalm valt een van de meest voorkomende en populaire onder tuinders en zomerbewoners op.. De belangrijkste kenmerken van dit ras zijn de volgende kenmerken:

 1. Groot glad eivormig blad.
 2. De bloem heeft een diameter van ongeveer 5 centimeter.
 3. De meest populaire kleur van bloemen van deze variëteit is blauw en blauw..

Al deze kenmerken bepalen de grote maagdenpalm, die inheems is in de Kaukasus. De variëteit werd op grote schaal populair in Europa. Er worden ondersoorten onderscheiden:

 • Alba;
 • Variegata;
 • Maculata.

Hier zit het verschil in de kleur en kleur van de nerven op de bloembladen..

Het is de moeite waard om de ondersoorten die in de natuur groeien te benadrukken: var. Oxyloba en var. Hirsuta. De externe gegevens van de wilde versie van de plant verschillen enigszins van de gekweekte: de bladeren zijn smaller, de bloembladen zijn breder en de dekking van de scheuten is dicht en dicht.

Maagdenpalm is een groenblijvende en bloeiende optie voor het decoreren van uw eigen perceel. Om de juiste keuze te maken, is het de moeite waard om rekening te houden met de kenmerken van de plant met betrekking tot het uiterlijk en het groeiprincipe..

De bloem groeit erg snel en verovert nieuwe territoria, dus tijdens het verlaten is het de moeite waard om het territorium te beheersen dat door de bloem wordt ingenomen.

Hoeveel je kunt leren over de kleine maagdenpalm?

maagdenpalmKleine maagdenpalmvariëteiten zijn niet zo wijdverbreid als een commercieel product. Het groeit actief in het zuiden van Rusland en de Middellandse Zee. De rassen zijn conventioneel onderverdeeld in 2 categorieën..

Klassieke kleur

Dit bevat:

 • Bowles Variety (Bowles, La Grave) – bestand tegen weersomstandigheden, heeft een grote bloem en groeit snel;Bowles Verscheidenheid variëteit
 • Dart’s Blue wordt gekenmerkt door een bleke bloemkleur;Dart's Blue-klasse
 • maagdenpalm bonte verschilt van de rest in een speciale kleur van bladeren – gouden vlekken op gebladerte;
 • Marie – een standaardbloem, maar de stengel spreidt zich laag uit;cijfer Marie
 • Sabinka – bijna identiek aan Marie’s beschrijving, maar meer miniatuur van formaat en compacter van vorm.

Maagdenpalm wit

De soort heeft zijn eigen kenmerken en komt de ondersoorten van de plant binnen:

 • Alba – herhaalt volledig de kenmerken van een wild familielid, maar het enige verschil is de aanwezigheid van een rode pijp in een witte bloem;rang Alba
 • Emily Joy – gekenmerkt door het contrast van de bloem tegen de achtergrond van zijn eigen bladeren;cijfer Emily Joy
 • Gertrude Jekyll (Miss Jekyll) groeit niet over enorme oppervlakten, ideaal voor kleine bloemperken en bloemperken;Gertrude Jekyll-cultivar
 • Atropurpurea (Purpurea, Rubra) heeft een paarse kleur;cultivar Atropurpurea
 • Kleine maagdenpalm vinca minor is een unieke vertegenwoordiger van zijn soort, omdat het alleen positieve eigenschappen combineert. Het kleurenschema omvat 3 primaire kleuren: wit, wit-magenta, wit-blauw.

Als u maagdenpalm op de site wilt planten, moet u een variëteit kiezen die relevant is voor het type en de parameter van het tuinperceel.

In dit geval zijn de soorten en variëteiten van maagdenpalm bijna identiek en verschillen ze alleen in de grootte van de bloem en de textuur van het blad. Ook hier zijn er geen speciale verschillen met wilde verwanten..

Interessante informatie over puberende (badstof) maagdenpalm

De behaarde of dubbele maagdenpalm omvat verschillende variëteiten die worden gekenmerkt door een andere structuur van het blad, de bloem. Deze soort wordt niet gekweekt, daarom is de behaarde versie van de maagdenpalm alleen te vinden in de natuur van de Noord-Kaukasus..

