Astrania landing en verzorging Het is niet moeilijk om je een ster voor te stellen die uit de lucht valt en zich in veel heldere deeltjes heeft gesplitst. Je kunt zo’n spektakel nabootsen door het Astrantia-plantschema te begrijpen en voor de bloem op de site te zorgen. Het is genoeg om één keer naar de plant te kijken, en het zal voor altijd “vestigen” in de ziel van een echte bewonderaar van flora. Hoe ziet cultuur er van buiten uit? Welke soorten zijn geschikt voor een landelijk bloembed? Wat is het geheim van het kweken van een “ster” die uit de lucht is gevallen? We komen achter de objectieve mening van experts.

Een ingetogen schoonheid zonder sluier

mooie heldere astrania In de 19e eeuw bedekten veel dames hun gezicht met doorschijnende stoffen om hun ware aantrekkingskracht te verbergen. Evenzo kunnen tuinbloemen onopvallend lijken als je er in het voorbijgaan naar kijkt. Zorgvuldige overweging van de details maakt het landen en verzorgen van Astrania een opwindende ervaring.

Astrantia uit de paraplufamilieDe cultuur behoort tot de talrijke Umbrella-familie. Ze wordt ongeveer 100 cm hoog en doorstaat de grillen van het weer. In het ondergrondse deel van de plant bevindt zich een krachtig wortelstelsel. Het gaat diep in de grond, waardoor Astrantia met succes zowel droogte als strenge vorst verdraagt..

rechtopstaande steel van astraniaVan de wortelstok tot aan de hemel stijgen rechtopstaande steeltjes op, die een weelderige, met gras begroeide struik vormen. De bladplaten bevinden zich in de wortelzone en bevinden zich op de bladstelen. Ze bestaan ​​uit drie, vijf of zeven bladen en zijn diepgroen gekleurd. Als je van bovenaf naar de bloem kijkt, lijkt het alsof de knoppen op een chique opengewerkte sprei “zitten”.bloem structuur

Ongewone bloeiwijzen hebben een eigenaardige vorm in de vorm van een open paraplu. Ze bestaan ​​uit veel omhullende schutbladen, die in de volgende kleuren zijn geverfd:

 • rood;rode bloemen van astrania
 • wit;witte bloemen van astrania
 • roze;roze bloemen astrania
 • kastanjebruin.kastanjebruine bloemen astrania

De knoppen zelf lijken op een zachte pad met veel naaipennen. Over het algemeen zien de bloeiwijzen eruit als heldere sterren tegen de achtergrond van een groene kanten sprei. Ze bloeien ongeveer 60 dagen meedogenloos..

Astrantia behoudt prachtig zijn uiterlijke kenmerken in snij- en geschenkboeketten.

Tot op heden hebben fokkers veel hybride soorten gefokt. Elk van hen heeft zijn eigen unieke charmes die de aandacht van flora-liefhebbers verdienen. Laten we kennis maken met de meest spectaculaire opties.

Astrantia Groot

Astrantia is grootDe bloem wordt 80 cm hoog en heeft lang gesteelde bladplaten, verdeeld in 3 of 7 lobben. Ze zijn felgroen geverfd en verzameld in een wortelholte. De knoppen, met een diameter van 5 cm, zijn in verschillende tinten gekleurd. In de natuurlijke omgeving is cultuur te vinden in weilanden en bosranden..grote bloemen van astrania

Laten we kennis maken met de populaire variëteiten die in zomerhuisjes worden gekweekt:

