pompen merk Aquarius Ze halen water uit een put of put met behulp van een pomp. De Aquarius pomp wordt door gebruikers gekarakteriseerd als een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat. Vervaardigd door de Promelektro-fabriek onder het merk Vodoley, hebben de pompen een Europees kwaliteitscertificaat en zijn ze niet duur. De apparatuur wordt aangevuld met huishoudelijke onderdelen, met uitzondering van het thermische relais. Blok geleverd vanuit Duitsland door Thermik.

Lees ook over dompelpompen voor zomerhuisjes!

Soorten pompen

soorten pompen aquarius Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kunnen Aquarius-pompen aan de oppervlakte, onderdompelbaar en diep zijn. Alle pompen hebben twee compartimenten – pomp en motor. Het werkingsprincipe van het werkende lichaam is vibrerend of centrifugaal. Algemene eis – de pomp werkt alleen in een waterige omgeving.

Vlak bij de put zijn oppervlaktepompen Aquarius geïnstalleerd. De aanzuigslang, ook wel aanzuigleiding genoemd, kan de vloeistof tot wel 9 meter hoog brengen. Bedrijfstoestand – voordat u begint, moet de zuigleiding onder de vulling zijn, daarom moet er een terugslagklep op de lijn worden geïnstalleerd. De pomp kan schoon water uit open reservoirs en putten pompen, is gemakkelijk te verplaatsen en niet duur. De lijn omvat 3 modellen van de BC-serie, voor het verpompen van water met een temperatuur tot 350 C. De unit maakt geen lawaai, omdat de enkelfasige motor een laag vermogen heeft, het ontwerp is eenvoudig, niet waterdicht.

onderwater watermanDe dompelpomp Aquarius wordt 10 minuten nadat hij in de kamer is neergelaten, in werking gesteld. Je kunt een leeg apparaat niet aanzetten – breuk is onvermijdelijk. De pomp bestaat uit een motor, een werklichaam, een kabel, een vlotter en een afvoerleiding. De dompelpomp wordt door middel van ophanging of stationaire bevestiging in de put gemonteerd. In dit geval moet de kit een bescherming tegen droge aanzuiging en een thermisch relais bevatten. Er wordt gebruik gemaakt van de apparatuur van de NVP-serie. De apparatuur heeft een lagere prestatie, maar verstopt niet bij werkzaamheden op troebel water. Er worden ook producten uit de BTsPEU-serie gebruikt. Dompelpompen worden geïnstalleerd tot een diepte van 7 m met een capaciteit tot 3,8 m3/h. In dit geval moet de doorsnede van de behuizing meer dan 110 mm bedragen..

Trilpompen NVP kunnen troebele vloeistof verpompen, worden geïnstalleerd in kleine mantelbuizen, maar hebben een kortere levensduur. Daarom geven gebruikers de voorkeur aan centrifugale apparaten

Als de put diep is, is het noodzakelijk om de Aquarius-boorgatpomp te gebruiken. Een put heet een product dat een hoog vermogen heeft en met de vereiste druk water uit de put aan het zand kan leveren. Dit zijn centrifugaalschroefinstallaties met een verlengde werkkamer. Modellen uit de BTsPE-serie worden geïnstalleerd op putten met een doorsnede van 120 mm.

diepe watermanDompelpompen Aquarius zijn geïnstalleerd in een diepe geboorde put. Van toepassing:

 • centrifugaal;
 • trillende membraanplanten.

Trilpompen kunnen zelfs in smalle leidingen worden geïnstalleerd, omdat de behuizing is gemaakt met een buitensectie van 86 mm. Apparaten van de serie BTsPE en NVP hebben een elektrische AC-aandrijving met een netspanning van 220 V en een frequentie van 50 Hz. De apparaten kunnen het middel leveren van een diepte van 200 m tot een hoogte van 150 m. Afhankelijk van de capaciteit kan het gewicht van een onderwaterpomp Aquarius BTsPE 17,8 kg bereiken en een lineaire afmeting hebben tot 2,5 m. buiten de put. Tijdens de installatie wordt de pomp op een niveau van 1,0 – 0,4 m van de bodem van de put geplaatst om het bezonken water te verhogen.

De centrifugaalpomp voor de Aquarius put is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze verschillen:

 • stroom;
 • druk;
 • nominaal en maximaal debiet;
 • grootte en aantal stappen.

De werking van de centrifugaalpomp wordt verzorgd door de motor, waarvan de rotatie via een afgedichte scheidingswand op de waaierbladen wordt overgebracht. Afhankelijk van het doel worden verschillende hijsfasen gebruikt, die de vereiste technische parameters bieden.

Waterman pompapparaatHet membraanapparaat heeft geen waaier. Een membraan scheidt het motor- en werkcompartiment. Door de oscillerende beweging van de stang wordt de nodige hefkracht gecreëerd.

Alle pompen voor het verpompen van schoon water zijn door de fabrikant gemaakt van neutrale materialen die volgens de normen zijn toegestaan. Roestvrij staal, messing, speciale polymeren hebben geen interactie met het middel.

