Om zwermen bijen aan te trekken, is het medicijn Apira nodig (gebruiksaanwijzing)

apiroi gebruiksaanwijzing Het zwermseizoen van bijenkolonies wordt een echte test voor imkers, aangezien werkbijen wegvliegen van de bijenstal en een deel van de insecten meenemen. Daarom is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het unieke kunstaas Apira, waarvan de gebruiksaanwijzing u vertelt hoe u de integriteit van uw “afdelingen” het beste kunt behouden. Het blijkt dat dit echte kunst is..

De samenstelling van het feromonenpreparaat

unieke samenstelling van het medicijn De aandacht vestigen op de netelroos, een vrijstaande zwerm, inspannend op zoek naar zijn plaats in het leven, is geen gemakkelijke taak. In dit opzicht werd een krachtig hulpmiddel ontwikkeld op basis van analogen van bijenferomonen verkregen door synthese.

De samenstelling van Apiroya omvat krachtige componenten zoals:

 • geraniol;
 • citral;
 • geranic acid.etherische olie extracten

Hulpstoffen in het preparaat zijn extracten van citroenmelisse, munt en citroen. Deze esters versterken het aroma-effect van het product.

bijenferomonen voor het medicijnBiochemische verbindingen hebben niet alleen een uniek effect op het gedrag van bijen, maar ook op hun conditie. Het aas trekt insecten aan, vooral werkbijen (koninginnen), en helpt de productiviteit / werkcapaciteit van individuen te verhogen.biochemische verbindingen

Studies hebben aangetoond dat na het gebruik van het medicijn om zwermen bijen gedurende 5-7 dagen te vangen, er een toename was in:

 • vliegactiviteit met 28-37%;
 • eierleggen met 10-55%;
 • het aantal pasgeborenen met 1,4-8%.

Dit alles is mogelijk dankzij de werking van actieve stoffen. De feromonen die in het preparaat zitten, geven een aangename geur af. Het geconcentreerde aroma heeft een kalmerend effect op de bijen. Als gevolg hiervan tonen insecten een speciale interesse in de nieuw gevormde baarmoeder..

Naleving van alle aanbevelingen voor het gebruik van het aas is een must. Als u een grote hoeveelheid gel aanbrengt, kunt u het tegenovergestelde effect krijgen..

Apiroi: gebruiksaanwijzing, verbruik en bewaarcondities

apiroi gebruiksaanwijzingBehandeling met een feromoonpreparaat wordt pas uitgevoerd na het verschijnen van een darrenbroed. De procedure moet worden uitgevoerd voordat eieren worden gelegd. Als de baarmoeder al nakomelingen in de zwermschaal heeft gelegd, worden de larven noodzakelijkerwijs verwijderd. Het wordt niet aanbevolen om kommen te vernietigen, omdat insecten ze goed onthouden.

Het gebruik van Apiroya voor bijen gaat gepaard met enkele kenmerken:

 • de gelachtige massa wordt in een cirkel (met een spuit of stok) op de telg aangebracht, waarvan de diameter 8-10 mm moet zijn;
 • het verbruik van het product is in dit geval 1 g of ¼ theelepel;
 • gedurende de hele zwermperiode wordt het deel van de actieve gel dagelijks bijgewerkt.

apiro gebruiken in vallenEen unieke oplossing voor het probleem is het gebruik van Apiroi in vallen. Er worden speciale zwermen gemaakt, die op bomen of op palen worden geïnstalleerd. De apparaten zijn dozen met een scharnierend (of beweegbaar) deksel.

Vereisten voor hun plaatsing:

 • op een niveau van 3-5 m van het aardoppervlak;
 • binnen een straal van 100-800 m van de bijenboerderij;
 • aan de lijzijde van de bijenstal.

het aantrekken van een zwerm bijenEen feromoonpreparaat wordt op de binnenkant van de structuur aangebracht in een hoeveelheid van 10 g (of ongeveer 2 theelepels). Dit wordt slechts één keer gedaan om overactiviteit en als gevolg daarvan uitputting van insecten te voorkomen. Het gemaakte aas wordt elke 2 dagen gekeurd. De gevangen zwermen worden naar de kasten gestuurd, anders kunnen de bijen worden vergiftigd door de actieve componenten van het medicijn. De maximale gebruiksduur van dergelijke zwermen is niet langer dan 10 dagen..zwerm

Zoals de instructies voor het gebruik van Apiroya laten zien, heeft de chemische stof geen contra-indicaties en bijwerkingen. De actieve bestanddelen van het product hebben op geen enkele manier invloed op de kwaliteitskenmerken van de verzamelde honing..

