Instructies voor het gebruik van Bipin voor met varroatose geïnfecteerde bijen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Beepin instructie voor bijen De varroamijt brengt een bijzonder gevaar met zich mee, omdat hij in korte tijd niet alleen individuele honinghoudende planten kan vernietigen, maar ook een hele bijenstal. Bipin’s instructie voor bijen, die de methode voor het gebruik van het medicijn aangeeft, zal helpen om passende maatregelen te nemen. Van het insecticide mag echter niet worden verwacht dat het een wondermiddel is. Er zijn gevallen van overdosering met acaricide geregistreerd. Daarom moet u behandeling / preventieve therapie serieus nemen..

Symptomen van de ziekte

symptomen van bijenziekte Varroatose wordt beschouwd als de meest voorkomende, maar de gevaarlijkste parasitaire ziekte van bijen (poppen en volwassenen). In het beginstadium is het bijna onmogelijk om symptomen van een laesie te detecteren. Meestal klampt de Varroamijt zich vast aan het laterale deel van de buik of aan de basis van de vleugels. De plaag lijkt qua vorm op bruine plaques..

In het kritieke stadium van de laesie worden dergelijke tekenen waargenomen:

 • lethargie van insecten, ze vallen van het pre-flight platform en bewegen lui;
 • de jongen verschijnen al met gebreken: de afwezigheid van poten, vleugels of een misvormde buik;
 • massale sterfte van poppen;
 • ophoping van dode larven/poppen en parasieten op of bij pallets.

De Varroamijt is een drager van virale en infectieziekten. Deze ziekteverwekkers zijn niet alleen gevaarlijk voor bijen, maar ook voor mensen..

varroamijtGeïnfecteerde personen verschillen enigszins in de kleur van het kanon. Ze vertonen tekenen van verval, donkerbruine vlekken op het lichaam. Daarom komt er vaak een sterke en onaangename geur uit de bijenkorf. Vele jaren van onderzoek door wetenschappers hebben geleid tot de creatie van een effectieve remedie Bipin – een medicijn voor bijen, dat ook een preventieve werking heeft. Desalniettemin is het de moeite waard eraan te denken dat de varroamijt resistent is tegen ziekten en geen plagen heeft in dieren in het wild. Het meest effectieve middel om het te vernietigen is dus het gebruik van chemische verbindingen. geïnfecteerde bijen

De reactie van de teek op het medicijn zal helpen bij het bepalen van de effectiviteit van de behandelmethode. Als de parasieten na verwerking dood gaan (op de pallet vallen), dan is de strijdmethode correct gekozen.

Medische en farmaceutische analyse van Bipin-insecticide

Beepin instructie voor bijenHet actieve ingrediënt in het preparaat is Amitraz. Volgens de instructies van Bipin voor bijen is het percentage van de giftige component daarin 12,5%. Acaricide is een organische verbinding die wordt verkregen door synthese. Hoewel het toxine wordt aangeboden in de vorm van een kristallijn poeder, wordt het niettemin in de vorm van een oplossing in het insecticide gebracht..

De vloeistof heeft:

 • transparante of geelachtige tint;
 • een specifieke geur die doet denken aan naftaleen;
 • uniforme consistentie.

Naast teken vernietigt het medicinale mengsel de larven en eieren van ongedierte volledig.

Bij contact met een plaaginsect beschadigt de chemische stof de zenuwuiteinden. Dan komt verlamming van de benen. Hierdoor kan de teek niet aan de honingplanten blijven kleven en verdwijnt deze. Uitputting van het aangetaste organisme leidt tot de dood. Overlijden treedt op binnen 3 uur na behandeling.

na behandeling met bipinZoals eerder opgemerkt, is een overdosis acaricide erg gevaarlijk. Om deze reden moet u de instructies voor het gebruik van Bipin zorgvuldig lezen en nauwkeurig volgen. Omdat het onmogelijk is om volledig van parasieten af ​​te komen, is het noodzakelijk om tijdig een preventieve behandeling uit te voeren..

De vrouwelijke teek legt 3 tot 5 keer per seizoen eieren. In de bijenstal groeit deze familie al zes maanden. De eerste symptomen van infectie worden pas een jaar na infectie zichtbaar..

