Viking grasmaaier Onder de gerenommeerde merken tuingereedschap gaat de Viking grasmaaier niet verloren. De gestroomlijnde vorm, het jonge groene lichaam en de elegante grasvanger springen in het oog. Later zul je ontdekken dat dit een Duits bedrijf is dat het model in Oostenrijk assembleert, wat de Duitse kwaliteit bevestigt. Acht series, 40 modellen grasmaaiers – een ruime keuze, van handmatige assistenten tot robots.

Waarom Viking grasmaaiers zich aangetrokken voelen tot?

makkelijk te besturen De gebruiker bracht de nieuwe apparatuur naar de werkplek, las de duidelijke instructies, stelde het mechanisme in en startte het apparaat. En het maakt niet uit of het een handmatige cirkelvormige maaier is, een elektrisch of benzinemodel – het zal zich onmiddellijk laten zien:

 • eenvoudige, ongecompliceerde bediening;
 • mooi design en comfortabele inklapbare handgreep;
 • laag geluidsniveau;
 • grote gegroefde wielen, minimale beschadiging van het gazon;
 • grote verzamelaar.

Zelfs handmatige cirkelmaaiers zijn handiger en efficiënter dan een zeis of sikkel. Het modellengamma omvat elektrische Viking grasmaaiers, zelfrijdende en niet-zelfrijdende benzinemodellen met een betrouwbare Amerikaanse Briggs-motor. Alle cultivators hebben een stevige body, een uitstekend mes van speciaal staal. De laatste serie wordt vertegenwoordigd door een robot die op afstand bij het werk wordt betrokken.

Voor een langdurig probleemloze werking van de grasmaaier is het noodzakelijk om te voldoen aan de bedrijfsomstandigheden, met name de eis om de componenten aan het einde van het werk te reinigen. Dit voorkomt corrosieve slijtage aan het dek. De motor is luchtgekoeld, met verstopte vinnen, hij zal oververhit raken en falen.

Het beleid van het bedrijf is gebaseerd op de stelling dat hoogwaardige apparatuur niet goedkoop kan zijn. De prijzen voor Viking grasmaaiers zijn niet overweldigend, maar ze zorgen ervoor dat je met respect naar het gereedschap kijkt. De afwezigheid van negatieve beoordelingen bevestigt dat de fabrikant zijn werk te goeder trouw heeft gedaan.

elektrisch vikingmodelIn het Viking-assortiment grasmaaiers zullen duidelijke markeringen helpen om het te begrijpen. De eerste letter M staat voor bosmaaier, E- of B-aandrijving, elektrisch of benzine. Het eerste cijfer is de productserie, wat de karakteristieke posities voor dit type gereedschap betekent. Het aantal van 2 cijfers betekent de breedte van de maaibeurt, u hoeft er alleen 2 af te trekken. Er zijn in totaal acht reeksen, de laatste 7,8 zijn alleen voor professioneel gebruik.

Dus de Viking MV 248 grasmaaier betekent dat we een niet-zelfrijdende grasmaaier hebben met een benzine-aandrijving voor het roteren van het mes en een snijdiameter van 46 cm, en 48 betekent het gedeelte van het deklichaam dat het mes bedekt. De cijfers kunnen worden gevolgd door letters:

 • K – Kawasaki-motor;
 • T – wielen met één aandrijftrap, één snelheid;
 • V-variator, soepele snelheidsregeling;
 • M – mulchfunctie;
 • E – gestart met de contactsleutel, zonder starter;
 • S – het mes kan onafhankelijk van de motor worden in- en uitgeschakeld.

benzine vikingAls u deze aanduidingen kent, kunt u door het merk onafhankelijk begrijpen welke functies de fabrikant voor de tool heeft geleverd. De meest gekochte serie wordt beschouwd als de vierde, Viking zelfrijdende benzinegrasmaaiers.

Series 4-6 hebben veel gemeen. De maaihoogte-instelling heeft 7 standen, ingesteld door een hendel met een veerstop. Het handvat is comfortabel, je kunt zelfrijdende voertuigen vanaf de zijkant begeleiden, terwijl je het handvat vasthoudt. Tegelijkertijd voelt het zachte rubber aangenaam aan en dempt het trillingen.

De grasopvangbakken zijn voorzien van een vol-indicator, het gras past goed in de bak, terwijl de ventilatieopeningen naar beneden gericht zijn en de kleding niet vuil is van stof.