 1. Astrantia “Moulin Rouge”. Verschilt in een spectaculaire wijnrode toon van bloeiwijzen. De wikkelbladeren zijn gekleurd in donkere, bijna zwarte tinten. Houdt van open, zonnige gebieden. Geteeld in bloembedden in de stad en op het platteland.astrantia moulin rouge
 2. Astrantia “Ruby Bruiloft”. Het belangrijkste kenmerk van de variëteit zijn de felrode knoppen. De hoogte van de struik bereikt 70 cm.Gebruikt voor het kweken in schaduwrijke gebieden.Astrantia
 3. Op de foto ziet Astranet “Klarinet” er vorstelijk uit. De bloemstengels, geschilderd in een diepe bordeauxrode kleur, steken trots boven de grond uit. De bloei begint in juli en duurt tot de eerste dagen van oktober..astrantia klarinet
 4. Astrantia “Sneeuwster”. De bloem groeit tot 50 cm en heeft sierlijke witte bloeiwijzen. In het midden van de mand bevinden zich “ballen” ter grootte van een speldenknop. De bloemblaadjes zijn geschilderd in sneeuwwitte kleur.astrania sneeuwster
 5. Astrantia “Prima Donna”. De elitenaam van de cultuur is volledig in overeenstemming met zijn uiterlijke kenmerken. In het midden van de bloeiwijze zijn donkerrode knoppen met lichte wikkels. De hoogte van de steeltjes is ongeveer 70 cm. De cultuur staat prachtig tegen de achtergrond van bodembedekkers.astrantia diva
 6. Astrantia is een groot “Venetië”. De variëteit wordt gebruikt om mixborders in de schaduw of op zonnige plaatsen te versieren. Kenmerkend voor de bloem zijn de talrijke bloeiwijzen die in een wolk boven een rozet van een palmlobbige bladrozet uitstijgen. Decoratief duurt enkele maanden.astrantia venis
 7. De grote variëteit Abbey Road heeft paarse bloeiwijzen met donkerrode omhullende bladbladen. Bloemen worden gekweekt in open en schaduwrijke gebieden in het gezelschap van heldere vaste planten.astrania abdij weg

Laten we een paar woorden zeggen over het type grote Astrantia “Sunningdale Variegata”. Het belangrijkste verschil tussen de cultuur is groene bladeren met gouden en romige strepen. Bloeiwijzen zijn geschilderd in een lichte lavendeltint.

Astrantia Grootste (maxima)

Astrantia Grootste (maxima)De vaste plant heeft een lange, sterke wortelstok, waaruit een bladrozet komt. De platen bestaan ​​uit drie lobben en worden op lange bladstelen gehouden. Astrantia wordt roze tot 95 cm.Ondanks deze groei bereikt de diameter van de schermbloemige bloeiwijzen slechts 4,5 cm.De bloembladen zijn geschilderd in lichte kleuren. De wikkels zijn zowel dicht als filmachtig. De maximale lengte van de elementen is ongeveer 1 cm. De knoppen bloeien in augustus en blijven het gladde genieten tot eind september.

Astrantia Minor

Astrantia MinorHet ras wordt gekenmerkt door rechtopstaande, laag vertakte scheuten. Ze groeien tot 60-70 cm, aan de voet van de steeltjes bevinden zich langgesteelde bladplaten. De met gras begroeide struik wordt bekroond met paraplu-lichtknoppen, waarvan de diameter niet groter is dan 3 cm.De sierlijke witte astrantia bloeit in juli en siert het bloembed vóór de herfstkoelte. De bloem verspreidt een aangenaam aroma. Het behoudt zijn aantrekkelijkheid voor een lange tijd in de snit. Bloemisten gebruiken de cultivar om bloemstukken voor bruiloften te maken.

Astrantia Carniolca

Astrantia CorniolaDe plant trekt de aandacht met zijn tegenover elkaar liggende handvormige bladplaten. Bloeiwijzen zijn geschilderd in lichte kleuren. Vaak wordt roze Astrantia Carniola “Rubra” gebruikt om bloembedden te vormen met veel verschillende culturen. Interessant is dat de variëteit dezelfde kleur heeft op de knoppen en wikkelplaten. Als gevolg hiervan ziet de bloem er spectaculair uit in het zomerhuisje..

Desgewenst kunt u de Beierse en Frostachtige cultuurvormen op het bloembed laten groeien, die net in de mode zijn..

Astrantia Geheimen planten en zorgen voor weelderige gewassen

Astrantia landingsgeheimen en zorgEen vaste plant wordt beschouwd als een ideale kanshebber voor bloembedden die zich onder hoge bomen, nabij de oevers van kunstmatige reservoirs of in de buurt van tuinhuisjes bevinden. Ze worden elegant gecombineerd met luxe rozenstruiken, delicate maar pompeuze pioenrozen.

De vaste plant ziet er spectaculair uit tegen de achtergrond van bescheiden bloemen, zoals:

 • irissen;
 • geranium;
 • veronica;
 • bellen;
 • duizendblad.

