hoe is boekweithoning nuttig? De voordelen van bijenhoning zijn duidelijk: de onbetwistbare voordelen voor het lichaam, de onovertroffen eigenschappen en de unieke samenstelling maken het een van de meest bruikbare producten. Waarom is boekweithoning nuttig? Wat het onderscheidt van andere soorten van deze delicatesse. Hoe u het op de juiste manier in uw dieet kunt introduceren om het meeste voordeel te behalen. Dit alles is de moeite waard om in meer detail te praten..

Samenstelling boekweithoning

unieke samenstelling van boekweithoning Wat maakt een product nuttig? Natuurlijk de kwantitatieve en kwalitatieve combinatie van de componenten. Dus, waar is boekweithoning nuttig voor en hoe neem je het op de juiste manier??

Ten eerste bevat dit product mineralen zoals:

 • koper;
 • zink;
 • fluor;
 • kobalt;
 • jodium;
 • potassium;
 • natrium;
 • ijzer;
 • zwavel;
 • calcium.

Ze nemen allemaal deel aan de celdeling in ons lichaam, zijn onmisbaar in de processen van weefselvernieuwing en dus in het goed functioneren van organen en orgaansystemen..

Ten tweede verhoogt boekweithoning, die ook B-vitamines, ascorbinezuur, PP en biotine bevat, de weerstand van het lichaam tegen ziekten en de weerstand tegen ongunstige omgevingsomstandigheden.

Met een laag caloriegehalte in vergelijking met andere soorten honing (299 Kcal), bevat het 10% minder koolhydraten en 1% eiwit in zijn samenstelling.

Het grootste voordeel is dat honing verzameld wordt van één type plant: linde, acacia, kastanje. Dit is nog een feit dat verklaart waarom boekweithoning nuttig is..

Correct gebruik van honing

verse boekweithoningOm de kracht te herstellen, de immuniteit te verhogen en de bloedconditie te verbeteren, wordt aanbevolen om een ​​halve theelepel boekweithoning per dag op te lossen.

Om het welzijn te verbeteren, vermoeidheid te verlichten, stress en slapeloosheid te verminderen en de spijsvertering te verbeteren, moet je twee keer per dag een glas warm water drinken met een theelepel honing erin verdund..

Boekweithoning moet zonder fanatisme worden geconsumeerd, wetende wanneer te stoppen en niet te veel eten..

De geneeskrachtige eigenschappen van boekweithoning

aromatische en gezonde boekweithoning

De unieke samenstelling van boekweithoning is in staat om de werking van het menselijk lichaam ten goede te veranderen, door vooraf bepaalde nuttige eigenschappen te bepalen zoals:

 1. Niet alleen parasieten, maar ook radionucleïden uit het lichaam verwijderen. Honing wordt aanbevolen voor mensen wiens activiteiten verband houden met straling.
 2. Minder stress en angst.
 3. Normalisatie van het werk van het cardiovasculaire systeem en de spijsverteringsorganen.
 4. Verbetering van de werking van de nieren en lever (artsen raden aan dit product te gebruiken bij alcoholintoxicatie, cirrose, hepatosis).

Het wordt aanbevolen om boekweithoning te gebruiken voor vitaminegebrek, na langdurige ziekten, bij de behandeling van maagzweren en gastritis.

Een uitzonderlijk kenmerk van boekweithoning is dat het zelfs door mensen met diabetes in de vroege stadia kan worden geconsumeerd, omdat de eenvoudige koolhydraten die deel uitmaken van boekweithoning geen scherpe sprong in de bloedglucose veroorzaken!

Gebruik in cosmetica

natuurlijk productEr zijn veel recepten voor gezichts-, lichaams- en haarmaskers op basis van boekweithoning. De verzadiging met aminozuren, vitamines en essentiële mineralen in een toegankelijke vorm suggereert de succesvolle toepassing ervan op dit gebied..

Van honingmassage tot reinigende peelings – boekweithoning verbetert de kwaliteit van schoonheidsproducten die thuis gemaakt kunnen worden.

Hoe de kwaliteit van boekweithoning te controleren?

verse honingHet eerste waar je op moet letten bij het kiezen, is hoe boekweithoning eruitziet..

De kleur kan zijn:

 • donkere karamel;
 • roodachtig;
 • bruin.

Het hangt allemaal af van hoeveel bijenculturen betrokken waren bij de oprichting ervan..

De smaak van honing is scherp, misschien zelfs pittig met bitterheid, aangenaam, kan het effect van een zere keel geven – dus de antibacteriële eigenschappen komen tot uiting. De geur is specifiek, je kunt enkele tonen van de geur van boekweitpap opvangen, maar de hoofdnoot is boekweitbloemen.

gekristalliseerde honingEen karamel, te zoete smaak is een teken dat de honing een hittebehandeling heeft ondergaan die sporenelementen kan vernietigen. Dienovereenkomstig zal dergelijke honing niet die kenmerken hebben waarvoor het de moeite waard is om te kopen..

Soms wordt honing opgewarmd voordat het wordt verkocht om het een presentabel uiterlijk te geven. Meestal gebeurt dit met een oud product of met honing die niet goed is bewaard..

Boekweithoning kristalliseert zeer snel. Hoe de echtheid van boekweithoning controleren? Open het blik een week of een half na aankoop – als je witte kristallen op het oppervlak ziet, weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Tijdens opslag kan dit type honing niet vloeibaar zijn, het verdikt en kristalliseert. Dit is de normale toestand van dit product..

Als de consistentie van boekweithoning in de loop van de tijd niet verandert, is deze ofwel verdund of oververhit geraakt. Dit kon niet anders dan de kwalitatieve samenstelling beïnvloeden, en bijgevolg de eigenschappen die nuttig zijn voor het menselijk lichaam..

Hoe boekweithoning correct te bewaren?

honing bewaren in een glazen potBewaar boekweithoning in een goed gesloten container. In de regel worden hiervoor glazen potten met nylon deksels gebruikt, die geen vocht doorlaten, wat de kwalitatieve samenstelling van honing kan veranderen. Een donkere, koele kamer, zonder een sterke vreemde geur, de temperatuur mag niet lager zijn dan -5 ° C en boven + 20 ° C.

kwaliteit honingCorrect verzamelde en geconserveerde boekweithoning is het meest bruikbare product voor een persoon..

Het moet regelmatig in uw dieet worden opgenomen om:

 • versterking van de immuniteit;
 • de weerstand van het lichaam verhogen;
 • het werk van het cardiovasculaire en spijsverteringsstelsel verbeteren.

De sleutel tot het juiste gebruik van elk natuurlijk product, inclusief boekweithoning, ligt in de competente introductie in het dieet, evenals in matiging, die niet mag worden vergeten..

Waarom boekweithoning kiezen – video