Met elektrische starter kunt u de motor starten door de sleutel om te draaien, werkt op batterij.

Technische documentatie en service van grasmaaiers

kwaliteitsmessenOnlangs vond een fusie plaats, het bedrijf Viking hield op te bestaan, het trad toe tot de krachtigere Stihl-vereniging en nu bedienen de Stihl-servicecentra ook Viking-apparatuur. Het zal niet moeilijk zijn om reserveonderdelen voor de Viking grasmaaier te kopen. De eigen website van het bedrijf biedt reserveonderdelen voor alle aanpassingen aan apparatuur. Ongeacht het feit dat het product niet meer leverbaar is, onderdelen daarvoor zijn op voorraad of worden binnen 3-5 dagen geleverd. Maar het is belangrijk om bij het bestellen van een unit het modelnummer te kennen, één serie is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsniveaus. Hetzelfde geldt voor de motor.

Viking grasmaaiers worden onder hun eigen naam geproduceerd. Elke producteenheid heeft een paspoort en een servicehandleiding in het Russisch. Daarin wordt in detail, met tekeningen van individuele elementen, een specificatie gegeven. Een groot deel is gewijd aan veiligheidsregels bij het werken met apparatuur. De Viking grasmaaier handleiding schrijft het onderhoud van de werkende units voor volgens het schema. Benzinemodellen worden geleverd met een onderhoudshandleiding voor de viertaktmotor. Het is belangrijk om verbruiksartikelen te gebruiken die in de instructies worden aanbevolen..

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het gebruik van Viking-motorolie.

Viking onderhoudEnkele typische storingen kunnen met de hand worden verholpen:

 1. Als er een ongebruikelijk gerommel verschijnt in een Viking-benzinemaaier, zijn de bevestigingsbouten losgedraaid. Het is noodzakelijk om alle bevestigingsmiddelen te controleren en vast te draaien, om de speling te elimineren.
 2. Het gereedschap begon te trillen en te springen tijdens het gebruik, controleer de staat van de messen en hun dichtheid.
 3. De grasmaaier fluit – bevrijd de rol in de beluchter van het vliegende object.
 4. Als de wielen stoppen tijdens het gebruik, is het tijd om de riem te vervangen..

Als de motor niet start of afslaat, er is brandstof en smeermiddel, dan heeft u de hulp van een specialist nodig.

Voordat u een Viking-benzinemaaier voor de winter opbergt, moet alle brandstof uit de tank zijn opgebruikt. Het luchtfilter moet ook worden vervangen of gereinigd. Dan zal de motor in het voorjaar gemakkelijk starten..

Voorbeelden van Viking grasmaaiers

viking 248Overweeg onder de vele modellen grasmaaiers een zelfrijdende en niet-zelfrijdende machine. Ze verschillen doordat in een niet-zelfrijdend model het vermogen van de motor gericht is op het zorgen voor snijden. Bij een zelfrijdend model wordt tot 30% van de energie besteed aan de beweging van de wielen. In het tweede geval houdt de bediener eenvoudig de handgreep vast en stuurt het apparaat in de gewenste richting..

De Viking 248 grasmaaier kan met gemak dicht gras aan. Een speciale handgreep op de carrosserie stelt u in staat om tijdens het rijden de maaihoogte van het gras in 7 opties aan te passen. Het gras wordt opgevangen in een kunststof bak met een gerichte luchtstroom. Grote gegroefde wielen met dubbele lagers zijn stabiel en hebben een goede grip op de grond. De behuizing van het apparaat is gemaakt van plaatstaal. Het volume van de kunststof grasopvangbak is 55 liter. Motorvermogen 2,2 liter. met., gereedschapsgewicht 27 kg. De prijs van het model is gemiddeld 26 duizend roebel.

viking 448De Viking 448 grasmaaier is uitgerust met een krachtigere motor B&S-serie 500 E, aangezien een deel van de energie wordt besteed aan voortstuwing. De voorwielen zijn aangedreven, goed gecontroleerd. Maaibreedte 46 cm, dit model heeft de functie om de grond te mulchen met gehakseld gras. Zeven standen stellen u in staat om de snede 25-75 mm aan te passen. Het lichaam is gemaakt van polymeer. Het is mogelijk om de bewegingssnelheid aan te passen. Eentraps wielaandrijving. Motorvermogen 4 PK met., de grasmaaier weegt 26 kg. De kosten van het instrument zijn 34-38 duizend roebel.

Kennismaking met de Viking MV 248 grasmaaier – video