Het belangrijkste is om goed te begrijpen hoe je astrantia op de site kunt planten, zodat het met succes wortel schiet in de nieuwe omstandigheden. Overweeg de meest optimale opties.

Astrantia-zaden planten in de volle grond

zaden van astraniaZoals u weet, planten vaste planten zich voort door zelf te zaaien. In een bloembed wordt dit proces echter zorgvuldig gecontroleerd. Anders verliest het zijn aantrekkingskracht. Plantgoed wordt in een winkel gekocht of direct bij planten opgehaald.

Bloemen moeten volledig rijp en droog zijn.

Voor het kweken van Astrantia worden droge grote toppen gekozen uit zaden. Het resulterende materiaal wordt op een voorbereid bloembed gezaaid. De procedure wordt vóór de winter uitgevoerd, namelijk in november. Zaden moeten bij vorst met succes in de grond liggen.

In het voorjaar verschijnen jonge zaailingen op het tuinbed, die zorgvuldig worden uitgedund. Versterkte struiken duiken en laten de beste exemplaren achter. De onderlinge afstand is ongeveer 40 cm.

Astrantia kweken door zaailingen

groeiende zaailingenIndien gewenst wordt Astrantia vermeerderd met zaailingen. Eerst worden de zaden 2 maanden op een koude plaats geplaatst voor stratificatie. Eind februari wordt de cultuur gezaaid in containers of potten. Besprenkel met water en dek af met glas (folie). De containers worden op een goed verlichte vensterbank geplaatst in een ruimte waar de temperatuur op +20 ° C wordt gehouden. Nadat de spruiten verschijnen, wordt de film periodiek verwijderd zodat ze een dosis zuurstof krijgen. Geef de zaailingen water terwijl de grond droogt. Duik indien nodig in nieuwe potten. Versterkte zaailingen worden in de volle grond geplant.

Geplande zorg

zorg voor astraniaZomerbewoners nemen het planten en verzorgen van Astrantia zeer serieus. De plant zal immers meerdere jaren in hetzelfde gebied staan..

Er is een eenvoudige workflow:

 1. Afhankelijk van het weer wordt de landingstijd bepaald. De nachttemperatuurindicator mag niet onder + 10 ° C komen. Dit gebeurt ongeveer eind april of rond 10 mei..
 2. De plaats voor astrantia wordt gekozen in een open of licht beschaduwd gebied..
 3. Elke bodemsamenstelling is geschikt voor een goede gewasontwikkeling. Het belangrijkste is dat het vocht goed doorlaat. Voeg indien nodig zand of vermiculiet toe..

Direct voor het planten van astrantia wordt een beetje compost of rotte mest in de groeven gedaan. Zaailingen worden op een afstand van 40 cm van elkaar geplaatst. Na verloop van tijd zullen de overwoekerde gordijnen het bloembed in een weelderig tapijt veranderen..

de grond water geven en losmakenMeestal heeft het gewas geen extra water nodig. Regenval in de lente voldoet volledig aan de vochtbehoefte. Als er echter een droogte toeslaat, hebben de bloemen extra water nodig..

Om de sierlijkheid te behouden, wordt Astrantia eenmaal per week bevochtigd..

Het losmaken van de grond wordt uitgevoerd na regen of overvloedig water geven. Tegelijkertijd wordt onkruid verwijderd, in een poging het wortelstelsel van de cultuur niet te beschadigen. Na de bloei worden de struiken gesnoeid. Verdorde steeltjes worden verwijderd. En in de late herfst wordt het bodemdeel van de plant volledig afgesneden. Jonge exemplaren zijn bedekt met een laag turf of sparren takken.

Nadat we de geheimen van het planten van Astrantia en het verzorgen van planten in detail hebben onderzocht, begrijpen we de nauwgezetheid van het hele proces. Door de verscheidenheid aan soorten en variëteiten kunt u de juiste opties kiezen. Eenvoudige kweekmethoden worden uitgevoerd volgens een eenvoudig schema. En zelfs een beginnende tuinier kan er iets aan doen. Laat de “fragmenten van sterren” die uit de lucht zijn gevallen op het bloembed van de datsja verschijnen.

De eigenaardigheid van het planten van astrania en het verzorgen van een plant van verschillende variëteiten – video