Speciale instructies voor het gebruik van Apiroya

kenmerken van de toepassing van apiroyaDe fles met het medicijn wordt vlak voor gebruik geopend. Imkers raden aan om de procedure overdag uit te voeren. Sommige mensen gebruiken een niet-standaard methode om de gel aan te brengen.

Het bestaat uit het uitvoeren van eenvoudige acties:

 • het bijennest is gedemonteerd;
 • de fles gaat open;
 • een gelachtige massa wordt in de vorm van druppels aangebracht op zwermschalen (tot 5-10 stuks).kader

De feromoongel wordt ook gebruikt om het gezin te “introduceren” in de nieuwe baarmoeder. Voordat het in de korf wordt geplaatst, wordt het individu gesmeerd met een kleine hoeveelheid van het product. Anders wordt afwijzing waargenomen.

bijen in een bijenkorfNa de behandeling stopt de bijenfamilie met zwermen. Bovendien begint er een waswitkalk op het oppervlak van de kommen te verschijnen. In sommige gevallen is er een “informele” vervanging van de baarmoeder. Bovendien merken imkers op dat het veel gemakkelijker is om de zwerm te beheersen na gebruik van het wondermiddel. Insecten bewegen zich langs het pad dat is bepaald door de imker. Zo kan hij het broed naar geschikte plaatsen in de bijenboerderij leiden..

Het medicijn Apiroi wordt veel gebruikt in gevallen van combinatie van meerdere families. Beoordelingen tonen aan dat deze procedure vrij effectief en onschadelijk is..

Opslag condities

bewaarcondities voor apiroDe gel wordt bewaard in de originele verpakking van de fabrikant op een droge plaats beschermd tegen zonlicht. Temperatuuromstandigheden zijn toegestaan ​​binnen het bereik van 0 tot + 25˚С. De houdbaarheid van Apiroya is over het algemeen niet langer dan 2 jaar. Fabrikanten geven echter vaak 3 jaar aan. Toch hoeft u niet te besparen op deze tool. Koop waar mogelijk verse monsters.

Vormen van afgifte van feromoongel – injectieflacons. Het volume van containers kan verschillen: 20, 25 of 40 g.

De effectiviteit van Apiroya in de bijenteelt hangt grotendeels af van het juiste en tijdige gebruik. U mag de aangegeven doseringen niet overschrijden en de aanbevelingen overtreden. Dit is beladen met ernstige gevolgen..

Doe-het-zelf telgconstructie en zwermen

een zwerm bouwen met je eigen handenEen telg maken is heel eenvoudig. Hiervoor worden een plank (40 × 20 cm) en een staaf (lengte 35 cm) voorbereid. Het logboek is bevestigd aan het centrale deel van het platform. De resulterende structuur is bedekt met een canvas geïmpregneerd met een alcoholoplossing van propolis. Bovenop het bord is een houder in de vorm van een bundel of draad gemonteerd. Daarop zal het apparaat worden vastgehouden..

Dergelijke apparaten zijn bestand tegen een gewicht tot 3 kg. Daarom moet de constructie tijdig van insecten worden bevrijd..

een val plaatsenZoals reeds opgemerkt, is het succes van de val gebaseerd op het naleven van de basisregels voor het plaatsen van telg. Voordat werkbijen een gezin overweldigen, selecteren ze zorgvuldig het territorium.

Ze zullen nooit een broedsel naar de site brengen:

 • met hoge luchtvochtigheid;
 • onbeschermd tegen de brandende zon;
 • te dicht bij vochtige grond.

Scout-insecten keren vaak terug naar plaatsen die hen hebben gediend als uitstekende bronnen van stuifmeel en nectar. Gezien dit kenmerk van het gedrag van bijen, wordt de telg geïnstalleerd op open plekken of in tuinen waar een enorme opeenhoping van bijenkolonies is..

Het lokaas kan met succes op dezelfde locatie worden gebruikt zolang het effectief blijft..

werkende zwermIn andere gevallen wordt een zwerm gebouwd. Het apparaat is gemaakt van een gewone doos. Om het transport te vergemakkelijken, is aan de ene kant van de constructie een deksel bevestigd en aan de andere kant een handvat om op te hangen. Bovendien zijn in het midden van de doos honingraten geïnstalleerd, evenals frames met fundering. Dit is nodig voor een veiligere verplaatsing van bijen naar een nieuwe plek. De verhuizingsprocedure wordt uitgevoerd voor zonsondergang, wanneer het hele gezin is verzameld. Tegelijkertijd mag men de aanbevelingen uit de gebruiksaanwijzing van Apiroy niet verwaarlozen. Dan zal het evenement van het aantrekken en vangen van bijen zo succesvol mogelijk zijn..

Effectief medicijn Apiroi (gebruiksaanwijzing) – video

Adblock
detector