Bipin’s instructie voor bijen met dosering en wijze van toediening

bipin-instructies voor bijendoseringHet medicijn is verkrijgbaar in de vorm van ampullen (0,5-10 ml) met een geconcentreerde emulsie, die moet worden verdund met water. Het kleinste volume van 0,5 ml is ontworpen voor 10 doses.

Het laagseizoen wordt beschouwd als een geschikte tijd voor verwerking, omdat in deze tijd van het jaar:

 • er is geen broed in bijenkolonies;
 • honinginzameling is al voltooid;
 • honing pompen voltooid.

In noodgevallen wordt etsen uitgevoerd als het ongedierte, zonder te wachten op de herfst..

voorbereiding van werkoplossingBijzondere aandacht wordt besteed aan de luchttemperatuur. Zoals weergegeven in de instructies voor verwerking door Bipin, mag deze niet minder zijn dan + 10˚С. Anders wordt de werking van acaricide verminderd.

De werkoplossing wordt op de gebruikelijke manier bereid:

 • 1 ml concentraat wordt verdund in warm (35-40˚C) water (2 liter);
 • meng grondig om een ​​homogene emulsie te verkrijgen;
 • de bereide vloeistof wordt in een spuit gezogen en te goeder trouw geschud.bipin ampullen

Het is verboden om bijenvolken te behandelen met minder dan 4 straten. De beste optie is 5 secties of meer.

Vervolgens worden de bijen die in de kasten zitten in een dun straaltje water gegeven. De berekening van de werkoplossing is 10 ml per 1 dergelijke straat. De mijten worden twee keer per jaar geëtst. Tegelijkertijd wordt een interval van 7 dagen waargenomen, maar niet minder.mijt etsen

De eerste helft van de dag is geschikt voor het evenement bij relatief warm weer.

Voordat de bijen naar de winter worden gestuurd, worden de bijen in de herfst behandeld met Bipin. De dosering van het insecticide blijft ongewijzigd. Houd er echter rekening mee dat de bereide emulsie alleen gedurende de eerste 12 uur geschikt is voor gebruik. Dan verliest het niet alleen zijn eigenschappen, maar verandert het ook in een giftige stof..

De lenteverwerking van bijen met Bipin wordt 30 dagen voor de start van de belangrijkste honingoogst georganiseerd. Dan komen de actieve componenten van het medicijn niet in verhandelbare honing..

De resterende oplossing wordt bewaard in de originele verpakking van de fabrikant. Voor het insecticide wordt een droge plaats gekozen, weg van voedsel en kinderen. Vooral het product wordt beschermd tegen zonlicht en plotselinge temperatuurschommelingen. Optimale bewaarcondities: 0 … + 25˚С.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van Bipin

voorzorgsmaatregelen bij het werken met het medicijnExperts adviseren om de bijenstal niet te vaak aan te kleden. Eén behandeling per jaar is meer dan voldoende. Als preventieve maatregel is herhaald spuiten toegestaan. Het is ten strengste verboden om de procedure in de winter uit te voeren. Dit kan leiden tot de dood van individuen, omdat de bijen bevriezen door blootstelling aan water en lage temperaturen. Bovendien kan een insectendodend middel jonge dieren schaden. De actieve componenten van het medicijn veroorzaken vergiftiging van onrijpe insecten.

Acaricide is absoluut nutteloos voor geïnfecteerde bijen. Het medicijn is niet ontworpen om zieke personen te behandelen.

Het insecticide middel is gevaarlijk voor het leven en de gezondheid van de mens. Het giftige en giftige amitraz is irriterend voor de luchtwegen en de huid. In dit opzicht mogen mensen die lijden aan astma en diabetes mellitus niet met de bijenkorf worden behandeld..bijenkorf verwerking

Alle andere imkers moeten deze voorzorgsmaatregelen in acht nemen:

 • gebruik overalls – handschoenen, een badjas / schort, een masker;
 • vermijd contact van de emulsie met de huid en ogen;
 • eet of rook niet tijdens verwerking;
 • beperk het contact met bijen in de eerste 24 uur.

Na het evenement is het aan te raden om je handen en gezicht te wassen met zeep en veel water. Als u last krijgt van jeuk, hoofdpijn, huiduitslag of astma-aanvallen, moet u uw arts raadplegen. Dergelijke instructies staan ​​beschreven in de instructies van Bipin voor bijen, dus ze moeten nauwkeurig worden opgevolgd..

Video-instructie over het gebruik van Bipin voor bijen