Wat voor soort bijenteeltapparatuur is nodig voor een beginnende imker?

bijenteelt apparatuur Het kweken van bijen vereist niet alleen een mentale houding, bijenteeltapparatuur wordt eerder gekocht dan een bijenkolonie. De minimumset omvat apparatuur voor het houden van insecten, het verzorgen ervan en het verwerken van honing. Beschermende kleding is vereist om te voorkomen dat u met bijtwonden rondloopt.

We rusten de bijenkorf uit

bijenkorven Een gehuurd of eigen perceel voor een bijenstal is een open weide, waar struiken en gras worden verwijderd. En de belangrijkste uitrusting voor de bijenteelt is een bijenkorf, een huis voor een bijenfamilie. Veel netelroos worden geclassificeerd als horizontale en verticale structuren. Ze variëren in grootte, type frameopbouw, nestuitrusting. Maar een bijenkorf zonder binnenvulling is een doos met een eigenaardig formaat. De opstelling maakt het een thuis voor bijen. De eerste handgemaakte bijenteeltapparatuur is een bijenkorfstandaard. De bijenkorf wordt nooit op de grond geplaatst, daarvoor moet je stands maken van hout, metaal, plastic, die het huis 30 cm van de grond verhogen.

kaders instellenOm de bijenkorf in te richten, moeten er frames worden ingeslagen waarin de bijen honing zullen opslaan. Elk type bijenkorf heeft zijn eigen grootte en aantal frames. Meestal worden 12 frames in de korf geplaatst. Gebruik voor jonge gezinnen en beginnende hobbyisten kleine huisjes met 8 kozijnen. In een gespecialiseerde winkel die bijenteeltproducten verkoopt, kun je bijenkorven en frames voor hen kopen. Frames kunnen van hout of kunststof zijn. Houten kozijnen zijn eenvoudig zelf te maken, maar de boom verdroogt in de zomer, wordt nat en zwelt op in de winter, leent zich gemakkelijk voor knaagdiertanden.

houten frameDe voordelen van kunststof kozijnen:

  • duurzaam, de fundering breekt niet tijdens transport;
  • gebruikt in honingextractors van elk type;
  • neemt geen honing op, wordt niet beschimmeld;
  • eenvoudig.

Bijen zijn echter niet zo dol op het werken met foundation op plastic, de frames zijn erg kwetsbaar en kunnen niet worden hersteld. Wat voor soort bijenteeltapparatuur moet worden gekozen, is aan de imker.

In het gekozen raamwerk wordt de fundering bevestigd door middel van een draadframe. Op een flinterdunne plaat van was bouwen bijen honingraten voor honing.

Elke bijenkorf heeft ronden nodig die de honingraat van het deksel scheiden. Het canvas is een doek geweven van natuurlijk textiel. Het blijft om een ​​drinker en een voeder voor bijen te kopen in een winkel die alles verkoopt voor een bijenstal en bijenteelt en de korf is klaar om in te trekken. Het bovenste frame van het huis moet worden geverfd met heldere olieverf. Dit is zowel bescherming van planken tegen vocht als een gids voor bijen die wegvliegen om honing te verzamelen..

Imker bescherming

beschermende kledingBijen beschermen de bijenkorf fel tegen penetratie, zelfs ten koste van hun eigen leven. De stekende bij zal zeker sterven en de slurf in de huid van de vijand achterlaten. Daarom is beschermende kleding essentieel bij het werken met bijen. Het moet licht zijn. De set bevat:

  • een hoed met een rand en een vastgemaakt tule net, met een trekkoord voor een goede pasvorm aan de onderkant;
  • overalls of eenvoudige kleding die het lichaam bedekt;
  • handschoenen, je kunt gewoon, huishoudelijk, gebreid gebruiken;
  • gesloten schoenen.

Bijensteken zijn pijnlijk, maar er is een manier om reuma met steken te behandelen, aangezien bijengif als medicijn werkt..