De puberende maagdenpalm omvat de volgende variëteiten:

 • Albo Plena heeft witte bloemen die boven een tapijt van ovale groene bladeren uitsteken. Middelgrote knop met geometrisch regelmatige vormen.Albo Plena-cultivar
 • Double Purple is een groen tapijt met kleine paarse bloemen. De knoppen bevinden zich boven het grootste deel van de scheuten.
 • Flore Pleno (Florepleno, Multiplex). Je kunt populaire foto’s van blauwe maagdenpalm zien in veel tuinmagazines die tot deze variëteit behoren..maagdenpalmvariëteiten Flore Pleno
 • Azurea Flore Pleno heeft blauwe bloemen die lang bloeien, maar elke tak gooit er maar één bloem uit.maagdenpalm Azurea Flore Pleno

Het belangrijkste kenmerk van de variëteiten van de gepresenteerde soort is de interessante vorm van de bloembladen en het weven van de stengel. Interessante vormen trekken de aandacht van tuinders en bloemisten.

Het meest interessante over roze maagdenpalm

roze maagdenpalmDe roze maagdenpalm op de foto ziet er vaak heel anders uit dan andere familieleden. De bloem is een struik. De stelen kunnen onder gunstige omstandigheden bijna een halve meter hoog worden.

Een foto van een roze maagdenpalm verrast met de vorm van het blad en de schoonheid van de bloem. Een felroze bloem bekroont de stengel van asthenie, waarop nette smaragdgroene bladeren zich bevinden. Bloei duurt de hele zomer, beginnend in mei..

Slechts 2 soorten springen eruit:

 1. First kiss is een struik met daarop verschillende kleine roze bloemetjes..graad Eerste kus
 2. Perepmint koeler. De bloem lijkt roze vanwege de rode vlek in het midden. In feite kunnen de bloembladen wit of crème zijn..kwaliteit Perepmint koeler

Speciale soorten maagdenpalm

De maagdenpalm, een kruid dat groeit in het zuiden van Oekraïne en de Kaukasus, heeft een bijzondere uitstraling en betekenis. De plant van deze soort verschilt aanzienlijk van alle variëteiten. Het is moeilijk om te bepalen wat de stengels zijn: een struik of een kruipend tapijt. De bloemen zijn klein, blauw of paars van kleur. De stengel is bekroond met scherpe ovale bladeren en de onderkant is rond.

bonte maagdenpalmBonte maagdenpalm op de foto wordt bepaald door de naam van de Variegata-variëteit. Het heeft verschillende analogen die opvallen door de unieke kleur van de bladeren. Meestal zijn de randen van de groene basis omzoomd met een lichtere kleur: geel, goud, wit. Subsorts kunnen nauwkeurig worden geïdentificeerd door Argenteovariegata – wit en Aureovariegata – geel te begrenzen.

Maagdenpalm gouden bont wordt vertegenwoordigd door de volgende variëteiten:

 1. Gouden. Uitgesproken bladrand.
 2. Valley Glow heeft bijna sneeuwwitte contouren op de bladeren voor een gloeiend effect.Valley Glow-variëteit
 3. Ralph Shugert presenteert een dunne rand op een donkergroen blad.Ralph Shugert-cultivar
 4. De bonte maagdenpalm op de foto is een standaard type bloem, maar de originele bladeren. Alle nerven en randen zijn geel.Maagdenpalm variegat
 5. Alba Variegata (Albo-variegata) is een omgekeerd exemplaar, omdat de bladeren aan de randen wit zijn en de bloem zelf crème of ook wit kan zijn.Alba Variegata-cultivar
 6. Sterling Zilver is een zeer populaire variëteit met opvallende bloemen en bladeren..Sterling Zilver gehalte

Kruidenmaagdenpalm wordt actief gebruikt in de geneeskunde, omdat het veel alkydstoffen bevat.

kruiden maagdenpalmDe unieke kleur van de bladeren trekt de aandacht, maakt het bloembed helderder en aantrekkelijker. Het is gemakkelijk om voor zo’n plant te zorgen, omdat het niet grillig is. Daarom is maagdenpalm meestal de belangrijkste decoratie van de tuin.. maagdenpalm in landschapsontwerpMaagdenpalm in landschapsontwerp op de foto ziet er altijd mooi, helder en uniek uit. Met behulp van een plant kun je elk bloembed decoreren, lege ruimtes opvullen en een hele compositie vormen.

Zo’n eenvoudige en zo ongewone maagdenpalm – video