Dompelpompen worden vaker gebruikt. Ze werken met constante motorkoeling in stabiele omstandigheden, wat de levensduur verlengt. Onderdompelbare apparaten gaan gemiddeld 3 jaar langer mee dan oppervlakteapparaten..

Het apparaat, het werkingsprincipe en de toepassing van de pomp Aquarius-3

vodoley-3De apparatuur werkt vanuit een enkelfasig netwerk, pompt schoon water met een temperatuur van maximaal 350 C en wordt gebruikt met een dompeldiepte van 1-40 meter. De pomp kan 2 uur werken met een pauze van 15 minuten. Het apparaat is geproduceerd met bescherming tegen elektrische schokken I, II klasse.

De Aquarius-3 pomp behoort tot de trillingsklasse. De hydraulische kamer is een gesloten buisruimte met een zuigklep. Door de trillingen die door een speciale eenheid worden geproduceerd, wordt de kamer afwisselend gevuld en wordt water in de afvoerleiding uitgeworpen.

De pomp in de behuizing moet worden vastgezet. Het is niet toegestaan ​​om deze aan de voedingskabel of de afvoerslang op te hangen. Soms is het nodig om een ​​audit van de structuur uit te voeren op slijtage van de beschermende ring.

installatie diagram:Technische kenmerken van de pomp Aquarius (Lepse):

 • type – centrifugaal, onderdompelbaar;
 • productiviteit – 400 l / uur;
 • vermogen 265 V;
 • onderdompelingsdiepte – 1-3 m;
 • gewicht – 4 kg.

Hetzelfde apparaat Aquarius-3 wordt gebruikt voor het verpompen van schoon water. De pomp is voorzien van een automatische Thermik unit. Het startapparaat is verbonden met de automatisering. De uitlaataansluiting heeft een regelklep – de stroomsnelheid en drukverandering.

Beschrijving van de pomp BTsPE Aquarius voor een leiding van 110 mm

waterman 40De Aquarius 40 pomp is geïnstalleerd op mantelbuizen met een doorsnede van 110 mm, dit wordt weerspiegeld in de markering door de aanwezigheid van de letter U. De huishoudpomp is een afgeknotte kegel. Een onderwaterapparaat wordt gebruikt om water uit tanks en putten te pompen. De motor wordt eenfasig gebruikt, de werkende waaier is meertraps. De motor bevindt zich in het oliecompartiment, maar het binnendringen van olieproducten in het water is uitgesloten door het ontwerp van de labyrinten.

De waterstroom wordt geregeld door de afvoerkleppen, maar volledige afsluiting van de toevoer wanneer de pomp draait is onaanvaardbaar. Een beknelde watertoevoerslang naar de container kan ertoe leiden dat de pomp oververhit raakt. Wanneer de motor wordt uitgeschakeld door het beveiligingsrelais, wordt het apparaat automatisch ingeschakeld nadat de behuizing is afgekoeld.

Technische indicatoren Waterman 0,5-40U:

 • hoofd tot 50 m;
 • productiviteit – 1,8 m3 / uur;
 • motorvermogen – 1 kW;
 • buitenste gedeelte van de kast – 104 mm

Stroomstoten, verstopte of geknikte slang kunnen de pomp beschadigen. Het is noodzakelijk om de pomp om de 2 jaar te onderhouden door de staat van de oliekeerringen te controleren, de behuizing te reinigen en het werkende deel te inspecteren.

Pompserie met verlaagd debiet.

accumulator pompDe Aquarius 32 pomp is bedoeld voor gebruikers die geen hoge prestatie van de installatie nodig hebben. Dit kan worden veroorzaakt door een kleine hoeveelheid water die de inlaatkamer van de put binnendringt. Aan de andere kant is een hoog verbruik niet nodig voor huishoudelijke behoeften. Het assortiment pompen in de 32-serie is uitgebreid. Door de drukmogelijkheden en het gebruik van apparatuur in diepe putten zijn er meerdere modellen ontstaan. De traditioneel goede prijs/kwaliteit verhouding is uitgebreid met extra apparatuur. De standaard kabellengte is gelijk aan de kop in meters. De kit bevat een nylon kabel – een ophanging en een condensatoreenheid die op de kabel is aangesloten. Tegelijkertijd kan de Aquarius 0.32-140U pomp water leveren vanaf een diepte van 150 m.

De voordelen van de 32-serie zijn:

 • het vermogen om apparatuur met een laag debiet in de nominale modus te bedienen;
 • de apparaten zijn gemaakt rekening houdend met de hygiënische normen voor het contact van het instrument met voedselmaterialen;
 • er is een thermisch relais;
 • voldoende kabellengte;
 • lage kosten van het product.

De gebruiker kan gemakkelijk een Vodoley-pomp pakken voor het verpompen van water uit reservoirs en bronnen met een temperatuur onder 350 C. De apparatuur van dit merk heeft zichzelf bewezen als betrouwbaar, bestand tegen spanningspieken. Het is toegestaan ​​om sommige modellen op duidelijk troebel water te gebruiken. In Rusland zijn Aquarius-pompen de bestsellers.

De apparatuur kan worden gerepareerd, reserveonderdelen zijn niet duur, u kunt het gereedschap met uw eigen handen demonteren en monteren.

Voor- en nadelen van pomp Aquarius – video