De beste verdediging tegen bijen is het gedrag van de imker. Schone, zweetvrije kleding, gebrek aan parfum en tabaksgeur zullen de insecten in een vredige stemming brengen. Bewegingen moeten soepel zijn, spraak rustig.

Apparatuur voor het werken in een bijenkorf

imker rokerEr is een roker nodig om de bijen die hun nest verdedigen tot bedaren te brengen. De roker is een apparaat, waarin zich een kamer bevindt met een roosterbodem, met sintels en takken. Met behulp van balgen wordt lucht in het rooster gespoten, er komt een gerichte rookstroom uit de uitloop. Rook voor bijen is een teken van vuur en ze vliegen weg, nadat ze honing in hun struma hebben verzameld. Op dit moment bedient de imker de open bijenkorf..

bijenteelt beitelsTijdens het werken heeft u een speciale bijenbeitel nodig, waarmee de imker de frames duwt, de gaten opruimt, propolis verzamelt. Je hebt een witte borstel van natuurlijk paardenhaar nodig om de bijen van het frame in de pallet te vegen..doos voor lijsten

Voor een beginnende imker moet je een doos maken of kopen om frames te dragen, een bijenstalmes wordt allemaal als verplichte uitrusting voor de bijenteelt beschouwd.

Apparaten om honing uit te pompen

honing extractorNatuurlijk slaan bijen honing op om aan de behoeften van het gezin te voldoen. Maar ze slaan het 2 keer meer op dan ze kunnen eten. In de zomer werkt de hele bijenfamilie aan het verzamelen van honing. Het oppakken van de gevulde kammen met honing is het doel van de imker. Daarom worden in de zomer 2-3 keer honingraten uit de kasten gehaald om de honing eruit te pompen. Hiervoor wordt een honingextractiemachine gebruikt. Het apparaat vertegenwoordigt een tank met een roterende framestructuur die erin is geïnstalleerd. Ontwerpen zijn akkoorden en radiaal. Als de 4 frames een parallellepipedum in de holte vertegenwoordigen, zijn dit koorde-extractors. Als de honingraat vanaf de centrale as naar de omtrek is geïnstalleerd, is het gereedschap radiaal.

zeef voor honingDaarnaast heb je een zeef nodig die de honing filtert tijdens het pompen. Voor het doorsnijden van de achterbalk is een speciaal mes nodig. De tafel waarop de honingraten zijn afgedrukt, is een speciaal apparaat met aparte dozen voor het opbergen van inventaris. Honing wordt in een container gegoten met onderaan een selectiekraan. Al deze gadgets kunnen worden gekocht bij een winkel die bijenteeltproducten verkoopt..

Wat je met je eigen handen kunt doen in een bijenstal

drinker voor bijenAllereerst moet je een drinker voor bijen in de buurt van de bijenkorf organiseren. Insecten drinken water dat in de zon is verwarmd. Van de ijsput kunnen ze verdoofd zijn. Daarom zou de beste drinker een oude houten plank met inkepingen zijn, die schuin is geplaatst en er waterdruppels bovenop vallen. Dun straaltje, trekt insecten aan. Degenen die willen drinken cirkelen constant boven de drinkbak. Intrahive drinken wordt alleen in de winter georganiseerd..omshanik voor bijen

Omshanik in elk gebied is gebouwd rekening houdend met vele nuances. Het is beter om het advies van ervaren imkers op te volgen.

Het is noodzakelijk om de technieken onder de knie te krijgen om de fundering op een frame te bevestigen met een uitgerekte draad of vislijn. Leer het kader op te bouwen tijdens de honingverzamelingsperiode. Maar de meest cruciale periode is overwintering, waarvoor je moet maken, uitrusten met je eigen handen Omshanik.

We verwerven de benodigde apparatuur voor de bijenstal – video

Adblock
detector