Tepoztlán Lounge

A barcelonai székhelyű Cadaval stúdió & Solà-Morales tervezte a Tepoztlán Lounge projektet. Ez a pavilon az első a nyaralók sorában Tepoztlánban, a városban, amely a Tepoztlán -völgy szívében, a mexikói Morelos államban található..

Tepoztlan, egy kisváros sziklás sziklák között, Mexikóvárostól délre, 50 kilométerre a nyüzsgő metropolisztól. Jól megőrzött történelmi központjával és vad vidékével Tepoztlan a legendák és a mély kulturális gyökerek városa, amelyet írók, költők, művészek és zenészek évtizedek óta értékelnek, és szülővárosukká vagy hétvégi pihenőhellyé varázsolják. Ebben a hihetetlen kontextusban található, és elképesztő táj veszi körül, a Tepoztlan Lounge az első épület, amelyet egy nagyobb projekt fejezett be, amely különböző méretű és kialakítású bungalók sorozatát is magában foglalja, és amelyeket évekig, hónapokig vagy napokig lehet bérelni. A társalgó egy központi közösségi tér a szabadidő eltöltésére a természetben, és egy hihetetlen gyep kerületén található; a projekt sajátossága arra épül, hogy lehetővé tegye a gondosan ápolt gyep megtapasztalását, miközben előmozdítja a központi tér határaiban élő vad természet élményét. A projekt a belső és külső tárgyalás, egy köztes állapot, egy lakható küszöb kialakítása, amely a projekt fő terévé válik; a nyitott és a tartalmi tér közötti határok egyesülnek, és egyetlen építészeti egységet hoznak létre.

A terv három különálló lakóteret hoz létre a tervezett 3 tevékenységnek megfelelően; mindegyikük egy meghatározott tér, amelyet a használata határoz meg, de egy nagyon világos és egyszerű építészeti konténer is: az elsőben egy nyitott bár található, konyhasarokkal, pár mellékhellyel és öltözővel; a második egy játszótér gyerekeknek, amely olvasóteremként is használható, ha éjszaka csökken a hőmérséklet; és végül a legnagyobb konténer a nappali, egy zárt, edzett és kényelmes hely a beszélgetéshez, TV -hez stb. De ez a vágy, hogy folytonosságot biztosítsunk e három különálló terület között, ahol a projekt felhatalmazást kap és értelmet nyer; egy folyamatos, a természettel teljesen érintkező, de a gyalázattól védett teret nem csak a zárt felhasználások bővítésére, hanem új tevékenységek felmerítésére is létrehoztak.

És ennek a központi térnek a meghatározása, alakjának meghatározása révén határozzák meg az összefüggő udvarokat; ezek ugyanolyan elengedhetetlenek a projekthez, mint az épített architektúra, és lehetővé teszik az egész térbeli élmény megteremtését. Ugyanakkor, amikor a három épített konténer folytonosságot kölcsönöz a központi térnek az emberek használatának és helyének, a szomszédos teraszok minősítik azt, miközben változatosságot és sajátosságot biztosítanak a nyílt tér számára. Az uszoda kialakítása ugyanezen beavatkozás része, és reagál a terek jellemzésére irányuló vágyra; formalizálása szükségszerűen rezonálja a társalgó elrendezését, miközben természetébe belefoglalja a sokféle vízhasználati lehetőséget és a merülést.

 

Az épület lábazatként helyezkedik el, amely értékeli a hegyekre nyíló kilátást. Az épület tiszteletben akarja tartani a meglévő kontextust, és megérti, hogy a növényzet és a szabadban való élet az igazi főszereplő. Két lenyűgöző fa van elhelyezve a társalgó elrendezésében, mintha maguk a program részei lennének. A Tepoztlan Lounge betonból készült nemcsak azért, hogy olcsó és munkaigényes anyag legyen Mexikóban, és minimálisra csökkentse a karbantartását, hanem azért is, hogy strukturális egyszerűségét és semlegességét a lenyűgöző természet felé tegye ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekintse meg a webhelyet

Adblock
detector